• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri ayak yanması

Geçmiş olsun canım,

EL VE AYAK YANMASI TEDAVİSİ İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

* Uykuya yatmadan önce yoğurt suyu tüketebilirsiniz.(sarı renkli olanını)

* 4 tane lahana yaprağı alın. Yarım litre suda kapalı bir tencerede kaynatın. Lahana suyunu sabah akşam yemeklerden önce veya sonra içiniz. 3 gün içilip 3 gün ara verilmesi önerilmektedir. İçilen gün sayısı 21 gün olmalıdır.

* El ve ayaklarınıza limon suyu sürebilirsiniz.
* Sarı kantaron yağı ile ayaklara masaj yapılması ve daha sonra yatılması yanmaları önleyecektir.

SONUÇ OLARAK:

El ve ayak içi ateşlenme ya da yanmaları günlük hayatta karşımıza çıkabilen bir sorundur. Bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için önlem almak başlıca prensiptir. Alkol almamak, B12 bakımından zengin beslenmek gibi.

Bu hastaligi gecirenlerin Allah yardimcisi olsun gercekten.Kizkardesimde var bu sorun.Gece yattiginda ayak yanmasindan uyuyamiyor veya uyusada uykudan uyandiriyor.Normal doktorlar pek bilmiyorlar sanirim bunu kimse hicbisey yok deyip gönderiyorlar.Sonra Izmirde arastirma hastanesinde huzursuz bacak sendromu teshisi konuldu.Demir vitamini eksikligi ve b12 eksikligi tespit edildi,Sonra vu vitaminleri kullandiktan sonra baya gecti.Belki sizde basja vitamin eksikligi de olabilir.Dahada gecmesse sülük tedavisini size tavsiye ederim.

Hasniktir sakin yanlis anlama ama
Endiseli mi uyuyosun kafan dolu yada surekli planlar mi var huzursuz oldugun zaman tepkime olabilir.yada adet donemine mi gireceksin
Brlkide sicsktandir odanin camini ac
Ama aman dikkat et bu arada idrar yolundan iltihap kaparsin usutursun ben oyle oldum ve bobrek yetmezligine cevirdi.

Canım hayır aksıne cok huzurlu yatarım kafam dolu olmuyor gercekten...Odamın camı hep acık yoksa nefes alamam ayrıca bende usutmekten cok korkuyorum haklısın :(Cok gecmıs olsun sana daa

Geçmiş olsun canım,

EL VE AYAK YANMASI TEDAVİSİ İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

* Uykuya yatmadan önce yoğurt suyu tüketebilirsiniz.(sarı renkli olanını)

* 4 tane lahana yaprağı alın. Yarım litre suda kapalı bir tencerede kaynatın. Lahana suyunu sabah akşam yemeklerden önce veya sonra içiniz. 3 gün içilip 3 gün ara verilmesi önerilmektedir. İçilen gün sayısı 21 gün olmalıdır.

* El ve ayaklarınıza limon suyu sürebilirsiniz.
* Sarı kantaron yağı ile ayaklara masaj yapılması ve daha sonra yatılması yanmaları önleyecektir.

SONUÇ OLARAK:

El ve ayak içi ateşlenme ya da yanmaları günlük hayatta karşımıza çıkabilen bir sorundur. Bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için önlem almak başlıca prensiptir. Alkol almamak, B12 bakımından zengin beslenmek gibi.

Canım dun gece bende bunu ınternetten gordum deneyecegım bugun sagoll ..:34:

Bu hastaligi gecirenlerin Allah yardimcisi olsun gercekten.Kizkardesimde var bu sorun.Gece yattiginda ayak yanmasindan uyuyamiyor veya uyusada uykudan uyandiriyor.Normal doktorlar pek bilmiyorlar sanirim bunu kimse hicbisey yok deyip gönderiyorlar.Sonra Izmirde arastirma hastanesinde huzursuz bacak sendromu teshisi konuldu.Demir vitamini eksikligi ve b12 eksikligi tespit edildi,Sonra vu vitaminleri kullandiktan sonra baya gecti.Belki sizde basja vitamin eksikligi de olabilir.Dahada gecmesse sülük tedavisini size tavsiye ederim.

Huzursuz bacak sendromunu arastırdım yasadıklarımla ılgısı yok be canım :( Her gecen gun daha zor oluyor benım ıcın...Dun gece yatak odasından kaldırdım esımı salonda yattık onu da uyutmuyorum yanı...Ayagımın altında buz jelı,ıslak havlu,yuksek yastık bılemıyorum delırmıs gıbıydımm...Insallah bır caresını bulurum cıddı bır problem cunku 2 saat uyudum en fazla gece :( Bu arada suluk tedavısı dedıgın sey hacamat galıba ... Hacamat yaptırmayı duusunuyorum aslında ama endıselıyım gecer mı dersınız ?

canım aynı sorun bendede var huzursuz bacak sendromu diyolar daha cok yazın oluyor kısın biraz daha az bi çaresi yok ben yıllardır çekiyorum yatarken ayaklarını soguk suda yıka ve hemen yataga gir ayakların ısınmadan uyumaya çalış ve iç çamaşırınla yat baya işe tarıyor :37:

canım aynı sorun bendede var huzursuz bacak sendromu diyolar daha cok yazın oluyor kısın biraz daha az bi çaresi yok ben yıllardır çekiyorum yatarken ayaklarını soguk suda yıka ve hemen yataga gir ayakların ısınmadan uyumaya çalış ve iç çamaşırınla yat baya işe tarıyor :37:

Evet huzursuz bacak sendromuymus yasadıgım...Ogrenelı 4 ay falan oldu gıtmedıgım doktor kalmadı ılac verılmıyor hamıleyım dıye...
Zaten kesın olarak su ılacla tedavısı var dıye bırsey yok...Tıpta hıc bır doktora bu hastalıgın bılgısı verılmedıgı ıcın caresı yok...
Bende hacamat yaptırdım gecen hafta bacaklarıma ve ınan bana anında goruntu denır ya aynen oyle oldu...
Ben bıle hala ınanamıyorum cok sukur huzursuzluk gectı ama yanma hala var...Ayaklarımın altında sankı yataga gırınce soba yanıyor alev alev :25: Uyutmuyor :25:
Buna da bır care aramaktayım...Yatmadan once soguk su ıle yıkıyorum yataga gırene kadar ayaklarım sankı suyu ıyıce emıyor ve yangın baslıyor...Buz jelını bır tulbente sarıp ayagımın altına koyuyorum o da fayda etmıyor almıyor atesı...
Soguk seyler uygulamaktan bogazlarım sıstı bobreklerım agrıyor ve hamıleyken hasta olmak da en kotusu :ssz:
Ne yapacagımı sasırdım :25:

Bunun sebebi kan fazlaligiymis gecen bir doktor tv de dedi.kan vermek gerekliymis ondan sonra duzelir dedi.deneyin sevap da olur sifada bulursnz umarim .

Evet huzursuz bacak sendromuymus yasadıgım...Ogrenelı 4 ay falan oldu gıtmedıgım doktor kalmadı ılac verılmıyor hamıleyım dıye...
Zaten kesın olarak su ılacla tedavısı var dıye bırsey yok...Tıpta hıc bır doktora bu hastalıgın bılgısı verılmedıgı ıcın caresı yok...
Bende hacamat yaptırdım gecen hafta bacaklarıma ve ınan bana anında goruntu denır ya aynen oyle oldu...
Ben bıle hala ınanamıyorum cok sukur huzursuzluk gectı ama yanma hala var...Ayaklarımın altında sankı yataga gırınce soba yanıyor alev alev :25: Uyutmuyor :25:
Buna da bır care aramaktayım...Yatmadan once soguk su ıle yıkıyorum yataga gırene kadar ayaklarım sankı suyu ıyıce emıyor ve yangın baslıyor...Buz jelını bır tulbente sarıp ayagımın altına koyuyorum o da fayda etmıyor almıyor atesı...
Soguk seyler uygulamaktan bogazlarım sıstı bobreklerım agrıyor ve hamıleyken hasta olmak da en kotusu :ssz:
Ne yapacagımı sasırdım :25:

hacamatmı inanımıyorum gerçekten bacagının neresine yaptılar hacamatı birde kime yaptırdın n

öncelikle gecmis olsun cok kötü bi rahatsızlık gercekten
annemde,dedemde,kayınvalimde aynı problem var.
kesinlikle psikolojikkkkkkkkkkkkkkkk :17:
tedavi almanı öneririm.acil sifalar cnm :54:

hacamatmı inanımıyorum gerçekten bacagının neresine yaptılar hacamatı birde kime yaptırdın n

Hacamat merkezınde yaptırdım canım bacaklarımın arka kısmına 4 er kupa halınde sıfa buldum cok sukur...
Arastır sende bulursun bır yer eger dusunursen...

öncelikle gecmis olsun cok kötü bi rahatsızlık gercekten
annemde,dedemde,kayınvalimde aynı problem var.
kesinlikle psikolojikkkkkkkkkkkkkkkk :17:
tedavi almanı öneririm.acil sifalar cnm :54:

Hayır canım psıkolojık degıl kesınlıkle bızzat psıkıyatrı bunu soyledı :34:
Kurtuldum zaten Tesekkur ederım ...

Hayır canım psıkolojık degıl kesınlıkle bızzat psıkıyatrı bunu soyledı :34:
Kurtuldum zaten Tesekkur ederım ...

dedem psikiyatri ilaclarını icince uyuyabiliyor cnm ondan dedim..
peki nasıl gecti?annem inde yanıyor da :26:

Geçmiş olsun aileniz şeker,kolestrol ve b12 tahlillerini yaptırdımı acaba özellikle kolestrol ve şeker çok kötü ayak yanması yapar.

Geçmiş olsun aileniz şeker,kolestrol ve b12 tahlillerini yaptırdımı acaba özellikle kolestrol ve şeker çok kötü ayak yanması yapar.

dedemde şeker var ama yüksek degil normal 100 110 civarı :26: doktor sekere baglamadı
annemde hiçbişi yok,kolestrol yada seker yok :26::26:

dedemde şeker var ama yüksek degil normal 100 110 civarı :26: doktor sekere baglamadı
annemde hiçbişi yok,kolestrol yada seker yok :26::26:
Dedeniz 3 aylık şeker ortalamasına baktırdı mı peki 3 aylık şeker ortalaması farklıdır kan şekeri sonucu farklıdır kan şekeri 100 olurken 3 aylık ortalaması yüksek olabiliyor eğer o yüksekte ondan kaynaklanabilir 3 aylık ortalamada sonuçlar 8. 25 gibi çıkar.Kan şekerinden farklıdır ortalaması.

Dedeniz 3 aylık şeker ortalamasına baktırdı mı peki 3 aylık şeker ortalaması farklıdır kan şekeri sonucu farklıdır kan şekeri 100 olurken 3 aylık ortalaması yüksek olabiliyor eğer o yüksekte ondan kaynaklanabilir 3 aylık ortalamada sonuçlar 8. 25 gibi çıkar.Kan şekerinden farklıdır ortalaması.

hiç bilmiyorum cnm,ama dedem ilacları icince uyuyabiliyo :26:

Öncelikle geçmiş olsun.
Yorumları okumadım söylendi mi bilmiyorum ama huzursuz bacak sendromu olabilir mi acaba?
Dayımın eşi de aynı dertten muzdarip.
Annesinde de varmış aynı durum. İlaç kullanıyorlar ilerlerse istemsiz tekme atma falan olabiliyormuş.

Canım yorumlarda da var hacamat yaptırdım geçti çok şükür ama tekrarlama olasılığı yüksek daha 1 hafta oldu şuan birşey yok bakalım...
Öncelikle geçmiş olsun.
Yorumları okumadım söylendi mi bilmiyorum ama huzursuz bacak sendromu olabilir mi acaba?
Dayımın eşi de aynı dertten muzdarip.
Annesinde de varmış aynı durum. İlaç kullanıyorlar ilerlerse istemsiz tekme atma falan olabiliyormuş.

Evet benimki de ilerlemişti uykuda tekme attığımı söyledi eşim hemen doktor doktor gezdik çare yok hacamat yaptırdım bende geçti çok şükür...

Bendede aynısı vardı gecelerı uyuyamazdım kısın o soguklarda kalkıp ıkıdebı buz gıbı su tutardım cok cektım bu konuda ama hamılelıkten sonra gectı bazı arkadaslar vıtamın eksıklıgınden oluyor demıs hamılelıgım boyunca cok vıtamın hapları ıctım kan ılacları ıctım b12 kalsıyum ıctım belkıde ondan gecmıstır cunku 10 senedır cekıyodum hamılelıkten sonra gectı

Back
X