Geçmeyen Kuru Öksürük

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.644
1.739
133
Merhaba arkadaşlar.
Annemin 6 ay önce başlayan öksürüğü için göğüs hastalıkları uzmanı astım bronşit tedavisine başladı.Öksürüğğn şiddetinde azalma olmayınca doz artırdı.

Öksürük boyut değiştirerek devam etti.
Boğaz kaşıntısı ile gelen ani nöbetler şeklinde oluyormuş.
İlk teşhiste balgamlıydı.
Zaman içinde kuru öksürüğe evrildi.

Araştırmaya gittik.
Doktor reflü tedavisine başladı.
Reflü astımı tetikliyor dedi.
Tansiyon ilacını değiştirmesini söyledi.
Dediklerini yaptık.
İki gündür öksürk geceleri sabaha kadar uyutmayacak derecede şiddetli devam ediyor.
Bu sorunu yaşayan var mı?Tedavisi nasıl oldu ,ya da evde tedavi yöntemi denediniz mi?

Benim annemde astım hastası ve uyutmayan bi kuru öksürüğü vardı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı çam balı karıştırıp macun kıvamında tüketti o faydasını görmüştü belki size de şifa olur (günde kaç defa aldı bilmiyorum )

Deneyeceğiz teşekkürler.

Alerjik olabilir mi acaba? Evde öksürüğü tetikleyen bir şeyler var mı? Evcil hayvan mesela?

Evcil hayvanımız yok.
Alerjik olsa da ilaçların hiç mi faydası olmaz.
En azından azalır.
Çok iyi bildiğim için söylemiyorum ama alerjiler kaynağını bulamazsan asla geçmiyor. Bir akrabamın bir türlü iyileşmeyen boğaz yolu hastalığı vardı. Meğerse kedilere alerjisi varmış. O da es kaza bir sokak kedisi sevmiş. İyileşmesi haftalar sürmüştü. Ben benzettiğim için öyle söyledim ama tabi anneniz için en iyisini siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…