Gece gece kafama takıldı.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar selamlar.
Hamileyim 34.haftalık .devlet hastanesinden sürekli randevu bulamam diye özele gittim hep kontrole. Fakat dogumu memlekette devlet hastanesinde yapmak istiyorum.35.haftamda devletteki dra gidicem 2.defa bir de gebe oldugumu o söylemişti. Drun dogum icin kabul etmeme durumu var mı? Nerede takipteysen orda dogur diyebilir mi?

Elbette öyle bir hakları yok ama varmış gibi muamele edebiliyorlar. En azından benim başıma geldi. 36. haftamda devlette de bir kaydım, bilgim olsun diye kontrole gittim "neden şimdi geldin?"sorusuyla başlayıp jeli azıcık sürüp karnıma bastıra bastıra ultrasonla muayene etmeye çalışan bir kadın hekim yüzünden bir daha devlet hastanesine gidemedim. Her yerde aynı muamele olacak gibi bir durum yok ama ben o anın şaşkınlığıyla( üstüne bir de yanlış ölçüm yapıp çocuğumun kafa-boy oranının çok uyumsuz olduğunu söyleyerek) sadece ağlayıp kendimi savunamadım. Eğer kötü bir durumla karşılaşırsanız mutlaka hakkınızı savunun.

Nerde olmuştu. Sanki babasının şirketi.

Hakları olmasafa Evet yapan var şimdiden siz doğum yapacagınız doktora giriş yapın. Ben sizin kontrollerinizi yapmadım bebeğin ve sizin durumunuzu bilmiyorum diye almayan doktor olduğunu söylemişti. Bir tanıdık.

Genelleme yapmak istemiyorum ama devlette hangi kadın dogumcuya gittiysem hepsinden istisnasiz benzer muameleyi gördüm. Biri senin bu bebekten kurtulman gerekiyor dedi diğeri en ufak şeyde hastaneye koşuyorsunuz dedi öteki sorduğum sorulara bile cevap vermedi. Bi tuhaflar yani zaten oraya endişeli gidiyoruz doktor da halden anlamayınca insan iyice çöküyor.

Valla bizim burda diyorlar. Kimin hastasıysan ona git diyorlar. Böyle bir hakları olduğunu sanmıyorum ama maalesef bu şekilde benim yaşadığım ilde

Kontrol için devlet hastahanesinde doktor seçebilirsiniz ...ama doğum için bu pek mümkün değil .Sizin dogumunuzun gerçekleşeceği tarihte doktor istirahatli olabilir,sezeryan doğum yapacağınız yüzde yüz belli olsa bile sizin dogumunuzun gerçekleşmesi için randevu verilen tarihte yıllık izninde olabilir

Paranız olmasa ne yapacakınız sokakta mı doğuracaksınız? Böyle bir şey söylemeleri asla mantığa sığmıyor. Neden doktor değiştirdiğinizi sorarlarsa böyle açıklayın, doktorun git özelde doğur deme gibi bir hakkı yok.

Yapılır elbette. Annem özel hastanede kontrollerini yaptırdı ama sezaryen yaptırmaları istemediği için son ay devlete gitti. Özel hastanedeki doktoru sürekli yaşın ileri sezaryen yaptırırım dediği için devlete gitti. Devletteki 2.kontrolünde de suyu geldi doğdu kardeşim zaten. Hastanede inanın gayet güzeldi hijyen, duş, ilgileri, yemekleri tertemizdi. Elbette hastanedeki çalışan kişilere bağlı bu tarz konfor alanları.

Bilmediğim için soruyorum neden doğumu devlet hastanesinde istiyorsunuz maddiyattan dolayı mı? Yani doğum olaylarını pek bilmiyorum tabi ama corona varken üstelik aylardır görüştüğünüz hamilelik sürecine vakıf birinin doğumu yaptırması daha iyi olur sanırım.

Tatil için gidip acil doğurmak zorunda kalan yok mu ? Bakmam diyemez ama tabii takipli olması daha iyi olurdu.
Özel hastanelere zerre güvenmiyorum bence de devlette yap

haftalık doktor planlari vardir
ameliyatcilar / poliklinikciler v.s
sizin doktor sizin old. Alanda ise girer yok değilse o alanın ilgili doktoru yeralır hastanenin büyük lugu ve ne hastanesi old. göre de değişiklikler olur
bir doğum hastanesinde her saat onun üstünde uzman hek. hizmt verirken bir devlet hastanesinde 24 saat uzman (çoğunda) yoktur...

Iki gun once devlette dogum yaptim. Zaten devlette aman hastam canim hastam dogumunla super ilgileniyorum gibi bir olay yok ebeler giriyor doktor acil bir durum olmadigi surece girmiyor bunu goz onunde bulundur derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…