Gece emzirmek :(

artemisasia

çokşükürbinşükür
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
830
1.021
63
47
Merhaba hanimlar,
Kızım 14 aylik oldu. Geceleri bir bucuk saatte bazen saat başi emmek istiyor. Çok yoruldum artik. Okula giden kizim var sabah erkenden uyaniyorum. Gece nasil keserim memeden var mi bunu başaran. Bir akil verin bana.

Kesme bence ne güzel emiyor çocuk

Sanırım artık çok geç muhtemelen böyle devam edecek sen sütten kesene kadar.. Sağıp biberona koysan gece yatmadan dolu bi biberon içse sabaha kadar uyur bence

Geceleri mama ver.karni doyunca guzelce uyur.sen de dinlenmis olursun.sabaha da daha cok sutun olur.ben de geceleri cok emzirirdim oglumu.esim mama verdirmezdi.cocuk doymadigi icin surekli uyanirdi.cok mucadelesini verdim esimle bunun.sen emzirmek istemiyorsun diye suclardi beni.oysa alakasi yok.geceleri mama verme olayina ikna ettikten sonra oglum da rahatladi bende.karni doyunca kuzumun sabaha kadar uyuyordu tabi ben de.boylelikle daha dinc oluyordum gunduzleri ve sutum daha cok oluyordu.birdaha cocugum olursa aynisini yapcam gece mama gunduz anne sutu ...

Sutunuz az geliyorsa bebeginiz tam doymuyor olabilir.ya sutu artirici seyler yiyin bol su icin ya da yatmadan once ek gida verin ki rahat bi uyku cekin bebeginiz de siz de.

drlar 4.aydan sonra bebekler gece emzirmeye muhtaç değillerdir diyor.bizimki de 4-5 aylıkken 5 hatta 6 saat emmediği oluyordu,ilk zamanlar uykusundayken emzirmeye çalışırdım ama işin aslını öğrenince hiç uyandırmadım.ama ne yazıkki 9 aylık ve 2 saatte bir emziriyorum.uykuya yenik düşmesem yöntem belli.ben anlatıyım belki siz yenik düşmezseniz de yaparsınız.iyice karnını doyurduktan sonra yatırın.gece belli saatler edinin mesela gece 1 ve 6 gibi...bu 2 saat dışında her uyandığında emzikle, pışpışlayarak, su içirerek, sarılarak vs.uyutun.mümkünse beşiğinden çıkarmayın.ilk zamanlar bir uyanmasında emzirip diğer uyanmasında böyle yapın isterseniz.yani yarı yarıya azaltın,zamanla giderek emzirme sayısını düşürürsünüz.ahhh anlatırken kolay da o uyku haliyle ver memeyi o da uyusun sen de diyorsun o ayrı :confused:

arayı açarak alıştırmanız gerekiyor.
şu an 1,5 saatte bir uyanıyorsa, 3 saatte bir emzirin, bir uyandığında emzirip, diğer uyandığında bir şekilde sakinleştirip uyutun, bir dönem sabrederseniz çocuk 3 saatte bir uyanmaya başlayacak, sonra o süreyi artırmaya çalışın.

drlar 4.aydan sonra bebekler gece emzirmeye muhtaç değillerdir diyor.bizimki de 4-5 aylıkken 5 hatta 6 saat emmediği oluyordu,ilk zamanlar uykusundayken emzirmeye çalışırdım ama işin aslını öğrenince hiç uyandırmadım.ama ne yazıkki 9 aylık ve 2 saatte bir emziriyorum.uykuya yenik düşmesem yöntem belli.ben anlatıyım belki siz yenik düşmezseniz de yaparsınız.iyice karnını doyurduktan sonra yatırın.gece belli saatler edinin mesela gece 1 ve 6 gibi...bu 2 saat dışında her uyandığında emzikle, pışpışlayarak, su içirerek, sarılarak vs.uyutun.mümkünse beşiğinden çıkarmayın.ilk zamanlar bir uyanmasında emzirip diğer uyanmasında böyle yapın isterseniz.yani yarı yarıya azaltın,zamanla giderek emzirme sayısını düşürürsünüz.ahhh anlatırken kolay da o uyku haliyle ver memeyi o da uyusun sen de diyorsun o ayrı :confused:
Aynen dedigin gibi her agladiginda vermiyim diyorum ama
Sanırım artık çok geç muhtemelen böyle devam edecek sen sütten kesene kadar.. Sağıp biberona koysan gece yatmadan dolu bi biberon içse sabaha kadar uyur bence
Biberondan su bile icmiyor malesef

Yahu burdan boyle kesme , biberona sut koy falanlar soylemesi me guzel iki biberondan sut icse yarim saat sonra tekrar uyanip emzik gibi istiyo memeyi buna ne oneriniz var acaba ?

Bence kilosuu yerindeyse suan degil ama bir kac ay sonra alistirak kesmeyi dene

Merhaba hanimlar,
Kızım 14 aylik oldu. Geceleri bir bucuk saatte bazen saat başi emmek istiyor. Çok yoruldum artik. Okula giden kizim var sabah erkenden uyaniyorum. Gece nasil keserim memeden var mi bunu başaran. Bir akil verin bana.

Ben 17 aylıkken tamamen kestim geceleri çok uyaniyodu meme için gece tuz surdum gogsume emmek istemedi artık süt veriyorum artık bi kere uyanıyor süt içip uyuyor

Ben 17 aylıkken tamamen kestim geceleri çok uyaniyodu meme için gece tuz surdum gogsume emmek istemedi artık süt veriyorum artık bi kere uyanıyor süt içip uyuyor
Ben de bu hafta kesicem galiba. 15 ayı bitiyor. Artik yemek de yemiyor. Yemek gorunce mama diye goguslerime saldiriyor. Dun gece 5 kere uyandi . Sonunda yatirip emzirdim bir saat boyunca. İyice bagimli oldu.
Nasil kestigini anlatirsan cok sevinirim.

Ben inanılmaz kolay oldu kesmemn tuz surdumn artık emmek istemedi gece uyanınca tuz surun ve verin almaz doğal olarak mecbur biberon dan süt icicek benim oglu!m öyle alıştı artık geceleri sütte içmiyor uyuyor
Bu sabah ben de senin gibi yaptim. İki kere istedi bakti tuz var emmedi. Biraz mahsunlaşti ben hircin olacagini dusunmustum. Geceyi merakla bekliyorum.

gece yatırmadan önce pirinç unundan mama yap ver tok tutar gündüzleri emzir yine de uyanırs su ver onun ki artık alışkanlık gibi olmuştur annesi

4.gunde unuttu meme istemeyi biraz huysuzluk vardi 6.gunumuzde o da kalmadi ve dun gece ilk defa 6.30 a kadar deliksiz uyuduk. İştahi da acildi. Tavsiyen icin tesekkurler.:kk77:
Rica ederim canım ne mutlu sabaha kadar rahat uyuyabildiyseniz bizde deliksiz uyuyoruz artık :)

Back
X