• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemiyorum

Hapis durumu el konacak geliri, malı olmadığında diye biliyorum ama hukukçu değilim.
Yani davayı açtığınızda ve kızının bu şartlarını ispatladığınızda seve seve ya da öbür türlü zorunlu verecek.
Aynen eğer icrayla alınacak mal varlığı yoksa hapis yatar. Ki adamın durumu iyiymiş konu sahibi peşine düşerse geç de olsa çocuğunun hakkını alabilir.

Hapis durumu el konacak geliri, malı olmadığında diye biliyorum ama hukukçu değilim.
Yani davayı açtığınızda ve kızının bu şartlarını ispatladığınızda seve seve ya da öbür türlü zorunlu verecek.
Filmdelisinin bu yazdığına kulak verin

Çok üzüldüm sizin adınıza .bir yanımda gücünüze hayran kaldı. Devlet kurumlarına başvuru yapın yardımlardan mutlaka faydalanın. Pazar kurulan yerde tezgah açabilirsiniz eger yapmak isterseniz, çorap, şal takı ,toka vs herhangi birşey üzerine. evde çoçuk bakımı olabilir. bence siz başarabilirsiniz. Sabret elbet düzene girecek hayatınız. Herşey gönlünce olsun.

Babam ve eski eşim birbirlerine çok benziyorlar birinden boşanabildim keşke babamdan da boşanabilseydim.
Hayatınızdan çıkarmanız yeterli.
Sizi aşağı çeken her şeyden koparın bağınızı.

Söylediğimiz gibi, ispat durumunda kızınız olduğu ve yoksulluk çektiği için, nafaka vermeye mecbur bırakılır.
Size iyi bir avukat lazım, kadın platformlarının ücretsiz danışmanlıkları var.
Onları bir araştırın bu süreçte yardımcı olabilecek, doğru ağızdan hukuki haklarınızı öğrenmeniz gerek.
Sonra zaten elinizden geleni yaparsınız, azimli insanın kaybedeceği şey yoktur.

Çok üzüldüm sizin adınıza .bir yanımda gücünüze hayran kaldı. Devlet kurumlarına başvuru yapın yardımlardan mutlaka faydalanın. Pazar kurulan yerde tezgah açabilirsiniz eger yapmak isterseniz, çorap, şal takı ,toka vs herhangi birşey üzerine. evde çoçuk bakımı olabilir. bence siz başarabilirsiniz. Sabret elbet düzene girecek hayatınız. Herşey gönlünce olsun.
Çok teşekkür ederim 🤗

Hayatınızdan çıkarmanız yeterli.
Sizi aşağı çeken her şeyden koparın bağınızı.

Söylediğimiz gibi, ispat durumunda kızınız olduğu ve yoksulluk çektiği için, nafaka vermeye mecbur bırakılır.
Size iyi bir avukat lazım, kadın platformlarının ücretsiz danışmanlıkları var.
Onları bir araştırın bu süreçte yardımcı olabilecek, doğru ağızdan hukuki haklarınızı öğrenmeniz gerek.
Sonra zaten elinizden geleni yaparsınız, azimli insanın kaybedeceği şey yoktur.
İnanın bir kere denedim ailem karşı çıktı sen bizi rezil mi edeceksin seni öldürürüz diye. Babamın benden aldığı parayı bile istediğimde kıyametler kopuyor evde

Hapis yatarım vermem diyor. Ona geri dönmemi istiyor beni para ile kendisine muhtaç etmeye çalışıyor benim bu halimi görünce mutlu oluyor, ona bir kere bahsettim kızımın ihtiyacları var dedim o zaman kızın velayetini bana ver ben kızımın her ihtiyacını karşılarım dedi ailen sana bakmıyor mu diye alay etti üstüne. Oysa kendisin bir gece de bir masaya verdiği para bin tl den az değil fazla ama bana acıması yok.
birak yatsin ozaman. sanki yatinca odemeyecek bidaha bidaha girince gorrum o artisi

Konuyu okudum sinirlerim zipladi
Kime sinirlendim ? En çok size konu sahibi

Siz annesiniz farkinda misiniz ???
Ne demek nafaka istemedim ?
Ne demek ailem nafaka istememe izin vermedi?
Ne demek babam elimdeki parayi aldi??
Ay cildiracagim kucuk bir cocugunuz var ve siz saf saf nafaka istemem, babam parami aldi diyorsunuz

Konudaki baba zaten bin turlu hakareti hak ediyor ama siz ? Annesiniz siz , alin çocuğunuzun hakkini catir catir , nasil boyle insanlar oluyorsunuz ya , yazkk degil mi o cocuga ??? O çocuk boyle bir hayati ister mi sizce?

İnanın bir kere denedim ailem karşı çıktı sen bizi rezil mi edeceksin seni öldürürüz diye. Babamın benden aldığı parayı bile istediğimde kıyametler kopuyor evde
İlişiğinizi kesmek için neyi bekliyorsunuz?
Şuan çocuğunuzun karnını onlar mı doyuruyor, hayır.
Size manevi olarak bir destekleri var mı, hayır.
Sırf kan bağı varsa, sizin de kızınızla kan bağınız var ve hayatta şuan ilk amacınız kızınızın refah ve ferahını sağlamak.
Bunun için de o zararlı kangren olmuş ailenizden koparmanız gerek.

Gerçekten taş mı yiyecekmişsiniz, ne demek ya?
O çocuğun bir babası var, sizinle aynı sorumlulukları var.
Rezil olmakmış, ay olsunlar!!
Kızı ve torunu iki kuruşla geçinemiyor bir de elindekini alıyor, bununla rezil rüsva olsunlar zaten.

Konuyu okudum sinirlerim zipladi
Kime sinirlendim ? En com size konu sahibi

Siz annesiniz farkinda misiniz ???
Ne demek nafaka istemedim ?
Ne demek ailem nafaka istememe izin vermedi?
Ne demek babam elimdeki parayi aldi??
Ay cildiracagim kucuk bir cocugunuz var ve siz saf saf nafaka istemem, babam parami aldi diyorsunuz

Konudaki baba zaten bin turlu hakareti hak ediyor ama siz ? Annesiniz siz , alin çocuğunuzun hakkini catir catir , nasil boyle insanlar oluyorsunuz ya , yazkk degil mi o cocuga ??? O çocuk boyle bir hayati ister mi sizce?

Biliyormusunuz belki de şuan bu konuyu açan başka biri olsaydı bende sizinle aynı şeyleri düşünebilirdim aynı tepkileir verebilirdim. Ama hayat bazen bizi çok farklı konumlara koyabiliyor ve hiç tahmin etmediğimiz yaşamam yapmam dediğimiz şeyleri yaşayabiliyoruz ne yazık ki, bazen etrafımızda ki insanlar tarafından mecbur bırakılıyoruz bazen çevre şartlarımızdan bulunduğunuz bölgeden dolayı mecbur bırakılıyoruz. Bunlar başıma gelirken çok mücadele verdim bir şeylere engel olmak için çok şey yaptım ben bunları yaşamak istemezdim

Biliyormusunuz belki de şuan bu konuyu açan başka biri olsaydı bende sizinle aynı şeyleri düşünebilirdim aynı tepkileir verebilirdim. Ama hayat bazen bizi çok farklı konumlara koyabiliyor ve hiç tahmin etmediğimiz yaşamam yapmam dediğimiz şeyleri yaşayabiliyoruz ne yazık ki, bazen etrafımızda ki insanlar tarafından mecbur bırakılıyoruz bazen çevre şartlarımızdan bulunduğunuz bölgeden dolayı mecbur bırakılıyoruz. Bunlar başıma gelirken çok mücadele verdim bir şeylere engel olmak için çok şey yaptım ben bunları yaşamak istemezdim

Yavrum cok üzüldüm ben senin durumuna , bakma sen ilk mesajimda ofkelendim de , ama kalbim paramparca oldu , ben uzulmedigim hicbirseye ofkelenmem de zaten
Ama lutfen birsey yap , sehir degistir , calis parani kazan , aileni sil hayatindan ve o lanet heriften nafaka al , gozunu seviyim al o nafakayi

Nafaka konusunda elimden geleni yaptım sonra dan da istedim sen utanmıyormusum hala benden nafaka istemeye dedi. Hapis yatmayı bile göze almış vermem diyor.
Yatsın madem sen hakkını istemelisin yavrunun hakkı o

Eğer nafaka davası açmazsan ileride pişman olacaksın.
O evladını muhtaç bırakıp kendisi bol kepçe yaşamaktan utanmıyorsa siz neden utanacakmışsınız.
Kesinlikle nafaka davanı aç, ailen ortalığı da yıksa paranı geri al. Kendin için değil, sorumlu olduğun çocuğun için. Kendi gururun için çocuğunun hakkını yedirdiğinin farkında mısın?

Kızlar merhaba, uzun zamandır yoktum burda ama ara ara girip okuyor takip ediyordum konuları. Sorunum geçinememek, biliyorum bi çoğumuzun durumu böyle 😔 bir kızım var boşandım eski eşimin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen hiç bir destekte bulunmadı bugüne kadar, nafaka vermeyi de redetti sadece kızımın eğitim masraflarını karşılamasını istedim fakat yardımcı olmadı. mahkemede anlaşmalı olarak boşandık bu sürecin uzamasını istemediğim için ve vermemekte ısrar edeceğini bildiğim için nafaka konusunda ısrar edemedim ailem de nafaka almama izin vermedi ve şuan kendileri de maddi olarak hiç bir yardım yapmıyor bana. Bazen kızımın ihtiyaçlarını karşılayamadığım için babasına göndermek zorunda kalıyorum, bulunduğum yer çok küçük bir ilçe ve iş bulmak çok zor neredeyse imkansız ve verilen maaş 1500-1000 tl arası. Bi şeyler yapıp satmak istedim penye iplerden alıp çanta yapıp satmak istedim ilk defa örgü tarzı bir şey yapmaya çalıştım, youtube tan videolar açtım günlerce uğraştım yapabilmek için defalarca yanlış yaptım çözdüm hepsini tekrar ördüm tekrar tekrar ama bir türlü o video fotoğraflarda ki gibi düzgün örülmüş çantalardan yapamadım 😔 makyaj satışı yapan yerlere kayıt oldum, satmak için elimden geleni yaptım ama çevrem olmadığı için ve kimse almadığı için bir kaç defa satış yapabildim sadece. size danışmak istediğim şu nasıl işler yapabilirim nerden başlamalıyım? evde ya da dışarda her işi yaparım el işi şeyler yapabiliyorum ama örgü işinde pek iyi olamadım. Sadece kızıma bakabilmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek istiyorum. Kızım küçük bir şey istediğin de bile alamamak onun için ağlaması beni çok üzüyor. anne bizim evimiz neden boş hiç eşyamız yok demesi beni çok üzüyor. Bir şeyler yapmam lazım günlerce düşünüyorum bazen geceleri uyuyamıyorum ne yapabilirim diye düşünmekten. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var 🙏🏻
[/QUOTE/]
İş imkanı yoksa büyükşehire taşınsanız?

Back
X