- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Merhaba hanımlar...
2 gece evvel 03.50'de telefonuma böyle bir mesaj geldi.
Cihazınız klonlanmıştır.Kayıt yaptırmazsanız cihazınız 30 gün içinde kapanacaktır diye.:26:
İmei numaramdan sorgulattım.Cihazım kayıtlı,sıfır bir ürün almıştık ayrıca...Faturası da var.
Ayrıca biraz araştırma yaptım nette,aynı mesajı alanlara İmei numarası da gelmiş telefonda,bende yoktu.:26:
Zaman zaman farklı hatlar takmanın önüne geçmek için yazıyor.
Acaba gerçekten cihazım kullanım dışı mı olacak ?
Yardımcı olabilecek var mı ?
Senin imei numaranı yurtdışından kacak getirilen telefona işletmişler. Yani tek imei ile iki tane telefon var.
Telefonun hangi marka ise oraya basvur, faturan ile (ya da cihaz numarası ile) hemen kaydı düzeltirler. 30 gün icinde basvurmazsan cidden telefonun kapanır mona.
Yani bunun çift hat takıp çıkarmakla alakası yok demi Elmayram ? :44: Tamam çok teşekkür ederim.
Canım aynı şey 1 yıl önce benimde başıma geldi. Yapman gereken faturanı ve telefonunun imei no sunu telefonunun üreticisi olan firmaya bir dilekçe ile mail olarak göndermek. İnternette örenekleri var. Daha sonra senin şu anda kullandığın numarayı o telefona özel yapıyorlar. Yani başka bir no ile çalışamıyor. Klonlanan diğer telefonda kapanıyor.
Yok balım, simdi söyle düşün, adam suriyeden ayfon getirmiş, pasaportu yok, cat diye senin imei numaranı klonmamışlar onunla acmışlar. Sistem numaranın senin olduğunu biliyor ama ikisini birden kilitliyor.
aynısı eşimin başına geldi bizim telefonda sıfırdı faturası herbi şeysi vardı bilgi işlemleri teknolojileri bakanlığımı ne öyle bi zımbırtı var ya orayı aradı müzikler şarkılar oraya aktarıyoruz buraya aktarıyoruz lütfen bekleyin diye diye ve serviste ücretli olunca eşim lanet olsun dedi kapattı, 30 gün sonra telefon kapandı, ben vergisini vererek sıfır telefon alıcam kaçak gelen telefonlara benim numaram işlettirilecek bunun ceremesini de ben çekicem haa dedik öyle mi eşimde gitti başka bi imei numarası işletti telefoncuda 10 lira verdi, batmanda hemencecik kılıfına uyduruluyo zaten herşey
♥gözyaşı♥;33012207 .!.:www.mcks.gov.tr ve ya (0312) 294 94 94 numaradan arayın durumu anlatın.
sizden telefonun faturasını ve kimlik bilgilerinizi/belgenizin fotokopisini isteyecekler.
Yollayın ve yeniden kaydınızı güncelleyin.
Ayrıca garantisi devam ediyor ise telefonu aldığınız yere durumu yazılı ve sözlü olarak bildirin bu işlemi onlarda sizin yerinize yapmakla yükümlüler.
Maalesef bu durumlar oluyor, sakın telefona başka bir imei işlemi yaptırmayın.
Gelişmiş, akıllı bir cihaz kullanıyorsanız, mevcut sistem güncellemelerini yapamazsınız ve çökmeye kadar götürebilir.
Bu durumlarda yani güncelleme sıkıntılarında telefonun ana kartının yanması muhtemeldir ve akıllı telefonlarda yanan ana kart "Aman yeni telefon alayım daha iyi dedirtecek kadar" kadar masrafla tamir olur..
Ve yeni bir imei işletmek demek sizin başınıza gelen bu olayın aynısını başkalarına yaşatma ihtimali oluşması demek.
Bu işlere alet olup kimseyi zor durumda bırakmamak lazım..
Bir an önce halletir maalesef aynısı kardeşimin başına da geldi pasaport bulduk açtırdık. Bundan kaçış yok maalesef. Bir de bu işin ticaretini yapmaya başlamışlar, çok iyi araştırmak lazım. Sen nerden almıştın canım telefonunu?
♥gözyaşı♥;33012207 .!.:www.mcks.gov.tr ve ya (0312) 294 94 94 numaradan arayın durumu anlatın.
sizden telefonun faturasını ve kimlik bilgilerinizi/belgenizin fotokopisini isteyecekler.
Yollayın ve yeniden kaydınızı güncelleyin.
Ayrıca garantisi devam ediyor ise telefonu aldığınız yere durumu yazılı ve sözlü olarak bildirin bu işlemi onlarda sizin yerinize yapmakla yükümlüler.
Maalesef bu durumlar oluyor, sakın telefona başka bir imei işlemi yaptırmayın.
Gelişmiş, akıllı bir cihaz kullanıyorsanız, mevcut sistem güncellemelerini yapamazsınız ve çökmeye kadar götürebilir.
Bu durumlarda yani güncelleme sıkıntılarında telefonun ana kartının yanması muhtemeldir ve akıllı telefonlarda yanan ana kart "Aman yeni telefon alayım daha iyi dedirtecek kadar" kadar masrafla tamir olur..
Ve yeni bir imei işletmek demek sizin başınıza gelen bu olayın aynısını başkalarına yaşatma ihtimali oluşması demek.
Bu işlere alet olup kimseyi zor durumda bırakmamak lazım..
Çözümleyebildin mi ?
Evet,benden kaynaklı bir şeymiş.Kapanmadı şükür.
Babamada geldi o ya:) telefoncuya gittik bizde halloldu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben hattı eski telefona takmıştım,sonra yeniye geçirdim.O mesaj eski için gelmiş.
II bari sevindim adina melekkk:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?