Tuvalet Eğitimi gece tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ladym

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
713
511
103
32
kızlar merhaba
oğlum 3 yaşında gündüz tuvalet eğitimimiz tamamlandı çok güzel gece ben 3 te ve 6 da kalkıyorum çoğu zaman 3 de kaldırmam yetiyor. ama kendisi uyansın söylesin istiyorum bir iki gün söyledi tatıle gittik ordada kaldırmadım uyandıkca yaptırdım. evdede kaldırmıyım kendi kalksın dedim ama olmadı. gece uyanınca asabi oluyor çok bide çişli mi durucaksın yıkıyacagım senı dıye banyoya goturuyorum çok kızıyor.
sizler nasıl yaptınız neler yapmalıyım
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Neredeyse 2 aydır kızım hem gündüz hem gece tuvalet eğitimini tamamladı. İlk 1 hafta saatte 10 defa tuvalete gittik yoruldum gece özel hiç birşey yapmadım. Sadece yatirirken çişin var mı kızım diye soruyorum o da var ya da yok diyor. Bu güne kadar sadece 2 defa gece altına kaçırdı. Ben hiç gece kaldırmadım kendi de kalkmadı sabah uyanır uyanmaz anne çişim var diyor ve yapıyor.

Siz de kaldırmayın bir kaç gece takip edin. O düzene girecektir. Gece kendiliğinden tutmaya başlayacaktır.

bir kere banyoya götürme gece çocuğu üzerini değiştir uyut. gece yatmadan önce sıvı şeyler yedirme. havalar sıcak ama birazcık çoraplı yatsın sonra sen çıkarırsın uykuda. bunlar benim işime yaradı. ben hiç kaldırmadım oğlanı işeye işeye öğrendi. yaz günü hasta da olmaz. biraz rahat bırak.
ha bim gibi marketlerden tek kişilik alezleri alıp ikiye kesip yatağına takıyordum hala da öyle yapıyorum alez derdim de olmuyor.

Benimde üç yaşında oğlum var. Dün başladım bende gece eğitimine. Gece yatmadan iki kez tuvalete götürdüm. Gece de kaldırıyım dedim ağladı ve kalkmadı. Şükür sabaha kadar yapmadı. Umarım hep böyle gider

Ben de yeni başladım ama çocuk direniyor. Altına isedikten sonra söylüyor. Gece hiç altına yapmamış bağlamamistim. Sabah sıkışmış gibi pipisini tutuyor ama inatla banyoya gitmiyor. Sürekli altına yaptı. Sanırım hala hazır değil. Dışarıda altına yapmıyor iki gündür bezsiz çıkarıyorum. Ama inatla banyoya gitmek istemiyor. Sizce beze yeniden geçip ara mi vermeliyim?
28 aylık bu arada kendisi.

Ben de yeni başladım ama çocuk direniyor. Altına isedikten sonra söylüyor. Gece hiç altına yapmamış bağlamamistim. Sabah sıkışmış gibi pipisini tutuyor ama inatla banyoya gitmiyor. Sürekli altına yaptı. Sanırım hala hazır değil. Dışarıda altına yapmıyor iki gündür bezsiz çıkarıyorum. Ama inatla banyoya gitmek istemiyor. Sizce beze yeniden geçip ara mi vermeliyim?
bezi geri bağlamayın
hepimizin önce altna yaparak devam etti.
zamanla alışacak.
bu yaz ögrenır. Allahın izniyle
anlatıyımde gülün
benimki ilk başladıgımz zamanlarda ben mutfakdayken
salonda kendisi kakasını yapmıs koltuğun arkasına geçmişte bütün duvarı koltukları sıvamıstı :)))
ALlah bana sabır verdi sanırım . aldım elime bişeyler sildim durdum yıkadım koltukları sonra geçcek gibi deildi.
oğlumada burda otur sakın sesini çıkarma bak çok sinirlendim dedim. oturdu iyiki.
eşim geldi heryer kokuyo :))) ayy yavrum böyle böyle ögrendık koltuklarıda deiştirdim :)))

Ben de geldim. Kızım 2,5 yaşında tuvalet eğitimini bir haftada çözdük. Neredeyse hiç altına kaçırmadı. Öğle uykusuna kadar inat edip yapmadı, öğle uykusunda koyverdi hep. Sonra öğle uykusunda da bezi attık, baktı gölde yüzüyor, oturağa yapmaya karar verdi. Buraya kadar tamam ama gece işi zor olacak sanırım. Çok su içen bir çocuk. Yattıktan bir saat sonra kaldırmayı denedim, anne git diye kovdu beni, kıçını dönüp uyudu. Bir saat sonra yine gittim, bezi azcık şişmişti. Gece 12 gibi kendi uyandı, anne çişim var diye koştu, oturdu yaptı. Sonra sabaha kadar yapmamış, bezi boştu. Bir iki gün içinde gece bezlemeyi bırakacağım, (alez bekliyorum) ıslak uyanırsa, jeton düşecek diye düşünüyorum. Buraya iliştim, zira akıl akıldan üstündür, belki başka bir yöntem öğrenirim. Gece uyandırma işi çok kötü ya, insan bir yandan da kıyamıyor.

bezi geri bağlamayın
hepimizin önce altna yaparak devam etti.
zamanla alışacak.
bu yaz ögrenır. Allahın izniyle
anlatıyımde gülün
benimki ilk başladıgımz zamanlarda ben mutfakdayken
salonda kendisi kakasını yapmıs koltuğun arkasına geçmişte bütün duvarı koltukları sıvamıstı :)))
ALlah bana sabır verdi sanırım . aldım elime bişeyler sildim durdum yıkadım koltukları sonra geçcek gibi deildi.
oğlumada burda otur sakın sesini çıkarma bak çok sinirlendim dedim. oturdu iyiki.
eşim geldi heryer kokuyo :))) ayy yavrum böyle böyle ögrendık koltuklarıda deiştirdim :)))
Benimki de ilk gün balkona yaptı kakayi. :KK48:Sıkıntı çocuğun banyoya gitmek istememesi. Çocuk çişinin geldiğini biliyor kıvranıyor ama benimle banyoya gelmiyor. Kızıp bağırmam sevecen bir şekilde gülümseyerek yaptırmaya çalışırım çocuk ciks deyip kaçıyor çise gıdelim mi deyince. Üzerine düşmesem diyorum bu sefer de sürekli isiyor. Sizinki ne kadar sürede öğrendi?

Neredeyse 2 aydır kızım hem gündüz hem gece tuvalet eğitimini tamamladı. İlk 1 hafta saatte 10 defa tuvalete gittik yoruldum gece özel hiç birşey yapmadım. Sadece yatirirken çişin var mı kızım diye soruyorum o da var ya da yok diyor. Bu güne kadar sadece 2 defa gece altına kaçırdı. Ben hiç gece kaldırmadım kendi de kalkmadı sabah uyanır uyanmaz anne çişim var diyor ve yapıyor.

Siz de kaldırmayın bir kaç gece takip edin. O düzene girecektir. Gece kendiliğinden tutmaya başlayacaktır.
Kızınız yatmadan önce sıvı almaya devam ediyor mu?
Daha önce geze bezlerini dolduruyor muydu?
Uykuda işememeye nasıl geçti kısmını anlamaya çalışıyorum, zira kızımın gece mutlaka bir kere bez değiştirmesi gerekiyor, patlayacak gibi şişiyor da. =)

Benimki 8.30da yatip gece 11-12 gibi uyanirdi bebekken, her gece. 5 yasinda hala o saatte uyanir ve tuvalete gider. Bence onlarin aliskanliklari oluyor, gozlemlemeli ve o saatte goturmelisiniz tuvalete. Bosuna baska zaman uykusundan uyandirmayin. Zaten saglik sikintisi olmayan hic kimse derin uykuda cis kaka yapmaz. Ya mirmirladigi zaman duyup kaldiracaksiniz ya da belirlediginiz saatte gidip uyandiracaksiniz. Ama diyelim gece bir kez uyabdirip goturdunuz yapti cisini, bir daha uyandirmayin, zaten yiyip icmediyse gece yeniden tuvaleti gelmez.

Uykuda işememeye nasıl geçti kısmını anlamaya çalışıyorum, zira kızımın gece mutlaka bir kere bez değiştirmesi gerekiyor, patlayacak gibi şişiyor da. =)

Canim evet siviyi kesmek gerekiyor ya da su-sut icirip yatirdin bir iki saat icinde (huyuna bagli gozlemlemelisin) uyandirip goturmek gerekiyor. Ondan sonra da su disinda bir sey vermemelisin. Zaten dis sagligi icin de gece beslenmesi dogru degil.

kızlar merhaba
oğlum 3 yaşında gündüz tuvalet eğitimimiz tamamlandı çok güzel gece ben 3 te ve 6 da kalkıyorum çoğu zaman 3 de kaldırmam yetiyor. ama kendisi uyansın söylesin istiyorum bir iki gün söyledi tatıle gittik ordada kaldırmadım uyandıkca yaptırdım. evdede kaldırmıyım kendi kalksın dedim ama olmadı. gece uyanınca asabi oluyor çok bide çişli mi durucaksın yıkıyacagım senı dıye banyoya goturuyorum çok kızıyor.
Bence gece hiç kaldırma, ben ilk gece kaldırdım çocuk uykulu yapmadı ağladı, sonraki gece kaldırmadım şuana kadar hiç yapmadı altına hemen kalkınca yapıyor gece alıştırma tutar o yatağına alez al yeter

kızlar merhaba
Takipteyim benimde oğlum 3 yaşında

Canim evet siviyi kesmek gerekiyor ya da su-sut icirip yatirdin bir iki saat icinde (huyuna bagli gozlemlemelisin) uyandirip goturmek gerekiyor. Ondan sonra da su disinda bir sey vermemelisin. Zaten dis sagligi icin de gece beslenmesi dogru degil.
Gece beslenmiyor ama yatmadan önce su ve süt stoklayıp, diş fırçalayıp öyle yatıyor sıpa. Çiş eğitiminde zor olan kısım sıvıyı kesmek olacak benim için o zaman. =) Gece kaldırıp durmayı düşünmektense, bu konuya eğileyim.

Canım aynen devam ediyor şöyle söyleyeyim kızım yatmadan yarım saat kadar önceye kadar sürekli su içer tabi aynı şekilde wc ye gider :) unutmadan önce 175 cc süt veriyorum. Kizima bez biraktirmadan önce aynı dediğin gibi o bez full dolu kalkiyordu bazen sizdigi bile olurdu ama nasıl olduğunu ben de anlamadığım bir şekilde kızım hiç gece çiş yapmıyor hayretler içindeyim uyandirmam o da kalkmaz çiş diye. Belki bez olmadığını anlıyorlar ve ona göre tutmayı öğreniyor Kuzular :)

Kızım Ağustos 6 da 3 yaşı bitecek :)

Bence erken başlamışsınız. Hazır değil. Hazır olan çocuk direnç göstermez..

Başlamanız gerektiğini düşündüren işaretler nelerdi?

Canım aynen devam ediyor şöyle söyleyeyim kızım yatmadan yarım saat kadar önceye kadar sürekli su içer tabi aynı şekilde wc ye gider :) unutmadan önce 175 cc süt veriyorum. Kizima bez biraktirmadan önce aynı dediğin gibi o bez full dolu kalkiyordu bazen sizdigi bile olurdu ama nasıl olduğunu ben de anlamadığım bir şekilde kızım hiç gece çiş yapmıyor hayretler içindeyim uyandirmam o da kalkmaz çiş diye. Belki bez olmadığını anlıyorlar ve ona göre tutmayı öğreniyor Kuzular :)

Kızım Ağustos 6 da 3 yaşı bitecek :)
Ay evet, arada sızıyor bile, o zaman durumumuz farklı değilmiş. Umarım "nasıl olduğunu ben de anlamadım ama oldu" derim yakında sizin gibi. =)) Sanki öğreneceği her şey için ekstra bir çaba sarf etmem gerekiyormuş gibi düşündüğümden, gözümde büyüyor sanırım, oysa bazı şeyleri kendi kendilerine hallediyorlar. İnşallah sizin gibi olur ya, bakalım, bu hafta sonu bezsiz gecelere geçiş yapacağız.

Bu arada benim kızım da Aralık doğumlu. =)

Back
X