• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç söylenen sözün anlamı kalmıyor.

Benim babamda sürekli borç yapar. Borcunu biz ödemeyiz 50 yaşındaki adam babasına güveniyor. Buna rağmen erkek kardeşim evlenmek istemesine rağmen evlenmiyor. Yazık değil mi kıza neden çeksin bu adamı diye düşünüyor. Ki eminim evlense babamla tüm bağını koparır kardeşim.

Benim babamda sürekli borç yapar. Borcunu biz ödemeyiz 50 yaşındaki adam babasına güveniyor. Buna rağmen erkek kardeşim evlenmek istemesine rağmen evlenmiyor. Yazık değil mi kıza neden çeksin bu adamı diye düşünüyor. Ki eminim evlense babamla tüm bağını koparır kardeşim.

Bana dese ki bütün bağimi koparırım bikere babası ya bunu da inanamamki

Bi üye daha vardı aynı senin durumunda.
Ayrılamıyordu süründü öyle ilişki.
O baba hep borç yapar o çocukta hep babam sonuçta ödemem lazım der
O üye Yalnizkelebek Yalnizkelebek .. onun konularına biz göz atın derim. Ama çok şükür kelebek ayrılamadı ama sevgilisi ondan ayrıldı şimdi de geri arıyor barışalım diye.. tabi nerden bulcak onun gibi enayiyi?

Tabiki olmaz, saçmalamasın! Madem o kadar bunalıyor artık evliliğini atsın ortaya birikim yapmam lazım benden bu kadar desin...

Kabul edersen yıllarca pişman olursun ve sonunda da kötü sen olursun.. yardım etmezlerse etmesinler ama yardım da istemesinler

Tabiki olmaz, saçmalamasın! Madem o kadar bunalıyor artık evliliğini atsın ortaya birikim yapmam lazım benden bu kadar desin...

Kabul edersen yıllarca pişman olursun ve sonunda da kötü sen olursun.. yardım etmezlerse etmesinler ama yardım da istemesinler

Yani bi de çocukları 34 yaşında bu kadar düşüncesiz lik olurmu bu çocuk Bi hayat kuracak diye düşünür insanlar iyice gıcık oluyorum düşündükçe yok benimki saf bide bana zorla dedi. ben asla borçla evlenmem diyince gözü korktu da dedi

Babası devam edecek borç yapmaya.
Hazırdakini ödeyip bir daha yapmama garantisi yok demek.
Erkek arkadaşın dürüstmüş,en başından söylemiş.
Ben olsam sanki olumsuz cevap verirdim gibime geliyor.
Borç ikimizin olsa başım üstü ama başkası yiyecek hem de keyfi ben onu ödeyecem,zor be.

Yani bi de çocukları 34 yaşında bu kadar düşüncesiz lik olurmu bu çocuk Bi hayat kuracak diye düşünür insanlar iyice gıcık oluyorum düşündükçe yok benimki saf bide bana zorla dedi. ben asla borçla evlenmem diyince gözü korktu da dedi
Borçla evlenme olayına soğuk bakan biri değilim bize de yardım eden olmadı ama ailenin ha bire para istemesi ve evlenince de bunun devam edeceğini söylemesi kötü... hani 200-300 desen neyse de 7bin alınır mı sözlü adamdan. Kendi nasıl yapacak düğününü evini??

Ben kabul etmiyorum asla de. Sert çık. Eğer ki yanaşmıyorsa yol ver gitsin..

Borçla evlenme olayına soğuk bakan biri değilim bize de yardım eden olmadı ama ailenin ha bire para istemesi ve evlenince de bunun devam edeceğini söylemesi kötü... hani 200-300 desen neyse de 7bin alınır mı sözlü adamdan. Kendi nasıl yapacak düğününü evini??

Ben kabul etmiyorum asla de. Sert çık. Eğer ki yanaşmıyorsa yol ver gitsin..
Birikmiş bi miktarı vardı zsten o para ödendi üzerine bir bardak soğuk su... ondan düğünümü yapardım ya hala düşündükçe sinirleniyorum. Şeytan diyo aç telefonu bitti de ama yok yüzüne söyleyecem.

Benimkinde de benzer bir durum var. Benden önce eve kredi çekmiş tadilat için ama aklı başında,kimse arkamızda olmayacak biliyor. Şimdi onu eritcez bitirmeye bakıyoruz bir daha da yapmayacak kredi borcu.

Arkasında durmak demek göz yummak değil, hani sen de bana yardım et kapatalım bu borcu dese tamam ama ben ilerde hep böyle olcam zeminini hazırlıyorum demek bu. Çanlar çalıyor söyleyeyim.

Merhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.
evlenmeden önce borçları kardeşler ödüyor. evlenince gelin damat da ödemeye katkıda bulunuyor.
ne kaymaklı aile bunlar.
kv kp in borçlarını her zaman ve miktarda ödemeye razıysan evlen.

Merhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.
evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun Bu ne demek ya.Bi erkek bunu söylemeye utanmalı bence.Önce o dik durmasını öğrensin.Yani sana şunu demek istiyor.Benim babam para yer borç yapar ben de öyle.Borçlarımızı çalışıp ödeyecek enayilik gösterir misin diyor.Yol yakınken ayrıl.Bu zihniyet yola gelmez.İnsan da ar yüz olması lazım.

Dinlersiniz dinlemezsiniz size kalmis ama sakin sakin bulasmayin ailesinin eli ayagi yokmu bugüne kadar sizimi beklemisler baska cocuklarimi yok cokmu yaslilar yatalak hastalarmi yarin obur gün evlendikten sonra calistiginiz halde biseyler elde edebilmek birikim yapabilmek adina kendinizden evinizden kisip hatta cocugunuz oldugunda ondan kistiginizda geriye donup o insanların borcunu odemek istemiyosaniz net olun dicem bugün o size bunun sözünü verir tutmaz yada hic bu yola girmeyin borc hastalik vs gibi bisey icinmi yapilmis yoksa keyfimi gerci hastalik yada zor durum için olsa haberiniz olurdu mutlaka

Ya bi yandan üzülüyorum sözlüme çünkü çok zor bu durumda resmen dibi görmüş hayal kırıklığına uğramış babasına çok öfkeli bi yandan da bende mevlana değilim kendimi düşünmek zorundayim böyle bi durumu kabul edemem
İstemese odemez ailesi zor durumda degil kart borcunu yapilandirip gayette rahatlikla odeyebilirler ki size evlenincede olacak diyor hala ailesine yok bu son artik karismam demiyor size arkamda dururmusun diye bide soruyor

Bende biz yarın evleneceğiz bu borç tekrarlanirsa arkanda duramam çünkü biz yarın bigün ev alabiliriz bizimde kendimize göre harcamamiz olacak nasil olacak dedim oda ben son olarak evlat görevimi mi yapıp son kez odeyecem babam alışacak bu şekilde yaşamaya dedi ama ben o son kısmına inanmiyorum
Cok oldum ama :) benimkilerde evlendikten sonra surekli istediler keyfi borclar icin verdirmedim ama esim her seferinde evde olay cikartip illa vericem senin icin zaruri ihtiyac olmayabilir ama onlarin ihtiyaci BU SON dahada istetmem ddedi her seferinde ki ihtiyacta kv hic danismadan gidip devremulk alamsi eksik kalani eşimden istemesi kaybının alkol kullanip araç kullanip kaza yapip ceza gelmesi kendi elini cebine atmazken maasi esimin maasinin iki kati olmasina ragemn ihtiyaclari harcamalari son bulmaz en son evlenirken 50 bine yakin kredi cekmisler sozde yatirememisler bu sefer aldilar esimden para 2000 tl belki cok değil gibi ama kredi odeyen tek calisan biri esim bebek var ve ben kendim iki aydir sikintisini cekiyorum evime parca parca alisveris yapiyirum gidim gidim cocuguma bez mama alirken hangisi daha uygun diye marketlerde oyalaniyorum cunku o 2000 tl bizim icin cok 2500 maaş alan adam esim bencr hic bulasmayin bugun korkup sizi kaybetmemek icin tamam olmicak der yarin obur gun de annem babam napim evlenmeseydin zorladimmi der

Son düzenleme:
Cok oldum ama :) benimkilerde evlendikten sonra surekli istediler keyfi borclar icin verdirmedim ama esim her seferinde evde olay cikartip illa vericem senin icin zaruri ihtiyac olmayabilir ama onlarin ihtiyaci BU SON dahada istetmem ddedi her seferinde ki ihtiyacta kv hic danismadan gidip devremulk alamsi eksik kalani eşimden istemesi kaybının alkol kullanip araç kullanip kaza yapip ceza gelmesi kendi elini cebine atmazken maasi esimin maasinin iki kati olmasina ragemn ihtiyaclari harcamalari son bulmaz en son evlenirken 50 bine yakin kredi cekmisler sozde yatirememisler bu sefer aldilar esimden para 2000 tl belki cok değil gibi ama kredi odeyen tek calisan biri esim bebek var ve ben kendim iki aydir sikintisini cekiyorum evime parca parca alisveris yapiyirum gidim gidim cocuguma bez mama alirken hangisi daha uygun diye marketlerde oyalaniyorum cunku o 2000 tl bizim icin cok 2500 maaş alan adam esim bencr hic bulasmayin bugun korkup sizi kaybetmemek icin tamam olmicak der yarin obur gun de annem babam napim evlenmeseydin zorladimmi der
kv hanim bir de sama hamileyken calis der utanmadan bir de borc yapar cocugunun riskini yer. allah sabir versin.

Back
X