Geçmişe takıntılı yaşamak.

Gecmisle gevis getirmek deniyor bu duruma.benim bir halam var kadin 30 sene knceyi yasamaktan bir turlu su ana gelemiyor.
Gecmisi gecmiste birak.

Ve asil değinmek gereken yere deginmemisim geçmişte ki olayları asla unutamiyorum.
Biri bana bir şey mi dedi beynimde yankılanıyor o gece sinirden uyaniyorum aklıma gelince. Amaan geçmiş bitmiş diyemiyorum.
Sürekli aklımın bir köşesinde yankılanıyor. Bir arkadaşım bana tartışırken bir laf söylediyse bitti. Her yüzüne baktığımda sinyal veriyor beynim.
Bu bende de var

Herkese merhabalar.
Basliktan da anlaşılacağı üzere geçmişe takıntılıyım. Sadece geçmişe değil genel olarak çok takıntılıyım.
Özellikle şu son 1 yılımı heba ettim bu yuzden. Yıllardır var olan bir durum ama çok yıkıcı bir olay yaşamamıştır daha önce. Yaşayınca da atlatamadım.

Yapı olarak zaten herşeyi takıntı haline getirebilen bir insanım. Her konu da var bu ve kurtulamıyorum. Yemek yediğim yer gittiğim kafe fotoğraf cekindigim fotoğrafçı bile yıllardır aynı. Başka yere yemek yemeye gidiyorum ama sanki oraya ihanet etmisim gibi geliyor. Hadi yemek yiyelim deyince ayakların oraya sürüklüyor beni. Bunlar yine ufak şeyler.
Takıntılı olduğum kişiler var. 7/24 sosyal medyadan takip ediyorum. Fake hesaplar açıyorum ve artık psikolojik bir rahatsızlık olduğunu dusunuyorum bunun. Genel olarak hep vardı birileri hatta buraya konu da acmistim sürekli düşünüyorum diye. Şimdi o kişi gitti yerine nefret ettiğim başka biri geldi. Sürekli dusunuyorum ve nefretimi tazeliyorum.
Aklımı kemiriyor o nefret. Ruyalarima giriyor artık . Dusunmemeye çalışıyorum ama elimde değil sürekli beynimin bir kosesinde.
Bunu da geçersek aslında her konuda takintiliyim. 5 tane yastıkla yatiyorum yatakta biri olmayınca rahat edemiyorum kimseye vermek istemiyorum yatakta bana yer kalmıyor ama yine de öyle alistim diye birakamiyorum.
Aliskanliklarimi degistiremiyorum. El yıkama konusu mesela başka bir örnek günde 100 kere ellerimi yikiyorum.
Yemeğe oturduk arkadaşımla sofra kurmadan yemek bitimine kadar 10 kere elini yikadin dedi. Temizlik hastalığı değil tamamen takıntı.
Bu ve bunlar gibi bin tane takintim var. Ne yapmalıyım ilaç tedavisi etki eder mi bilmiyorum. Hastanelerden de nefret ederim zaten o yüzden gitmek istemiyorum..
Biraz benim gibisin, biraz değil gibisin. Geçmişe takıntı bende de var ama sindirilememiş kuyruk acısı kıvamında.. Öylesi kin ve nefret dolmuşumki bazen kendimi sihirli bir küreyle geçmişe gitmişim gibi hissediyorum. Durup dururken gözümün önüne gelen sahnelerle ve buna sebep olan insanlarla zihnimde savaşıyorum resmen. Sonra toparlanıp günümüze dönmeye çalışıyorum. Dönebilirsem ne ala, bazen 1 hafta dönemediğim oluyor. Ve bu yüzden 1 hafta yavrusunu kartal kaçırmış Fatma Girik modunda dolaşıyorum. Psikoloğa gitmeli..

Beni anlatmissin :) Hamile oldugumu ogrenince cocuguma da hayati zehir edicem boyle deyip terapiste gittim aylarca. Is birligi yapmaya hazir oldugum icin ve hamile oldugum psikiyatriye gidip ilac kullanmadim ama cok zor oldu. Hala bazi takintilarim var, gecmise saplanmak gibi, onlar icin de terapiye gidicem.

Dun bununla ilgili kitapta okudum psikoloji kitabiyla doktorun bir hastasi var bir sorunu var bunu yakinti haline getiriyor du once yemek yemege sonra alisverise takintisi vardi kendisini alisveris yaparkan iyi hissediyordu ona ilgi gostermelerin vs sonra pskilok ona bu rahatsizligini soyledi once kabul etmek istemedi sonra bu takintilariyla yuzlesmek hosuna gitti ve ayni anda baska psikologa daha gitti bu tatz birseydi yani sizi rahatsiz edecek derecedeyse ve kurtulamiyorsaniz yardim almaniz lazim eger boyle birseyse.

Dun bununla ilgili kitapta okudum psikoloji kitabiyla doktorun bir hastasi var bir sorunu var bunu yakinti haline getiriyor du once yemek yemege sonra alisverise takintisi vardi kendisini alisveris yaparkan iyi hissediyordu ona ilgi gostermelerin vs sonra pskilok ona bu rahatsizligini soyledi once kabul etmek istemedi sonra bu takintilariyla yuzlesmek hosuna gitti ve ayni anda baska psikologa daha gitti bu tatz birseydi yani sizi rahatsiz edecek derecedeyse ve kurtulamiyorsaniz yardim almaniz lazim eger boyle birseyse.

Bir psikiyatristin gizli defteri :) Sonunda psikiyatrist takıntısı olmuştu.Birden fazlasına gidiyordu.

Bence de en kısa zamanda tedaviye başlamalısın.Kendi kendine düzelmez.Zaten birden fazla takıntın var ve geçmişle de hesaplaşma halindesin.Ne kadar çabuk başlarsan o kadar iyi olur.

Önce psikologa o gerekli görürse psikiyatre yönlendirir zaten.

Hiç bekleme uçarak git.

OKB yada travma sonrası stres bozukluğu .Geçmişte geçmişte kaldı deyip önüne bakmak gerek ama beceremiyorsan ki burada o şekilde paylaşmışsın geç kalmadan psikoloğa git.

Back
X