- 25 Mayıs 2015
- 1.006
- 682
- 323
- Konu Sahibi Postmodernik
-
çocuk hiperaktif olabilir mi ? yüzme kursu iyi geliyor hiperaktif çocuklara.Herkes merhaba hanımlar
İkinci çocuğum doğduğundan beri ücretsiz izindeyim ailelerden bakmak isteyen kimse yok bakıcı da aynı şekilde çocuğum çok hareketli bakmayı kabul eden bir bakıcı bulamadım. Ve ben artık çok bunaldım evde olmaktan sürekli çocuğumun peşinde gezip onu durdurmaya çalışmaktan yok ya yok. İlk cocugumda hareketliydi ama o geceleri uyurdu dinlenirdim en azından ama şimdi gecede en az iki defa kalkıyoruz. Dışarı parka vs gitsek aman bir yerine bir şey olacak diye sürekli koşuşturma içerisinde pilin bitmiş olarak eve geliyoruz.Bir sürü etkinlik vs kitapları aldım onlarda ise yaramıyor sikilip atıyor kenara. Büyügu okula gidiyor onun ödevleri falan hepsiyle eşim ilgileniyor ama buna rağmen içimdeki bu bezginlik bitmiyor. Bana bu hali geçirmiş anneler tavsiye verir misiniz ne yapabilirim ya da kendi kafamı dağıtmak için neler yapabilirim?
Denedim oynamıyor ya da oynasalar benimkinin sürekli sikikipnbaska şeyler yapmasından diğer çocuklar ağlamaya başlıyor birde birine gitsem evini kaşla göz arasında karıştırıyor çok mahcup oluyorum bu seferdeGittiğiniz parklarda bebeğiniz ile yaşıt bebek bulursanız biraz rahat edebilirsiniz. Hem çocuklar beraber oynar hem de annesiyle siz sohbet edersiniz. Parkta birbirleriyle çok ilgilenmeseler bile evde bulusursaniz beraber oyun kurup oynarlar siz uzaktan izleyip dinlenebilirsiniz
Yok değil çocuk psikiyatrisi ve pedagoga da gittim enerjisi yüksek bir cocukmus yüzmeyi de denedim havuzdan korkuyorçocuk hiperaktif olabilir mi ? yüzme kursu iyi geliyor hiperaktif çocuklara.
paketli gıda tüketiyor mu ? özellikle çikolata.Yok değil çocuk psikiyatrisi ve pedagoga da gittim enerjisi yüksek bir cocukmus yüzmeyi de denedim havuzdan korkuyor
Anladım zor bir durum ama geçici olduğunu düşünüp kendinize telkin verin bir süre sonra kendisi oyun kurmaya başlar siz de rahat edersinizDenedim oynamıyor ya da oynasalar benimkinin sürekli sikikipnbaska şeyler yapmasından diğer çocuklar ağlamaya başlıyor birde birine gitsem evini kaşla göz arasında karıştırıyor çok mahcup oluyorum bu seferde
Yok özellikle büyük oğlundan sonra biraktik onları aksine hurma kuru kayısı kuru üzüm falan yediririm her gün tatlı niyetinepaketli gıda tüketiyor mu ? özellikle çikolata.
İnşallah o kadar bunaldım ki oturdum ağladım en azından iyi telkinler duyabilmek için açtım konuyuAnladım zor bir durum ama geçici olduğunu düşünüp kendinize telkin verin bir süre sonra kendisi oyun kurmaya başlar siz de rahat edersiniz
İnşallah abisi de aynıydı okuldan sonra bir tık sakinledi aslında haklısınız onları da her gün vermeden iyi olur ona da dikkat edeyim aslında dikkattinde sıkıntı var mı tam olarak bilmiyorum 3 yaşından küçük olduğu için o testler yapılmıyormus ama bizde de sıkıntı şu ki kağıt kalem görsün direkt agziyla onları kemiriyor kenara atıyor abisi de çok hareketliydi ama onunla resimler bulmacalar yapabilirdik. Birde ufak bir yerde yaşıyoruz ilk oğlundan bildikleri için sanırım bakamam dedi iki bakıcı daİnşallah durulur ne diyeyim hiç duymadım bakicinin bile bakamayacagi kadar hareketli diye birşey .Aileden belli yastakiler bakamaz zaten büyük sorun olurdu Allah size güç kuvvet versin umarım durulur ilerde Dikkat eksikliği konsantrasyon korumada zorluk bunlarada baktirmissinizdir mutlaka ilgisi çabuk dagiliyorsa zor .Her gün tatlı niyetine onlarida yedirmeyin ekstra enerji verir onlar doğru degilmi
İnşallah abisi de aynıydı okuldan sonra bir tık sakinledi aslında haklısınız onları da her gün vermeden iyi olur ona da dikkat edeyim aslında dikkattinde sıkıntı var mı tam olarak bilmiyorum 3 yaşından küçük olduğu için o testler yapılmıyormus ama bizde de sıkıntı şu ki kağıt kalem görsün direkt agziyla onları kemiriyor kenara atıyor abisi de çok hareketliydi ama onunla resimler bulmacalar yapabilirdik. Birde ufak bir yerde yaşıyoruz ilk oğlundan bildikleri için sanırım bakamam dedi iki bakıcı daİnşallah durulur ne diyeyim hiç duymadım bakicinin bile bakamayacagi kadar hareketli diye birşey .Aileden belli yastakiler bakamaz zaten büyük sorun olurdu Allah size güç kuvvet versin umarım durulur ilerde Dikkat eksikliği konsantrasyon korumada zorluk bunlarada baktirmissinizdir mutlaka ilgisi çabuk dagiliyorsa zor .Her gün tatlı niyetine onlarida yedirmeyin ekstra enerji verir onlar doğru degilmi
30 aylikKaç yaşında
Bize gel istediği gibi dağıtabilir :)Denedim oynamıyor ya da oynasalar benimkinin sürekli sikikipnbaska şeyler yapmasından diğer çocuklar ağlamaya başlıyor birde birine gitsem evini kaşla göz arasında karıştırıyor çok mahcup oluyorum bu seferde
Allah razı olsunBize gel istediği gibi dağıtabilir :)
Emmiyor ama geceleri kesintisiz uyumuyor uyandığı zaman beni de yabda babasını da uyandırıyor bazı zamanlar ne yalan söyleyeyim TRT çocuk açıyorum ona ben yanında kıvrılıp uyuyorumBenim oğlum 3.5 yaşında daha geçen seneye kadar emdi geceleri sayısız uyanırdı parka gitsek millet sakin sakin çocuğunu oynatirken çocuk önden ben arkadan koşardım. Evde sürekli oyun,kitap okuma ve etkinlik halindeydik halende öyleyiz ve ben de bunalmış durumdayım bazı çocuklar böyle büyüyorlar sanırım. Tek olumlu gelişme emmeyi bıraktığı için gece kesintisiz uyumaya başladı emiyorsa yada gece besleniyorsa önce onu kesin parka gidince akranlarıyla oynamasını sağlayın bir saat bile rahat nefes alırsınız
Öf insanlar ne garip yaa nolacak sanki dağıtsa geri toplanır ben çok iyi anlıyorum sizi benim de büyük oğlum öyleydi yerin dibine girerdim bir yere gittiğimizde kırması dökmesi yoktu ama karıştırırdı nerde ne var ama geçecek bunlar biraz büyüdüğünde gülüp geçeceksiniz bile benm yerime bol bol sarılın miniğeAllah razı olsunneselendirdiniz beni bende öyle diyorum arkadaşlarıma komsularima ama bir defa gelen 2 3 etmiyor onlarda haklı çocuk rahat vermiyor surekli bir yerleri karıştırıyor kırıyor bozuyor vs vs
Emmediği halde uyanması ilginç sanırım gün içinde daha fazla enerji atmaya ihtiyacı var .oyun grupları ve bebek jimnastik grupları var onlara katılabilirsiniz hem oralarda diğer annelerle sizde sosyalleşmiş olursunuz öğlen fazla uyuyor ise uyutmayin en azından geceyi düzene sokarsaniz dinlenirsiniz çünkü uykusuzluk insanı çok zorluyor. Ekran vermek dürtüselliği arttırıyormuş ama geceleri uyumak için kullanıyorsanız kendinizi suçlu hissetmeyin çünkü maalesef insan bazı şeylere mecbur kalıyor biraz da sosyal medyadaki mükemmel anne guzellemeleri kadınları bu hale getirdi herkesin koşulları, dinamikleri farklı herkes kendi çapında en iyisini yapabilmeli diye düşünüyorumEmmiyor ama geceleri kesintisiz uyumuyor uyandığı zaman beni de yabda babasını da uyandırıyor bazı zamanlar ne yalan söyleyeyim TRT çocuk açıyorum ona ben yanında kıvrılıp uyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?