Gece sesleri

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.906
22
208
42
Diğer
‘Gece Sesleri’, Egeli büyük bir ailenin 40′lı yıllardan başlayarak günümüze kadar gelen öyküsünü anlatıyor. Dört kuşağı içine alan anne-kız ilişkileri, aile içi çatışmalar, sık tekrarlanan askerî darbelerin değişik kuşaklar üzerindeki izleri… Geçmiş araştırılırken ortaya çıkan sırlar, ertelenmiş, söylenmemiş sevgi sözleri ve pişmanlıklar da romanda yer alıyor. Daha çok kuşak çatışmaları ve nedenlerinin sorgulanacağı dizide; farklı kültürlerde yaşayan, ayrı dünyaların insanları her şeye rağmen aşka sığınıyor. Köklü bir ailenin yıllardır içinde sakladığı sırlar yeni bir evliliğin ardından sarsıcı bir şekilde ortaya çıkarken, düğümler çözüldükçe sırların ardına sığınan kabul edilmesi zor gerçeklerle yüzleşilir, yıllardır korunan güçler ve dengeler bozulmaya yüz tutacaktır.
Deniz Akçay’ın senaryolaştırdığı ‘Gece Sesleri’nin yönetmenliğini Cemal Şan üstleniyor. Vildan Atasever (Aslı), İsmail Hacıoğlu (Yağız) ve Özgür Çevik’in (Seyhan) rol aldığı dizi, yeni yayın döneminde Show TV’de izleyiciyle buluşacak.

şu ismaili hiç sevmiyorum yaa ..... şakkıdı

ama dizi güzele benziyor izliycem kanımca

Dün akşam izledim bende.güzeldi,beğendim şimdilik.sonradan cıvıtmazlarsa diğer dizilerde olduğu gibi :))

Dün dizinin ilk bölümünü izledim..Güzeldi..Sıkı bir Ayşe Kulin hayranı olduğumdan bu diziyi kaçırmak gibi bi durumum olamaz..

2. Bölüm Özeti

Nedim’le Rengigül’ün evlendiği akşam Ortaçlı ailesi acı bir olayla sarsılır…

Ailenin reisi Kerami Bey’e konağın yakınında bir araba çarpar…

Arabayı kullanan, acı gerçeklerle yüzleşen ve kendisine yapılan haksızlığı bir türlü kabullenemeyen Yağız’dır…

Alkollü bir şekilde yaptığı kazanın ardından hızla olay yerinden uzaklaşır…

Hastaneye kaldırılan Kerami Bey hayatını kaybeder…

Ortaçlı ailesi, düğün gecesi yaşanan bu korkunç olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayacaktır…

Cenazenin ardından şirket avukatı tarafından Kerami Bey’in vasiyeti açıklanır…

Vasiyette, Nedim’in yaşadığı İstanbul’dan ayrılıp Bozova’ya gelip işlerin başına geçmesi istenmektedir…

Baba Kerami Beyin vasiyeti, Sultan Hanım’ı çok sevindirse de küçük oğlu Yusuf’u üzmüş ve kızdırmıştır…

Nedim, Rengigül’le konuşup bir süre babasının yokluğunda işleri toparlamak için burada kalmaları gerektiğini söyler…

Evlendiği gün eşinin babasını kaybeden, ilişkilerin zaman zaman gerildiği bir aileyle karşılaşmanın tedirginliğini yaşayan Rengigül ise bu durumu kabullenmek zorunda kalır…

Ancak düğünün hemen ardından İstanbul’daki hayatlarına geri döneceklerini bekleyen Aslı için Bozova’da kalmak hiç de hoş olmayacaktır… Genç kız bunalıma girer…

Yürüyüşe çıktığında başına gelen talihsiz olay, onun hayatında dönüm noktası olacak biriyle tanışmasını sağlayacaktır…

Öte yandan Yağız, kazanın ardından İstanbul’a geri dönmüş ve önce işini ardından uzun süredir kirasını ödeyemediği evini kaybetmiştir…

Genç adam, kurtuluşu Bozova’ya geri dönmekte bulur… Kozlar artık onun elindedir… Yıllardır saklanan korkunç sırrı Sultan Hanım’la paylaşmaya karar verir…

ne kadar kötü kalpliymiş bu sultan hanım yaw.hayretle izledim.gerçek torununu öldürtmek istedi ama yapamadı Allah tan.pis kadın..Bu arada Seyhan ailenin beslemesi gibi bisey değilmiydi ya.basta öyle anlamıstım ben ama bakıyorum çocuğun altında son model arabası var,simdi yeni evine geçiyo.onla ilgilide bir sır var sankı.Seyhan ın babasına biseymi yapmıslar zamanında öyle bi laf geçmisti ama tam anlayamadım.Bu arada Seyhan da Aslı ya açıldı. bakalım Aslı kimi tercih edecek.Yağız mı Seyhan mı.tamda heyecanlı yerde bitti,dört gözle bekliyorum.

seyhan beslemeleri değil
babalarının ortagının ogluydu sanırsam
uyuyakalmişim her zaman oldugu gibi sonunu izleyemedim mirmirmirmir

Yeni çıkan diziler arasında tek izlediğim dizi bu..ben çok beğendim

Ben dizide en çok ismail hacioğlu nu beğendim. Gerçekten iyi rol yapiyor. Sultan ana,yardimcisi,seyhan ve asli hepsi yapmacik dizinin çok tutacağini sanmiyorum

Ben dizide en çok ismail hacioğlu nu beğendim. Gerçekten iyi rol yapiyor. Sultan ana,yardimcisi,seyhan ve asli hepsi yapmacik dizinin çok tutacağini sanmiyorum

Bencede bakışları mimikleri çok güzel süper oynuyor bende çok beğeniyorum oyunculuğunu.

bende cok sevdim,evde bos bos oturunca bu aralar dizilerin müptelasi oldum:)
ama bu dizide güzel olan sey bence digerlerinden farkli olmasi,yani klasik zengin oglan fakir kiz aski gibi degil,olaylar karisik ve sürükleyici,insallah kaliteyi bozmazlar

romanından ilginç ötesi uyarlanmış bir diziymiş bu. geçen gün ayşe kulin'in dizinin uyarlandığı aynı adlı romanını aldım ve okudum. kolay okunan, sürükleyici ve güzel denilebilecek bir kitap. gördüm ki romandaki karakterler ve olaylar diziye uymuyor. diziye uyarlarken bayağı bir serbest uyarlama yapmışlar.

romandaki kişiler dizide kuşak farkıyla var mesela. romanda sultan hanım kerami bey'in eşi değil annesi.
kerami ve yusuf kardeşler.
nedim kerami'nin oğlu. kerami bey öyle araba kazasında filan ölmüyor.
gayet güzel işler yapıyor, milletvekili oluyor.
rengigül hanımın kızının adı ayda, aslı onun torunu.
ziynet pek bir kötü karakter.
şimdi burda yazmayayım pek kötü işlere karışıyor.
seyhan diye bir karakter yok. rengigül'ün kızı ayda üniversitede tanıştığı bir arkadaşı ile evleniyor.

romandaki tek uyan hikaye yağız'ın hikayesi.
yağız yusuf'u ziynet'ten olma oğlu.
ona annelik eden ebe kadın ölünce bozdoğan'a geliyor ve sultan hanım onu fabrikaya işe yerleştiriyor.
burda
da dizinin tam tersi bir şekilde diyor ki iyi ki geldi buraya ailesinin yanına,
onun vebali üzerimde kalacaktı.
ayrıca yağız ticaret fakültesi mezunu okumuş birisi, araba tamircisi değil.
yağız'ın hikayesini ölene dek sır olarak saklıyorlar.
ölürken söylüyorlar. sadece sır olarak sakladıkları için yağız yusuf'un kızları ile evlenmesin diye aşırı bir gayret sarfediyorlar o kadar.
velhasıl tekrar söylüyorum niye kerami'yi öldürdünüz. ne gerek vardı? romana da uymuyor. ne güzel şemsi inkaya'yı seyrederdik döktürürken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…