inşallah alırsınız hakkınızda hayırlısı olsunBak goruyomusun olabiliyor yani. Ya aslinda Allaha emanet ama tedbir de almak lazim. Bizim hatamiz aceleci davrandik.
parayi vermezlerse de tasincaz mecbur napiyim. Emlakci aksam aksam kosup da parayi vermediyse evsahibine isini cok seven biri degilse yani parayi almak daha kolay olur sanirim bilemiyorum.
Aldik 100 tl sini kestiler ama huzur baska bisey ustumden bir yuk kalkti sanki. Bu da bir ders oldu acele karar vermemek gerekmis.inşallah alırsınız hakkınızda hayırlısı olsun
bizim evde aynı durumda. ve komşuya hırsız girdi aynı şekilde spreyle uyutup sigara keyfine kadar yapmışlar. leptopu çantasına koyup götürmüşler. bütün maaşları da almışlar. yetmemiş her oda da uyuyanları odaya kilitlemişler. en kötüsü de aynı gece tıkır tıkır ses geldi kapıdan , eşim kalktı baktı bişey yok. sabah baktık ki kapının vidalarını açmaya çalışmışlar yarısı çıkık.
sonra kayınvalidemler dedi ki ya çocuğu alıp gitselerdi! Allah korusun hiç aklıma gelmemişti. o günden beri yattığımız odayı kilitliyoruz. lojmandayım bir de yani bişey yaptırma ve çıkma lüksüm de yok. Allah' a emanetiz. bunlar balkondan da değil kapıdan girmeye yeltenenler.
Dun haberlerde seyrettim. Hırsız gayet lux ve guvenlik onlemli apartmanın asansor boşlugundan tırmanark bilmem kaçıncı katın terasına çıkmışlar 850.000 liralık kadayı soymuşlar..
Bizim apartmana çok hırsız girdi ilkinde ben ve kızım evdeyken kapıyı kurcalamış hatta amahtar yerine bişey sokmuş kırılmış içinde ama ben butun gun farketmedim.. kamera taktırdık ama hala devam ediyor oba ragmen 2 kere anahtarı ustunde unutup okula gitmişim bişey olmadı Allahtan..
Yani sen yapsanda kaçamazsın hırsızdan herşeyin ustesinden gelip beceriyolar.. ıster 20. Katta ol isyer giriş kat.. kafandan o yuzden kotu düşünceleri at baya senaryo yazmışsın haklı olarak. Nenimde onceki evim oyleydi hatta ev sahibi altıma demir yaptırmış ben 1.kattım sonra ust katıma demir yaptırdı çok komik olmuştu. Kaçsene cam açamadım korkudan.yazın sıcagında yatakodam buhar oluyodu o yuzden 5.kata taşındım ve ohh diyorum cam açıp uyumak ne guzelmiş. Alabiliyosanız alın kaporayı eger vermezse ev sahibi ki o bunun hakkı bence sizi zorlamazsa hıybe edin başka yer tutun. 7 sene kendıme eziyet ettim insan gibi yaşayamadım korkudan .
Günaydın .. Sözleşme yapıldıysa kaporayi almak hayal gibi ... Ama sözleşme yapılmadıysa alabilirsiniz diye dusunuyorum.. Biraz da emlakçının vicdanına kalmış bir olay su durum ... İlla da taşınmak istemiyorum diyorsanız hukuki yoldan da hakkınızı arayabilirsiniz bi avukata gidip sorabilirsiniz mesela.. Felaket senaryoları ile de canınızı sikmayin benim oturduğum yerde çok fazla hırsızlık olayı oluyor aynı endişeyi taşımıyor değilim yanı .. Bir de apartman öyle bir yapılmış ki cam yerlerine resmen dışardan betondan çerçeve yapılmış gibi alt kattan bir başlasa çatıya bile çıkar :s çevrede öyle şeyler oluyor mu olmuyor mu diye bir araştırılmali hemen kötü düşünmemek gerek
Gerek kalmadi tutmadik evi kaporadan 100 tl kestiler sadece saolun fikirleriniz icin bunlar aslinda her ev icin dusunulmeli.Canım mis gibi evi bulmussun camlara kilit takarsın hiç bişey olmaz. Ya da pronet ama aylık 100 tl. O gerçekten hırsızlar için caydırıcı.
Biz de eskiden 1. Katta oturuyorduk. Alt katin parmakliklarina tırmanıp bize de girmişti. Sonra camlarda kilit taktik.
Hatta bir arkadaşım camlara açılınca çalan alarm taktı.
ya bnm evimde baya yüksek ama bende gece uyrken kapıdan girerse diye korkuyorum her gece aklıma geliyo..bide kızım hemen bitişiğimizdeki odada uyuyor diğeride beşikte yanımda ama çok korkuyorum kızımın odasına girerler zarar verirler diye offf....
Ben de cok korkarim cocukluktan beri Allah korusun hepimizi boyle pis insanlardan.hırsız benim fobim resmen...oyüzden yol yakından dönün..aslında nasip bu işler..gider 6. kattan ev alırsın oraya girer hırsız...olacağı varsa oluyor..Allah korusun böyle insanlardan hepimizi...
Tutmadik zaten de pimapeni kabul etmezdi sanırım evsahibi. Ama baska ev icin bu dediginizi dusunecegim teşekkür ederim.Tatlım pimapenlere cocuk kılıdı taktırayrıca pımapenler dsardan acması ck zor camdan grmesı ıcın ya camı kıracak yada sz yokken grecek cunku ck grultu cıkar neyse rahat ol ıyı dusun ıyı olsn
daha once böyle alt katta oturmadıysanız panıgınız normal...ben suanda 2 katta oturuyorum daha doğrusu altta bır daıre var...ılk balkon benım sızın gbı..taşındığımız ılk bırkaç ay hep rüyamda eve hırsız gırdıgını görüyordum.kabuslarla uyanıyordum.korkuyordum çok....su ıcmeye kalksam odum patlıyordu...nıye okadar takılmışım bılmem şimdilerde bazen esım olmadan bıle korkmadan yatıyorum....sanırım oncekı evımız çatıda olduğu ıcın ....
bence evı cok begendıysenız ve semtı duzgun bır yerdeyse vazgecmeyın
çok sevindim aldığınıza doğru söylüyorsunuz en önemli olan huzurAldik 100 tl sini kestiler ama huzur baska bisey ustumden bir yuk kalkti sanki. Bu da bir ders oldu acele karar vermemek gerekmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?