Gece Çalışma Saatleri Hakkında Bilgisi Olan

ank-lyl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2022
319
309
23
33
Arkadaşlar öncelikle günaydın.. Konuyu yanlış yere açtı isem özür dilerim.

Kendim için değil ama çok yakın akraba bir aile için soruyorum. İnternetten araştırdım ama tam net olarak anlayamadım.

Bir fabrika,

14 gün gece 14 gün gündüz çalışma

Gece Çalışması:

Giriş saati: 22.00
Çıkış saati: 08.00

Mola: Yemek 1 Kez 1 saat
Çay: Bir kez 10 dakika

Asgari ücret + sigorta + 1 öğün yemek + servis

Bu yasal mıdır? Ücret kısmı bilgiğim kadarı ile yasal değil. Günlük 7,5 saati geçiyor. Ama özellikle sormak istediğim, gece çalışması. Yukarıda vermiş olduğum saat aralıkları, gece çalışmasına uyuyor mu? Gece 7,5 saatten fazla çalıştırılamadığını okumuştum...

10 saat çalıştırabilir ama 5 gün.
haftalık 45 saat i doldurmak için.
veya 8 saat molayı çık 7.5 saat 6 gün şeklinde.
Ayrıca 2 hafta üst üste gece çalışmak yasak diye biliyorum.
molaları normal.yemeği 30 dk yapıp 2 kere molaya çıkarabilir ama onlar 1 saati birden vermiş.
Ücret kısmı da aylık 225 saati geçtiğin her 1 saat veya10 sâat farketmez mesaiye girer.

10 saat çalıştırabilir ama 5 gün.
haftalık 45 saat i doldurmak için.
veya 8 saat molayı çık 7.5 saat 6 gün şeklinde.
Ayrıca 2 hafta üst üste gece çalışmak yasak diye biliyorum.
molaları normal.yemeği 30 dk yapıp 2 kere molaya çıkarabilir ama onlar 1 saati birden vermiş.
Ücret kısmı da aylık 225 saati geçtiğin her 1 saat veya10 sâat farketmez mesaiye girer.
çok teşekkürler..

Haftada 1 gün mu 2 gün mu tatil?sonuçta vardiya dönüyor, 2 vardiyalı işler de var y yüzden gece çalışması şu kadar saati aşmaz bence denilemez(benim düşüncem) 5 gün çalışıyorsanız sadece 10 dk lık mola kısa geldi.genelde öğleden önce 15 dk öğleden sonra 15 dk mola olur.08.00_18.15 aradı işyeri de 10 saat çalışıyor haftanın 5 gunu

haftada 2 / 3 kez gece nöbeti çalışıyorum akşam 19:30 giriş sabah 08:30 çıkış haftalık çalışma saatini bozmuyorsa bu şekilde çalışmanın bir sakıncası yok diye biliyorum.

Haftada 1 gün mu 2 gün mu tatil?sonuçta vardiya dönüyor, 2 vardiyalı işler de var y yüzden gece çalışması şu kadar saati aşmaz bence denilemez(benim düşüncem) 5 gün çalışıyorsanız sadece 10 dk lık mola kısa geldi.genelde öğleden önce 15 dk öğleden sonra 15 dk mola olur.08.00_18.15 aradı işyeri de 10 saat çalışıyor haftanın 5 gunu

sadece pazar günü tatil..

1 gün tatile göre çalışma fazla.2 gün olsa idi normal olurdu.fazla mesai veriliyor mu?
Anlattıkları kadarı ile verilmiyormuş. Gün içinde bazen 4 saat filan fazladan mesaiye kalıyorlarmış onun parası veriliyormuş. Ama gün içinde o çalışma saatinin üstüne mesaiye kalınmazsa, asgari ücret...

Arkadaşlar öncelikle günaydın.. Konuyu yanlış yere açtı isem özür dilerim.

Kendim için değil ama çok yakın akraba bir aile için soruyorum. İnternetten araştırdım ama tam net olarak anlayamadım.

Bir fabrika,

14 gün gece 14 gün gündüz çalışma

Gece Çalışması:

Giriş saati: 22.00
Çıkış saati: 08.00

Mola: Yemek 1 Kez 1 saat
Çay: Bir kez 10 dakika

Asgari ücret + sigorta + 1 öğün yemek + servis

Bu yasal mıdır? Ücret kısmı bilgiğim kadarı ile yasal değil. Günlük 7,5 saati geçiyor. Ama özellikle sormak istediğim, gece çalışması. Yukarıda vermiş olduğum saat aralıkları, gece çalışmasına uyuyor mu? Gece 7,5 saatten fazla çalıştırılamadığını okumuştum...
Özel sektör ne yazık ki İş Kanununu kendi kafasına göre uyguluyor..Calışmak, evine ekmek götürmek zorunda olan işçiler de ıssız kalırız korkusuyla seslerini cikarmiyorlar . Olayın özeti bu

Yorum yapan yardımcı olan herkese teşekkürler ederim..

Back
X