gece alt ıslatma

Allah korusun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
18
74
3
43
bişeyi merak ediyorum çocuklar tam olarak kaç yaşında gece çiş kontrolünü sağlıyor çişim var diye uyanıp wc ye gidiyor ve gece alt ıslatan çocuğu alıştırmak nasıl olur izlenecek yol nedir tecrübeli anneler yardım edin kızım 4 buçuk yaşında çoğu gece bu durumu yaşıyoruz bi çare lütfen

Merhaba,
Cogunlukla 4-5 yaslarinda tuvalet kontrolunu tamamen kazaniyorlar. 5 yastan sonraki kacirmalar eger kaza seklinde degil de duzenliyse mutlaka takibini yapmak gerekir. Kacirmalar kimi zaman psikolojik ya da fiziksel problemlerden kaynaklanabilecegi gibi ozellikle kucuk yaslarda oyuna dalma, kas kontrolunun henuz tam anlamiyla kazanilmamasi gibi sebeplerden de kaynaklanabilir.
Anladigim kadariyla kiziniz sadece geceleri kaciriyor. Uykudan 1 saat once sivi alimini durmanizi oneririm. Cocugunuzun altina kacirdigi zaman dilimini belirleyebilmeniz buyuk avantaj olur. O saatlerde tuvalete goturerek altina kacirmasinin onune gecebilirsiniz. Ya da kendiniz saatler belirleyip her aksam ayni saatlerde goturmeyi deneyebilirsiniz. Burada cok onemli olan noktalardan biri de kizinizin tuvalete kendinde bir sekilde gitmesi, uyanik olmasi. Yani kizinizi kucakta, uyurken goturmemelisiniz. Bunun yani sira motivasyonu arttirmak adina cizelgelerden de yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin!

bişeyi merak ediyorum çocuklar tam olarak kaç yaşında gece çiş kontrolünü sağlıyor çişim var diye uyanıp wc ye gidiyor ve gece alt ıslatan çocuğu alıştırmak nasıl olur izlenecek yol nedir tecrübeli anneler yardım edin kızım 4 buçuk yaşında çoğu gece bu durumu yaşıyoruz bi çare lütfen
Peki gece wc ye kaldiriyorum ama bu kaldirmalarim ne kadar sürecek bir yilmi 2 yıl mi

Bunu deneyerek goreceksiniz. 1-2 yil cok uzun zaman dilimleri. Zaten eger o kadar devam ediyorsa mutlaka bir doktora gorunmelisiniz. Simdi bir 1 ay deneyin, bakalim ne olacak. Uykudan 1 saat once sivi alimini kesin ve hep ayni saatte uyanik bir sekilde gitsin tuvalete.

Bunu deneyerek goreceksiniz. 1-2 yil cok uzun zaman dilimleri. Zaten eger o kadar devam ediyorsa mutlaka bir doktora gorunmelisiniz. Simdi bir 1 ay deneyin, bakalim ne olacak. Uykudan 1 saat once sivi alimini kesin ve hep ayni saatte uyanik bir sekilde gitsin tuvalete.
bazen kuru kalkıyor bazende yattıktan 2 sonra yapıyor bazen 4 saat sonra yapıyor anlayamdığım şu gündüz yiyip içiyor ama akşama kadar çişini tutuyor bir sürü çiş yapıyor bi yapişta ama gece olunca azıcık çişi hemen bırakıyor altına tutabiliyorsa neden gece hemen yapıyor gündüz 8 ssa wc gitmediği zaman çok oluyor bide benim kız laf dinlemezki illa canı istediyse içecek yiyecek ağlar uyumaz küser sonra yani sıvı kısıtlaması olayı çok zor ama ben gece çişe kaldırıyorum yarı uyanık yarı uykulu iyice uyandırınca bu sefer bidaha uykuya dalması zaman alıyor beni istiyor başında çok yorucu bi süreç psikolağa sordum alt ıslatmaya yapacak bişey yok dedi geçmesini zamana bırakacaksın diyor ama çarşaf yatak yorganda helak oldu bi ben değilki

Back
X