Gece teroru mu?

evet olması muhtemel.

o sizi o anda tanımıyor.

ben de çocukken 1 kez yaşamıştım hatırlıyorum da. uyandığımda ailem herkes yabancı birileri gibi gelmişti ve aşırı korkmuştum o yüzden ağlamıştım.

belli bir yaştan sonra geçiyor diye biliyorum.

İki kizimda da yaşadım malesef.
İlk kiziminki 2 yaslarinda basladi ve kısa sürdü. 2 ay belki 3 hatirlamiyorum. Her gece aglamiyordu. Ama agladiginda sakinlestiremiyorduk. Dr aksam yatmadan tv izlemesine ve gun icerisinde yasadiklarina bagli oldugunu soylemisti. Ama ben her gun ayni davransamda bazen agliyor ,bazen aglamiyordu.
İkinci kizimda da ayni donemde basladi . Ama 1 sene civari rahat sürmüştür. Haftada 1 bazen 2 haftada bir agliyordu. Bazen daha sik . Ama susmuyor cocuk. Dediginiz gibi karsisinda biri var gibi bazen ellerini uzatiyordu. 10 15 dk surebiliyordu. Kendiliginden gecti simdi .
Yani iki kiziminki de oyle gecti. Cok kotu bir surecti.

İki kizimda da yaşadım malesef.
İlk kiziminki 2 yaslarinda basladi ve kısa sürdü. 2 ay belki 3 hatirlamiyorum. Her gece aglamiyordu. Ama agladiginda sakinlestiremiyorduk. Dr aksam yatmadan tv izlemesine ve gun icerisinde yasadiklarina bagli oldugunu soylemisti. Ama ben her gun ayni davransamda bazen agliyor ,bazen aglamiyordu.
İkinci kizimda da ayni donemde basladi . Ama 1 sene civari rahat sürmüştür. Haftada 1 bazen 2 haftada bir agliyordu. Bazen daha sik . Ama susmuyor cocuk. Dediginiz gibi karsisinda biri var gibi bazen ellerini uzatiyordu. 10 15 dk surebiliyordu. Kendiliginden gecti simdi .
Yani iki kiziminki de oyle gecti. Cok kotu bir surecti.
Her gece diken üstundeyiz artik. Dediginiz gibi zamanla gececek ama insanin psikolojisini bozuyor resmen

Merhabalar. Oglum bir ay sonra iki yasini dolduracak. Onceleri ara sira, son bir haftadir da her gece uykusunda ciglik cigliga agliyor. Bu bazen bir dk bazen on dk suruyor. Bizi asla duymuyor. Nasil sakinlestirecegimizi bilmiyoruz. Bir sure sonra kendi kendine tekrar uyuyor. Artik her gece kabusa dondu bu durum. Arastirdigimda gecr teroru ya da uyku teroru gibi birsey buldum. Ilk kez duyuyorum. 2-3 ay icinde gecmezse norologa goturun yaziyor. Yasayan, cozum bulan ya da fikri olan varsa yardimci olabilir mi? Sabah normal uyaniyor bu arada. Zaten hatirlamiyorlarmis.
Merhaba süreç nasıl oldu götürdünüz mü doktora şuan 26 aylık oğlumda yaşıyorum 20 gün oldu geçtimi bilgilendirirmisniz

Merhaba, oğlumuz 4 buçuk yaş civarı böyle bir süreç geçirmişti hatta videosunu çekip bir çocuk psikiyatrisine götürmüştük evet bu gece teroru demişti. Cocuğun beyin gelişimine herhangi bir negatif etkisi olmayan, kimi çocuklarda gorulen bir süreç olduğunu söylemişti. Bizim ilginiz çeken ne zaman cookkkk yorulsa (oldukça hareketli bir çocuktu zaten artık enerjisini son demlerine kadar tüketiyordu) ve akşam yemeğine midenin sindirmesi zaman alan yiyeceklerden yese ( et gibi ) o günlerde mutlaka oluyordu. Yaklaşık 2 ay durmuştu ve haftada en az 3 gün oluyordur sonrasından kendiliğinden geçti. İçinde bulununca insanı çok endiselendiren ama kimi çocuklarda buyume sürecinde görülen bir durum.

Back
X