Tuvalet Eğitimi gece tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Canım inşaAllah öyle olur :) annem diyor ki kızım sen hamilesin ya kızın sana kıyamadığı için seni yormuyor der

Bence erken başlamışsınız. Hazır değil. Hazır olan çocuk direnç göstermez..

Başlamanız gerektiğini düşündüren işaretler nelerdi?
Sabaha kadar bezi kuru oluyordu çoğunlukla. Gün içinde de bezi kuru oluyordu. Kakasını yaparken de çömelerek yapıyor. Yaşı da ikiyi geçti. Bu yaşlarda başlanır genelde. Aman canından kıymetli mi deyip altını bağlamıştım öğle uykusundan önce. Kalkmış bezi kuruydu. Beni banyoya götürdü. Tutuyordu yani. Bezine yapmadı. Anlamadım. Zorlamıyorum çocuğu bakalım. Ama lazimliga da oturmak istemiyor klozete de. Zaten rahatına çok düşkündür.

BENİM İKİZLERDE 3 YAŞINDALAR VE BEN ÇALIŞIYORUM BİR KAÇ GÜN UGRASTIM EVİN HER KÖŞESİNE YAPTIKLARI GİBİ YER 15/20 DAKİKADA BİR SORDUM BİBİŞ VAR MI DİYE ?FAKAT ALTLARINA YAPMAYA DEVAM ETTİLER.EN SON KABIZ OLDULAR BENDE BEZE DÖNDÜM GERİ

benimkiler de yeni alisti oglum 1aydir kizimin 5.gunu su an.. rayına oturdu..gece uyumadan 1 saat once sivi veriyorum..bez hic baglamadim..uyumadan oturtuyorum yapiyorlar sabah da uyaninca yapiyorlar..Asla gece kaldirmiyorum..

alin bir lazımlik koyun odasina banyoya gitmesin bence hazır banyoyu sevmiyor belki de..

bu tarz konulara yazıyorum genelde

benim oğlan daha küçüktü 21-22 aylık arası

ben gece gündüz diye bir ayrım yapmadım

bezi bıraktık

gündüz sağa sola ilk günlerde biraz işedi

zira benimki konuşmuyordu da

ilk çiş yaptığında onu su sandı vs

gece ne yapacağız dedim zira benimki meme de emiyordu

üstten emip alttan bırakır sanmıştım ama hiç yapmadı

gece kalkıp memesini emdi ama ben onu hiç kaldırıp tuvalete götürmedim

emerek uyuduğu için de uyumadan sıvı alımını kesme vs de mümkün değildi

hatta 20 gün sonra tatile gittik

denizde bile yapmadı çişim geldi dedi

sıkmayın kendisini o da alışır

ama çok hijyen temizlik vs gibi takmayın

çiş olsa da üstünü değiştirin uyusun, gündüz yıkarsınız

Ben uyumadan önce tuvalate goturuyorm yapıyorlar sonra bir daha sabaha kadar hic uyanmadan uyuyorlar öğretirken de hic gece uyandirmadm bez de baglamadim bence nasıl alistirirsanoz öyle gider ve daha hic altlarni yataklarını islattiklarni görmedim çok şükür , uyuduktan bir iki dakika sonra kulağına eğilir tuvaletniz geldiğinde beni uyandirin tamam mi derdim o bilincine işletmiş çocuğun bir kitap da öyle okumuştum ve uyguladm çok ise yaradı

alin bir lazımlik koyun odasina banyoya gitmesin bence hazır banyoyu sevmiyor belki de..
Lazimligi da var. Hoşlanmıyor. Benimki biraz kafasina buyruk. Biraz kendi haline bırakmam gerekecek sanırım. Söyleyince inatlasiyor. O yaparken biz de comeliyoruz işte aslansin kaplansin deyip alkış tutuyoruz da öyle yaparsa yapıyor. Ama daha erken üç gün oldu. Daha çişini kakasını yeni gördü. Kakasindan korkup garipsedi. Yavaş yavaş alisir belki.

Lazimliga oturtup tuvalet eğitimi ile ilgili videolar izletebilirsiniz o da etkili oluyor

Gündüz tutmayı öğrenince gece de kendiliğinden çözüldü biz de üç dört gün gece uykusunda yaptı bazen gece değiştirdim üstünü bi iki kez de uyanamadım o şekilde çişli kaldı,sonra bi daha gece yapmadı heralde,hiç gece uyandırmaya alıştırmadım ben,gece wcye kaldırmayı uygun bulmuyorum

zaman tanimak en dogrusu o zaman..

Gece tuvalete alıştırmak daha kolay oldu benm için. Akşam yatmadan tuvalete götürüyordum . Gece ben yatmadan kaldırıp uykulu da olsa yine kucaklayıp tuvalate götürdüm. Sabah uyanınca (erken kalkıyoruz zaten) yine tuvalet derken hiç kaçırma kazamız olmadı. Gece ve gündüz aynı gün başladık eğitime. Ertelemedim gece tuvaletini. En korktuğum gece tutamaz sanıyordum ama geceyi kolay geçirdik. Gündüz kazaları 1 hafta sürdü.

3 yaşında tuvalet eğitimine başladık şu an 4 yaşında ve yaklaşık 1 yıldır gece çişe hiç kaldırmadim.Yatma saatine yakın sıvı alımını kestim özellikle süt acayip diüretik( çiş getirici :) aynı anda hem gece hem gündüz bez çıkardım ve gece iki üç kez ıslanıp rahatsız olunca artık sabah uyandığında tuvalete yapmaya başladı ki erken kalkıyor zaten kaynaklar hep farklı farklı kimi gece kaldırın diyor kimi uykusu bölünmesin tutmayı öğrensin diyor

ben hic kaldirmadim. bence sizde kaldirmayin. ilk zamanlar sabaha karsi uyanip cisim geldi diye bagariyordu.
simdi cisini yapar yatar sonra sabah uyaninca gider tuvalete.

gece cisini yapip islakligiyla uyuyor mu?

Kzım 5,6. Yaşında şuan gece hiç kaldırmadım ve yatağınıda hiç ıslatmadı.Yatmadan önce vs sıvı vermeyin.Kaldırmaya alıştırırsanız öyle gider, aynı saatte her gece çişi gelir.

6 ayda çişi ögrendi bir kac ayda kakası sürdü şimdide geceyle ugrasıyoruz

ben hic kaldirmadim. bence sizde kaldirmayin. ilk zamanlar sabaha karsi uyanip cisim geldi diye bagariyordu.
simdi cisini yapar yatar sonra sabah uyaninca gider tuvalete.

gece cisini yapip islakligiyla uyuyor mu?
evet hiçde rahatsız değil işemiş yataga üstü başı çiş bide işediği yere koymuş kafasını ohhh uyuyor :)))

6 ayda çişi ögrendi bir kac ayda kakası sürdü şimdide geceyle ugrasıyoruz
Benimki dün gece kalkmış krize girdi resmen cisi gelmiş ama isemiyor götürdük yoo titriyor resmen. Geri oturma odasına geçtik babası donunu cikarttirmisti. Bu bı saldı ortaya. Haliyi yeni silmiştimoyle içime oturdu. Velet zor sakinleşti. Travma olmasın diye bezini bağladım eğitimi rafa kaldırdım. Önceden kakasını bezine çömelerek yapardı dogal şekilde. Eğitime başlayınca ayakta yaptı çişini de eliyle engellemeye çalıştı. böyle reaksiyonlar verdi mi sizinki?

canım biz eğitime baslamadan önce bi kac ay lazımlıgı salon ortasına koydum sandalye gibi oturdu orda alıstı ona bayagı sonra basladık lazımlıga öcü gibi bakmadı ama çokda oturmadı ozaman oyalayarak oturtmustuk ay baslıyınca hıc olmıcak gibi hssedıo ınsan zor yanı

Ben onlara müzikli lazımlık aldım bildiğin oyuncak ettiler lazımlıgı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…