Gece uykudayken ailecek kınalandık!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar eşimle ailemin yanına geldik gece uyuduk sabah kalktığımızda annem 2 kardeşim ve benim ellerimiz ayaklarımızda kına gibi lekeler var.Bildiğin büyük büyük koyu kına renginde tırnaklara kadar.Bunun sebebi ne olabilir ki ya biraz gizemli geldi.Üstüne birde o gün öğlen anlamsız bir şekilde arabayla kaza yaptık bunlar üst üste gelince aklımı kurcaladı garip bir şekilde.Aranızda böyle şeyler yaşayan var mı
Buna benzer bi konu daha vardı, sabah kalktığımda kınaya benzer lekeler var ws diye.

Bir kez yaşadım tek elimde rengi acık turuncu boyle pasımsı bir görüntü gibi geldi bana,aynen dediğiniz gibi sabah uyandığımda gördüm öncesinde yoktu .Yıkadım cıkmayınca tırnak fırcasıyla fırcaladım yine cıkmadı.Kokusu da aynı kına gibi. Gün içinde kendiliğinden geçti.Bir daha da olmadı .Araştırırken bir çeşit mantar olduğunu öğrenmiştim ben de.

Yaşı küçüklerde daha sık oluyor.

Uyumadan önce totolarını kurcalıyorlar, kaşıyor yaşı küçükler.

Bağırsaktaki mantarda el ile etkileşime geçiyor.

Sabaha renkli elle uyanıyorlar.
ayy midem kalktı ya🤦🏻‍♀️ bu ailede mi öyle yaptı şimdi , ayy kimsenin evinde bişey yememek lazım ya .

Tinea nigra, avuç içi veya ayak tabanının derisinde kahverengi ya da siyah lekeler olarak görülen bir küf enfeksiyonudur.

Nemli alanlarda ve nemli vücutlarda oluşur.
Yaz mevsimindeyiz hava da nemli insanlar da terliyor, her mevsimde görülebilen bir enfeksiyon olsa da bu mevsimde daha sık görülmesi doğaldır.
IMG_5227.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X