Geçinemiyorum

O nafaka almanıza izin vermeyen ailenize ve nafaka vermeyen kocanıza dadanacaksınız!
Bunlar kızınızın hakkı!

Sonra ise kendiniz ilk etapta çocuk bakmayı düşünebilirsiniz.
Çok üzüldüm size.... Olan olmuş.... Nafaka yı almadınız niyeyi geçin.... Bi düşünelim bakalım ne gelecek aklımıza... Şu an hiç parlak fikrim yok.... Kızınız için nafaka arttırımı talep edin.... Tüm yardım kuruluşlarına başvurun.... Kızım küçük demişsiniz. Yukarıdaki yorum mantıklı geldi çekinmeyin

Nafaka konusunda elimden geleni yaptım sonra dan da istedim sen utanmıyormusum hala benden nafaka istemeye dedi. Hapis yatmayı bile göze almış vermem diyor.

Yiğitlik edip hapis yatarım demesi kolay yatsın o zaman siz rezil oluyorsanız o da rezil olsun azıcık dişli olun lütfen.
Biliyorum yıldınız yorgunsunuz şöyle sıcak bi duş alın benim kendime gelmem lazım o da babası bakmak zorunda deyip gidip davanızı açın belediyelerle gorusun yardim alabilir misiniz ona bakin . Bu süreçte internetten is bakının çağrı merkezleri falan artık evlerden hizmet veriyor. Büyük restorantlara falan gidin esnaflar birbirini tanır restorant sahibi ile görüşüp çok eğilip bükülmeden bakmam gereken bi cocugum var ise ihtiyacim var diyebilirsiniz. Siz güçlü bir kadınsınız bunun farkında olun asla pes etmeyin kadınsınız ve belki fiziksel olarak erkekler gibi güçlü değiliz ama duygusal olarak hırs olarak zeka olarak daha güçlüyüz bunu unutmayın lutfen

Kızlar merhaba, uzun zamandır yoktum burda ama ara ara girip okuyor takip ediyordum konuları. Sorunum geçinememek, biliyorum bi çoğumuzun durumu böyle 😔 bir kızım var boşandım eski eşimin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen hiç bir destekte bulunmadı bugüne kadar, nafaka vermeyi de redetti sadece kızımın eğitim masraflarını karşılamasını istedim fakat yardımcı olmadı. mahkemede anlaşmalı olarak boşandık bu sürecin uzamasını istemediğim için ve vermemekte ısrar edeceğini bildiğim için nafaka konusunda ısrar edemedim ailem de nafaka almama izin vermedi ve şuan kendileri de maddi olarak hiç bir yardım yapmıyor bana. Bazen kızımın ihtiyaçlarını karşılayamadığım için babasına göndermek zorunda kalıyorum, bulunduğum yer çok küçük bir ilçe ve iş bulmak çok zor neredeyse imkansız ve verilen maaş 1500-1000 tl arası. Bi şeyler yapıp satmak istedim penye iplerden alıp çanta yapıp satmak istedim ilk defa örgü tarzı bir şey yapmaya çalıştım, youtube tan videolar açtım günlerce uğraştım yapabilmek için defalarca yanlış yaptım çözdüm hepsini tekrar ördüm tekrar tekrar ama bir türlü o video fotoğraflarda ki gibi düzgün örülmüş çantalardan yapamadım 😔 makyaj satışı yapan yerlere kayıt oldum, satmak için elimden geleni yaptım ama çevrem olmadığı için ve kimse almadığı için bir kaç defa satış yapabildim sadece. size danışmak istediğim şu nasıl işler yapabilirim nerden başlamalıyım? evde ya da dışarda her işi yaparım el işi şeyler yapabiliyorum ama örgü işinde pek iyi olamadım. Sadece kızıma bakabilmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek istiyorum. Kızım küçük bir şey istediğin de bile alamamak onun için ağlaması beni çok üzüyor. anne bizim evimiz neden boş hiç eşyamız yok demesi beni çok üzüyor. Bir şeyler yapmam lazım günlerce düşünüyorum bazen geceleri uyuyamıyorum ne yapabilirim diye düşünmekten. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var 🙏🏻

Sormanız bile hata nafaka davası açacaksınız tabi ki...üstelik durumuda iyiymiş ne demek istememek..o çocuk sadece sizin sorumluluğunuz da degil

Hapis yatarım vermem diyor. Ona geri dönmemi istiyor beni para ile kendisine muhtaç etmeye çalışıyor benim bu halimi görünce mutlu oluyor, ona bir kere bahsettim kızımın ihtiyacları var dedim o zaman kızın velayetini bana ver ben kızımın her ihtiyacını karşılarım dedi ailen sana bakmıyor mu diye alay etti üstüne. Oysa kendisin bir gece de bir masaya verdiği para bin tl den az değil fazla ama bana acıması yok.

Aynen hapis yatar....öyle yatarım demekle laf kalabalığı yapıyor.ezik olmayın lutfrn ezilmeyin çatır çatır alın nafakayı. Bakalım ödüyormu hapisemi giriyor

Tekrar nafaka davası açın hem kendinize hem kızınıza. Barodan avukat isteyin. Kendi işiniz içinde yemek yapıp satın pandemi dönemini bilemem ama güzel yemek yaparsanız okullarda öğretmenler alır. Kiloyla mantı börek içli köfte baklava vs. Bunlar satılır. Öğle aralarında gözleme yapıp gidin

Kızlar merhaba, uzun zamandır yoktum burda ama ara ara girip okuyor takip ediyordum konuları. Sorunum geçinememek, biliyorum bi çoğumuzun durumu böyle 😔 bir kızım var boşandım eski eşimin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen hiç bir destekte bulunmadı bugüne kadar, nafaka vermeyi de redetti sadece kızımın eğitim masraflarını karşılamasını istedim fakat yardımcı olmadı. mahkemede anlaşmalı olarak boşandık bu sürecin uzamasını istemediğim için ve vermemekte ısrar edeceğini bildiğim için nafaka konusunda ısrar edemedim ailem de nafaka almama izin vermedi ve şuan kendileri de maddi olarak hiç bir yardım yapmıyor bana. Bazen kızımın ihtiyaçlarını karşılayamadığım için babasına göndermek zorunda kalıyorum, bulunduğum yer çok küçük bir ilçe ve iş bulmak çok zor neredeyse imkansız ve verilen maaş 1500-1000 tl arası. Bi şeyler yapıp satmak istedim penye iplerden alıp çanta yapıp satmak istedim ilk defa örgü tarzı bir şey yapmaya çalıştım, youtube tan videolar açtım günlerce uğraştım yapabilmek için defalarca yanlış yaptım çözdüm hepsini tekrar ördüm tekrar tekrar ama bir türlü o video fotoğraflarda ki gibi düzgün örülmüş çantalardan yapamadım 😔 makyaj satışı yapan yerlere kayıt oldum, satmak için elimden geleni yaptım ama çevrem olmadığı için ve kimse almadığı için bir kaç defa satış yapabildim sadece. size danışmak istediğim şu nasıl işler yapabilirim nerden başlamalıyım? evde ya da dışarda her işi yaparım el işi şeyler yapabiliyorum ama örgü işinde pek iyi olamadım. Sadece kızıma bakabilmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek istiyorum. Kızım küçük bir şey istediğin de bile alamamak onun için ağlaması beni çok üzüyor. anne bizim evimiz neden boş hiç eşyamız yok demesi beni çok üzüyor. Bir şeyler yapmam lazım günlerce düşünüyorum bazen geceleri uyuyamıyorum ne yapabilirim diye düşünmekten. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var 🙏🏻
Dul maası icin daha önce basvurmadınız mı 3 ay da bır 580 lira veriyor devlet

Kizinizi babaya vereceksiniz mecbur bir sure..Gururu ve bencilliği birakin!, çocuğunuza bu yoksulluğu mu reva goruyorsunuz?? Siz de duzgun bi meslek edineceksiniz bu sürede..Terzilik olur, ascilik olur, dsntel vs olur bir kursa gidersiniz..Kizinizi da gorursunuz sik sik..Durumunuz duzelince de alirsiniz kizinixi yaniniza .Illa o sehirde kalmak zorunda da degilsiniz.Is imkaninin cok oldugu yerlere tasinirsiniz..

Nafaka konusunda elimden geleni yaptım sonra dan da istedim sen utanmıyormusum hala benden nafaka istemeye dedi. Hapis yatmayı bile göze almış vermem diyor.
Hapis olayı başına bir gelsin bakalım veriyor mu vermiyor mu?
hemen dediğine inanmayın.
e hiç geliriniz yoksa şuan nasıl geçiniyorsunuz
eviniz kira vs ise hepten zor faturalar falan

Eski eşinizin keyfine bakmıyor mahkeme verir misin nafaka diye sormuyor ki direk gelir düzeyine bakarak nafaka bağlıyor bence alma şansınız varsa dava açın.

Hapis yatarim diyorsa hapse attirin yatsin hic olmazsa o da gununu gun edemez.
Tabiki oyle bisey olmaz oder nafakayi hapse girmek kolay goze alinabilcek bisey degil. Odemeyecek kadar tahtasi eksikse disarda kalmasin iceri girsin zaten her durumda dava acmaniz gerekiyor o nafaka icin.Hic olmayacak bi konuda pasif davrandiginiz icin tepki veren cok olur. Ilerde cocugunuz sizi suclayabilir hakli olarak. Cok pisman olursunuz lutfen elinizi cabuk tutun ve cocugunuz icin ayakta kalin hakkinizi arayin bi an once.

İyi de nafaka vermek onun insiyatifine kalmış birşey değil ki bu zamanda çocuğu olmayan kadınlar bile nafaka alıyor mahkeme zaten kendi bunu ister durumu da iyiymiş imkansız vermemesi kızınız için kendiniz için ekletecektiniz dosyaya vermem dedi diye vazgeçilir mi anlamadım ben hapis yatarım vermem diyormuş öyle birşey yok yatsın bakalım nasıl da veriyor. Sizin hakkınız olan birşeyi almamanız çok saçma birşey göz göre göre kızınızı nasıl sıkıntıya sokarsınız. Bence tekrar nafaka davası açın

Aynı şey aklıma geldi.
Sosyal medyada adamın iş yaptığı kişileri tanıdıklarını etiketleyerek yardım istemek gerekli
Adamı tanısınlar kendi kızına 100 Llira vermekten aciz adamın orada burada caka sattığını öğrensinler.
Aynen..
Bilmemne fiyakalı bey kızına üç kuruş nafaka bile vermiyormuş. Kızı per perişan.. Eski eşi çaresizlikten haberlere cıkmış olur.
Adam ayıplanır..
Konu sahibinin değil adamın imajı iki paralık olur.
Varsın olsun..

Böyle birine müstehak..

Merhabalar
Öncelikle durumunuza çok çok üzüldüm. Keşke nafaka isteseydiniz. Bu konu ailenizi ilgilendirmez. Nafaka davası açılabiliyorsa eğer mutlaka açın bırakın girip hapis yatsın madem yatmaya meraklı. Bunun yanı sıra kafelerde çalışabilirsiniz. Kızınıza bakacak biri varsa garson bulaşıkçılık gibi işlerden en azından asgari alırsınız. Baktınız hiçbir yol mu bulamıyorsunuz? Verin kızınızın velayetini belli günlerde görme hakkınız var. Gidip görürsünüz. Bu süreçte siz de kendinizi toparlarsınız. Zaten belli bir yaştan sonra çocuk ebeveyn tercih edebiliyor

Ozaman hapis yatsin odemezse ne guzel iste. Sizi sindirmis hapis yatarmis bilmemne palavra bunlar hemen dava acin ve nafaka isteyin elbet odeyecek odemiyorsa hapiste yatsin oyle rahat rahat gezmesin ortalikta. Bulmus sizin gibi saf kadini oh ne ala

Hapis yatarım vermem diyor. Ona geri dönmemi istiyor beni para ile kendisine muhtaç etmeye çalışıyor benim bu halimi görünce mutlu oluyor, ona bir kere bahsettim kızımın ihtiyacları var dedim o zaman kızın velayetini bana ver ben kızımın her ihtiyacını karşılarım dedi ailen sana bakmıyor mu diye alay etti üstüne. Oysa kendisin bir gece de bir masaya verdiği para bin tl den az değil fazla ama bana acıması yok.
Devlet icra yoluyla maaşından kesiyor diye biliyorum.arkadaşın eşi belediyede çalışıyordu.vermek istemedi. Muhasebe maaşından kesip arkadaşımın hesabına aktarıyordu.

Hatta bahsettiğim arkadaş nafakayı geçmişe dönük te almıştı.araştırın

Baroya gidin, size ücretsiz avukat verecekler ancak gıtmeden arayıp hangı belgeler lazım ogrenın sonrasında nafaka davası acın kızınız ıcın. Dipnot: hapıs yatarım vermem diyen bırkac erkek tanıdım hepsı catır catır verdıler. Gerı adım atmayın. Hapse girse bile odemeden muaf olmuyor o tutar odemese bile birikiyor. Bir arkadasım altı aydır odemıyordu simdi girip cıktı aklı basına geldı hem toplu odeme yaptı hem de her ay öduyor. Bosanma uzerınden bır yılı gecmedi ise kendiniz içinde yoksulluk nafakası davasını ekleyebilirsiniz.

Hahaha bana da dedi kaç kere eski esşim ben salak gibi on yıl para almadım evi sattım cocugu okuttum para bıtınce de napım bana ver cocugu madem dıyodu. Sonra dava actım şimdi cocugun egıtım masrafı Kıyafeti herseyı mecbur öduyor dava tek celse. Salak gibi hem aileme muhtac oldum hem elımdekı evden oldum on yıl boyunca. Şimdi kucuk bir evde kırada kızımla yasıyorum. Sadece ev ıhtıyacları ıcın kazanmam yetıyor. Baska sehre tasındım iş buldum nafaka vardı zaten kuzum ıcın endıse etmedım. Bak cayımızı yaptık şimdi karsılıklı ıcıp film izlicez. Cok agladım cok yoruldum ama sımdı cok mutluyuz. Keske şimdiki aklım o zaman olsaydı. Babam hicbişey almayacaksın dedi bana. Unutmuyorum servıs parası odeyemeyıp yagmurda karda cocugu yuruttugum gunlerı. Ne salakmısım. On yılda kıyafet alamadım ben cocugun ozel okuluna odedım baska seye param yetmedı. Kurus sayardım. Essek gıbı odeyeceksın de. Bak bı defa yırtık ol gerısı gelecek. Once davayı ac o yazacak arayacak senı. Hıc korkma. Aılene de de onun da cocugu o da katkıda bulunacak baba ıstemıyorsa gırsın yatsın. Baknasıl odeyecek. Sakın ama sakın benım gıbı yapma .sonradannasılsa aklınbasına gelecek acacaksın dava. Sımdıden ac davanı. Eger bır sene olmadıysa bosanma kendın ıcın de ıste.tek celsede sonuclanıyo zaten

Islere parasi az olarak bakmayin bence hepsi bu kadar azsa diger seylerde buyuk sehirlerden ucuzdur. Ne yapacaksiniz orasi az veriyor burasi az veriyor diyeaç kalirsiniz.
Nafaka istememniz de hic mantikli degil

Back
X