• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri ayak yanması

HasnictirR

ღ нεrşεчίn &#1085
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
1.700
38
158
İstanbul
Arkadaslar gecelerı uyuyamıyorum ayaklarımın altına bır ates dusuyor...Buz jellerını ayaklarıma koyuyorum,buz gıbı suyla yıkıyorum olmuyor...Daha yenı check-up yaptırdım bırsey cıkmadı hanı seker hastalıgından suphelendım ama yok cok sukur saglıkla ılgılı bır sıkıntım...Sızde de var mı bu ayak yanmaları ? Butun gun hıc bırsey yok ama yataga gırdıgım an baslıyor...Bunun bır caresı var mı ?

Peki gun icinde uzandigindada ayni yanma oluyormu?
Ayakta cok mu duruyorsun ?
Yattigin zaman ayaklarinin altina yastik koymayi denedin mi ?
Bunun cevabini verrsen yardimci olabilirim bende oyleydim

selam , bu şeker hastalığı yada b12 vitamin eksikliğinde oluyormuş ama baktırdım diyorsun.. benim ayakta değil ellerde aynı sorunum var buz torbaları ile oturuyorum hele yaz geceleri soba yanımda az kalır, şekere bakıldı, vitamine bakıldı yok yok yok acaba gizli şeker mi dendi bakıldı o da yok ,kan değerlerime bakıldı bende zaten 10 yıldır bi türlü bitmeyen bir anemi durumu var ama genetik bir durum . doktor en sonunda ondan olabilir dedi . şuan bile ellerim vucüt ısıma göre 10 derece fazladır.. geçmiş olsun siz tekrardan bir kontrolden geçin kanda bakılabilincek herşeye baksınlar

nöropati belirtisi olabilir ve sayılan diğer sebepler düşünülerek erken teşhis edilemeyebilir. kötü* sonuçlar doğurmadan bir nöroloğa görünülmesinde fayda vardır. denmiş Allah esirgesin bu ihtimalide değerlendirmek lazım;)

aynisi annemde var yillardir kadincagiz kisin o buz gibi havada bile corap giymez herseyine bakildi temiz cikdi sadece romatizma var dr ona bagladi bendede anemi var benimde tam tersi ayaklarim 40 derece sicakda bile buz gibi ellerimde ayni

bende de aynı sorun var. yatagım duvara dayalıysa hep ayaklarım duvardadır. mesela dün gece deli oldum gittim buz torbası koydum. ben de sıksık buz jeli falan koyuyorum. huzursuz ayak sendromu dedi bana bi arkadaşım netten araştır istersen.

Arkadaslar ben 25 yasındayım duzenlı check-up yaptırırım 6 ayda bır...Gızlı sekere kadar herseye baktırttım Istanbul bahcelıevler Medıcak park hastanesınde tam kapsamlı yaptırdım hıc bırsey cıkmadı...Ama bu durum gercekten canımı cok sıkıyor...Calısmıyorum suan 1 hafta once ısı bıraktım evdeyım sımdı...Mesela gun ıcınde uzanıyorum yatıyorum hıc bırsey yok...Gece yataga gırınce baslıyor hersey uyku uyuyamaz oldum kac kez kalkıp ayaklarımı buz gıbı suyun altında tutuyorum bana mısın demıyor :14:

Son düzenleme:
bende de aynı sorun var. yatagım duvara dayalıysa hep ayaklarım duvardadır. mesela dün gece deli oldum gittim buz torbası koydum. ben de sıksık buz jeli falan koyuyorum. huzursuz ayak sendromu dedi bana bi arkadaşım netten araştır istersen.

Huzursuz ayak sendromu dıye bırsey yok kı canım o bacak sendromu ve hıcbır belırtısı yok benımkınde yanı agrı vs bırsey yok sadece ayagımın altı yanıyor sankı alev alev ayaklarım duramıyor yatakta oyle huzursuz edıcı bırsey kı anlatamam... Allah kımseye vermesın

Aynı dert bende de var canım. Uyuyoken uyanıyorum ayaklarımın yanmasından.. Kalkıp ayaklarımı yıkamadan soğuk sular dökmeden imkanı yok uyuyamam.

Arkadaslar gecelerı uyuyamıyorum ayaklarımın altına bır ates dusuyor...Buz jellerını ayaklarıma koyuyorum,buz gıbı suyla yıkıyorum olmuyor...Daha yenı check-up yaptırdım bırsey cıkmadı hanı seker hastalıgından suphelendım ama yok cok sukur saglıkla ılgılı bır sıkıntım...Sızde de var mı bu ayak yanmaları ? Butun gun hıc bırsey yok ama yataga gırdıgım an baslıyor...Bunun bır caresı var mı ?

Geçmiş olsun .. Aynı dertten muzdaripim hastaneye gittim dayanamayıp kan tahlili vs yaptılar folikasit demir b12 vitamin eksikliği çıktı ama bunlar ayak yanmasına sebebiyet vermez :(halen yanıyor bazen uykudan uyandırıyor

Meger bır cok kısı bu dertten muzdarıp :( Ne yapmamız lazım anlamadım kı :( Gercekten rahatca yatıp uyumayı ozledım...Esımı de rahatsız edıyorum yazık durmadan kalkıyorum yataktan gecelerı...

Bende yaz mevsiminde aşırı sıcaklarda hep olur. ayağıma kolonyalar, buzlu sular dökerim ilk rahatlatır, sonra yine yanmaya başlar. Sağlığınızda da kötü bir durum yokmuş. Mevsimsel demekki. Bir de bazan kafamı birşeye taktığımda geceleri uyuyamam. Ama ayak yanması hep sıcaktan olur benim. Ayaklar nemini de kaybediyor, sürekli ıslatmak bazen daha da kuruluğa neden oluyor. ama dayanamıyordum. Islak havlu biraz ateşinizi düşürebilir bir deneyin.

Ayaginin altina yastik koysana yukari sekilde yat degisiklik olacak mi. Vucud kani hizli pompaladigi zaman olur ayak yanmasi
Genelde sendede bi rahatsizlik yokmus cok sukur sicaklardan oluyo fenalik basiyo direk kan akisini hizlsndiriyo

Serinleten minderler var nette satiliyor ondan alip ayaginizin altina koyabilirsiniz.. Yaz mevsimi oldugu icin genel anlamda herkes bu problemi yasiyordur ... Bir de ozellikle gece diyorsunuz ya belki kafaniza mevzuyu bi kac kere takinca psikolojik etkisinde kalmissinizdir.. Cunku hastaliginiz yokmus..

yorumlardan bir tanesinde geçmiş, ben de diz kapagınızdan aşağı ayaklarınıza doğru o kısmı kapsayacak büyük bir yastık koymanızı tavsiye ederim.

Bunu mutlaka bir denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Kızlarrr ayagımın altına yastık koymayı da denedım ıse yaramıyor...Benım de aklıma geldı kan dolasımı ama maalesef sonuc basarısız :14:

Kızlarrr ayagımın altına yastık koymayı da denedım ıse yaramıyor...Benım de aklıma geldı kan dolasımı ama maalesef sonuc basarısız :14:

Hasniktir sakin yanlis anlama ama
Endiseli mi uyuyosun kafan dolu yada surekli planlar mi var huzursuz oldugun zaman tepkime olabilir.yada adet donemine mi gireceksin
Brlkide sicsktandir odanin camini ac
Ama aman dikkat et bu arada idrar yolundan iltihap kaparsin usutursun ben oyle oldum ve bobrek yetmezligine cevirdi.

Serinleten minderler var nette satiliyor ondan alip ayaginizin altina koyabilirsiniz.. Yaz mevsimi oldugu icin genel anlamda herkes bu problemi yasiyordur ... Bir de ozellikle gece diyorsunuz ya belki kafaniza mevzuyu bi kac kere takinca psikolojik etkisinde kalmissinizdir.. Cunku hastaliginiz yokmus..

Ayni seyleri dusunuyoruz :1:
Wwwuuuwww akrep burcu musun peki ? :1:

Back
X