- 18 Temmuz 2024
- 1.019
- 876
- 43
- 36
- Konu Sahibi bilgeannem
-
Zeytinyağı bire bir buna. Yenidoganken vardı zeytinyağı ile geçti 2,5 yaşında çıktı Bende gene aynı şekilde saf zeytinyağı sürüp bir süre beklettim yumuşayınca taradım ve yıkadım hiç kalmıyor .Hanımlar merhaba,
Bebeğim yaklaşık 16 aylık olacak. Açık tenli cildi hassas bir bebek.
Doğduğunda konak sorunu 1 kez yaşadık şampuan ve konak tarağı kullandık geçmişti problemi. Uzun süredir de konak olmamıştı.
Şimdi yaklaşık 2 aydır sıcakların da artmasıyla tekrar başladı. Kafa derisinde kırmızı kırmızı sivilce isilik tarzı şeyler de oluyor, terleyince daha çok oluyor. Konak da var pul pul..
Dr mustela köpük şampuan önerdi, Hindistan cevizi yağı önerdi, denedik çare olmadı.
Konak tedavisine çözüm bulabilen var mı aranızda. Ne önerirsiniz?
Bu arada genetik de olabilir, ailede saç egzaması hemen hemen herkeste var ben hariç.
Teşekkürler
Teşekkür ederim. Deneyeceğim.Zeytinyağı bire bir buna. Yenidoganken vardı zeytinyağı ile geçti 2,5 yaşında çıktı Bende gene aynı şekilde saf zeytinyağı sürüp bir süre beklettim yumuşayınca taradım ve yıkadım hiç kalmıyor .
Zeytünyağı önermıstı doktorumuz ve careyı onda bulmustuk..Hanımlar merhaba,
Doğduğunda konak sorunu 1 kez yaşadık şampuan ve konak tarağı kullandık geçmişti problemi. Uzun süredir de konak olmamıştı.
Şimdi yaklaşık 2 aydır sıcakların da artmasıyla tekrar başladı. Kafa derisinde kırmızı kırmızı sivilce isilik tarzı şeyler de oluyor, terleyince daha çok oluyor. Konak da var pul pul..
Dr mustela köpük şampuan önerdi, Hindistan cevizi yağı önerdi, denedik çare olmadı.
Bu arada genetik de olabilir, ailede saç egzaması hemen hemen herkeste var ben hariç.
Teşekkürler
Kurutma makinesinden korkuyor maalesef ben de kendi kurusun diye bırakıyorum mecbur, acaba ondan mı oluyor ki16 aydır ben de mücadele ediyorum geçmedi,saçlarını banyodan sonra tarayıp hemen kurutuyorum,kendi kuruması için bırakınca tekrar çıkıyorlar,hindistan cevizi yağı o anlık çözüm olmuştu yumuşatıp kabukların kalkmasını sağlıyor sonra tekrar çıkıyor
Alerji varsa da neye olabilir anlamıyorum, küçükken hiçbir alerji sorunu yaşamadık çok şükür her şeyi rahatça yedi.Alerji falan yok değil mi? Doktor alerji belirtisi demişti bize.
Zeytinyağı sürüp bekletip hafifçe çıkartmıştım minikken. Sonra da mustelanın konak şampuanıyla yıkamıştım.
Zeytinyağı ile ovmak kesinlikleHanımlar merhaba,
Teşekkürler
Sağolun, neye alerjisi olabilir? Bebekken rahatça yedi her şeyi.ben zeytinyağı denedim oğlumda. duştan 2-3 saat önce yağla kafasına masaj yapıyordum. 3 kez yaptım toplamda ve tamamen geçti konak. duşta da köpüklüyken konak tarağıyla taradım bu arada bastırmadan.
eğer alerji durumu varsa konaklar ğnatcı olabiliyor ama. bu kadar büyük bebekte konak oluşumu akla ilk alerjiyi getiriyor
ilk süt ve protein alerjisinden şüpheleniyor doktorlarSağolun, neye alerjisi olabilir? Bebekken rahatça yedi her şeyi.
Yumurta mı desem bilemedim. Doktora götüreyim tekrar
Bunu soracağım doktorumuza, sağolun bilgi verdiğiniz içinilk süt ve protein alerjisinden şüpheleniyor doktorlarbenim oğlumda da alerji var mesela ama her seyi yiyor, ben de yiyorum. ishal dısında da hiçbir belirtisi yok alerji belirtileri de yoğun olmadığı için çok üzerinde durulmuyor.
siz de doktorunuzla görüsürseniz gereken tahliller yapılır.
düşük ayarda çalıştırıyorum ben,hassas ciltli bebekler de konak oluşumu diye bir araştırma yapın sebebini göreceksiniz,benim de kızım atopik dermatit,Kurutma makinesinden korkuyor maalesef ben de kendi kurusun diye bırakıyorum mecbur, acaba ondan mı oluyor ki
Doktora kızımın saçını kesmemizi önermişti. Zaten tepesinde saç vardı sadece kestik biz de konağı kurudu gitti, bir de nemlendirin demişti. Nemlendirici kullanmadım zeytin yağı falan da kullanmadım. Çocuğu sık sık yıkamadım banyo yaptırdıktan sonra mutlaka fön makinası ile kuruttum. Doktorun aksine nemlendirmedim ve ıslak bırakmadım. Saçlarını kuru kuru taramadım. Banyodan sonra kalkanlar var ise ince üçlü tarak ile aldım kuruttumHanımlar merhaba,
Teşekkürler
Zeytinyağı sürün 1 saat kadar bekledikten sonra kafasını acıtmadan geriye doğru tarayın Konakları çok güzel çıkıyorHanımlar merhaba,
Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?