• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç söylenen sözün anlamı kalmıyor.

Kuvvetle muhtemel bu son borç ödemesi olmayacak sözlünüz. Evlendikten sonra ödeyeceğini de açık açık söylemiş.
Nasıl sorumsuz bir baba hem evlenmesine dahi yardımı olmuyor hem de bu süreçte ekstra şeyler ödetiyor. Bu adam yüzünden yuvanız bile yıkılır sözlünüz net olamazsa

bak bu kadar insan duramam demen gerektiğini söylüyor ki hepimiz yaşayıp görüyoruz. sakın kabul etme. sizde kolay kazanmıyorsunuz o paraları. 7000 tl onların borcunu ödeyeceğine aldığı oturma grubunu öderdi. inan ki aşk sevgi karın doyurmuyo

Yok bende düşüneceğimi söyledim kabul etmiş değilim

Bu son demiş ama son olmayacağına kalıbımı basarım. Düşüneceğim demeniz bile yanlış direk hayır demeliydiniz. Evi mi satsın demiş, borç yapmayı biliyorsa ödemeyi de bilecek.
Size tavsiyem yardımcı olamayacak kadar borca girin. Artık ev mi alırsınız araba mı orasını siz bilirsiniz, istese de yardım edemesin.

Yani babasi çok savurgan bir adam yemiş işte parayı benim de aklım almıyor kumarı yok alemi yok nasil yedi aklım almiyor ve bunu bir kere yapamamış bunları şimdi yeni öğrendim bende. napiyim babam evimi satsın mi diyor ablası da evli durumu iyi oda çoğu kez kapamis borçlarını ona da soyleyemem bu son odeyisim falan dedi

Sorumsuzluk ile yapılan harcamalarda tabii ki destek olunmamalı.
Ama konu sağlık olur, ciddi anlamda yapılması gereken bir masraf olur o zaman destek olunabilir.
Bu destekten kastım da kalkıp borcun tamamını ödemek değil.
Destek olmak başka birşey, herşeyi üstlenmek başka...

Ayrıca evlendikten sonra böyle birşeyin olması mümkün olamaz diye de uyarmalısın.
Zaruri birşey ise yapacak birşey yok tabii ki yukarda yazdığım gibi.
Ama bir ev döndürmek o kadar kolay birşey değilken, üzerine de ekstraların binmesi mantıklı değil malesef.
Evlilik yürümez zaten.

Emekli ama iyi bir kurumdan emekli maaşı düşük değil bildiğim kadariyla bi eşi bi kendisi var. adam alışmış böyle bol keseden yaşamaya zamanında çok kazanırken hiç bi birikim yapmamış

şu mesajdan sonra sevgilime ben bu şekilde bir aile ile yapmam ve arkanda duramam,güle güle derdim sanırım.

evlenirsen bu aile seni çok üzer.

Kuvvetle muhtemel bu son borç ödemesi olmayacak sözlünüz. Evlendikten sonra ödeyeceğini de açık açık söylemiş.
Nasıl sorumsuz bir baba hem evlenmesine dahi yardımı olmuyor hem de bu süreçte ekstra şeyler ödetiyor. Bu adam yüzünden yuvanız bile yıkılır sözlünüz net olamazsa

Ya bi yandan üzülüyorum sözlüme çünkü çok zor bu durumda resmen dibi görmüş hayal kırıklığına uğramış babasına çok öfkeli bi yandan da bende mevlana değilim kendimi düşünmek zorundayim böyle bi durumu kabul edemem

Eniştesi de ablasının kocasi yani aileden uzak tutuyordu bende neden hep dediğimde anlam veremiyordum çünkü ama şuan mantıklı geliyor adam bıktı tabi eşinin babasının sorumsuzlugundan sonuçta ablasi uni mezunu ama durumu iyide çalışmıyor adam da bıktı görüşmez tabi. şimdi kafamda oturuyor taşlar

Emekli ama iyi bir kurumdan emekli maaşı düşük değil bildiğim kadariyla bi eşi bi kendisi var. adam alışmış böyle bol keseden yaşamaya zamanında çok kazanırken hiç bi birikim yapmamış

En siniri. Maaşı kadarını harcasın o zaman oh ne ala paraları savursun çocukları arkasını toparlasın.
Hiç geliri olmasa adamın hani bir yere kadar idare edilir ama sabit ve iyi maaşı varmış.Bence kabul etme.
Şimdiden düşünceler sarmış doğal olarak. Evlenince daha da çok huzursuz olursunuz.
Ki itiraz etme şansın da olmayacak baştan kabul etttiğin için.

Ya bi yandan üzülüyorum sözlüme çünkü çok zor bu durumda resmen dibi görmüş hayal kırıklığına uğramış babasına çok öfkeli bi yandan da bende mevlana değilim kendimi düşünmek zorundayim böyle bi durumu kabul edemem
durum böyle devam edecekse sözlün çok arada kalacak ve o zaman durumlar bu kadar basitte olmayacak. Ha ilerde çok zaruri bir borç olur sağlık ödemesi falan gibi anlaşılır bu durum. Ama 7 bin liranın nereye gittiği belli bile değil:(

Peki sen ne dedin sorusuna karşılık?

Şimdiden tavrınızı koyun bence.
İş işten geçtikten sonra evlendikten sonra karşı çıksanız da bişey değişmez, değişmeyecekte.
Babasını böyle alıştırdıysa da bu böyle gider.
Oturup düşünün öyle karar verin derim.
Yarın bir gün sorumluluklarınız artacak neticede.
Eviniz, çocuğunuz olacak.
Bunları göz önüne alarak bir cevap vermelisiniz.

durum böyle devam edecekse sözlün çok arada kalacak ve o zaman durumlar bu kadar basitte olmayacak. Ha ilerde çok zaruri bir borç olur sağlık ödemesi falan gibi anlaşılır bu durum. Ama 7 bin liranın nereye gittiği belli bile değil:KK43:

Peki sen ne dedin sorusuna karşılık?

Bende biz yarın evleneceğiz bu borç tekrarlanirsa arkanda duramam çünkü biz yarın bigün ev alabiliriz bizimde kendimize göre harcamamiz olacak nasil olacak dedim oda ben son olarak evlat görevimi mi yapıp son kez odeyecem babam alışacak bu şekilde yaşamaya dedi ama ben o son kısmına inanmiyorum

Bende biz yarın evleneceğiz bu borç tekrarlanirsa arkanda duramam çünkü biz yarın bigün ev alabiliriz bizimde kendimize göre harcamamiz olacak nasil olacak dedim oda ben son olarak evlat görevimi mi yapıp son kez odeyecem babam alışacak bu şekilde yaşamaya dedi ama ben o son kısmına inanmiyorum
o zaman çok sıkıntı yaşayacaksınızdır.

Back
X