Geçmiş keşke geçse..

Bazen insanlar gerçek suratlarına tokat gibi çarpmadan kabullenmek istemezler.
Bende yaptım zamanında aynı hataları keşke birileri benide acımadan uyarsaydı.

Sizin söyledikleriniz bana biraz ağır geldi,dokunsalar ağlardım vallahi.Ama boşa gitti sanmayın,hepsini yazdım aklıma :)

canım bak benım sana verebılıcegım tavsıye tecrubelı bırı olarak olmayan bırsey ıcın kendını kotu hıssetme gecmıs gecse demıssın ya senın gecmısınde gecıcek bısey yok anladıgım kadarıyla anlın ak sana bırsey soyledıgınde altta kesınlıkle kalma bız kadınlar bazen tartısmaktan sıkıldıgımızda konuyu kapatmak ıcın tamam tamam dıyoruz ama o o zaman haklı oldugunu ortada bırsey oldugunu dusunuyor ona öyle olmadıgını her fırsatta goster her dedıgını yapma kı alısmasın bu duruma calısmak konusunda ısrarcı ol bakalım tepkısı ne olacak.

Normalde o kadar iyi niyetli o kadar düşünceli ki...Bu konuya gelince onu tanıyamıyorum.Zamanla olgunlaşacağına inanmak istiyorum.Bilmiyorum ki düzelir mi dersiniz?

Henüz daha çok toy.
Elbet olgunlaşır ama, bu tür konulardaki düşünceleri daha çok üstünde durup, takıntı halinede getire bilir.

Ben sürekli konuşur, gerekirse tartışırdım.
Ayrılmaktan çok korkardım ama onun beni burakmayacagınıda kibildiğim için, tehdit ederdim. .

Erkek gibi davranırdım, asla beni değiştirmeyi başaramayacagını ve eşit olduğumuzu öğretim.

Sizin yaşlarda çok kaybetme korkusu ve suçlamalar yapılıyor. .
Olgunlaşır umarım ama, bunu zadece onu dinlemeyerek yapa bilirsiniz. .
Kendine güvendikce, seni bitirir:)

O yüzden ya ayrıl yada, eyit...

Sağoluun gerçekten.Birilerinin desteğine o kadar çok ihtiyacım vardı ki.Yarın konuşacağım.Telefonda ne kadar doğru olur bilmiyorum.Ama konuşmayı deneyeceğim.Böyle bir birliktelik istemediğimi söyleyeceğim.

tüm söylenenlere katılıyorum, henüz çok gençsiniz, aynı yanlışları yapmış biri olarak söylüyorum bunu , işinizi bırakmanız en büyük hata, onun iş yerinde de yada çevre esnafta bayan vardır o zaman o da bıraksın , güven kazanmak böyle oluyorsa,'' kişi kendinden bilir işi'' demişler boşa dememişler, sizin kendinize güveniniz varsa alnım ak diyorsanız olay bitmiştir. çok seviyorum diyorsunuz o da sizi seviyormuş eminim öyledir ama öncelikle bunun bir hastalık olduğunu bilmek lazım,ya onun kendisine güveni yok yada aşırı kıskanç ve bu hastalıktır seven insan kıskanır demeyin elbette kıskanır ama karşısındaki insanı kendini sorgulatacak boyutta olursa bunda bi sıkıntı vardır,evlendiniz diyelim bakkala da gitme bina görevlisine çöpte verme.. bunun bir sonraki boyutu ise akrabalarınızdan kıskanmak olacaktır.. kıskanmakla kalmayıp her sinirlendiğinde olmadık ithamlar, kendinizi yıpratırsız piskolojinizi bozar.. okadar sene boşa mı okudunuz siz? çalışmamak sizin tercihinizse eyvallah ama karşınızdaki insanın güveni için diyorsanız kariyerinizi çöpe atıyorsanız.. üzülen sadice siz olursunuz o sildiğiniz dostlarınız vs var ya onlara da gitmeye cesaretiniz olmaz eski erkek arkadaşım da sizin arkadaşınız gibiydi.. nereye bakkala bile gitsem haber etmemi isterdi, kuföre gitsem 2 dakikada bir arardı bitmedimi vs bende sizin gibi uzak şehirlerdeyiz ondandır dedim önceleri,, işimi bıraktım, en yakın arkadaşımın nikah şahidi olacaktım olmaz dedi neymiş efendim diğer şahit ( eskiden benden hoşlanan çocukmuş) .. ve sonra yaşadığım şehire geldi düzelir heralde diyordum .. öyle sanıyordum ama artık kendime hiç güvenim kalmamıştı ondan habersiz karşı komşuya gitmeye çekinir hale gelmiştim,,sonra birgün bize geldi babam annem ben o oturuyoruz uzun bir etek vardı bacağımda bileğim babama görünmüş diye açtı ağzını yumdu gözünü o an yok dedim bukadar da olmaz bu değişmeyecek anlaşıldı yolverdim gitti,,ben acı çekerim sanıyordum ama asıl acım onun gitmesinden değil kendime olan güvenimi kaybettiğim için oldu aylarca toparlayamadım kendimi..

Sizin söyledikleriniz bana biraz ağır geldi,dokunsalar ağlardım vallahi.Ama boşa gitti sanmayın,hepsini yazdım aklıma :)

Kusuruma bakmayın okudum da cidden çok sert çıkmışım :s
Bende zamanında karşımdaki istemiyo diye çalışmadım.
Eve kapandım yalnız kaldım.
Şuan sizin yapmakta olduğunuz hataların hemen hemen hepsini yaptım.
Yazınızı okuyunca sizin nezdinizde kendime kızdım daha çok.

İlk ve son sayfayı okudum ona göre yorum yapacağım canım.
Bir erkek için bu kadar fedakarlık niye?
Neden hep geri çekilen sus pus olan,her denilene evet diyen,erkeğimdir ne derse odur diyen biz kadınlar oluyoruz.
Senin öncelikle işinden ayrılmış olman ne büyük hata.
Sana güveniyorum etrafa güvenmiyorum sözü biraz da bana göre sana güvenmiyorumdur.
Birlerinin güvenini ve sevgisini kazanmak için sürekli fedakarlık yapmak,isteklerine boyun eğmek bizim bir birey olduğumuzun farkında olmayan erkeklerin beklentileridir.
Bir erkek iş aile ve sıradan dostun olan erkekleri bahane ediyorsa yarın evledindiğinde sana perdeleri açtırmaz dışarı çıkmana izin vermez.Bu kadar kıskançlığı ben hiçbir zaman anlamadım anlayamayacağım da zaten.

Anlıyorum.Ama haklısınız.Ben kendimi tanıyamıyorum.Böyle biri değildim.Başkasını bana bu durumu anlatsa tek diyeceğim "gönder gitsin" olurdu.O kadar çok şeyden vazgeçtim,o kadar çok şeyi göze aldım ki...Bu bir yıla çok şey sığdırdım.Biraz da ondan bu boyun eğişim.Biliyor musunuz,kimse böyle sevmemişti beni.Şımarıklık ettim,her şeye tamam dedim.Ama dur demesini de bileceğim.Desteğiniz için sağ olun.

Bende anlayamıyorum.Kimselere de ne durumda olduğumu anlatamıyorum.Pis kokmuş beyinler işte.Bazen dünyanın en iyi insanı olmayı da beceriyorlar ya,ona kanıyoruz ühühühü

Bende ondan korkuyorum,kendime olan güvenimi,saygımı kaybetmekten.Teşekkür ediyorum.Umarım şuan herşey yolundadır..

Bende ailemden bile görmediğim sevgiyi ilk defa birinden görmüş olmanın verdiği saflıkla yapmıştım ne yaptıysam. Bana göre o her türlü fedakarlığı hakediyodu. Ama öyle değilmiş işte.Benim sevdiğim aslında bana verdiği sevgiymiş kendisi değilmiş. Onu farkettim sonunda. Ayrıldık elbette. Şuan nişanlıyım 3 ay sonrada kavuşucam sevdiğim adama. Bana yaptığım hataların tek yararı bundan sonra nasıl davranmamam gerektiğini öğretmiş olmasıydı. Her şeyde varmış bir hayır. Belki o hataları daha önce yapmamış olsam. Şuan ki ilişkim bu kadar yolunda gitmezdi..

Belki de...Umarım çok mutlu olursunuz.
Ama bu durumu anneme nasıl anlatırım bilmiyorum

Bak Zilancım şu yazdığın şeye çok takıldım ben..

Şımarıklık ettim,her şeye tamam dedim.

Sen bu toplumda bir bireysin.
Yarın bir anne olacaksın belkide.
Karşındakide bir erkek.Onun nasıl kalbi gözü kulağı osu busu varsa seninde var.
Cinsiyetlerimiz farklı fakat şu hayata eşit olarak gönderilen her iki cinsin bir tarafı çıkıpta ben üstünüm ne dersem o diyecek diğer
ide tamam diyecek.Ya bizler birbirmize muhtacız.Ama sevgiye şefkate sevilmeye değer verilmeye.Emredilmeye kulanılmaya kişiliğimizden ödün vermeye muhtaç da değiliz ihtiyacımızda yok.
Hep yeri geldikçe yazıyorum.Ben şu an eşimle 13 yıllık evliliğimin 5 yılında mutluluk tablosu çiziyorum.Hiçbir zaman hep böyle geldi ve gidiyor diyemem.Ben eşimden hakaret küfür dayak görmedim ama üzüldüm ağladım ağlattım kızdım kızdırdım.
Ama asla kişiliğimden ödün vermedim.Kayınvalidem kızım o erkektir sen evet desen ne olur dediğinde bile hayır demesini bildim.Sen senden ödün verirsen karşındakinin beklentisi hep o yönde olur.
Bazen eşim bana sen erkek ben kadın olacakmışım der
Ha iş ciddiye binerse baktım olaylar rayından çıkıyor 2 evladım var hayatımızı zindan etmeye değmez o sinirden köpürüken ben gülerek(sinirden)mutfağa gider temiz tabak çankları şangur şungur sesler çıkararak bir daha yıkarımo yüksek sesle konuşmaya devam ederse ayy ne dedin duymuyorum der gülerim.O konuşur konuşur susar.Ve her tartışmanın sonunda bana ne var o an sinirlendiğimde gelsen azıcık cilve naz yapsanda bu kadar kızmasak birbirmize der.Bazen yaparım bazende sallamam.Neden hep ben ödün vereceğim kendimden ki.
Yaşlarınız çok genç sen şimdiden böyle herşeye TAMAM dersen yarın HAYIR deme hakkın olmayacak bunu unutma.
Herşey merhamet sevgi aşk insanlık değil.Birazda mert olmak kadınına değer vermek,sahiplenirken incitmemek lazım.

Bende ondan korkuyorum,kendime olan güvenimi,saygımı kaybetmekten.Teşekkür ediyorum.Umarım şuan herşey yolundadır..

ondan ayrıldım, çoook oldu üstesinden geldim kendimi yeniden sevdim özgüvenimi geri kazandım , şimdi hayatımda başka biri var çok huzurlu ve mutluyum maşallah :) o kişi de bana sosyal ağ aracılığı ile ulaştı , selam kelam bi baktım ki kendime acaba içimde acı olcakmı vs diye tam tersine ona harcadığım aylara üzüldüm:) ve kendisinin söylemine göre piskolojik tedaviye başlamış.. arkadaş olarak görüşsek yine dedi başka kapıya dedim .. benimde öyle atarlanır gibi yazmam kendi yaptığım( o zamanlar fedakarlık dediğim) yanlışları yapmak üzere olduğunuzu gördüğüm için bende özür dilerim bir arkadaş demiş ya keşke beni uyaran olsaydı diye beni uyaran vardı ama ben görmek istediğimi görüyordum ,siz ise farkındasınız çok şükür, inanıyorum ki bu durumu düzeltmesini isteyece eğer yapmazsa da yol verebileceksiniz siz benden daha gerçekçisiniz ki durumun farkında olup danışmışsınız ben bakar kördüm malesef..

Kıyamam yahu.Yapacağım sanırım bir şeyler.Bu öz güven patlaması umarım işe yarar.Çok teşekkür ediyorum :)

Ben de başlığı okuyunca sandım ki erkek arkadaşınız geçmişteki sevgilinizden dem vuruyor. Onu bile yapması yanlış, sonuçta geçmiş geçmiştir, o yoktu o zaman hayatınızda,ama durum böyle de değil. Aile dostu,iş arkadaşı vs. heryerde erkekler vardır ve her dakika millet birbirine alıcı gözüyle bakmıyor, şu dünyada ne kadar kadın varsa o kadar erkek var bu dünyanın bir kanunu, ayrıca okumuş etmiş insansınız birisi istedi diye iş bırakılır mı, yazık emeğinize...

Son düzenleme:
Al işte ben söyleyince kötü oluyorum forumda. Arkadaş bir erkek için nasıl iş hayatınızdan, kendinizden ödün verirsiniz aklım almıyor almayacakta. Görmüyor musun adamın sorunlu olduğunu. Aşk gelip geçici bir şeydir yani sanıldığı kadar da kör etmez insanı. Kör eden bağımlı olmaktan, saplanıp kalmaktır. Yapmayın ya valla çok üzülüyorum bu konuları okuyunca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…