Geçinemiyoruz.

encokkendimiseverim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
371
4
26
Balıkesir
Merhaba,
Arkadaşlar parayı yetiştiremiyoruz. Kamuda çalışıyorum. Maaşım 2300, iş değiştirdim başka şehre geldik. Yeni taşındığım evin kirası 550. kredi çekmiştik evlenince eşya almak için. Toplamda 17 bin kredi borcum var. Ayda 500.
4 bin de kredi kartı. Onlara da ayda 600 gidiyor. Eşim çalışmıyor şu an, zaten 3 ay sonra askere gidecek. Faturalar vs. derken hiç yemez içmez isek aylık giderimiz de 2200.

E bunun işe gitmesi, öğle yemeği, kıyafet harcaması, pazar parası vs. var. Parayı nasıl yetiştireceğimi bulamıyorum. Fikri olan var mı?
Mesela kredi kartlarının asgarilerini ödesem borca çok faiz gelir mi? Off...

Çıkmam gerekiyor ama fikri olan yazsın lütfen. Gelince okuyacağım, okuyanlara şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Kartların asgarisini ödemek gibi hata yapma önünü arkasını alamazsın zamanında babam çok düştü o hataya.
Gider gerçekten çokmuş, krediyi yeniden yapılandırma şansı varmı acaba 600 lira çok gibi ayda :44:

Yanlış anlamayın da eşiniz çalışmıyorken bu derece açılmanızın mantığı neydi,çözemedim.:44:

ek gelırınız yok mu?yada bır sure aılelerden ayrdım talep etsenız

Son düzenleyen: Moderatör:
2300 lira ile geçinememek nasıl oluyor anlamadım . :26:

kira+kart+kredi 1700 lira

kalan 600 ile pekala ev döndürülebilir. tabi bunun için ayağını yorganına göre uzatmak gerekir

bence de şu durumda ailelerden yardım talep edebilirsiniz, kredi kartlarının asgarisini ödedikçe çığ gibi büyüyor bildiğim kadarıyla o işe hiç bulaşmayın. bu zamanda tek maaşla hem de memur maaşıyla geçinmek zaten mucize gibi bişey.

aslında alıdığınız maaş geçinilemicek gibi değil.
sadece son zamanlarda fazla harcamalarda bulunmuşssunuz.fatular gelincede sıkışmışsınız.

zaman zaman bizede oluyo bu durum.ama hemen toparlama dönemine geçiyoruz.
zevki harcamalar yapmıyoruz,markete girince kontrolü ele alıp seçerek alışveriş yapıyoruz.öyle öyle toparlanıyoruz.
borçlu gezmektense dişimi sıkarım bi kaç ay idare ederm daha iyi mantığıyla düşünüyorum.

canım öncelikle geçmiş olsun geçmiş olsun diyorum çünkü kredi çekenlerin yüzde yüzü bu şekilde ya yetiştiremiyor ya krediyi krediyle kapatmaya çalışırken daha çok açılıyor. Ama sana acizane tavsiyem maaşın az değil biraz dişini sıkıp şu krediden kurtul emin ol sonrasında alllah bereketini veriyor o paraya 1000 tl ile çok rahat geçinen insanlar var bereket ayrı bi şey gerçekten

kusura bakma ama ben buna şımarıklıktan başka bişey demem hem aylık gelirim 2200 diyosun hemde 4000 kredi kartı borcu diyosun eşin çalışmıyo maaşın 2200 niye o kadar kartı kullanma gereği duydun sende her ay ayakkabı kıyafet alma biraz idareli harcama yap sen 2200 lirayla geçinemiyoruz diyosun ama millet 700-800 lirayla hem ev kirası ödüyo hem faturaları ödüyo çocuklarına bakıyo onlarında kart borcu taksitleri vs oluyo ihtiyaçları oluyo ama sizin kadar ağlananı görmedim

konu sahibinin her ay kıyafet ayakkabı aldığını nereden biliyorsunuz? kaldı ki memur, çalışan bir bayanın her zaman dış görünüşüne özen göstermesi gerekir bu da yeme içme gibi bir ihtiyaç. insanları ne kadar acımasızca yargılıyorsunuz.

üzgünüm ama seninle tartışmaya girip ceza almıcam ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum ve yazdığım cevabı sana yazmadım seni alakadar etmez

Eşin geçici bi iş bulsun.Ayda 1500-2000 alsa 3 ayda 4500-6000 lira para yapar.
Ayrıca kira+kart+kredi toplayınca 1650 lira yapıyo.
Biz ev arkadaşımla 500-600 lira harcıyoduk fatura+pazar,market parası olarak.Bu da 2200 lira yapar toplam.zorla ucu başına denk geliyo gibi.Ailelerden de ufak tefek yardım alınabilir tabi.

Yanlış anlamayın da eşiniz çalışmıyorken bu derece açılmanızın mantığı neydi,çözemedim.:44:

Eşim çalışıyordu, ama ben iş değiştirince geldiğimiz şehirde daha iş bulamadı. özelde çalışıyor çünkü. evlenirken bize iki aile de yardım etmedi. evimizdeki her şeyi ama her şeyi borç harç kendimiz aldık. ben iş değiştirmeden önce paramız yetiyordu sıkıntıya düşmüyorduk. ama yeni taşındığımız ev önce oturduğumuz evden 2 katı pahalı. malesef kiralar çok pahalı bu şehirde. bi de depozito ve emlakçıya da para verince elimizdeki nakit bitti. aslında her şeyin uygun fiyatlısını aldım, evimin bazı odalarında hala perde yok. yani lüks içinde de yaşamıyoruz ki...

arkadaşım ne ayakkabısı ne kıyafeti. keşke onları alsam da bu durumda olsam.
kredi kartıyla buzdolabı koltuk falan almıştık. ev eşyası yani.
1.5 senelik evliyim daha yatağımızı geçen ay aldık. koltukta yatıyorduk bu zamana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…