- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Seri katille bir tanisikliginiz mi var? Ondan neden korktunuz ki ? Anlayamadım.
Ben çocukluktan beri böyle bir korku yaşamadım çok şükür. Ama korku filmi falan izlemem, sevmiyorum zaten kan, iğrençlik vs. Korktuğumdan değil de iğrendiğimden izleyemem yani.Bi korku filmi izledigimde yada korkunc bi hikaye duydugumda en az 1 hafta uyuyamiyorum ben her seyden cok etkilenen bi yapim var zaten.ödleğin tekiyim Oyuzden mumkun oldugunca bilerek korku filmine gitmem, korkunc seyler okumam vs.
Ama bugunlerde herkesin agzinda su seri katil olayi var zaten arkadaslariim anlattilar ve ben yine cook etkilendim
Dun uyuyamadim korkudan
Surekli evde biri varmis gibi hissediyorum gozumu kapattigim an korkudan terliyorum yaaa niye boyle tirsak biriyim bençıt sesine ayaklanıyorum icerileri dolasiyorum küçük çocuklar gibi annemgilin odasina gittim dün onlarda bebek misin sen diyolar ama napiyim elimde degil penceremden biri girecek gibi falan hissediyorum .
Isigi aciyorum fayda yok ayetel kursi okuyup durdum yine de gecmedi korkum
Kizlar nasil yenicem ben bunu yarin bi gun yalniz yasamaya kalksam iki gune bir polisi ararim herhalde. Sizce ben bunu nasil yenebilirim? Benim gibi olan var mi?
Ben çocukluktan beri böyle bir korku yaşamadım çok şükür. Ama korku filmi falan izlemem, sevmiyorum zaten kan, iğrençlik vs. Korktuğumdan değil de iğrendiğimden izleyemem yani.
Ama genel korkum benim de sadece insanlaradır. Ama yalnızken bile böyle sizin gibi korkmuyorum. Öyle bilinmeyen şeylere de bir korkum yok.
Tavsiyem haberleri takip etmeyin bir süre, +13 filmleri, dizileri bile izlemeyin, gerilim, cinayet vs. Hiçbirini. Etkisinde kalıyorsunuz belli ki. Odanızda müzik olsun mesela hep, kitap okumaya çalışın, kitaba dalınca dünyayı unuturum ben. Ya da kitaba aklınızı veremezseniz korkunca açın komedi vs bir şeyler izleyin telefondan, bilgisayardan, biraz kafanız dağılır.
Bu kadar korkuyorsanız bir şekilde kendinizi korumanız lazım, sosyal medyada bile takip ettiğiniz kişileri ayıklayın, haberleri izlemeyin, 3'ncü sayfa haberlerini asla okumayın bunları atlatana kadar. Bazı kişiler çok sever felaket haberlerini yaymayı, ben yıllar önce çevremdeki bu insanlara tepki koydum mesela, anlatamazlar bana. Tavsiye ederim size de, biri size kötü ve korkunç olaylar anlatmaya kalkınca daha baştan söyleyin hemen, çok etkileniyorum sakın anlatma bana bunları diye, merakınıza yenik düşmeyin de acaba ne olmuş diye.
Korktukça da telkinde bulunun kendinize, "Evimdeyim, güvendeyim. Kimse giremez buraya," diye diye zihninizi rahatlatmaya çalışın. Ya da dini inançlarınız güçlü ise ortaya açık yere bir dua koyun, ben pek bilmem duaları ama koruyucu olduğuna inanılan dualardan birini, sizi rahatlatan bir duayı okumak dışında öyle ortaya da koyarsanız o sizi psikolojik olarak çok rahatlatır sanırım.
Aklıma gelenler bunlar, umarım aşarsınız.
Anksiyite var sende yani soyle
Anksiyete veya endişe, canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir. Nedeni belli olmayan tedirginlik hali olarak da açıklanabilir.Anksiyete bazı kuramcılara göre yaşanan iç çatışmaların sonucudur.
abartmışsın bence
kız seni nerde bulcak da evine gelcek de gircekSeri katilden korkmuyorum o olaydan etkilendim, gece evime birisi girer mi benimde basima gelir mi falan diye korkuyorum ne bileyim
Hemen polisiyeye bagladiniz sizde
Anksiyite var sende yani soyle
Anksiyete veya endişe, canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir. Nedeni belli olmayan tedirginlik hali olarak da açıklanabilir.Anksiyete bazı kuramcılara göre yaşanan iç çatışmaların sonucudur.
Korkularının üstüne git. En iyi çözümdür o. Düşüncelerinde korktuğun şeyleri yenmeye çalış. Yen ve kurtul . Sonuçta herşey beynimizde , düşüncelerimizde Yani kendimizde başlayıp bitiyor.
Olabilir valla..
Peki bu durumdan nasil kurtulabilirim bu konuda bilgilisiniz sanirim
Bi korku filmi izledigimde yada korkunc bi hikaye duydugumda en az 1 hafta uyuyamiyorum ben her seyden cok etkilenen bi yapim var zaten.ödleğin tekiyim Oyuzden mumkun oldugunca bilerek korku filmine gitmem, korkunc seyler okumam vs.
Ama bugunlerde herkesin agzinda su seri katil olayi var zaten arkadaslariim anlattilar ve ben yine cook etkilendim
Dun uyuyamadim korkudan
Surekli evde biri varmis gibi hissediyorum gozumu kapattigim an korkudan terliyorum yaaa niye boyle tirsak biriyim bençıt sesine ayaklanıyorum icerileri dolasiyorum küçük çocuklar gibi annemgilin odasina gittim dün onlarda bebek misin sen diyolar ama napiyim elimde degil penceremden biri girecek gibi falan hissediyorum .
Isigi aciyorum fayda yok ayetel kursi okuyup durdum yine de gecmedi korkum
Kizlar nasil yenicem ben bunu yarin bi gun yalniz yasamaya kalksam iki gune bir polisi ararim herhalde. Sizce ben bunu nasil yenebilirim? Benim gibi olan var mi?
Gercek kesiti izleyerek buyumus biri olarak sunu soyleyebilirim. Kucukken karanliktan korkmazdim, korku filmlerini gerilmeden izlerdim daha bir cesurdum. Suan Muge Anli yi izlerken bazen o kadar geriliyorum ki kapi, telefon calsa urperiyorum. Insan buyudukce akli erdikce daha korkak oluyor. Yaklasik 2-3 sene once evde yalniz kalamazdim. Simdi yavas yavas alisiyorum, esimin yurtdisi gezileri oluyor el mecbur yani. Daha dun yuruyuse ciktim, ormanlik alanda 5-6 adam vardi esimi aradim, onlar pesimden gidene kadar seninle konusayim gerildim dedim, guldu.
Aslinda tedbiri elden birakmadan cok takilmamak gerek, korkuyu saplanti haline getirdikce gerilecek seyler bulabiliriz. Simdi bunu yazarken su isiticisindan ses cikti ve sicradim.iyi ki bu konuyu gece acmadiniz, arkadasin biri kedisinin bir yere baktigini falan anlatmisti bir gece korkutmustu beni.
Gidicem cok tesekkulerBir dr,a giderek canim bunun dogal seyler olmadigini aslinda korkmanin yersiz oldugunuda biliyosun ama engel olamiyorsun bu duruma en kisa zamanda bir pisikiyatra gitmelisin
Bence senin hayal gücün çok geniş. O yüzden korkuların da güçlü. Ama yenebilirsin bence. Kendini savaşçı olarak falan mı hayal etsen.Korku filmlerindeki hep o karanliga yuruyen salak kiz gibi butun evi dolastim dun valla
yok yine de yenemedim nerde yanlis yapiyorum
Belirttigim yere cok guldum cok tatlisiniz gercekten
Ama keske kedi olayini soylemeseydiniz bi de bbuna korkmayayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?