Geçmişe takılı kaldım, bitiyor evliligim

Yanlış anlamış siniz.ağlamasını beklemiyorum.yıllardır gözyaşı ile idare etmiş..ben kiyamiyordum ona..nasıl bir sevgi nasıl bir değerse..

Çok farklı bi şekilde degerlendirmissiniz.evet hep Allah rızası için yapmalı..ama inanın yeni evlisiniz ve istemediğiniz başka bi yerde yaşamak zorunda birakiliyorsunuz. Nasıl işlemiş se yuregime acısı.. Çıkmıyor,bitmiyor..hep gozyasiyla uyumak,sırtını dönüp yatması.ve yinede birakamiyorsunuz..iyi günde kötü günde dedim diye..hakkımı helal etmiyorum dedim eşime ve benim o hallerde old.bile bile ses çıkarmayan herkese..yığılıp kalıyor,kafam uyusuyor düşüyordum..bi sabah uyandım konuşamıyorum..

Eşim hepsi benim hatam.ne yapsam geri getiremiyorum o günleri diyor..evli bi adam old.hiç anlamamisim.. Bencil olsaydın,bencil olsaydım bunları yaşamamış şuan herşeyi aşmış insanlar olurduk..ama burada bazı şeyleri aşmak için konuşmak gerekiyorsa tartışmak gerekiyor.."işine gelmemiş" bu ve diğer söylediği bi kaç cümleye çok takiliyorum. Benim tek hatam çok değer vermek..

Bebekler ikiz..1 yaşınsalar.zaten onların yorgunluğu ve tüm hayatım böyle geçecek artık düşüncesi de beni bu duruma sokan çok iyi biliyorum. Ama geri adım atmak da benim isime gelmiyor.bebekleri birakabilecegimiz yer yok.kp e 1-2 saat bakın çıkıp dışarıda bi nefes alalım dedim de buyuyunceymis..zaten birlikte cikabilexegiz o zaman..bunca fedakarlığa karşı gorumcemin yaptıklarını hiç yaxmiyorum. Eşim kardeşimi de yeni tanıdım diyor.

Çok takiliyorum işte söylenenlere..ben ne söylersem söyleyeyim önceden hep susuyordu. Şimdi de sussa ya!!! Haaa babasının artık insana ihtiyacı yok.. Allah a havale ediyorum..benim yaşadıklarımi yaşasın toplasin valizini gelsin inş bir gün babasına destek olmak için.hanım genç ya..babaları ölü r diye düşünüyorlar.

Kesinlikle tehdit etmedim kesinlikle hakir görmedim..gerçekte istemediği hiç birşeyi ona zorla yaptirmadim.ben kendimden daha çok değer verdigi.m için yıkılmış durumdayım..

Keşke o dilekçeyi verebilse..emin olun geriye tek bi adım atmayacagimi çok iyi bilir.hayatıma tek basıma devam edebileceğimi..bbi tek çocuk büyütmek kolay diil..Burnum surte surte de olsa büyürler.

Patates cuvali gibi sırtında tasimasam geçmişi,gormesem, duymasam bu kadar hirslanmayacagim belki..

Unutmak için var mi bi çözüm ?yaşadıklarımi ve o anlarda yüreğimde kopan fırtınaları? Nefret doluyum..yüzüne bile bakmiyorum.sevgi ve saygının ötesinde öyle bi değeri vardı ki..bunu kaybetmiş olmak yüreğimde koca bi boşluk..

Hayır diğer inanlar gibi çocuklarım için katlanılır da diyemiyorum ben kendimi bundan sonra düzeleceğini desede..inancım kalmamış..

Haftaya bi psikolog a gideceğim.elbet goremedigim birşeyler vardır..ofkem azalırsa ne ala..

İlk mesajınızdan beri benim anladığım şey, belli başlı bir tartışma ve onu besleyen durumlar var da öyle ayrılıyormuşsıunuz değil, kp de evlendi ama ben geçmişi unutamıyorum , görümcemle de aramız iyi değil onun da bu olumsuzluklarda rolü çoktur , eskiyi hatırlayıp hatırlayıp her tartışmada budolmuş halimle eşime yükleniyorum şeklinde idi...
Bende yavaş yavaş oturuyor sizin durum.. Siz hep fedakarlık yapan taraf olmuşsunuz, bunun ağırlığı ile yıpranmış ilişkiniz.

Nefret duygusu gelişti diyorsunuz, bu gerçekten kötü.. Umarım Allah yolunuzu aydınlatır, kendiniz ve çocuklarınız için doğru kararı verirsiniz...

Zarzor anladim.
Allah cocuk nasip etmediyse hayirlisi oyleydi belki.
Siz niye emin olmadiginiz bi adamdan tedaviyle hamile kalmayi bu kadar istediniz anlamadim.
Birde butun kazancinizi bu adama mi veriyorsunuz?

bunca sorun arasında bi bebeğin bir canın sorumluluğunu almaya nası cesaret edebildiniz hayır sonradan da değil ki hep mutsuzmuşsunuz ben anlamıyorum valla

Sürekli tek taraflı bir şeyler yapmanın adı kullanılmaktır zaten.İlla adamın size ben senin iyi niyetini kullandım mı demesi gerekiyodu bunu anlamanız için.Sırf size söylemiyorum burda onlarca konu okudum böyle, önce kendinizi kadın olmaktan çıkarıp hizmetçi ve köle gibi kullandırıyosunuz, benliğinizi, beklentilerinizi, bu hayatta istediğiniz her şeyi unutup ilişkiyi tek taraflı erkeğin kölesi olma durumuna sokuyosunuz.Adam eziyet ettikçe ediyo, yeter bu kadarını da yapmayım demiyo ve siz kendi köşenizde anlaşılmayı, takdir edilmeyi bekledikçe kırıldıkça kırılıyosunuz ve o saatten sonra da işte gün geliyo her şeyin boş olduğunu, geçen biten şeyin yıllarınız olduğunu görüyosunuz.

Anlıyosunuz ki o güne kadar hiç kendiniz için yaşamamış, sadece bütün hayatınızı eşinizin istek ve beklentileri üzerine kurmuşsunuz.Geriye kalan, mutsuz bir kadın, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar, kağıt üzerinde devam eden ama bitmiş bir evlilik.

Bu hayatta hiçkimse mutlu olmadan mutlu edemez.Bu noktaya gelmenizde eşiniz kadar siz de hatalısınız.Hayatta hiçbir şey tek taraflı olmaz.Bir sandalın küreğini tek kişi çekerse o sandal kendi etrafında döner durur, ilerleyemez.

Bu zamana kadar "benim de hayatım var, isteklerim var, bana böyle yapamazsın" demediğiniz için hatalısınız. Maalesef bu saatten sonra bu mutsuzluk ve tükenmişlikle ne bu evliliğe ne de çocuğunuza faydanız olur.Biz kadınlar olarak kimsenin hayat boyu yükünü çekmek için evlenmiyoruz.Bu düşünceyle evlenen, kocasının sözünden çıkmadan hayatını harcayan insanlar mutsuz olmaya mahkumlar.

Hep fedakarlık yapan taraf ve ilk defa desteğe ihtiyacim varken insanların gerçek yüzünü görmek.. Bu öyle berbat birşey ki..

Mutsuzsan boşan. Boşanmayacaksan geçmişi unut. Geçmişi unutamayacaksan mutsuz olursun. Mutsuzsan.....
Diğer insanları görmeyerek çözüm üretmeye çalıştım.unutmaya çalışıyorum ama o iki yüzlü insanların eski ve şimdi davranuslari nin zıtlığı beni çok hirslandiriyor

önce kendine değer vermen lazım. erkekler fedakarlıktan anlamazz
Kendime değer verirken o çok sevdiğimi hiçe sayamadim..

Kadınlar icin hep ne dernir maddi özgürlük ayakta tutar.böyle değilmiş.. Kadın sevmemeli..çok sevdiğinde kör oluyor çünkü.

Özgüveni yüksek,iyi bir işe sahip,haklarını arayan ben,sabrettim..çok seviyorum diye. Her patlamada gozyasina aldandim sonra..
Yazık ki ne yazık..
Zarzor anladim.
Allah cocuk nasip etmediyse hayirlisi oyleydi belki.
Siz niye emin olmadiginiz bi adamdan tedaviyle hamile kalmayi bu kadar istediniz anlamadim.
Birde butun kazancinizi bu adama mi veriyorsunuz?
Herşeyden emindim,seviyor seviliyordum.hic pisman degilim evlatlatimin olmasina.
bunu kendime söylemek ağır ama çok aptalmisim,yalnızca fedakarlığın sınırı olmaliymis.

*** ya birşey i merak ediyorum. Kendi babamda hiç görmedim. Esleriniz ağlar mi? Niye benim eşim bu kadar güçlü bir karakterken çok ağlıyor? Artık gözyaşı ni umursamiyorum. Biliyorda

Hatalıyim ama nerde biliyor musun? Geceden bağırıp çağırıp giderken pacama yapışıp sonrasinda yığılıp kalırken( kalp rahatsızlığı var) gidememiş old.için.defalarca ve defalarca bu tarz olay lar olmuşken.. Şimdi zaten xoruma bu gidiyor.benimde işine gelmiyordu ben de tak demiştim.eğer biraksaydin 5 yıl sonrasında değil 2 yıl içinde bi aile old.anlardin.

İşte bu yüzden diyorum..bi kadın sevmemeli..ara babasını yığıldı kaldı gidin bakın de..
Anlıyosunuz ki o güne kadar hiç kendiniz için yaşamamış, sadece bütün hayatınızı eşinizin istek ve beklentileri üzerine kurmuşsunuz.Geriye kalan, mutsuz bir kadın, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar, kağıt üzerinde devam eden ama bitmiş bir evlilik.
bu sozleriniz içimde kopanlar işte..biz biriz deyip o mutlu olduğunda mutlu olmaya çalışmakmis hatam..tak dediği zamanlarda da en büyük silah gözyaşları nin hastaliginin kullanılması..

mutluluğun yolu biraz da bencillikten geçiyor sanırım
sen kendini düşünmeyince hiç kimse seni düşünmüyor

Evet bundan sonra bencil olmak.. En kolayı ve yipratmayani...adam evlendi,çocukları kendi halinde..psikolojisi bozulan ben oldum.

Tartisinca sinirden demis olabilir mi?
Genelde bu bahaneye inanmayan biriyim.. Ama bilemedim.. Bazen insan o anki ofkeden, hic dusunmedigi seyleri soyleyebiliyor baskin gelmek icin.. Ofkeyle kalkan zararla oturuyor iste bu yuzden.. Esini tanıyan sensin,bunu bi dusun

Son düzenleme:
Şimdi nasılsınız ? Tartışma anında ofkesinden konusnustur yanlışta olsa.
Şimdiye bakın. Eğer mutluysaniz geçmiş için terapi görün. Çocuklarınız için ayağa kalkın.

Kreş yaşına gelince bosanacagim derseniz o da kendine bir hayat kurma çabasına girer şimdiden.

Geçen 5 yılı değil,önümüze bakalım ne olur diye ağlıyordu akşam.. Aldatilan, hor görülen evliliklerde var..hep hatalar var ben im hatam aile oldugumuzu kavrayamamis olmak..çok ağır şeyler söylüyorsun hakliliginin karşısında susuyorum ama tutamıyorum bende kendimi..çocuklar da çok yordu ama ne olur düzeltmem için kendimi,zaman tanı..

Çocuklar olmasaydı şimdi kapıda ne yapsam tutamazdim seni..artık acindirmayacagim kendimi, zaten acimazsin..ölüm hayatımızda hep var..ben annemin ölümünü ksbullenemedim..faturasida bize,yapılması gerekenler old.içinde sana çıktı. Çok hataliyim, kardeşimin tavırlarına gelince de haklisin..benim tanidigi.m değil senin gordugun gibiymis meğer.. Dedi aksam

Fitratimla verilmiş iyi insan olmak ve ben omrumce bir karincayi incitmemek için uğraşırken,böyle mutluyken bencilliği seçtim artık.. Hep doğru yapıyorum dediklerim yanlişmiş, şimdi de bi yanlış yaptığımı söylüyorsun.. Bilemeyiz belki de budur doğru olan dedimm.

Randevum haftaya..dilerim özünü kaybetmiş bana bi cıkıs yolu gormemisim sağlar.ruhumun özgürlüğe ihtiyacı var.

Gecmisi atlatmak icin ayri bi terapi alsan ve esin de hazir bu kivamdayken birlikte de tedavi gorseniz nasil olur? Yine düzelme olmazsa o zaman dusunursun baska ihtimalleri..

Gecmisi atlatmak icin ayri bi terapi alsan ve esin de hazir bu kivamdayken birlikte de tedavi gorseniz nasil olur? Yine düzelme olmazsa o zaman dusunursun baska ihtimalleri..
Böyle yapicam randevu aldım psikolog tan.o da gelicek..mutluydum ben,hayatta ne olursa olsun mutlu olmak için uğraşırdım.yine hayata pozitif bakabilmek istiyorum

Eşine doneceksen bencil ol bundan sonra. Dedigim dedik ol. Istemedigin hicbir şey yapma. Ona hizmet etme mesela. Yikama onun hicbir seyini. Sevdiği yemekleri yapma. Utusunu yapma. Kardeşini eve alma. Görüşmek istemiyorum de. Görüşme. Önceliğin cocuklarin ve sen ol. Temizlik yapma mesela. Git gez istedigin gibi. Babasina evlendiği kadin baksin.

Böyle yapicam randevu aldım psikolog tan.o da gelicek..mutluydum ben,hayatta ne olursa olsun mutlu olmak için uğraşırdım.yine hayata pozitif bakabilmek istiyorum
Yine olur Allah'in izniyle.. Doktor sana bsyler soyler mutlaka, esin duzelir veya duzelmez diye.. Sabır biraz daha.. Cokca dua et.. Allah hayirlisini versin

aynı benim kocam...okurken çok iyi anladım sizi....işi çıkana kadar gık demezler.sinsilikten...işi çıkıp, ailesi feraha çıkınca dilleri uzar.ama ben de eli maşalıyımdır.bi kere çalışmayan babasına karşılıksız para mara vermem.maaşımı eşime de vermedim.çok yardım yaptık ama benim paramla dğeil...benim paramla evet mutfak giderim yada eşime giyim filan aldım ...ferahladık zaten.eşim de benden bir şey esirgemez....bazılarının ailesi çok adi oluyor

eşin tartışsaydı, ya ailesini savunacak ve evliliği yürümeyecekti.bu da onun hayatında yeni bir sorun demekti....yada susacaktı ve sen vicdan yapacaktın, o da işlerini yola götürecekti...kusura bakma da senin eşin iyi filani değil.iyi insan sömürmez, adileşmez, ağlatmaz, korur kollar...neyin iyisi bunlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…