- Konu Sahibi encokkendimiseverim
-
Eşin geçici bi iş bulsun.Ayda 1500-2000 alsa 3 ayda 4500-6000 lira para yapar.
Ayrıca kira+kart+kredi toplayınca 1650 lira yapıyo.
Biz ev arkadaşımla 500-600 lira harcıyoduk fatura+pazar,market parası olarak.Bu da 2200 lira yapar toplam.zorla ucu başına denk geliyo gibi.Ailelerden de ufak tefek yardım alınabilir tabi.
bence tek çare yapilandirma
ek gelırınız yok mu?yada bır sure aılelerden ayrdım talep etsenız
2300 lira ile geçinememek nasıl oluyor anlamadım . :26:
kira+kart+kredi 1700 lira
kalan 600 ile pekala ev döndürülebilir. tabi bunun için ayağını yorganına göre uzatmak gerekir
bence de şu durumda ailelerden yardım talep edebilirsiniz, kredi kartlarının asgarisini ödedikçe çığ gibi büyüyor bildiğim kadarıyla o işe hiç bulaşmayın. bu zamanda tek maaşla hem de memur maaşıyla geçinmek zaten mucize gibi bişey.
aslında alıdığınız maaş geçinilemicek gibi değil.
sadece son zamanlarda fazla harcamalarda bulunmuşssunuz.fatular gelincede sıkışmışsınız.
zaman zaman bizede oluyo bu durum.ama hemen toparlama dönemine geçiyoruz.
zevki harcamalar yapmıyoruz,markete girince kontrolü ele alıp seçerek alışveriş yapıyoruz.öyle öyle toparlanıyoruz.
borçlu gezmektense dişimi sıkarım bi kaç ay idare ederm daha iyi mantığıyla düşünüyorum.
4 bin de kredi kartı. Onlara da ayda 600 gidiyor.
vallahi biz de anlamıyoruz. babama borcum var 150 tl onu ödüyorum, 100 tl bireysel emekliliğe girmiştim durumumuz iyiyken onun taksiti, su elektrik doğalgaz aidat 150 tl toplam, benim eşimin kardeşimin telefon paraları 120 tl, internet 50, işte bunlardan kalanı da pazarda markette harcıyoruz.
Annem çok sıkıştığında kartı ödeyip harcamasını gene karttan yapar,böylelikle bi ay sonraya atılmış olur aslında borç.
Bi de eşin restaurant-cafe,otel tarzı yerde çok rahat iş bulabilir.geçici nasılsa,bi de erkeğin iş bulması daha kolay.bi cafede kasiyerlik yapsa 1500 falan alır.benim çevremdekiler böyle yerlerde çalıştığı için ordan örnek verdim ama herhangi bi iş de olabilir.
Valla benim en son çalıştığım restoran veriyo.o da piyasanın altında çalıştırıyo.muadili restoranlarınların 1600-1700 verdiğini biliyorum.Restaurant,otel, cafe hele hele marketler 1500 tl hayatta vermez. İstanbulda universite mezunu deneyimli elemanlara bile 1000 lira teklif ediliyor. O her mahallede olan marketlerin kasiyerleri asgari ucret aliyor. Market sefide 1200 aliyor. Bende duyuyorum bilmem kim lise mezunuymus 20000 lira aliyomus. Onlar cok nadir vede masaili ucretler. İs bulmakta ha deyince kolay degildir. Gecici is bulmak daha da zor. Temizlikci, insaat iscisi, yazlik yerlerde calisanlar vede tarla iscileri disinda. Tabii tanidigin arkan saglamsa ilkokul mezunuyken bile 30000 alabilirsin.
Merhaba,
Arkadaşlar parayı yetiştiremiyoruz. Kamuda çalışıyorum. Maaşım 2300, iş değiştirdim başka şehre geldik. Yeni taşındığım evin kirası 550. kredi çekmiştik evlenince eşya almak için. Toplamda 17 bin kredi borcum var. Ayda 500.
4 bin de kredi kartı. Onlara da ayda 600 gidiyor. Eşim çalışmıyor şu an, zaten 3 ay sonra askere gidecek. Faturalar vs. derken hiç yemez içmez isek aylık giderimiz de 2200.
E bunun işe gitmesi, öğle yemeği, kıyafet harcaması, pazar parası vs. var. Parayı nasıl yetiştireceğimi bulamıyorum. Fikri olan var mı?
Mesela kredi kartlarının asgarilerini ödesem borca çok faiz gelir mi? Off...
Çıkmam gerekiyor ama fikri olan yazsın lütfen. Gelince okuyacağım, okuyanlara şimdiden teşekkürler...
Yanlış anlamadıysam kredi kartınızın limiti 4bin lira mı?bence şu an aldığınız maaşa göre çok yüksek,biraz kendinizi sıkın tamamını ödeyin kart borcunun ya limitini düşürün ya da bir süre kart kullanmayın derim ben.
harcamaları kısarsanız paranız yeter. mesela 3 kişinin telefonu nasıl 120 lira yapıyor. çok daha uygun tarifeler var
bireysel emekliliği ödemeseniz ne olur ?
evet canım asgari ödersen bidaha altından kalkamazsın
ne yap et kredi kartını tam yatırmyaa bak
benim tel 70 tl
eşimin 30 tl
kardeşimin 25 tl
benim telefonum malesef taahhütlü 1.5 sene kapattıramıyorum (telefon almıştım hattın üstüne)
ev telefonunu kapattırdım
eşim askere giderken hattını iptal edicez.
kardeşimin, o da 1 sene taahhütlü.
eşiminki 30 tl falan ondan kar ederiz biraz, kapatınca.
bireysel emekliliği ödememe durumunu bi araştırayım, dondurma imkanı varsa iyi olur. teşekkür ederim..
kredi 3 senelik, 520 tl ayda. daha da uygunu yok ki... 60 ay yapıyolar faizi çok biniyor.
konuyla alakasız biras ama bizde kredi araştırması yapıoruz ayda 520 geri ödemeli kredi yi hangi bankadan ceekebldnz ve toplamda ne kadar cektinz bizde tam 550 civarı ödeyebilecek bir kredi araştırmasındayız suanda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?