Geçmişe Gidebilseydiniz Hangi Tarihi Olayı Görmek İsterdiniz

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
435
0
- Yurtdışı
Arkadaşlar,

Geçmişe gidebilme şansınız olsaydı ilk hangi tarihi olaya tanıklık etmek isterdiniz?

Ben başlayayım:

29 Ekim 1923 Cumhuriyet'in İlanı.

1968-1974 arasi yasayip türkiyenin halini görmek isterdim... Özellikle Deniz Gezmis zamanlarini...

Ben de cumhuriyetin ilk yıllarını görmek isterdim .Hep beraber yeni bir ülke kurmanın ,devrimin,ilerlemenin heyecanını yaşamak,geleceğe güvenle bakmak isterdim.
O yılları yaşayan insanlar belki çok savaş gördüler,sıkıntı çektiler ama en güzel yılları da onlar yaşadılar.
Bizim neslimiz için ise tam tersi,kolay bir zamanda doğduk,şu anda insanların kafa yapısı olarak nasıl gerilediğini üzülerek görüyoruz ve gelecek hiç de aydınlık değil,umut yok

ah keske... bazen kendimi kitaplara ve belgesellere veriyorum o zamanki yasami görebilmek ve anlayabilmek icin

ve okudukça izledikçe gördükçe insan kendi kuşağından öyle utanıyor ki...seksen kuşağı ve doksan kuşağı...düşünmekten uzak ,siyasetten uzak,futbol ve pop kültürünün sömürünün ve kapitalizmin oyuncağı kuşak...
bir de onlar var halkı için can veren
halk için halka rağmen diyebilen
idan sehpasında dahi onurundan hiçbir şey kaybetmeyen
onlar da gençti ..tıpkı şimdi bilinçsizce sokaklarda maşa olan ,koyun olan gençler gibi

cok haklisin... bu konuda ayni düsüncedeyiz...

Cumhuriyet'imizin kurulduğu yılları görmek isterdim.
Daha eskiye inecek olursak ta Osmanlı'da Abdülhamit dönemi'nde sarayda yaşanan entrikaları görmek isterdim

1520-1558 arası, Istanbul.
Hürrem Sultan ile tanismak ve tanimak isterdim.

Bir de, bir politikaci var adini vermeyeyim, annesi ile babasinin nikahini basip
duruuuuun demek isterdim.
Sorunu kökten cözmek adetimdir

Istanbul' un Fethini görmek isterdim

Cumhuriyetin ilan edildiği günü görmek isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…