geçmişi unutabilsek....

arkadaşlar... Madem ikiniz de bu sözün çok anlamsız ve gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorsunuz, kullanmayın o zaman bu kadar basit.
Bir sürü başka örnek verilebilir bu durumu açıklamak için öyle değil mi?
Benim tek kızdığım şey bu sözler bi sürü konuda kullanılıyor, sonra tepki verince yok ben öyle demek istememiştim.
Demek istemediyseniz kullanmazsınız olur biter.
Bu sitede yüzlerce belki de binlerce "dul" kadın var, çok fazla hassas olmaya gerek yok buna itiraz etmek için ve evet birilerinin canı yanıyor bu tabirler karşısında.
Sevgiler, saygılar.

hangi örnek verilebilir bu durumu açıklamak için?

hangi örnek verilebilir bu durumu açıklamak için?

Yani ben olsam "Sanki ben önemsizmişim gibi, değersizmişim gibi, hiç bir kıymetim yokmuş, eve yavru kedi alınıyormuş gibi 3 kuruşluk bohçaya gelin gittim" gibilerinden bir şeyler söylerdim mesela.
Bu arada yine de üzülme sen hiç, ciddi söylüyorum, öp de başına koy en azından bir bohçan olmuş.
Biz çaput bile görmedik zamanında...

yani ben olsam "sanki ben önemsizmişim gibi, değersizmişim gibi, hiç bir kıymetim yokmuş, eve yavru kedi alınıyormuş gibi 3 kuruşluk bohçaya gelin gittim" gibilerinden bir şeyler söylerdim mesela.
Bu arada yine de üzülme sen hiç, ciddi söylüyorum, öp de başına koy en azından bir bohçan olmuş.

ya ben anlatıyorumda kimse anlaşılmıyor. çulun çaputun derdinde değilim. önemsenmemiş olmak kötü. Alışverişe çıkalım diye ben dedim. Ben aldım herşeyi. Daha ucuzunu bulayım die taa nerelere gittim.tabi ki tek takıntım bu değil ama herşey birleşince toplu bi üzüntü oluyor. Bildiğiniz ukte oldu içimde işte.

Nişanlıyım.
Bir kere bile kızım ne istersin diye soran olmadı,arayıp halimi hatrımı bile soran olmadı,nişan bohçası diye bişey yok zaten tahmin edersiniz.

Bi an içimi dökmek istedim sanırım

Bende aranıp sorulmadım. O kadar ucuza gittim ki ondan kıymetim olmadı. Ucuz olanın kıymeti olmaz hiç bi zaman zaten. Iyi niyetimden oldu herşey.

Yani ben olsam "Sanki ben önemsizmişim gibi, değersizmişim gibi, hiç bir kıymetim yokmuş, eve yavru kedi alınıyormuş gibi 3 kuruşluk bohçaya gelin gittim" gibilerinden bir şeyler söylerdim mesela.
eşinizden ayrımısınız yoksa vefat mı etti.

Efsunefsun niye kendini böyle şeyler için üzüyosun,biz evlenirkende böyle şeyler yapmadık yani çok geleneklerine bağlı olmazsa olmazları olan aile yapımız yok benimde eşiminde ailesinin hattaki kayınvalide yüzük takılacağı zamn benle gelin alışverişi yapmak istedi ona bile tepem attı sonuçta aileler okutmuş etmiş evlendiğimiz zaman ikimizde ortalamanın üstünde geliri olan kişilerdik zaten hiç öyle düğünümüzü yapsınlar nişan bohçamızı yapsınlar falan nişan kıyafeti alsınlar demedim ben evlendiğim zaman başka şehirdeydim eşim başka şehirde nişan aile arasında ve eşimin ailesinin evinde oldu ben nişanıma kendim gittim elbisemi aldım ,düğün alışverişinde benle eşim yaptık beraber ve çok keyifliydi,kendimize ne gerekse onu aldık zevkimize göre yani ne benim annem bohçadır danteldir takıdır uğraştı ne de onun ailesi,şöyle düşünmüştüm eşimin ailesinden bişeyler istesem kendi annemdende istemek zorunda kalıcam hiç kimseyi yormak istemedim ama sağolsun eşim ne istediysem en güzelini en iyisini aldı,bi de evlenince set takılacak bilezik takılacak falan ,bunlarda zorunlu şeyler değil olmamalı da,zevke kalmalı,ben altını hiç sevmem,zarif bir kolye ,küpe almıştım eşim onu taktı düğünde,bir de saat almıştı onu da kendi içinden geldi aldı ben istemedim bile,çok takılmamak lazım.YApı meselesi ben çok gelenekçi bir insan değilim ondan olsa gerek bu şeyler hiç alıma bile gelmedi,benim eşimin ailesinden tek istediğim saygı,kişilik haklarıma saygı,hayat tarzıma,yaşantıma müdahale olmasın,mesafeli durulsun ,mesafe kararıma saygı gösterilsin bu bana yeter.

ya ben anlatıyorumda kimse anlaşılmıyor. çulun çaputun derdinde değilim. önemsenmemiş olmak kötü. Alışverişe çıkalım diye ben dedim. Ben aldım herşeyi. Daha ucuzunu bulayım die taa nerelere gittim.tabi ki tek takıntım bu değil ama herşey birleşince toplu bi üzüntü oluyor. Bildiğiniz ukte oldu içimde işte.

Aslında işte insan bilemiyor, keşke hiç para pul işine girmeseymişsiniz, bıraksaymışsınız onlar napıyosa yapsın.
Hoş onların da bir şey yapmaya niyeti pek yokmuş anlaşılan, bir de bulmuşlar senin gibi aman ucuzu olsun diye kendini paralayan bir gelin, yem de yanında yat.
Benim var ya şimdiki aklım olsa yemin ediyorum her şeyin en iyisini ağzımla isterim, işlerine gelirse.
Sen ne kadar iyi olursan ol el kızısın sonuçta, yeri gelir dünyaları da ayaklarının altına sersen, saygından iyiliğinden ölsen bitsen bile "benim oğluma kız mı yok" minvalinden bir şeyler duyar oturursun oturduğun yere, bu yüzden önemsenmedim diye kendini üzüp durma.
Zaten olan olmuş artık geriye dönüş yok.
Ben de kına geceleri, düğünler dernekler görünce içim az bi cız ediyor ama olanla ölene çare yok maalesef geçti gitti.
İyiysen, huzurluysan evinde, eşin kıymetini biliyorsa gerisini boşver gitsin zerre önemi yok.
Bu arada ben ayrıldım eşimden sormuşsun.

yok değer veriyor olmasından değil. yani ilk başlarda bende öyle düşünüyordum ama anladım ki annesi de kendisi de sorumluluktan kaçıyo. bu yüzden ben sıkıntı yaşıyorum. bu ara kredi olaylarımız var. insan bi yalandan olsun ne yaptın diye sormaz mı. yani olay sadece geçmişte değil. tamam ben bi çok şeye katlandım ama bari değseydi. kayınvalidemi yormadım yaşlıdır parası yoktur diye. eşimi yormadım sevmiyor alışverişi, işinde sıkıntı olmasın die. bunları yaptım en azından kıymeti olsaydı.4 . günden kendi kıskançlıkları için beni üzmeselerdi. unutmaya hazırım hala bişeyi değiştirmeye niyetli olsalardı. bi ufak kusura bakma lafı bile yeter di. biz anlamıyoruz bu işlerden lafı daha ağır. ben bu eksikleri göze alıp evlendim. ama evlendikten sonra kendi annem gibi olur sandım. eşim sevgili iken benim ayaklarımı yerden kestiği gibi keser sandım. hatta daha mutlu oluruz sandım. evlendik ana oğul bambaşka oldu. bu aralar biraz daha iyi gibilerdi ama ben yine de mutsuzum. elimde bu evliliği mutlu kılacak hiç bşi yok çünkü. eşimin bana olan sevgisine inancım kalmadı çünkü. ona göre güya beni çok seviyor ama inanmıyorum

Genel olarak evliliğinizden memnun değilsiniz yani. Anladığım kadarı ile siz sorumluluk üstlenmekten kaçmayan yapıda bir insansınız. Eşiniz ve annesin de, sorumluluk almayan kişiler olarak sizin yaptıklarınızın kıymetini anlaması çok zor. Anlayabilecek kişiler olsalardı zaten sorumluluktan kaçmazlardı. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama, bu iş hayatında da bu aynen böyledir. Bazı insanlar sorumluluğu, sıkıntıyı çeker, bazısı da hiç umursamaz. Size bu huyu değiştirin diyemem, çünkü pek de fazla değişmeyeceğini kendimden biliyorum. Sizin değişmeniz ne kadar zorsa karşınızdakileri değiştirmeniz de o kadar zor. Ama bu aralar biraz daha iyi gibilerse belki biraz umut vardır. Bu işi yürütmek, hele hele bir çocuk sahibi olmak düşüncesindeyseniz, durumu kabullenmeye çalışıp en azından sıkıntılarınızın, sorumluluklarınızın üstüne bir de bunun nedenini sorgulamayı, belki değiştirmeye çalışmayı eklememeyi deneyin isterseniz.

Bak sen var ya benim düştüğüm hatanın aynısına düşmüşsün.
Ben de zamanında aman yorulmasınlar, aman üzülmesinler, aman yüklerini hafifleteyim diye paraladım kendimi.
Ne faturasını bıraktım, ne alışverişini... sıfır arabamız vardı altımız da bendeniz salak gibi bilmem nerelerden ellerimde taşırdım patatesleri, soğanları, aman sevmiyo alışverişi, sıkılıyo bilmem ne diye.
Noldu? Oooh ne güzel yan gel yat, nasılsa her şey sen söylemeden yapılıyor, düşünülüyor havasına girdi eşim kişisi
Sonra gün geldi bütün o yüklerin altında kaldım da çıkamadım işte bir daha.
Bi kere eline sağlık diyen de olmadı... bi de üstüne yetti ayrılıyorum dediğimde ne şımarıklığım kaldı ne bencilliğim...
Sen sen ol bırak biraz yükü eşin de omuzlasın.
Kadın olduğunu unutma... herkes yerini, görevini, sorumluluğunu bilsin.

Arkadaşlar... madem ikiniz de bu sözün çok anlamsız ve gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorsunuz, kullanmayın o zaman bu kadar basit.
Bir sürü başka örnek verilebilir bu durumu açıklamak için öyle değil mi?
Benim tek kızdığım şey bu sözler bi sürü konuda kullanılıyor, sonra tepki verince yok ben öyle demek istememiştim.
Demek istemediyseniz kullanmazsınız olur biter.
Bu sitede yüzlerce belki de binlerce "dul" kadın var, çok fazla hassas olmaya gerek yok buna itiraz etmek için ve evet birilerinin canı yanıyor bu tabirler karşısında.
Sevgiler, saygılar.

vallahi siz türkıyede yaşıyosunuz dimi?
bu gıbı durumları anlatırken hep yıllanmış eskimiş atalarımızın lafları kullanırız derdımı anlatmak için.
hislere tercuman olunması için.bunu bilmemeniz benı şaşırttı.
neden bu kadar alındıgınızı anlayamadım doğrusu.?

ayrıca bu söz hiçte anlamsız değil gayet manadar bi söz eskiler söylemiş.
acıkçası benım aklıma başka bi örnek gelmedı?

vallahi siz türkıyede yaşıyosunuz dimi?
bu gıbı durumları anlatırken hep yıllanmış eskimiş atalarımızın lafları kullanırız derdımı anlatmak için.
hislere tercuman olunması için.bunu bilmemeniz benı şaşırttı.
neden bu kadar alındıgınızı anlayamadım doğrusu.?

ayrıca bu söz hiçte anlamsız değil gayet manadar bi söz eskiler söylemiş.
acıkçası benım aklıma başka bi örnek gelmedı?

O zaman bu çok anlamlı sözün lütfen anlamını bana açıklar mısınız... "dul kadın gibi" ne demek?

O zaman bu çok anlamlı sözün lütfen anlamını bana açıklar mısınız... "dul kadın gibi" ne demek?

dul bir kadın 2. kez evlendıgınde bazı yerlerde bekar bı kız gibi dugun yapılmaz, özenilmez.
kimiside yapar.

bekar bi kıza bohca vesaire hiçbişey yapılmazsa dul kadın gıbı derler...
dul kadın 2. kez evlendıgınde zaten 1. de yapılmış 2.ye gerek yok derler...

sonuçta böyle söylenir ben söyleyenın bu lafı çıkaranın yalancısıyım :1:

bence çok anlamlı bi söz :9:

dul bir kadın 2. kez evlendıgınde bazı yerlerde bekar bı kız gibi dugun yapılmaz, özenilmez.
kimiside yapar.

bekar bi kıza bohca vesaire hiçbişey yapılmazsa dul kadın gıbı derler...
dul kadın 2. kez evlendıgınde zaten 1. de yapılmış 2.ye gerek yok derler...

sonuçta böyle söylenir ben söyleyenın bu lafı çıkaranın yalancısıyım :1:

bence çok anlamlı bi söz :9:

Töööbe tööööbeee :1:
Var ya bi daha evleneyim, herkese inat davullu, zurnalı, balonlu, pastalı düğün yapıcam len :81:
İlkinde kandırdılar beni bi şey göremedim, aha bi dahakine sefasını süre süre giycem o gelinliği :9:

:9::9::9::9:
Töööbe tööööbeee :1:
Var ya bi daha evleneyim, herkese inat davullu, zurnalı, balonlu, pastalı düğün yapıcam len :81:
İlkinde kandırdılar beni bi şey göremedim, aha bi dahakine sefasını süre süre giycem o gelinliği :9:

:9::9::9::9::9::9::9::9::9: bendeeee..telli duvaklı olcam yine inşş:9::9::9: bohçamıda yaptırcam düğünümüde..zaten düğünümü ve gelinliğim hiç içime sinmemiştiiii:1::1::1::1:

Ben de zamanında aman yorulmasınlar, aman üzülmesinler, aman yüklerini hafifleteyim diye paraladım kendimi.
Ne faturasını bıraktım, ne alışverişini... sıfır arabamız vardı altımız da bendeniz salak gibi bilmem nerelerden ellerimde taşırdım patatesleri, soğanları, aman sevmiyo alışverişi, sıkılıyo bilmem ne diye.
Noldu? Oooh ne güzel yan gel yat, nasılsa her şey sen söylemeden yapılıyor, düşünülüyor havasına girdi eşim kişisi
Bi kere eline sağlık diyen de olmadı... bi de üstüne yetti ayrılıyorum dediğimde ne şımarıklığım kaldı ne bencilliğim...

Çok doğru söylemişsiniz çoookkkk. Güya o çalışıyor tüm gün, yoruluyor ya, ben yükleniyorum şu an herşeyi. Gezilecek yerleri, yenilecekleri giyilecekleri, evin neresinde ne eskimiş, hangi musluk damlatıyor, hangi kapıdan soğuk giriyor..Sürekli bi gözlerde dört dönme durumu. Sonuç mu ? Çok benzer. Ben akşşşama kadar çalışıyorum açıklaması. Benim de akkkşama kadar çalıştığım zamanlar oluyordu ama böyle değildi. Ben de inanıyorum artık, s.keni severler, seveni s.kerler... Adamın beslenmesine giyimine herşeyine dikkat ettim. Yemek yaparken yağda soğanlar yanmasın diye dakikaları hesaplardım, fast food yemekten şişmiş adamı sağlıklı beslicem diye porsiyonları küçültüp kalorisini nereden azaltırım diye diyet sitelerinde dolandım durdum günlerce. uğraştım da kime yarandım ? Ne kendisine ne anasına babasına. Bundan önce hiçbir sorun yaşamadığım insanların aslında kim olduklarını gördüm. Herkes kendi çocuğunun anne babası, unutmayın. Kimse benim çocugum da şunu etti, karşıdakini çileden çıkardı da o da öfkesinden artık yaktı gemileri demiyor. İlk ciddi krizde saflar belli oldu.Kaldı ki o kriz dediğim şeyde de abartı birşey yoktu. Burada neler neler yazılıyor, onların onda biri yoktu yaşananlar arasında, ama ayılmalar bayılmalar, telefonda bağırmalar çağırmalar, sinir krizleri, bavul toplamalar, neler oldu 2 günün içinde... Artık hiç kimseye güvenim kalmadı gerçekten. Herkesi potansiyel düşman olarak görüyorum. :43:Aileymiş, evlendiğin kişinin anne babası senin de annen baban oluyormuş, hepsi yalan. Kimse için de hiçbir makul-mantıklı isteğinizden vazgeçmeyin, ha yolunacak kaz gibi de görmeyin o ayrı. Ben nezaketimden ve kendi paramı kazanıyor oluşumdan dolayı gururumdan kimseden birşey istemedim ama kıymeti bilinen şeyler değil bunlar. Şu an ben de bir çok konudan dolayı ukteliyim. İstemediğim iğrenç bir yerde düğünüm yapıldı, herşeyi kendi başıma hallettim, beyefendi hazıra geldi evlendi... İşte o hazır bu hazır, yaşayıp gidiyoruz.

Ben de çok dolmuşum, rahatladım biraz. Sağolsun kk, iyi ki var :71:

ufak bi üzüntümü paylaşmak istiyorum. abim nişanlanıyor ve nişan bohçası falan düzüldü. ben alışverişte yoktum. sonradan gördüm aldıklarını. herşeyi almışlar ve en kalitelisi. çift çift almışlar. ve yine ister istemez kendi bohçam aklıma geldi. abimin nişanlısını kıskanmadım yani bi kere evleniliyor herşey alınmalı. kem gözle bakmıyorum. ama kendi durumumu hatırlayınca biraz içerleyip üzülüyorum. eşime ve eşimin ailesine öfkem artıyo. pişmanlıklar artıyo. üzüntü de artıyo tabi. benim nişan bohçamda alışverişe çıkalım diyen bile olmadı. ben dedim çıkalım die. kaynana güya bişeyden anlamıo. sen bilirsin herşeyi dio. ben de saflık inanıyorum. halbuki herşeyi öyle çok biliyor ki. 20 milyonluk çanta aldım mesela. ki onu da bohçada değil çok sonra. hiç kıyafet falan bişi almadım. zaten kendi kaynanam da kendi eşimde bendim. para bende duruyordu herşeyi ben tek alıyordum. ne safım. eşiminde bütün sorumluluklarını üzerime aldım ve adam hala bişiyle ilgilenmiyor. yalan bi soru bile sormuyo şunu naptın faturayı naptın falan die. neyse saçma bi iç döküntüsü oldu. üzülüyorum.

bukadar üzülme bence en azından nişan bohçan olmuş ya
benim o bile olmadı hatta nişanımda düğünümde olmadı
sade bir nikahla evlendik ailemde yoktu yanımda kaçarak evlendiğim için
ama allaha çok şükür mutluyum huzurluyum
yanlız sorun şurda eşimin bütün sorumluluğunu üzerime aldım demişsin
o niye neden bukadar rahata alıştırıyorsunuzki herkes sorumluluğunu billmeli
asıl sorun bu bence

seni çok çok iyi anlıyorum.düşünmemeye çalış.düşündükçe kendi kendine için içini yer.zaten düşünmenin de bi faydası olmuyor geçmiş geri gelmiyor.en azından kendini üzmemeye çalış.

kk da aman dört dörtlük kadın ol, hem evde, hem işde, hem bilmem neyde süper ol ki, kocan senden memnun olsun:37:, seni aldatmasın diyen üyeler okur umarım:27:

Back
X