Geç yumurtlama çocuk sahibi olmaya engel mi?

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Geçen hafta kadın doğum doktoruna gittim ve geç yumurtlamam olduğunu öğrendim. 2,5 aydır adet göremiyordum ve doktor ultrasonda henüz yeni bir yumurtanın oluştuğunu ve bugünlerde çatlayacağını söyledi. Hormon testlerim normal çıktı..

Bekarken 40 dünde bir adet görürdüm ama hiç bu kadar gecikmemişti, düğün süresinde ve evliliğin ilk günlerinde steresli dönemler geçirdim, bazı rahatsızlıklarımdan dolayı ilaç kullandım acaba bunların yumurtlama üzerinde bir etkisi olmuş mudur*, benim gibi 28 günde yumurtlayamayıp çocuk sahibi olan var mı?, bu çatlama günlerini nasıl değerlendirmem lazım, doktor yumurtlamayı düzenleyici ilaç vermek istedi ben istemedim, hata mı yapmışım (

ben. çok düzensiz adetlerim. 45- 50 günde oluyor adetim. bazen iki ayı buluyor. ve iki tane çocuğum var. sadece çatlama zamanını bilmediğiniz için sürpriz bebek gelebiliyor ya da planlı bir hamilelik olamayabiliyor.

cnmm hiç canını sıkma
bir arkadaşımın 3 ila 6 ay arası olurdu 2 adet günü arası ama evlendikten 5 ay sonra hamile kaldı
hiç kendini strese sokma

Geç yumurtlamak hamile kalmaya kesinlikle engel değil sadece genele bakarak kadınların adetlerinin 14. gününde yumurtaldıklarını varsayarsak hamile kalmayı planlamak onlar için daha kolay olabiliyor,
ama geç de yumurtlasan mutlaka belli bir günü vardır;
örneğin benim 18-19. günlerde ve 3 kere hamile kaldım
Dr.umun bana tavsiyesi,2 adet arasında gün aşırı çalışma,
1 gün ara verilmesinin sebebi sperm kalitesini arttırmak,her gün olursa da spermlerin kalitesi düşüyor,3-4 ün arayla olursa da...
ve gün aşırı olduğu için gebe kalma olasılığın artıyor,çünkü spermler 48 saat yaşayabiliyor
Üzerinde fazla düşünmeyeye çalışın çünkü bu yumurtaları doğrudan etkiliyor.
Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…