• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçmiş geçmişte kalıp sineyemi çekilmeli yoksa tavrımız bellimi etmeliyiz lütfen yoru

bir insan sevmedigi biriyle sirf para icin nereye kadar idare edebilir ki?esinizin o sekilde ailesine konustugunu hic dusunmuyorum,ailesi sizi begenmiyormus ya,ogullarinin evlenmesini buna baglamis olabilirler..sirf bir neden bulmak icin,sizinle birlikteligine..millete agzinin payini verin..iliskinizde supheye dusup 3.kisiler icin tartismayin.esinle anlasiyorsan gerisini bosver..ona demis bu ne demis dusunme.

Eşinizin o kısa süre ayrılıkta, evet ailesinin isteği ile ayrıldığını düşünüyorum. Sonra çıkıp o bahaneydi demesi, hiçte inandırıcı değil. Sizden kopmaya bahane mi arıyormuş kendisi durup dururken, o zaman sizi istemiyormuş demek ki (bu da başkalarını haklı çıkarıyor), eğer bahaneyse.

Ama ailesi istiyor diye ayrılmış demek ki ve dediğiniz gibi eşinizin ailesinden hiçkimse sizi istemiyor diyelim. Artık yapabilecek birşey yok bence. Karşı tarafa sınırında davranmak gerekli o zaman. Eşinizin o zaman söylediğini de es geçebilirsiniz, yalan ya da değil, ailesi seni istedi ya da istemedi, pek birşey değişecek değil. Konu olarak içinde kalmaması adına konuş istersen konuyu, ama şu saatten sonra pek yapacak birşey yok.

Sadece kuzenin seninle para için evlendi demesi kafa karıştırıcı ve ağır.

canım bence sen 4 sene önce kayınvalidenin sana söylediği sözler yüzünden hala yaralısın.ve bu yüzden eşinin ailesini hiç bir zaman sevemedin. çünkü kafanda sürekli beni beğenmiyorlar beni istemiyorlar gibi düşünceler vardı.ve şimdi onların her yaptığı sana batıyor ve her geçen gün canını daha da çok acıtıyor.. aslında çok haklısın bende olsam ısınamazdım ve her söz canımı yakardı... ama şunu düşün onların sözlerini bu kadar kafana takman,kendini eşinin yanına yakıştırmadığın anlamına gelir.. kendine şu iki soruyu sor 1) öncelikle benim eşimle mutluluğum ve sadece beni eşimin beğenmesi mi önemli. 2) yoksa eşimin beni beğenmesi önemli değil, önemli olan çevrenin bizi yakıştırmasımı? önemli diyorsun...

Madem seni sevmiyor ve soğuk davranıyor sen de ona soğuk davran hatta eşinin aillesinden samimi olduğun kişiler varsa sen de kaynananın yanında sıkı sıkı sarıl ona, nispet yap. Bırak kendi kendini yesin sevmiyorum gelinimi die, nasılsa oğlu sende. :lepi:

aman benimkilerde istemedi daha beni görmeden hemde delikafadulden............hiç takmadım takmam valla kocamla iyiysem gerisi dış kapının dış mandalı.Şeniz..........hem Allah aşkına hangi kayınvalide gelinini seve seve almış yada aldıktan sonra sevmiş...........sırnaşık şeyyapmayın kendi anneniz değil canından ciğerinden zaten sevemez .......yuvanda huzur varsa hiç dürtme bu konuları ........a.s.3 yıl bitiyo konusunu bile açmayız eşimle görüşmüyorum zaten........görüşsemde o sinir olsun bana nekaydirigubbakcemile3

belli ki eşin seni seviyor.yoksa ailesinin sözünü dinlerdi.
seni kaybetmemek ve üzmemek için de ailesinin seni istemediğini söylememiş.
boşverin bence.eşinizi gereksiz yere hırpalamayın.sizden vazgeçmemiş ya önemli olan da bu.

Benim annem bile yasli basli 75 yasinda ( yerim onu ben ) ki dünyalar tatlisidir benim gözümde, o bile gelinini begenmez arada bir gelinimiz hakkinda laf söyler. Bende kizarim ona, seni cadi kaynana diye falan.
Yani diyecegim, sudurki galiba bu Türkiye`de bir adet olmus ve sevmemeye karar vermisler kaynanalar.
Agzinla kus tutsan yaranamazsin, yüce ogullari yani pasa hazretleri, yani dogurduklari krallarina nedense bir türlü gelinlerini yakistiramazlar.

madem akıl ıstıyorsun.. ıyı oku...sen aysenın fatmanın dedıgını kafana takarsan bu evlılıgı yurutemezsın benden soylemesı...olabılır gercekten cırkın olabılırsın..esın senı begendımı..begendı. evlendınızmı evlendınız..daha neyı takıntı yapıyorsun anlıyamadım..olan olmus bıten bıtmıs..he sen kendı ıcınde kompleks yasıyorsun o ayrı..ama bu sole dedı..esımın agzının payını vereyım..bu boyle dedı..eşime saldırayım dersen ..inan hata edersın...umarım kımsenın dedıgını problem yapmaz..esinlede ıyı anlasırsın.sevgiler

ben yazıcaktım arkadaş yazmış aynı düşüncelerimi harfi harfine katılıyorum dedikoducumu yok ülkede canım bak bunnlar doğru olabilir ama zamanında yaşanmış bitmiş olaylar bence konuyu kapat evliliğine bak canım eşin de kötü bir insan değilmiş huzurunuzu kaçırmalarına fırsat verme yasakkelime

Basta ıstememıs olabılırler? Esınız dısında kımse sızı kabullenmek, sevmek zorunda gelmıyor bana. Elbette duyguların olumlu yonde olmasının bır cok artısı var, fakat eger esınızle aranızdakı bag guclu ıse, dıgerlerını cok onemsemeyın derım ben.

Soguk davrandıklarını ıfade etmıssınız. Belkı dogrudur, pekı sız onlara karsı nasılsınız? Samımı ve sıcak davrandıgınız halde mı boyle? Belkı de normaldır davranısları, sız basta duyduklarınıza ınandırdıgınız ıcın kendınızı oyle olması gerekıyor, bu kısıler bana soguk dıye ınanıyorsunuz. Ya da sızde onlara soguksunuz ve onlar da sızdekı soguklugu fark ettıgı ıcın aynı sekılde karsılık verıyorlardır.

ıkı yol var onunuzde. Bırı, sır muddet onlara daha samımı davranarak onları sınayabılırsınız.

ıkıncısı, samımı davranıslarınıza karsı gerı donmuyorlarsa kesın bır mesafenızı koyarsınız.

size hoşgeldin bile demiyorsa ne demeye gidiyorsunuz,kendinizi daha fazla ezdirmek için mi.aman eşimin hatrı,aman kaynanam darılmasın eeeeeeeee!siz ne olacaksınız.lütfen,bir bayan olarak kendinizi ezdirmeyin.
ateş olmayan yerden de durup dururken duman çıkmaz,eşinizin bunu sizinle açık açık paylaşması gerek yoksa başkalarından duyup duyup daha çok üzüleceksiniz.
kimse kendini ezdirmek istemez zaten.bende alttan alan evli kadınlara kızıyordum bekarken.ezdirme kendini neden konuşmuosun cevap vermiosun diye çıkışırdım.ama ne zaman evlendim o zaman anladım.kayınvalidemden çok laf duydum hemde ummadığın kadar ama tek bi cevap vermedim.ağzımı bile açmadım.çünkü söyleyeceğim her sözün boşa gideceğine inanıyordum.şimdi ise 10 aylık evliyim ne eşim nede ben görüşmüyoruz.haa eşim görüşmek için zorlasaydı o başka ama çok şükür şimdilik yok öyle bi durum.umarım senin ve diğer genç kızların yapacağı evliliklerde bu tür sorunlar yaşanmaz da böyle şeylere gerek kalmaz...

sana gelince arkadaşım mutsuz oluosan ve eşiin zorlamıosa hiç gitme boşver.neden kendini mutsuz edesin ki.kapını kapattığında eşinle mutluysan geçmişi sil at önemi yok artık...kaynananın ne düşündüğüyle ilgilenip kafanı bulandırma.salla gitsin varsın sevmesinler seni...

merhaba herkese

isterdimki birgün buraya mutluluğum yazayım ama insanın eşinin ailesi problemli olunca birde yakın olunca sürekli problem..kayınvalidemin soğukluğunu daha önce yazmıştım tabi yengesigilide..geçenlerde eşimle kuzeni şakalaşırken tartıştılar..bugün kuzeni bana dediki demekki zamanında çıkan dedikodular doğruymuş dedi.seninle babanın parası için evlendiği dedi.ben şok oldum kayınvalidem beni istemiyormuş düğün gününe kadar sana yakışmıyor oğlum acele ettin filan demiş.kayınvalidemin beni istemediğini ilk duyuşum bu değil daha önce bir komşumdan ve yine eşimin akrabasından duymuştum eşime sorduğumda yok öyle birşey milletin dedikodusu dedi..diğer bir olay biz eşimle çıkarken bir ayrılık dönemimiz olmuştu sebebide ailem seni istemiyor ikna edemiyorum demişti bende tamam dedim ayrıldık..1 hafta sonra yine telefon açtı barışalım diye bende istenmediğim aileye kesinlikle gelin olmak istemiyorum dedim..o zaman yok öyle bişey sadece ayrılmak için bahaneydi dedi kesinlikle yok öyle birşey dedi bende inandım..sonra dedikoduları duyunca sordum eşime yok dedi yalanladı..hadi onlar uzak ama şimdi kuzenidemi yalan söylüyor..hatta başka yaşanan olaylarıda anlattı görümcemde demişki annemin yanında sakın çirkin filan demeyin zaten istemiyor diye bunları uyarmış artık ne söyledilerse görümceme..ben kısa boyluymuşumda esmermişimde..kayınvalidenin boyu 1.55 yok bana kısa demiş..eşime zaten ayrı kızgınım başkalarını yalanladı şimdi kuzenin söylediklerine ne diyecek bakalım..artık eşimede güvenim kalmadı ya bu hayatta kimseye inancım kalmadı..bir evlilik bir aile insanı bu kadarmı bunalıma sokar kendini bu kadarmı aşağılık duygusuna sokar..şimdi ne yapayım geçmiştemi kalmış diyeyim yoksa eşime bu yalanın hesabınımı sorayım

nedir bu boy meselesi ya. benim kayınvaldemde eşimin akrabaları da boyuma takmış. neymişte yüzüm güzelmiş ama boyum kısaymış. boyum 155 cm.eşimde 180cm.biz bunu takmadıkki ben hep topuklu giyerim. pek abartıda durmuyoruz. farzedin dursakta bu laf söylenmez. ayıppppppp

eşine niye kızacaksınki.ailesi öyle birşey yaptıysa eşin tabiki sana söylemek istemez.bunu senin duymamanı ister.sen böyle şeyler için eşini üzme.başkaları için de onunla kavga etme bence.hiç açma konuyu boşver.önemli olan eşinin sana karşı hisleri.

yorumlarınız için teşekkürler...dün eşimle konuştum hattaa bana yalan söylüyorsun diye bağırdım çağırdım ama yok öyle birşey dedi..inan böyle kavga etmektense doğruyu söyler kurtulurum dedi..bana inanmıyorsan görüşmekte istemiyorsan annemle görüşme dedi..sabah görümcemi aradım çünkü güvenm sarsıldı bir kere konuştum..kesinlikle öyle birşey yok bende öyle birşey söylemedim dedi..annem bana karşı çıktı ama eşine kesinlikle karışmam dedi ve karışmadıda dedi..milletin lafına bakma 4 yıldır hiç bir probleminiz çıkmadıya arayı bozmaya çalışıyorlar dedi..sonra kuzenin söyledi bunları bana dedim..ne yapmaya çalışıyor bunlar dedi onlarla uğraşılmaz zaten dedi..bende artık inandım zaten yengesiyle kızından ne kadar dertli olduğumu yazmıştım.anladımki bunlar kendi akıllarından geçirdiklerini söylüyorlar bana başkalarının söylediklerini değil..artık bıktım yaaa ev kendimizin olmasa çıkıp gideceğim ama durumda el vermiyor kiraya geçelim..kayınpederimin başka bir evi var oraya geçmk istiyorsanız geçin diyorlar küçük diye ben istemiyorum..çünkü bu kadından ne çektiğimi kayınpederimde biliyor..görüşmek istemiyorum mesafe koyuyorum ama yakınız ya..karşı karşıyayız

kimse kendini ezdirmek istemez zaten.bende alttan alan evli kadınlara kızıyordum bekarken.ezdirme kendini neden konuşmuosun cevap vermiosun diye çıkışırdım.ama ne zaman evlendim o zaman anladım.kayınvalidemden çok laf duydum hemde ummadığın kadar ama tek bi cevap vermedim.ağzımı bile açmadım.çünkü söyleyeceğim her sözün boşa gideceğine inanıyordum.şimdi ise 10 aylık evliyim ne eşim nede ben görüşmüyoruz.haa eşim görüşmek için zorlasaydı o başka ama çok şükür şimdilik yok öyle bi durum.umarım senin ve diğer genç kızların yapacağı evliliklerde bu tür sorunlar yaşanmaz da böyle şeylere gerek kalmaz...

arkadaşım yazmadan geçemeyeceğim.benim profilimde bekar yazıyor ama evliyim.hem de bir yıllık falan değil.ben de kayınvalidemlere karşı ilk başlarda çok iyiydim,çünkü büyük bir aile olmak istiyordum inan ki onları kendi annem babam kadar çok seviyordum abartmıyorum.böyle bir kaç yıl geçti bir baktım ki böyle davranma onların gözünde enayilik,ensesine vur lokmasını al, gibi şeyler ifade ediyor.
baktım ki benim değerlerime saygı göstermiyorlar,hemen ben de 180 derece bir dönüşüm oldu.
kaynanamlarla bir kez yüz göz olacak bir olay yaşadık ve baktım ki bana hükmetmeye çalışıyorlar.yani onlar ılımlılığı,saygıyı zayıflık olarak görüyorlar.ben acayip derece strese girdim yeni yeni kendimi toparlıyorum.dedim ki değmez,bunlar için.beni üzmüş olmaları bile onları etkilemedi,özür bile dilemediler.oysa ki,ben onlar için çok iyi şeyler düşünürken onların vurdumduymazlığı beni daha çok yıprattı.herkes çektiğini bilir,şu anda 2 yıldır özel günlerde dahil hiç görüşmüyorum.şu aralar onlar benle konuşmak için çabalıyorlar.bütün herkes akrabaları da dahil benim haklı olduğumu biliyorlar.çok nadir o gün kendimi iyi hissedersem eğer kayınvalidem aradıysa konuşmak istersem konuşuyorum.görsen benle konuştukları için ne kadar mutlu oluyorlar yanınında olsam içine sokacak o derece yani. böyle çok daha değerli ve kafam daha rahat biliyor musun.eski kafam olsa şu anda onların karşısında tam da bir köle isauraydım.kabuğumu kırdım ama,şu anda çok ciddi bedensel hastalıklarım var o günlerin stresinden bana kalan.giden benden giiti yani.
ama,kendimi övmek için demiyorum ben kaybetmedim onlar benim gibi bir gelini ne derseniz kızlarını kaybettiler.
benim kızdığım ne biliyormusun canım körü körüne saygı.seni sevmiyor ve saygı duymuyorsa ne diye saygı duyacaksın ki,daha fazla aşağılanmak için mi*şaşarım böyle bir saygıya.
biraz uzun oldu canım kusura bakma,sen de yazarsan dinlemek isterim.:içelim:

canım benim şunu da yazayım eşim beni hiçbir şekilde zorlamadı zaten bir yıl kadar kendisi de görüşmedi tel hariç o da ayda yıl da bir zaten.ailesine o da çok kızgındı haksız yere bizim huzurumuzu darmadağın ettiler.
bu arada eşin seni zorlasa bile kendini hazır ve iyi hissetmiyorsan görüşme.kendine zarar verirsin.buda benden sizin gibi evli birine naçizane bir tavsiye olsun:kedi:opuyorumnanaktan

canım benim şunu da yazayım eşim beni hiçbir şekilde zorlamadı zaten bir yıl kadar kendisi de görüşmedi tel hariç o da ayda yıl da bir zaten.ailesine o da çok kızgındı haksız yere bizim huzurumuzu darmadağın ettiler.
bu arada eşin seni zorlasa bile kendini hazır ve iyi hissetmiyorsan görüşme.kendine zarar verirsin.buda benden sizin gibi evli birine naçizane bir tavsiye olsun:kedi:opuyorumnanaktan
zaten görüşmek gibi bi niyetim yok canım.görüşmemek için çok sebebim var.böyle bende eşim de çok mutluyuz.umarım daha da mutlu oluruz.tavsiyen için teşekkürler canım

arkadaşım yazmadan geçemeyeceğim.benim profilimde bekar yazıyor ama evliyim.hem de bir yıllık falan değil.ben de kayınvalidemlere karşı ilk başlarda çok iyiydim,çünkü büyük bir aile olmak istiyordum inan ki onları kendi annem babam kadar çok seviyordum abartmıyorum.böyle bir kaç yıl geçti bir baktım ki böyle davranma onların gözünde enayilik,ensesine vur lokmasını al, gibi şeyler ifade ediyor.
baktım ki benim değerlerime saygı göstermiyorlar,hemen ben de 180 derece bir dönüşüm oldu.
kaynanamlarla bir kez yüz göz olacak bir olay yaşadık ve baktım ki bana hükmetmeye çalışıyorlar.yani onlar ılımlılığı,saygıyı zayıflık olarak görüyorlar.ben acayip derece strese girdim yeni yeni kendimi toparlıyorum.dedim ki değmez,bunlar için.beni üzmüş olmaları bile onları etkilemedi,özür bile dilemediler.oysa ki,ben onlar için çok iyi şeyler düşünürken onların vurdumduymazlığı beni daha çok yıprattı.herkes çektiğini bilir,şu anda 2 yıldır özel günlerde dahil hiç görüşmüyorum.şu aralar onlar benle konuşmak için çabalıyorlar.bütün herkes akrabaları da dahil benim haklı olduğumu biliyorlar.çok nadir o gün kendimi iyi hissedersem eğer kayınvalidem aradıysa konuşmak istersem konuşuyorum.görsen benle konuştukları için ne kadar mutlu oluyorlar yanınında olsam içine sokacak o derece yani. böyle çok daha değerli ve kafam daha rahat biliyor musun.eski kafam olsa şu anda onların karşısında tam da bir köle isauraydım.kabuğumu kırdım ama,şu anda çok ciddi bedensel hastalıklarım var o günlerin stresinden bana kalan.giden benden giiti yani.
ama,kendimi övmek için demiyorum ben kaybetmedim onlar benim gibi bir gelini ne derseniz kızlarını kaybettiler.
benim kızdığım ne biliyormusun canım körü körüne saygı.seni sevmiyor ve saygı duymuyorsa ne diye saygı duyacaksın ki,daha fazla aşağılanmak için mi*şaşarım böyle bir saygıya.
biraz uzun oldu canım kusura bakma,sen de yazarsan dinlemek isterim.:içelim:
kesinlikle söylediklerine katılıyorum uzak olmakta fayda var.ne kadar uzak olursan o kadar kıymet görüosun değil mi:??? körü körüne kimse sevilmez kim olursa olsun.aslında anlatmak istediklerimiz aynı.karşındaki kim olursa olsun ne kadar değer hakediosa o kadar değer vereceksin...bende senin gibi bende kaybettiğimi düşünmüyorum.onların kayıbı oldu.

iyi geceler

buraya konuyu açtığımdan bu yana yengesigille görüşmemiştim bugün beni çağırmışlar eşim söyledi gittim ama gittiğime gideceğime binlerce kez pişman oldum ben artık bunların yüzünden kafayı yiyeceğim ya eşimle tartıştım artık dayanma gücüm kalmadı ya çok çaresizim.

Back
X