• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece bebeği uyanık kalan ve sorunu çözen birini arıyorum

15 aylik kızımın uyku ile ilgili hiçbir sorunu olmamisti...birkaç haftadır o da gece iki saatliğine kalkmak istiyor çünkü gündüz uykusunu almış oluyor...bu ayda doktorumuz toplam gündüz uykusu 1.5 saati geçmesin diyor ama gündüz uykumuz daha uzun ....ben buna bağlıyorum bir de azı dişi çıkarmasına

Bırde ıyı geceler cayı var aptamılın , acaba oda ıse yarar mı kı?
Ilk 5 saat pelte gıbı uyuyor, sonrasında bır cozum bulmam lazım .
Yanı bazen oturmak ıstıyorum , ama gece ne yasayacagımı bılmedıgıım ıcın korkudan zorla yatıyorum aman uyu kızım gece ne olacak bellı degıl dıye
Sımdı yıne okudum 11-12 saat gece uykusu 2- 2.5 saat gunduz uykusu olmalıymıs

Cocugunki aliskanlik acliktan filan degil. Zamanla Alisacak .. o zamana kadar cekmeye devam uzgunum

Bırde ıyı geceler cayı var aptamılın , acaba oda ıse yarar mı kı?
Ilk 5 saat pelte gıbı uyuyor, sonrasında bır cozum bulmam lazım .
Yanı bazen oturmak ıstıyorum , ama gece ne yasayacagımı bılmedıgıım ıcın korkudan zorla yatıyorum aman uyu kızım gece ne olacak bellı degıl dıye
Sımdı yıne okudum 11-12 saat gece uykusu 2- 2.5 saat gunduz uykusu olmalıymıs
O tablo değerlerini geç, onlar aşırı ideal bebelere göre.

Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Mune lütfen konumu taşıma, cezada vermeyin , diğer bölümde burası kadar aktiflik yok buda benim derdim :cry:

13 aylık oğlan. Günde 2 kere uyuyor. Genelde her ıkı uykuyuda 1 veya 1.5 saat uyuyor.Toplamda 2 ile 3 saat arası yani günde.
Akşam 20:00 gibi uyutuyorum . En son uyanmasına baglı olarak.
Sabah 6.30 da kalkıyor genelde.

Gecelerı 1 gıbı uyanıp gerı uyuması 3 bazen 4 oluyor. Yere bırakmıyorum , oynamasını saglamıyorum sureklı uyutmaya calısıyorum .
Haftada 3 veya 4 kere oluyor bu.
Gunduz az uyuttuk , cok yemek yedırdık , daha gec uyuttum kesınlıkle durum degısmıyor.

Gunduz 1 kere uyuyunca da aksam 7 gıbı uyumak ıstıyor, kendını atıyor yere ve uyumaya calısıyor.Veya cok aglıyor uykusu oldugu ıcın .Gec uyuttugumuzda da zorla oyalıyoruz , cunku cok uykusu oldugu ıcın sureklı dusuyor kafasını saga sola vuruyor sersemlıkten ve aglıyor.
Dun gecede aynısı oldu. 23:30 da ben uyudum . 1 de uyandı , 3.30 ta uyutabıldım . Ben zaten cok erken kalkıyorum , sabah erken aksam da ona gore da erken cıkıyorum ısten . Uykular parca pıncık, artık cok kucukte degıl uyusun ıstıyorum .

o ve abısı ayrı odada uyuyor , bende yatak odasında uyuyorum. Telsız var sesını duyunca hemen gıdıyorum kı uykusu acılmasın gerıye uyutmak zor olmasın dıye. :KK34:

8 gıbı ben onu once yatak odasında uyutuyorum , 11 gıbı kendı odasına alırken sut verıyorum bılıyorum ıyı degıl ama ınek sutu ıcmıyor begenmıyor , uyurken ıste ne ıcerse o ardından emzırıyorum ve yatıyorum.
1 de uyanıyor veya sabaha kadar uyuyor. Dedıgım gıbı neye baglı yapıyor bılmıyorum . Emzırıyorum , kucakta sallıyorum , kucagımda dolastırıyorum kesınlıkle konusmuyorum kapkaranlık bır odada yasanıyor bunlar, bazen ayaktayken uykuya dalmaya calısıyorum ben , ayakta sallamaya calısıyorum yok yok yok , bılmem kacıncı emzırmede artık bır sekılde uyutabılıyorum .
bunu yaşayan var mı acaba bızım gıbı? Yorum bekliyorum
Gunduz uykusunu bire düşürmelısınız kesinlikle.

Kesinlikle uykuyu bire dusurmeni onermem daha çok erken belki yaza hava geç karardigi için tek uyku olabilir. Çünkü uyku uykunun mayasidir. Bebeğim 25 aylık eğer sabah geç kalktiysa akşam erken yatirayimdiyorum gece abartisiz 5kere uyanır ve emmiyor. Gece yeme işini uyumadan en az 2 saat önce kesmelisin şekerli şeyler vermemelisin hatta dün bir doktor sütlü şeyler de vermemelisin dedi. Süt gaz yapar çoğunlukla. Yatma işini 9 yapsanız daha iyi olur. Bir de benim bebeğim art arta 4 azı dışı çıkardı ve o dönem böyle saatlerce uyumazdi. O geldi aklıma. Aslına bakarsan uykusuz çocuk değişmez ben maalesef 25 aydır çekiyorum bir de 2 yaş sendromu eklendi sinirlerim harap. Ama ben deboyleymisim uykusuz. Geçecek sabir

Uykusuz çocuk mu acaba bu orneklerım benım?
Cunku uykusuna hıc dayanamıyor , dırek uyuması lazım yoksa basınıza geleceklerden ve bebegın basına geleceklerı bır turlu engellıyemıyorsunuz.
Bırde sunu atlamışım , cok sakın oluyor gecelerı , kesınlıkle oyle aşırı hareketı veya yere ınmeye çalışmıyor gayet hayatından memnun badem gıbı bakıyor sadece

Uykusuz çocuk mu acaba bu orneklerım benım?
Cunku uykusuna hıc dayanamıyor , dırek uyuması lazım yoksa basınıza geleceklerden ve bebegın basına geleceklerı bır turlu engellıyemıyorsunuz.
Bırde sunu atlamışım , cok sakın oluyor gecelerı , kesınlıkle oyle aşırı hareketı veya yere ınmeye çalışmıyor gayet hayatından memnun badem gıbı bakıyor sadece

ağlıyor mu

yani uyanınca nasıl sesler çıkarıyor

ağlamıyorsa kalkma yatsın odasında

belki kendisi dalar

benim oğlan çokkk daha küçükken bir gün evi süpürüyordum baktım uyanmış ama ağlamıyor

aman dedim şurayı da süpüreyim ağlayınca alırım başka zaman olsa işim olmasa yani hemen alırdım

işim bitti bir gittim ki geri uyumuş

belki de sen yanına gidince anne geldi deyip uyanma moduna geçiyor bırak yalnız bir süre belki dalar kendisi

14 aya kadar saat başı kalkıyordu. Kendi uyumasına rağmen. Sonra anladım ki, her uyandığında meme vererek ben de destek oluyorum bu alışkanlığa.
Bir hafta anlattım, artık kalksan da gelmeyeceğim diye. Ve gitmedim. 3 gün ağladı. 4. Günden beri kalkmıyor. İlk başta arada bir kere kalkarsa gidip emzirip yatırıyordum. Baktım ona da alışıyor. Tamaaam dedim Gece bey. Yemezler.
Akşam 7:30'da yatırıyorum, sabah 6:14 (saat gibi enik asla şaşmaz) alıyorum.
Oğlan kilo almaya başladı, zaten yemek yiyen bir çocuktu ama sabahları kurt gibi aç kalkıyor artık.
Şu anda hala 14 aylık eksik uykularımı tamamlıyorum gibi. Kendime geldim. Yüzüm gözüm canlandı.

Bir de 12 aydan sonra doktor tek uykuya düşsün dedi gündüz, onu da deneyebilirsiniz.

Sevgiler

Benim tahminim uykuya yatak odasında geçiyor ve uyurken odasına alıyormuşsunuz. Bebek karmaşa yaşayıp tedirgin oluyor. Benim bebeğim 14 aylıkken aynı sorunu yasadim.
Tavsiyem; odasında gündüz vakit geçirsin ve odasında uykuya dalsın. Geceleri hafif uyanıklık anında nerede olduğunu farkedip uyanıyor büyük ihtimalle ve bunu artık alışkanlık etmeye başladı. Gece uyandığında uyutmaya çalışın ama tam uyumadan uyku ile uyanıklık arası yatağına bırakıp kapısını kapatıp kaçın:)) çok ağlamaya başlarsa bir daha aynısını yapın. Biraz yorucu oluyor ama 2 3 günden sonra kesin çözüm.

Uyku duzeni ayni benim oglum gibiymis. Benimki de gunduz 2 kez uyur. Aksam en gec 8de uyur. 11 gibi uyanir ama buyuk tuvaleti geliyor benimkinin o saatte. Veya gazi oluyor karni agriyor pirt yapmak icin uyaniyor. Sizin oglunuzun da karni falan agriyor olabilir veya gece kakasi geliyor olabilir

Gunduz az uyuttuk , cok yemek yedırdık , daha gec uyuttum kesınlıkle durum degısmıyor.

Bence denenecekleri denemişsin "bu da böyle bir çocuk işte" kısmına geç kabullenmen kolay olur.

Oğlum yaklaşık 18 aylıktan bu yana gündüz tek uyku ile devam ediyor.
Önceleri akşam 9 buçuk 10 arası uyurdu 30 aylık olacak iyice şaştı düzeni.
Neyseki gece kalkıp oyun demiyor..

Bana akşam 7 buçuk, 8 uyku için hep erken gelir. En az 9 olmalı diye düşünüyorum. Ama bu benim fikrim tabi..

Hele 7 de uyutanı duyunca ekstra şaşırıyorum. Kardeş bu çocuk ne zaman babasını falan görüp de oynayacak diyorum içimden. Sırf rahat oturabilmek için çocuğa günü erkenden bitirtmek çok tuhaf geliyor. Kaldı ki yazın hava anca 9 da kararıyor..

Bebegi farkli odada yatirip sonra beşiğinde mi uyaniyor gece?
Biz ilk yil besigi salona aldik klimali diye...1 yil sonra da odasini yaptık besigini odasina koyduk ama o beşiğe bir daha uyumadi 1 yil bildigin koltukta yattı sonra besigi verdik normal yatak aldik odasina ve sorun bitti

Günde 2 uykuya akşam 8 erken bir saat değil mi?
Yatmadan önce yedirmek de rahatsız ediyor olabilir.
O dönem ben oğlumu yanıma almıştım ve deliksiz uyumaya başlamıştı. Ama bu herkese uymayabilir.

Bebegi farkli odada yatirip sonra beşiğinde mi uyaniyor gece?
Biz ilk yil besigi salona aldik klimali diye...1 yil sonra da odasini yaptık besigini odasina koyduk ama o beşiğe bir daha uyumadi 1 yil bildigin koltukta yattı sonra besigi verdik normal yatak aldik odasina ve sorun bitti
Sırf bu yüzden ona buyuk done done uyusun dıye montessorı yatak yaptırdık bır ay evvel, sırf gece uyanmalardan oturu. Ama evet bır yerde uyuyup sonra onu taşıyorum cunku abısı var okula gıden , dersı odevı kıtaplıgı masası hersey o odada. O uyurken yapamayacağı ıcın cozumu bu sekılde bulduk.

Günde 2 uykuya akşam 8 erken bir saat değil mi?
Yatmadan önce yedirmek de rahatsız ediyor olabilir.
O dönem ben oğlumu yanıma almıştım ve deliksiz uyumaya başlamıştı. Ama bu herkese uymayabilir.[/QUOTE

Sabah 6.30 bazen 6 bazende 5.30 ta uyanıyor canım . Sabah 9 da oglende 14 te uyuyor ıkı uyku. 8 zor buluyoruz ınan

Bu arada 13 aylık 12.5 kg olması kısmını atlamışım. Maşallah :nazar: :nazar::nazar:
Gece yatmadan önce yemesi etkili oluyor bence.

Benim sıska 30 aylık daha yeni 13kg oldu. :kızgın:
Doktorlar iyi diyor ama kampa sokacağım artık böyle olmaz. Sağolsun bana çok kıyafet masrafı çıkarmıyor sıpa.. :63:

Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Mune lütfen konumu taşıma, cezada vermeyin , diğer bölümde burası kadar aktiflik yok buda benim derdim :cry:

13 aylık oğlan. Günde 2 kere uyuyor. Genelde her ıkı uykuyuda 1 veya 1.5 saat uyuyor.Toplamda 2 ile 3 saat arası yani günde.
Akşam 20:00 gibi uyutuyorum . En son uyanmasına baglı olarak.
Sabah 6.30 da kalkıyor genelde.

Gecelerı 1 gıbı uyanıp gerı uyuması 3 bazen 4 oluyor. Yere bırakmıyorum , oynamasını saglamıyorum sureklı uyutmaya calısıyorum .
Haftada 3 veya 4 kere oluyor bu.

Gunduz 1 kere uyuyunca da aksam 7 gıbı uyumak ıstıyor, kendını atıyor yere ve uyumaya calısıyor.Veya cok aglıyor uykusu oldugu ıcın .Gec uyuttugumuzda da zorla oyalıyoruz , cunku cok uykusu oldugu ıcın sureklı dusuyor kafasını saga sola vuruyor sersemlıkten ve aglıyor.
Dun gecede aynısı oldu. 23:30 da ben uyudum . 1 de uyandı , 3.30 ta uyutabıldım . Ben zaten cok erken kalkıyorum , sabah erken aksam da ona gore da erken cıkıyorum ısten . Uykular parca pıncık, artık cok kucukte degıl uyusun ıstıyorum .

o ve abısı ayrı odada uyuyor , bende yatak odasında uyuyorum. Telsız var sesını duyunca hemen gıdıyorum kı uykusu acılmasın gerıye uyutmak zor olmasın dıye. :KK34:

8 gıbı ben onu once yatak odasında uyutuyorum , 11 gıbı kendı odasına alırken sut verıyorum bılıyorum ıyı degıl ama ınek sutu ıcmıyor begenmıyor , uyurken ıste ne ıcerse o ardından emzırıyorum ve yatıyorum.
1 de uyanıyor veya sabaha kadar uyuyor. Dedıgım gıbı neye baglı yapıyor bılmıyorum . Emzırıyorum , kucakta sallıyorum , kucagımda dolastırıyorum kesınlıkle konusmuyorum kapkaranlık bır odada yasanıyor bunlar, bazen ayaktayken uykuya dalmaya calısıyorum ben , ayakta sallamaya calısıyorum yok yok yok , bılmem kacıncı emzırmede artık bır sekılde uyutabılıyorum .
bunu yaşayan var mı acaba bızım gıbı? Yorum bekliyorum
bastan .yanlisi yapmissin. benim miniklerdr uyaniyor ben sutlerini veriyorum geri besigine yada yatagina birakiyorum uyuyorlar bir kerr cabuk uyusun diye o kadar salladim ki uyumadi yatagina biraktim .uyudu

:KK37: ben dünyada sankı kımse kesıntısız uyuyamıyor gıbıme geliyor. Bırde 2 kere kalksa 10 dk emzırır yatarsında. Bır seferde 2 saat 3 saat bıtırdıbenı , ayağımın uzerınde sallanmaya başladım halsızlıkten
Çocuktan çocuğa değişkenlik gösteriyor maalesef. Sanirim bu da sizin sınavınız. Memeden kesince bayağı bi oturacak uyku düzeni. Çoğu gitmiş azı kalmış. Kolay gelsin

benim kizimda bu ara boyle ben gunduz uykusunu teke dusurdum yyinede gece uyaniyor 2 3 gundur bu gece yanina uzanip tekrar uyuttum yatagina yatirincada yanina bluzumu biraktim bidaha kalkmadi bu donemde yanliz oldugunu anlanlamak urkutucu olabiliyormus onlar icin
birde azi disleri geliyor oda cok zorluyor yatmadan calpol verecegim bu gece

Benim oglum 12. ayda kendi kendine gunduz uykusunu teke dusurdu. 11 de uyurdu birgun kesinlikle uyumak istemedi bende zorlamadim. Baktim 13:00-15:30 arasi uyuyor. Geceleride saat 21:30 da yataga koyuyorum sabah 09:00 gibi uyaniyor. Gece uyaniyor ama su icmek icin o kadar. Yatagindan almadan poposunu pispisliyorum 2 dk icerisinde yatiyor. Zifiri karanlik yapmiyorum odayi sicakligida 21.5-22 arasi tutuyorum. Uyumadan oncede 20:30 civari muhallebi corba o tarz seyler yediriyorum.

Belki disi cikiyordur o zamanda boyle yapiyorlar

Back
X