geçmişi unutabilsek....

herkesin düşüncesi ne farklı, ben de işime kimsenin karışmasını istemem mesela, düğün hazırlıklarımı da hep kendim yaptım. nişan alışverişine eşimle ikimiz çıktık. onun bohçasını da, benim bohçamı da düzdük geldik. zaten çalışan insanlarız bütün ödemeleri de kendimiz yaptık. nişanda onun ailesinin takacağı seti de benim babamın ona takacağı saati de kendimiz aldık. özellikle de böyle olmasını istedim.çünkü ne onun ailesini ne kendi ailemi maddi ve manevi olarak yormak istemedim. bizi okutup büyütmek için yeterince yoruldular zaten. ama benim için buları eşimle birlikte tadını çıkararak yapmak güzeldi. sanırım senin eşin de çok yardımcı olmamış. eğer seni gerçekten üzen buysa, eşine tatlı dille, bazı şeylerin nasıl içinde kaldığını anlatabilirsin. belki bir şekilde gönlünü alabilir.

yanlız değilsin bır cok kişi senınle aynı durumda tabı bende bız bohca yaptık ama ne aldıgımı bilmiyorum o olsun bu olsunn birde nısan fotolarımı kımseye gösteremıyorum utanıyorum kıyafet alınmamıstı sadece gecelık takımı falan tabı bende ozaman daha yenı kapanmayı öğrenıyorum cok acaipmişim gunluk gıydıgım kıyafetlerle nişanımı yapmısım ne kadar acı verıor bazen baskasının nişan fotolarına bakarken ama dıyorum sonra aman olan olmus eşimle iyiyim cok sukur o yetıyor bazen bana..ama elti alıcaz zamanla tabı ona güzell bi nişan yapılırsa ozmn acır işte içim..

ya onu demek istemedim. böle bi tabir vardır ya ondan dedim. tabiki dul kadında telli duvaklı velenebilir evlenmeli. ama toplumda böle bişi varya. dul kadının evliliği önemsenmez sanki öle oldu dedim. başka bşii aklımdan geçmedi.

Neyse boşverin, konuştukça batıyoruz, böyle kalsın daha iyi.
Sevgiler.

Keşke beynimiz istemediğimiz her anıyı silebilse...

Ama bizlerde kendimize acı çektirmeyi seviyoruz deşip deşip kurcalamayı kendimize acı çektirmeyi..

Herkese akıl verebilirken kendimize hayrımız olmuyor bazen..

Bende bi çok şeyi silip atmak istiyorum..

Ama olmuyor insan nereye giderse gitsin geçmişinide bavulu gibi peşinde götürüyor gittiği yere..

Umarım bundan sonrası güzel olsun

[I]Aynı şeyi bende yaşadımm . . Çevremde evlenen alışverişlere çıkanları gördükçe üzülüyordum
Artık Takmıyorum kafama. . .Onlar utansınlar yaptıklarından
Bana nasıl alışveriş yapmadılarsa görümcem evlenirken damat tarafıda ona yapmadı . . Kayınvalidem çok içlendi .. Bana yapılanın aynısı oldu diyince sustu :82: [/I]

Valla oturup güzel güzel yorum yapacaktım ama bu dul kadın muhabbetine girdiniz ya artık üzülemiyorum sizin için açıkçası.
Dul kadınlar ölsün zaten, hiç bi şeyi hak etmiyo onlar...

kim dedi size dul kadınların hiçbişeye hakkı yok dıye.
sadece halk arasında bu laf kullanılır 'bısey yapmadılar dul kadın gıbı' denir.
ataların sözü bu..
kime ne dul kadın ister gelınlık giysin yenıden ister gıymesın kime ne ki.
burada dul kadınların tekrardan boyle şeyler yapmaya hakkı yok denmıyokı.
sadece dul kadın örnek gösterıliyo..

ataların sözü bu..

bendelafımı açıkladım ama biraz fazla hassas bu konuda galiba. kötü niyetle demedim. hatta bi daha evlencek olsam bu içimde kalan herşeyi, düğünü derneği yaparım :D

İlkönceleri bende hep senin gibi düşünüyordum Durumları çok çok fevkaladenin fevkinde olmasına rağmen nuh zamanından kalma bir dürü. hiç önemsenmedim.İlk 1 sene kendi kendimi yedim. Ama şimdi kendime geldim Yapmamışlar, yapmak istememişler Hor görmüşler, o kendi ayıpları .Çocuklar doğdu Dışarıya hediye örgü ören, Kendi torununa bir patik bile örmedi.Kafama hiç takmadım .Ben o zaman kendime etmişim,Boş yere kalbimi yormuşum ne gerek var. Şimdiki parolam İleri diyorum, Ben bu dünyaya üzülmek için gelmedim Güzel ve mutlu günler bizleri bekliyor.Beni sayanı bende sayarım. O kadar Dert etme .Sabaha çıkacağımız garanti mi?

ilkönceleri bende hep senin gibi düşünüyordum durumları çok çok fevkaladenin fevkinde olmasına rağmen nuh zamanından kalma bir dürü. Hiç önemsenmedim.ilk 1 sene kendi kendimi yedim. Ama şimdi kendime geldim yapmamışlar, yapmak istememişler hor görmüşler, o kendi ayıpları .çocuklar doğdu dışarıya hediye örgü ören, kendi torununa bir patik bile örmedi.kafama hiç takmadım .ben o zaman kendime etmişim,boş yere kalbimi yormuşum ne gerek var. şimdiki parolam ileri diyorum, ben bu dünyaya üzülmek için gelmedim güzel ve mutlu günler bizleri bekliyor.beni sayanı bende sayarım. O kadar dert etme .sabaha çıkacağımız garanti mi?

geçmişe saplanmayı bende istemiyorum da maalesef böyle bi yapım var. Bu dediklerinizi bende kendime diyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama bir oluyorsa iki olmuyor işte. Unutmaya takmamaya çalışıyorum hep.

iyi niyetli mi değil mi Allah bilir de hoş bi davranış olmamış tabi. şöle bişi de var ama. insan bişeyi ilk gördüğünde beğenmiyo sonra bakıyo her yerde ondan var o moda bu sefer kişinin de o şeye beğenisi oluşuyo. belki böle bişidir. tanımadan yorum yapmak zor. kasıtlı mı yaptı burdan bilemeyiz. sen daha iyi bilirsin.

hayır mesele takı alınması eşya alınması falan değil. önemsenmemek ve değer verilmemek. mal mülk derdinde olsam maddi durumu kötü biriyle evlenmazdim zaten. kayınvalideniz size değer vermiş ve kendisine ait birşeyi takmış ne güzel. ben kayınvalidemin maddi imkanı yok die hiç bişi talep etmedim. evlendim odasını düzeltiyorum bi baktım sandıkta neler var neler. değer verip koyma gereği koymamış. boşu boşuna ben çevremde mahçup olmuşum yani. alınmaması değil mesele değer verilmemesi

Yok, ben olayı maddiyatçılık olarak görmüyorum. Ne yalan söyleyeyim, bu forumda ilk defa bu tür konuları okumaya başladığımda (yani sizin konunuz değil, genel olarak diyorum), biraz işin içinde maddiyatçılık var gibi gelmişti bana. Ama sonra anladım ki, dediğiniz gibi, (istisnalar olsa da) iş kendini değer verilmiş hissetmek. Ama işte, o sandığın içinde sararıp gidecek olan şeyler için çevreye mahçup oldum gibi düşünmemeye çalışın. K. valideniz o sandıktakilerle vedalaşamamışsa bir türlü, o onun problemi olsun. Siz bunu aşmaya çalışın, içinizi sıkmasına izin vermeyin. Bu tür adetler evlenme işine güzellik, keyif, mutluluk katması gereken adetler bence. Ama onlar yapılmadı diye de kendinizi kötü hissetmeyin, bir daha yerine konulmayacak birşey kaybetmişsiniz gibi düşünmemeye çalışın bence.

Eşinizin bütün parasal işlemleri size bırakmış olması, tabi size ilave bir sorumluluk yüklemiş. Ama demek ki bu konuda sizin yargılarınıza güveniyor, değer veriyor ki bunu yapmış.

bimiyorum ya herşey olacağına varır.........

Son düzenleme:
Yok, ben olayı maddiyatçılık olarak görmüyorum. Ne yalan söyleyeyim, bu forumda ilk defa bu tür konuları okumaya başladığımda (yani sizin konunuz değil, genel olarak diyorum), biraz işin içinde maddiyatçılık var gibi gelmişti bana. Ama sonra anladım ki, dediğiniz gibi, (istisnalar olsa da) iş kendini değer verilmiş hissetmek. Ama işte, o sandığın içinde sararıp gidecek olan şeyler için çevreye mahçup oldum gibi düşünmemeye çalışın. K. valideniz o sandıktakilerle vedalaşamamışsa bir türlü, o onun problemi olsun. Siz bunu aşmaya çalışın, içinizi sıkmasına izin vermeyin. Bu tür adetler evlenme işine güzellik, keyif, mutluluk katması gereken adetler bence. Ama onlar yapılmadı diye de kendinizi kötü hissetmeyin, bir daha yerine konulmayacak birşey kaybetmişsiniz gibi düşünmemeye çalışın bence.

Eşinizin bütün parasal işlemleri size bırakmış olması, tabi size ilave bir sorumluluk yüklemiş. Ama demek ki bu konuda sizin yargılarınıza güveniyor, değer veriyor ki bunu yapmış.

yok değer veriyor olmasından değil. yani ilk başlarda bende öyle düşünüyordum ama anladım ki annesi de kendisi de sorumluluktan kaçıyo. bu yüzden ben sıkıntı yaşıyorum. bu ara kredi olaylarımız var. insan bi yalandan olsun ne yaptın diye sormaz mı. yani olay sadece geçmişte değil. tamam ben bi çok şeye katlandım ama bari değseydi. kayınvalidemi yormadım yaşlıdır parası yoktur diye. eşimi yormadım sevmiyor alışverişi, işinde sıkıntı olmasın die. bunları yaptım en azından kıymeti olsaydı.4 . günden kendi kıskançlıkları için beni üzmeselerdi. unutmaya hazırım hala bişeyi değiştirmeye niyetli olsalardı. bi ufak kusura bakma lafı bile yeter di. biz anlamıyoruz bu işlerden lafı daha ağır. ben bu eksikleri göze alıp evlendim. ama evlendikten sonra kendi annem gibi olur sandım. eşim sevgili iken benim ayaklarımı yerden kestiği gibi keser sandım. hatta daha mutlu oluruz sandım. evlendik ana oğul bambaşka oldu. bu aralar biraz daha iyi gibilerdi ama ben yine de mutsuzum. elimde bu evliliği mutlu kılacak hiç bşi yok çünkü. eşimin bana olan sevgisine inancım kalmadı çünkü. ona göre güya beni çok seviyor ama inanmıyorum

Üzüldügün seye bak, Allah herseyden önce saglik, mutluluk, huzur versin..

Senin yine bohcan olmus, benim nisanimda oda olmadi biz erkek tarafina bohca yaptigimiz halde bana ne bohca geldi ne de baska bisey.. Sadece elbisem, ayakkabim birde el cantam o kadar ama asla buna üzülmedim cünkü hepsi dünya mali..Allaha sükür simdi hic birseye ihtiyacim yok, dururmumuz el verdigince esim herseyin en iyisini aliyor.. Böylesi seylere üzülmemeni tavsiye ederim, Allah herseyi gönlüne göre versin..

hamileyim sanıyordum. midem falan bulanıyordu. herkes hamile misin die soruyordu. yüzüm hamile yüzü gibiymiş öle diyorlardı. sonra olmadı. hasta oldum. hayal kırıklığı yaşadım. bari bi çocuğum olsa. biliyorum sorun varsa bu ortamda çocuk yapma falan diyeceksiniz ama tek başıma bütün sorumluluk bende zaten. tek başıma çocuğumun herşeyi de olabilirim. maddi durum yüzünden erteledim hep çocuk olayını zaten. halbuki çok istiyorum. lise döneminden beri sayıklarım çocuk çocuk die. enerjimi kaybetmeden çocuğum olsun istiyorum.

ataların sözü bu..

bendelafımı açıkladım ama biraz fazla hassas bu konuda galiba. kötü niyetle demedim. hatta bi daha evlencek olsam bu içimde kalan herşeyi, düğünü derneği yaparım :D

Arkadaşlar... madem ikiniz de bu sözün çok anlamsız ve gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorsunuz, kullanmayın o zaman bu kadar basit.
Bir sürü başka örnek verilebilir bu durumu açıklamak için öyle değil mi?
Benim tek kızdığım şey bu sözler bi sürü konuda kullanılıyor, sonra tepki verince yok ben öyle demek istememiştim.
Demek istemediyseniz kullanmazsınız olur biter.
Bu sitede yüzlerce belki de binlerce "dul" kadın var, çok fazla hassas olmaya gerek yok buna itiraz etmek için ve evet birilerinin canı yanıyor bu tabirler karşısında.
Sevgiler, saygılar.

Back
X