• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen seroma

memedeseroma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Mrb ben 17eylülde meme dikleştirme ve kas altı silikon ameliyatı oldum sağ mememden kist ameliyattan 40gün sonra sağ memem altında şişlik oldu onu bissürü ile küçük açtılar bu seroma kendi akıp geçecek dendi 10 gün içinde bura bir tl girecek kadar bir delik oldu doktor dikiş attı ama dikiş yerinden akıntı kesilmedi başka doktora gittim akıp geçecek dendin yine ama tekrar dikişin ordan delik açıldı ikinci kez lokal olarak dikiş atıldı ama 4gün tekrar basladı akıntı yine ordan kocaman delik oluştu silikon delikten görünüyordu tekrar ameliyat ta aldım meğerse silikon delinmiş içini temizleyip yeni silikon takldı 9 gün hastanede antibiyotik tedavisi gördüm 7 gün dren durdu taburcu olduktan 1gün sonra akıntı basladı tekrar doktor kendi geçecek diyor yine ama ben mahvoldum basına gelip iyileşen varmı geciyormu bu seroma 😭

Eklentiler

• cb910c33-2e72-46cb-b707-bb1940b16505-1_all_370.webp
    cb910c33-2e72-46cb-b707-bb1940b16505-1_all_370.webp
    15 KB · Görüntüleme: 43
  • 4300.webp
    4300.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 30
  • 4307.webp
    4307.webp
    20 KB · Görüntüleme: 31
  • 4319.webp
    4319.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 28
  • 4337.webp
    4337.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 30
  • 4339.webp
    4339.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 32
  • 4372.webp
    4372.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 43
Biraz karışık anlatmışsınız ameliyat sonrası görünen o delik olan yerde kist gibi şişlik mi oldu da orayı açtılar,kendinden açılmadı yani anladığım ,birde neden ıslak orası asla su değdirmemek gerekli , benimde aynı yerden dikiş açılmıştı 1 hafta antibiyotik tedavisi görüp hastanede tekrar tek memeden revizyon olmuştum ve sonrası iyileştim zaten .

Biraz karışık anlatmışsınız ameliyat sonrası görünen o delik olan yerde kist gibi şişlik mi oldu da orayı açtılar,kendinden açılmadı yani anladığım ,birde neden ıslak orası asla su değdirmemek gerekli , benimde aynı yerden dikiş açılmıştı 1 hafta antibiyotik tedavisi görüp hastanede tekrar tek memeden revizyon olmuştum ve sonrası iyileştim zaten .
Biraz karışık anlatmışsınız ameliyat sonrası görünen o delik olan yerde kist gibi şişlik mi oldu da orayı açtılar,kendinden açılmadı yani anladığım ,birde neden ıslak orası asla su değdirmemek gerekli , benimde aynı yerden dikiş açılmıştı 1 hafta antibiyotik tedavisi görüp hastanede tekrar tek memeden revizyon olmuştum ve sonrası iyileştim

Ameliyat tan sonra orda bi sıvı birikimi oldu mecburen boşaltıldı ıslak olmasıda crstalin sprey sıkınca çekmiştim o yüzden 3aydır mahvoldum sürekli antibiyotik tedavisi almıyorum kültür falanda yapıldı normal çıktı inanın süreç okadar uzun ve karmaşık ki yoruldum asla geçemeyecek gibi

Yani bir kaç kez dikişe rağmen yine seroma devam etti ve dikiş açıldı sanırım dimi ,bende açıldıktan sonra kültür testi alındı sonra 7 gün hastanede damardan antibiyotik tedavisi ve pansuman derken 7 günün sonunda tek meme tekrar revizyon aynı protez temizlenip geri koyulup dikildi sonrası iyileştim ,acaba vücut protezi mi kabul etmiyor ,kendi Dr unun yanında bir uzman Dr bana demişti ki vücut kabul etmiyor bazen biz tekrar tekrar deneriz koymayı gibi ,yani vücut kendi üretiyor anladığım ,hatta revizyon yapıldıktan sonra da 3 gün boyunca ameliyatta bir cihaz takıldı adını unuttum şimdi hem ödem oluşumunu engelliyor hemde sıvıyı çekiyormuş memenin hemen içine ince hortum gibi yerleştirmişler yerde kare bir cihazdı 3 günde onunla kaldım hastanede tabi aneliyattan çıkınca feci bir ağrı ile meğer cihaz vakumluyor sıvıyı diye ,ama böyle kendi halinizde biraz daha zor anlatilanlar hep burada aylarca sürüyormuş.

Yani bir kaç kez dikişe rağmen yine seroma devam etti ve dikiş açıldı sanırım dimi ,bende açıldıktan sonra kültür testi alındı sonra 7 gün hastanede damardan antibiyotik tedavisi ve pansuman derken 7 günün sonunda tek meme tekrar revizyon aynı protez temizlenip geri koyulup dikildi sonrası iyileştim ,acaba vücut protezi mi kabul etmiyor ,kendi Dr unun yanında bir uzman Dr bana demişti ki vücut kabul etmiyor bazen biz tekrar tekrar deneriz koymayı gibi ,yani vücut kendi üretiyor anladığım ,hatta revizyon yapıldıktan sonra da 3 gün boyunca ameliyatta bir cihaz takıldı adını unuttum şimdi hem ödem oluşumunu engelliyor hemde sıvıyı çekiyormuş memenin hemen içine ince hortum gibi yerleştirmişler yerde kare bir cihazdı 3 günde onunla kaldım hastanede tabi aneliyattan çıkınca feci bir ağrı ile meğer cihaz vakumluyor sıvıyı diye ,ama böyle kendi halinizde biraz daha zor anlatilanlar hep burada aylarca sürüyormuş.

Bende 3 ayın sonunda tekrar ameliyat oldum benim silikonun üst kapsülü yırtılmış içeriyi temizleyip yenisiyle değiştirdiler 7 gün dren kaldı 9 günde antibiyotik tedavisi aldım ama akıntı şimdi tekrara başladı kuru tutuyorum aama hala devam ediyor 😔😔bu hadise sağ memede sadece sol memede hiç sıkıtı yok 3 aydır sürekli ağlama krizleri geçiriyorum ne yapacağımı nereye gidecegemi bilmiyorum Cidden çok uzun sürdü bende merak ettiğim için yazdım benim kadar uzun süren varmı geçtimi ne oldu

Neden kapsül yırtılmış ve hangi marka protez? Özel hastanede mi ameliyat oldunuz?

devlet hastanesinde oldum nagor marka silikon kondu ilk sıvı bosaltılırken bistüri kullanıldı doktor ona sebep buldu silikonu o kesmiş dedi ama beni hiç tatmin etmedi😔 çünkü sıkıtı hala devam ediyor yarın farklı bir doktorada gidicem Rabbim herkese şifa versin benim gibi olan varmı nasıl olacak merak ediyorum 😔

devlet hastanesinde oldum nagor marka silikon kondu ilk sıvı bosaltılırken bistüri kullanıldı doktor ona sebep buldu silikonu o kesmiş dedi ama beni hiç tatmin etmedi😔 çünkü sıkıtı hala devam ediyor yarın farklı bir doktorada gidicem Rabbim herkese şifa versin benim gibi olan varmı nasıl olacak merak ediyorum 😔
Kendi dikkatsizlikleri gene tekrar revizyon olmaya sebep, başka dr a görünün evet böyle açık yaralar gördüm burada belki zamana ihtiyacı var diyecek ama 3 ay fazla gibi bu halde enfeksiyon riski olmasın,takibe alıp hastanede yatırmaları bence daha uygun olurdu ,bu halde tabiki insanın psikolojisi bozulur

Kendi dikkatsizlikleri gene tekrar revizyon olmaya sebep, başka dr a görünün evet böyle açık yaralar gördüm burada belki zamana ihtiyacı var diyecek ama 3 ay fazla gibi bu halde enfeksiyon riski olmasın,takibe alıp hastanede yatırmaları bence daha uygun olurdu ,bu halde tabiki insanın psikolojisi bozulur

Back
X