- 14 Mart 2008
- 6.059
- 5.196
- 723
romanından ilginç ötesi uyarlanmış bir diziymiş bu. geçen gün ayşe kulin'in dizinin uyarlandığı aynı adlı romanını aldım ve okudum. kolay okunan, sürükleyici ve güzel denilebilecek bir kitap. gördüm ki romandaki karakterler ve olaylar diziye uymuyor. diziye uyarlarken bayağı bir serbest uyarlama yapmışlar.
romandaki kişiler dizide kuşak farkıyla var mesela. romanda sultan hanım kerami bey'in eşi değil annesi.
kerami ve yusuf kardeşler.
nedim kerami'nin oğlu. kerami bey öyle araba kazasında filan ölmüyor.
gayet güzel işler yapıyor, milletvekili oluyor.
rengigül hanımın kızının adı ayda, aslı onun torunu.
ziynet pek bir kötü karakter.
şimdi burda yazmayayım pek kötü işlere karışıyor.
seyhan diye bir karakter yok. rengigül'ün kızı ayda üniversitede tanıştığı bir arkadaşı ile evleniyor.
romandaki tek uyan hikaye yağız'ın hikayesi.
yağız yusuf'u ziynet'ten olma oğlu.
ona annelik eden ebe kadın ölünce bozdoğan'a geliyor ve sultan hanım onu fabrikaya işe yerleştiriyor.
burda
da dizinin tam tersi bir şekilde diyor ki iyi ki geldi buraya ailesinin yanına,
onun vebali üzerimde kalacaktı.
ayrıca yağız ticaret fakültesi mezunu okumuş birisi, araba tamircisi değil.
yağız'ın hikayesini ölene dek sır olarak saklıyorlar.
ölürken söylüyorlar. sadece sır olarak sakladıkları için yağız yusuf'un kızları ile evlenmesin diye aşırı bir gayret sarfediyorlar o kadar.
velhasıl tekrar söylüyorum niye kerami'yi öldürdünüz. ne gerek vardı? romana da uymuyor. ne güzel şemsi inkaya'yı seyrederdik döktürürken
Bu dizi de mi yayından kaktı yoksa yine günü mü değişti kızlar bileniniz var mı?
gaiba kaldırıldı onunsaatinde doktorlar dizisi vardı...
yok canım ya onun saatinde yemekteyizi veriyorlar gündüz tekrarını.doktorlarsan sonra başlıyordu pazartesi akşamı.
valla sinir oldum ben.kanalın kendi sitesinde de bir bilgi yok
Dün reklamını gördüm. Pazartesi 21:45te diye.... Bunlar da krizden etkilendi heralde..
en sonunda aslı seyhana babasının ölümüyle ilgili tüm gerçekleri söylemek üzereydi
fragmandan anladığımız kadarıyla bu hafta süper olacak işler iyice karışıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?