"Bana geçmişinle ilgili anlatmak istediğin bi şey var mı erkek arkadaş olarak?" ne itici bi cümledir.
Ortada bi kabahat varmış, ne bileyim salonda vazo kırılmış da anneniz bak sen kırdıysan söyle kızmıcam diye itiraf ettirmeye çalışıyomuş gibi.
Gerçi bu sürüm eskiden çekinmeden gocunmadan damdan düşer gibi sorardı bu soruyu, şimdi lafı dolandırmayı öğrenmişler. Büyük gelişme gerçekten, zihniyet hala kof ama dilde gelişme var, kabak aşılanmış karpuz gibi bi kafa fevkalade
Adamın sevgilisi olmuş olmamış, sevişmiş sevişmemiş, eski sevgilisiyle iletisimde kalmış kalmamış bunu yargılamak ne size ne bize düşer o ayrı konu. Gel gelelim konuşmadaki planlı samimiyetsizliği, art niyeti ve asıl amacı, adamdaki tutarsızlığı ve ikiyüzlülüğü hiçbi yerden anlayamadıysanız şu iki noktadan anlayın;
1. Bu adam 1.5 senesini geçirdiği kadına zerre saygı duymuyor. Size şirin görünebilmek adına atmış kızı önünüze. Kendi kafasında kızı onunla birlikte oldugu icin aşagılıyor zaten siz de asagılayın istemis. Bak sevistik bitti, elimin kiriydi sildim yoluma baktım ama o bana karsı aciz, hala peşimde dolanıyor, yazıyor bana ama ben ona yüz vermiyorum demeye getirmiş. Eski sevgili degil de sahip oldugu sıkılınca da kenara attıgı, keske almasaydım bunu ya bak hata yaptık görüyo musun dedigi bi esyadan bahsediyo sanki. Sizi ondan farklı kılacak ne var derseniz de hicbi sey yok.
2. Size mesajları göndermesi ortada bi yargılama olduğu anlamına gelir zira beyefendi delil sunma ihtiyacı hissetmis. Üstelik mahkemeyi kuran, suçlu ve günahkar avına çıkan da kendisi.
Günlük bi konusmada sözüne itibar edilmeyecegini düsünüp belgeyle desteklemeye calısan insan dürüst degildir; yalan ve sucluluk bastırıyodur. Bu suç kıza size anlattıgından farklı davranması olabilir (mesela kızı yedege almıstır), tüm bu konuyu gündeme getirme sebebinin farklı bi motivasyondan kaynaklanması olabilir ( namus check yapıyorum diyememistir), olabilir de olabilir. Ama ortada bi güvensizlik, soylenen baska yapılan baska durumu, ezik ve suclu bi psikoloji olmadan durduk yerde bak valla da o yazıyo billa da o yazıyo ama benim çok da umrumda değil diye ex in hal hatır soran mesajını next e göndermez kimse.