Canım inşaAllah öyle olur :) annem diyor ki kızım sen hamilesin ya kızın sana kıyamadığı için seni yormuyor derAy evet, arada sızıyor bile, o zaman durumumuz farklı değilmiş. Umarım "nasıl olduğunu ben de anlamadım ama oldu" derim yakında sizin gibi. =)) Sanki öğreneceği her şey için ekstra bir çaba sarf etmem gerekiyormuş gibi düşündüğümden, gözümde büyüyor sanırım, oysa bazı şeyleri kendi kendilerine hallediyorlar. İnşallah sizin gibi olur ya, bakalım, bu hafta sonu bezsiz gecelere geçiş yapacağız.
Bu arada benim kızım da Aralık doğumlu. =)
Sabaha kadar bezi kuru oluyordu çoğunlukla. Gün içinde de bezi kuru oluyordu. Kakasını yaparken de çömelerek yapıyor. Yaşı da ikiyi geçti. Bu yaşlarda başlanır genelde. Aman canından kıymetli mi deyip altını bağlamıştım öğle uykusundan önce. Kalkmış bezi kuruydu. Beni banyoya götürdü. Tutuyordu yani. Bezine yapmadı. Anlamadım. Zorlamıyorum çocuğu bakalım. Ama lazimliga da oturmak istemiyor klozete de. Zaten rahatına çok düşkündür.Bence erken başlamışsınız. Hazır değil. Hazır olan çocuk direnç göstermez..
Başlamanız gerektiğini düşündüren işaretler nelerdi?
benimkiler de yeni alisti oglum 1aydir kizimin 5.gunu su an.. rayına oturdu..gece uyumadan 1 saat once sivi veriyorum..bez hic baglamadim..uyumadan oturtuyorum yapiyorlar sabah da uyaninca yapiyorlar..Asla gece kaldirmiyorum..kızlar merhaba
oğlum 3 yaşında gündüz tuvalet eğitimimiz tamamlandı çok güzel gece ben 3 te ve 6 da kalkıyorum çoğu zaman 3 de kaldırmam yetiyor. ama kendisi uyansın söylesin istiyorum bir iki gün söyledi tatıle gittik ordada kaldırmadım uyandıkca yaptırdım. evdede kaldırmıyım kendi kalksın dedim ama olmadı. gece uyanınca asabi oluyor çok bide çişli mi durucaksın yıkıyacagım senı dıye banyoya goturuyorum çok kızıyor.
sizler nasıl yaptınız neler yapmalıyım
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
alin bir lazımlik koyun odasina banyoya gitmesin bence hazır banyoyu sevmiyor belki de..Ben de yeni başladım ama çocuk direniyor. Altına isedikten sonra söylüyor. Gece hiç altına yapmamış bağlamamistim. Sabah sıkışmış gibi pipisini tutuyor ama inatla banyoya gitmiyor. Sürekli altına yaptı. Sanırım hala hazır değil. Dışarıda altına yapmıyor iki gündür bezsiz çıkarıyorum. Ama inatla banyoya gitmek istemiyor. Sizce beze yeniden geçip ara mi vermeliyim?
28 aylık bu arada kendisi.
Lazimligi da var. Hoşlanmıyor. Benimki biraz kafasina buyruk. Biraz kendi haline bırakmam gerekecek sanırım. Söyleyince inatlasiyor. O yaparken biz de comeliyoruz işte aslansin kaplansin deyip alkış tutuyoruz da öyle yaparsa yapıyor. Ama daha erken üç gün oldu. Daha çişini kakasını yeni gördü. Kakasindan korkup garipsedi. Yavaş yavaş alisir belki.alin bir lazımlik koyun odasina banyoya gitmesin bence hazır banyoyu sevmiyor belki de..
Gündüz tutmayı öğrenince gece de kendiliğinden çözüldü biz de üç dört gün gece uykusunda yaptı bazen gece değiştirdim üstünü bi iki kez de uyanamadım o şekilde çişli kaldı,sonra bi daha gece yapmadı heralde,hiç gece uyandırmaya alıştırmadım ben,gece wcye kaldırmayı uygun bulmuyorumkızlar merhaba
oğlum 3 yaşında gündüz tuvalet eğitimimiz tamamlandı çok güzel gece ben 3 te ve 6 da kalkıyorum çoğu zaman 3 de kaldırmam yetiyor. ama kendisi uyansın söylesin istiyorum bir iki gün söyledi tatıle gittik ordada kaldırmadım uyandıkca yaptırdım. evdede kaldırmıyım kendi kalksın dedim ama olmadı. gece uyanınca asabi oluyor çok bide çişli mi durucaksın yıkıyacagım senı dıye banyoya goturuyorum çok kızıyor.
sizler nasıl yaptınız neler yapmalıyım
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
zaman tanimak en dogrusu o zaman..Lazimligi da var. Hoşlanmıyor. Benimki biraz kafasina buyruk. Biraz kendi haline bırakmam gerekecek sanırım. Söyleyince inatlasiyor. O yaparken biz de comeliyoruz işte aslansin kaplansin deyip alkış tutuyoruz da öyle yaparsa yapıyor. Ama daha erken üç gün oldu. Daha çişini kakasını yeni gördü. Kakasindan korkup garipsedi. Yavaş yavaş alisir belki.
6 ayda çişi ögrendi bir kac ayda kakası sürdü şimdide geceyle ugrasıyoruzBenimki de ilk gün balkona yaptı kakayi.Sıkıntı çocuğun banyoya gitmek istememesi. Çocuk çişinin geldiğini biliyor kıvranıyor ama benimle banyoya gelmiyor. Kızıp bağırmam sevecen bir şekilde gülümseyerek yaptırmaya çalışırım çocuk ciks deyip kaçıyor çise gıdelim mi deyince. Üzerine düşmesem diyorum bu sefer de sürekli isiyor. Sizinki ne kadar sürede öğrendi?
evet hiçde rahatsız değil işemiş yataga üstü başı çiş bide işediği yere koymuş kafasını ohhh uyuyor :)))ben hic kaldirmadim. bence sizde kaldirmayin. ilk zamanlar sabaha karsi uyanip cisim geldi diye bagariyordu.
simdi cisini yapar yatar sonra sabah uyaninca gider tuvalete.
gece cisini yapip islakligiyla uyuyor mu?
Benimki dün gece kalkmış krize girdi resmen cisi gelmiş ama isemiyor götürdük yoo titriyor resmen. Geri oturma odasına geçtik babası donunu cikarttirmisti. Bu bı saldı ortaya. Haliyi yeni silmiştim6 ayda çişi ögrendi bir kac ayda kakası sürdü şimdide geceyle ugrasıyoruz
canım biz eğitime baslamadan önce bi kac ay lazımlıgı salon ortasına koydum sandalye gibi oturdu orda alıstı ona bayagı sonra basladık lazımlıga öcü gibi bakmadı ama çokda oturmadı ozaman oyalayarak oturtmustuk ay baslıyınca hıc olmıcak gibi hssedıo ınsan zor yanıBENİM İKİZLERDE 3 YAŞINDALAR VE BEN ÇALIŞIYORUM BİR KAÇ GÜN UGRASTIM EVİN HER KÖŞESİNE YAPTIKLARI GİBİ YER 15/20 DAKİKADA BİR SORDUM BİBİŞ VAR MI DİYE ?FAKAT ALTLARINA YAPMAYA DEVAM ETTİLER.EN SON KABIZ OLDULAR BENDE BEZE DÖNDÜM GERİ
Ben onlara müzikli lazımlık aldım bildiğin oyuncak ettiler lazımlıgı.canım biz eğitime baslamadan önce bi kac ay lazımlıgı salon ortasına koydum sandalye gibi oturdu orda alıstı ona bayagı sonra basladık lazımlıga öcü gibi bakmadı ama çokda oturmadı ozaman oyalayarak oturtmustuk ay baslıyınca hıc olmıcak gibi hssedıo ınsan zor yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?