- 25 Şubat 2016
- 31
- 16
- 3
- 40
- Konu Sahibi iyi olma kendin ol
-
Ama karşınızdaki bir erkek, habire ağlamasını beklememelisiniz, hem ağlasa çözlecek mi dertleriniz?
Bakın cici annesini kendiniz kıyaslıyorsunuz, haklı olarak ben derdini çektim millet sefasını sürüyor gibi düşünüyorsunuz. Öncelikle kime ne hayır işlediyseniz Allah rızası için yaptığınızı, karşılığını da Allahın vereceğini düşünün. İnsanlardan bu eşiniz bile olsa kıymet beklemek yanlış, çünkü kimse kıymetinizi Allah kadar bilemeyecek.
Oturup sakince düşünün derim. Çok sevdik birbirimizi diyorsunuz, inanın bu büyük bir nimet. Siz nerede hata yaptınız, eşinizi nerlerde, bundan sonra ne yaparsanız toparlanabilirsiniz.
İzin alma imkanınız yok mu? Çocuklar kaç yaşındaydı, kaçırmış olabilirm o kısmını. Bir iki gün çocukları annenize bıraksanız, eşinizle h. sonu aynı şehirde bir otele bile gidebilirsiniz. Oturup konuşsanız, onu suçlamadan ve çözüm önerileri getirerek... Ben her iki kişide (siz ve eşiniz) samimi olarak ve çözüm odaklı düşünerek sorunlarınızı halledeceğinize inanıyorum. Kesinlikle eşinize, sevginize ve çocuklarınıza şans verin...
Diyeceksiniz ki çok ağır konuştu... Ne söylese bu psikolojide zaten sizin için ağır olacaktı. Sölenenlere takılmayın. Ha eşiniz tüm çabalarınıza rağmen gene aynı noktada ise zaten bu iş bitmiştir. Ama bunu konuşmadan asla öğrenemezsiniz.
NOT: Evli bir bayan olarak şunu öğrendim ki bir erkeği asla tehdit etmeyeceksin, asla hakir görmeyeceksin ve ona gerçekte istemedğin bir şeyi çözüm yolu olarak göstermeyeceksin... Kesinlikle bunları erkekliğine yapılmış bir hakaret olarak görüyor. Umarım gidip dilekçe vermez.
Yanlış anlamış siniz.ağlamasını beklemiyorum.yıllardır gözyaşı ile idare etmiş..ben kiyamiyordum ona..nasıl bir sevgi nasıl bir değerse..
Çok farklı bi şekilde degerlendirmissiniz.evet hep Allah rızası için yapmalı..ama inanın yeni evlisiniz ve istemediğiniz başka bi yerde yaşamak zorunda birakiliyorsunuz. Nasıl işlemiş se yuregime acısı.. Çıkmıyor,bitmiyor..hep gozyasiyla uyumak,sırtını dönüp yatması.ve yinede birakamiyorsunuz..iyi günde kötü günde dedim diye..hakkımı helal etmiyorum dedim eşime ve benim o hallerde old.bile bile ses çıkarmayan herkese..yığılıp kalıyor,kafam uyusuyor düşüyordum..bi sabah uyandım konuşamıyorum..
Eşim hepsi benim hatam.ne yapsam geri getiremiyorum o günleri diyor..evli bi adam old.hiç anlamamisim.. Bencil olsaydın,bencil olsaydım bunları yaşamamış şuan herşeyi aşmış insanlar olurduk..ama burada bazı şeyleri aşmak için konuşmak gerekiyorsa tartışmak gerekiyor.."işine gelmemiş" bu ve diğer söylediği bi kaç cümleye çok takiliyorum. Benim tek hatam çok değer vermek..
Bebekler ikiz..1 yaşınsalar.zaten onların yorgunluğu ve tüm hayatım böyle geçecek artık düşüncesi de beni bu duruma sokan çok iyi biliyorum. Ama geri adım atmak da benim isime gelmiyor.bebekleri birakabilecegimiz yer yok.kp e 1-2 saat bakın çıkıp dışarıda bi nefes alalım dedim de buyuyunceymis..zaten birlikte cikabilexegiz o zaman..bunca fedakarlığa karşı gorumcemin yaptıklarını hiç yaxmiyorum. Eşim kardeşimi de yeni tanıdım diyor.
Çok takiliyorum işte söylenenlere..ben ne söylersem söyleyeyim önceden hep susuyordu. Şimdi de sussa ya!!! Haaa babasının artık insana ihtiyacı yok.. Allah a havale ediyorum..benim yaşadıklarımi yaşasın toplasin valizini gelsin inş bir gün babasına destek olmak için.hanım genç ya..babaları ölü r diye düşünüyorlar.
Kesinlikle tehdit etmedim kesinlikle hakir görmedim..gerçekte istemediği hiç birşeyi ona zorla yaptirmadim.ben kendimden daha çok değer verdigi.m için yıkılmış durumdayım..
Keşke o dilekçeyi verebilse..emin olun geriye tek bi adım atmayacagimi çok iyi bilir.hayatıma tek basıma devam edebileceğimi..bbi tek çocuk büyütmek kolay diil..Burnum surte surte de olsa büyürler.
Patates cuvali gibi sırtında tasimasam geçmişi,gormesem, duymasam bu kadar hirslanmayacagim belki..
Unutmak için var mi bi çözüm ?yaşadıklarımi ve o anlarda yüreğimde kopan fırtınaları? Nefret doluyum..yüzüne bile bakmiyorum.sevgi ve saygının ötesinde öyle bi değeri vardı ki..bunu kaybetmiş olmak yüreğimde koca bi boşluk..
Hayır diğer inanlar gibi çocuklarım için katlanılır da diyemiyorum ben kendimi bundan sonra düzeleceğini desede..inancım kalmamış..
Haftaya bi psikolog a gideceğim.elbet goremedigim birşeyler vardır..ofkem azalırsa ne ala..