- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.245
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Evet asla duymuyor bizi. Baska bir dunyada gibi. Ugrassak da sakinlesmiyor zaten. Aglayacagi varsa agliyor.Öncelikle çok geçmiş olsun,kızım tam o yaşlardayken biz de yaşadık, gerçekten çok yıpratıcı bir süreç,çocuk psikoloğuna götürdüğümüzde zamanla geçeceğini söyledi, ama bazıları bir kaç hafta bazıları bir kaç yıl sürüyormuş, çok şükür bizimki 2 3 ayda geçti. O durumda hiç müdahale etmeyin sakinleştirmeye bile çalışmayın dedi, zaten bizi duymuyordu kendini yerden yere atıp duruyordu 15 20 dk falan sürüyordu, ama zamanla geçiyor,merak etmeyin.
Su an annem yanimda. Kardesi olacagini tam anladigini sanmiyorum. Babasiyla arasi cok iyi, cok duskun babaya. Belki de onun yoklugu etkiliyor olabilir, babasi cok yogun calisiyor ve haftanin yarisi gece evde olmuyor. Bir var bir yok gibi.Allah yardımcınız olsun, hamilesiniz de.. Çok zor bir durum. Oğlumda oluyordu ara sıra. Çocuk acı çeker gibi evin içinde geziniyordu çığlık çığlığa ağlayarak.. Ne yapsam uyanmıyordu, ki zaten uyandırmamak lazımmış, sonradan öğrendim.. Gün içinde yaşadıkları da etkiliyor yavruları. Yeni gelecek kardeşi bilinç altında bir tehlike olarak görüp strese giriyor olabilir. Sizden başka ilgilenecek kimse var mı? Annemi kaybederim korkusu da yaşıyor olabilir. Babasıyla arası nasıl?
2-3 ay icinde kendiliginden gecmezse norologa gosterin yaziyordu bir makalede. Aglamaya basladigi an yanina gidiyorum ve kucagima aliyorum. Duymasa da samince konusuyorum. Zaten o halde birakmak mumkun degil ki. Sankki biri canini yakiyormus gibi agliyor.Ben çocuklarımda yaşamadım hiç bi fikrim yok, öncelikle çok geçmiş olsun. Bağırmaya başlayınca yanına uzanıp sarılsanız, kollarını sırtını falan okşasanız, ten teması iyi gelir diye düşündümbelki gün içinde izlediği çizfi filmlerden veya arkadaş çevresinden etkilenmiş olabilir mi? uzun süre devam ederse de muhakkak bi Dr a gösterin
Evet baska bir arkadas da yazmis bunu. Yapacagim, tesekkurlerAyetel kürsi, felak ve nas surelerinin arapça çıktısını alıp, yastığının içine koyun, bir tane de üstüne takın.
Allah'ın izniyle sakinleşir.
Bu ara cok misafir geldi, bir de gunduz babaanesine biraktik birkac saat. Ayrilma korkusu olusmus olabilir mi?Ilk kızım 20 aylık civarıyken yaşadık. Suan cok net hatirliyorum diyemem ama o dönem çok arastirmistim. Biraz dikkat et,her gece aynı saatte oluyorsa saati yaklaştığında su icirme bahanesiyle uyandirabilirsin. Biz bazen bu şekilde önlüyorduk. Önleyemezseniz o anı çok sakin geçirmeye çalışıp çocuğun kendine zarar vermemesi için etrafındaki sert şeyleri kaldırın. Benimki kafa atıyordu çırpınıyordu gözü birşey görmüyordu.
Bir de gündüz nasıl vakit geçiriyor? Etkilendiği bir durum oldu mu,ise başlama,taşınma vb. Tv de izlemesin,sessiz sakin bir gun gecirmesine ugrasin,uyaranlardan uzak dursun.
Ben ise başladıktan sonra olduğu için ona bağlamıştım kendimce ama bir sebep mi tetikliyor onun net cevabı yok sanirim. Siz her ihtimale karşı önlem alın daha çok sevginizi gösterin,yakınında olun hep. Kardeş de geliyor sanırım daha dikkatli olmalisinizBu ara cok misafir geldi, bir de gunduz babaanesine biraktik birkac saat. Ayrilma korkusu olusmus olabilir mi?
Evet bir hafta kaldi kardesin gelmesine. Esim yillik izin kullanmadi. Bir ay evde olacak ve birlikte cok vakit gecirecekler. Umarim kolay atlatiriz bu sekilde.Ben ise başladıktan sonra olduğu için ona bağlamıştım kendimce ama bir sebep mi tetikliyor onun net cevabı yok sanirim. Siz her ihtimale karşı önlem alın daha çok sevginizi gösterin,yakınında olun hep. Kardeş de geliyor sanırım daha dikkatli olmalisiniz
Çok küçücükler, çabuk etkileniyorlar.. Kardeş konusu içeride konuşulmasından bile bilinç altına yerleşmiştir bence. Anlamıyor gibi olsa da, sürekli bir bebek konusu geçiyordur evde.. Öte yandan babaya olan hasreti de çok etkiler. Boş vakitlerinde mutlaka birlikte aktivite yapmaya çalışsınlar, çocuk biraz babaya doysunSu an annem yanimda. Kardesi olacagini tam anladigini sanmiyorum. Babasiyla arasi cok iyi, cok duskun babaya. Belki de onun yoklugu etkiliyor olabilir, babasi cok yogun calisiyor ve haftanin yarisi gece evde olmuyor. Bir var bir yok gibi.
Ne güzel bir düşünce.hiç duymadım
konunuz önlere çıksın diye yorum yapmak istedim
Merhaba yok buyume gelisme donemind3 yasanilasi bir durummus cok arastirdk ,o an gecsin diye hic konusmuyoruz bizim soyledigimizi o baska algilayabilrmis o an ben sarilmiyorum bile cunki o sarildigimi deil ona igne yapilmaya calisildigini dusunuyo yardim cigliklari atiyo bebekkende sebebsiz aglardi gozleri acik ,benim kizim diyabet ama sekerle baglantisi yok sad3ce icine attiklarini gece teroruyle atiyo b3lkide agliyorum oyle gorunce sessizceYaşadığı bir durum mu var sizin bilmediğiniz acaba ? Ne görüyor rüyasında peki ?
Uzulme yalniz degilsin , konusma ve sarilma o an geciyor .9 yasinda hala devam iste..Genelde kısin oluyo viral enfeksiyon vs oldugunda ya da belki de buyume hormonu salgilandigi saatlerde.Cocuklarimizin kan degerlerine baktiralim ne eksik d vit mi veya ne bileyim kalsiyummu kansizmi bunlarda etkiliyor.Buyume surecini sancili geciriyorlar boyleceCok zor cidden. Caresizce bekliyoruz gecmesini. Elini one dogru uzatiyor, sanki birini cagirir gibi, gitme der gibi. Kucagimda durmak istemiyor. Bunlari yaparken gozu hep kapali.
Mutlaka geçici bir süreçtir bu diye düşünüyorum. En kısa zamanda atlatırsınız umarım.Bizimki aglama krizine giriyor, ciglik atmaktan ziyade. Kucagimiza aldigimizda kendini yere atmak istiyor. Basta bilemedik, babasi uyandirmaya falan calisti. O zaman daha da uzadi sakinlesmesi. Dun gece kucagima aldim, sakince konustum, sarki soyledim ve daha kisa surdu. Yatip uyudu kendi kendine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?