Geçinemiyoruz.

Aileler yok. sadece eşim ve ben varız malesef. Eşim düz lise mezunu işi de elektrik tesisatçılığı ama elinde belge olmadığından iş yerleri tercih etmiyor. Yazık her gün işkurun kapısında. Mayıs ayında iş başı eğitim kursu için mülakata gidicek. inşallah alırlar. hem her gün belli bi ücret hem de sertifika veriyorlar.

bence tek çare yapilandirma

kredi 3 senelik, 520 tl ayda. daha da uygunu yok ki... 60 ay yapıyolar faizi çok biniyor.

ek gelırınız yok mu?yada bır sure aılelerden ayrdım talep etsenız

eşimin ailesiyle görüşmüyoruz, benim annem ağır hasta. yani iki aile de vermez, veremez.

2300 lira ile geçinememek nasıl oluyor anlamadım . :26:

kira+kart+kredi 1700 lira

kalan 600 ile pekala ev döndürülebilir. tabi bunun için ayağını yorganına göre uzatmak gerekir

vallahi biz de anlamıyoruz. babama borcum var 150 tl onu ödüyorum, 100 tl bireysel emekliliğe girmiştim durumumuz iyiyken onun taksiti, su elektrik doğalgaz aidat 150 tl toplam, benim eşimin kardeşimin telefon paraları 120 tl, internet 50, işte bunlardan kalanı da pazarda markette harcıyoruz.

işte ben de boğulmaktan korkuyorum...

taşınmak bizi bitirdi. kenarda 2-3 bin paramız vardı nakliyeciye emlakçıya derken uçtu gitti.

Cevap veren herkese teşekkürler.
Kendimi sıkıp kredi kartlarının tamamını ödeyeceğim. ama elimizde nakit kalmazsa market alışverişini mecbur oradan yapacağız yine. yani kredi kartlarıyla döndüreceğiz yine evi mecburen.
Babamlara söyleyince gülüyorlar o kadar parayla geçinilmez mi diye? hatta kızıyorlar onlar istemesin diye yok diyorum sanıyorlar. ama gerçekten sıkıntıdayız kimse anlamıyor.
bir arkadaş o kadar çok kıyafet ayakkabı alma demiş :) bişey diyemiyorum :)

Kredi kartının asgarisini ödemek gibi bir hataya düşmeyin sakın. Aksi halde faizini ödemekten ana paraya ulaşamazsınız.
Şu an için kredi kartınız zaten oldukça fazla, onu azaltmaya bakın. En mantıklı çözüm eşinizin az, çok demeden bazı işlerde çalışması. Yani 500 bile gelse sizi toparlayacaktır, ailelerden yardım isteyemeyeceğinize göre aklıma başka bir şey gelmedi maalesef...

Annem çok sıkıştığında kartı ödeyip harcamasını gene karttan yapar,böylelikle bi ay sonraya atılmış olur aslında borç.
Bi de eşin restaurant-cafe,otel tarzı yerde çok rahat iş bulabilir.geçici nasılsa,bi de erkeğin iş bulması daha kolay.bi cafede kasiyerlik yapsa 1500 falan alır.benim çevremdekiler böyle yerlerde çalıştığı için ordan örnek verdim ama herhangi bi iş de olabilir.

harcamaları kısarsanız paranız yeter. mesela 3 kişinin telefonu nasıl 120 lira yapıyor. çok daha uygun tarifeler var
bireysel emekliliği ödemeseniz ne olur ?

Restaurant,otel, cafe hele hele marketler 1500 tl hayatta vermez. İstanbulda universite mezunu deneyimli elemanlara bile 1000 lira teklif ediliyor. O her mahallede olan marketlerin kasiyerleri asgari ucret aliyor. Market sefide 1200 aliyor. Bende duyuyorum bilmem kim lise mezunuymus 20000 lira aliyomus. Onlar cok nadir vede masaili ucretler. İs bulmakta ha deyince kolay degildir. Gecici is bulmak daha da zor. Temizlikci, insaat iscisi, yazlik yerlerde calisanlar vede tarla iscileri disinda. Tabii tanidigin arkan saglamsa ilkokul mezunuyken bile 30000 alabilirsin.

Valla benim en son çalıştığım restoran veriyo.o da piyasanın altında çalıştırıyo.muadili restoranlarınların 1600-1700 verdiğini biliyorum.
Dün ben de bi mesaj okudum burda,Marmara İktisat'tan mezun olcakmış,1000 lira maaş alıcağını yazıyodu.4 sene o parayı almak için okuyosa insanlar yazık,eğitimimi tamamlamaya çalışan biri olarak içim acıdı.
En son bana 1000 lira teklif edildiğinde heralde dedim benimle dalga geçiyolar.
Turizm sektörü geçici iş yönünden iyi çünkü herkes memnun kalmadığı yeri 2-3 ayda bir değiştiriyo.İşe geçici gözüyle baktığınızı söylememeniz lazım tabi.

evet canım asgari ödersen bidaha altından kalkamazsın
ne yap et kredi kartını tam yatırmyaa bak

yok limitleri bir kartım 2000 diğer kartım 3000 bir diğeri 500 tl bi tane daha göndermişler onu açtırmadım bile o da 4500
ama ben toplam borcumdan bahsettim. yani bi kartta aylık 300 ödeme var diğerinde 500 e yakın. azalan şeyler değil çünkü beyaz eşya falan almıştık. ekimde bitecek ev eşyalarının taksitleri.
kartla zaten pek bişey almıyoruz. sadece taksitler var.

harcamaları kısarsanız paranız yeter. mesela 3 kişinin telefonu nasıl 120 lira yapıyor. çok daha uygun tarifeler var
bireysel emekliliği ödemeseniz ne olur ?

benim tel 70 tl
eşimin 30 tl
kardeşimin 25 tl

benim telefonum malesef taahhütlü 1.5 sene kapattıramıyorum (telefon almıştım hattın üstüne)
ev telefonunu kapattırdım
eşim askere giderken hattını iptal edicez.
kardeşimin, o da 1 sene taahhütlü.

eşiminki 30 tl falan ondan kar ederiz biraz, kapatınca.

bireysel emekliliği ödememe durumunu bi araştırayım, dondurma imkanı varsa iyi olur. teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun kimi yorumlar cidden çok acımasız.. olayın iç yüzünü bilmeden şımarıklık yapıyosunuz demek ne kadar doğru?
sonuçta keyfinizden o kadar borç yapmamışsınız.. evlilik hazırlığında ve herşeyi nişanlımla beraber yapmaya çalışan biri olarak sizi iyi anlıyorum

öncelikle asgari kesinlikle ödemeyin.. ve de aylık sabit borçlarınızı sakın ödememezlik etmeyin çünkü birikince iyice içinden çıkılmaz oluyo
bireysel emeklilik dondırıluyor diye biliyorum
ayrıca tel tarifeleriniz de o kadar abartıldığı kadar aşırı değil (sizinki biraz fazla ama taahhütlüymüş)
eşinizin askere gidene kadar geçici iş bulması sizi biraz rahatlatır
bu arada lise mezunu demişsiniz uzun dönem mi yapacak askerliği eğer öyleyse gerçekten Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:

bireysel emekliliği dondurabiliosun bundan çoooooook eminim
çünkü bizim şu an durmumuz iyi Allahıma binlerce şükür
3 tane BES imiz var ve dondurlabildiğinden eminim en azından eşin gelene kadar askerden dondur 100 lira 100 liradır
bide tutumlu diil cimri olun 7-8 ay gezmeyin yemeyin yani
peyniri zeytini ucuzundan alın arkadaşım lüks olabilcek herrrrrrrşeyi çıkarın hayatınızdan:)

Benimde aklima avin oriflame gibi katalogdan satis yapmak geldi madem memursunuz belki sirketteki arkadaslarinixa biseler satabilitsiniz akmasada damlar en azindan.

arkadaşım gerçekten zor bir durum, az da olsa seni anlıyorum.. Tabiki yaşamadan bilinmez , burdan konuşmak kolaydır fakat gel de işin iç yüzünü gör ..

Çoğu arkadaşım bahsetmiş katılıyorum BES'i yılda 3 defa durdurma şansın var hemde kaç ay durdurulacağına sen karar veriyorsun..

2 kredi kartın var ise kredi kartlarını yapılandırabilirisin, faiz biner ama en azından bu kötü süreç geçene kadar ödeyeceğin taksit tutarı azalacağı için eline biraz para geçer.

Eşinin telefonunu şimdiden kapatıp, kontürlü hatta geçebilirisiniz. En azından 3-5 ordan kalır sana.

İnternet ile ilgili bir işin yoksa kapa gitsin. İşlemleri iş yerinden de yapabilrisin.

Ek iş yapma şansınız var mı? Eşin askere gidene kadar boş ta ise part time işlere bile girebilir.

Nacizane fikirlerim bunlar. Umarım en kısa sürede düzelir..Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…