Gecmisi unutamamamak

Evet bir kız kardeşim var uyuşturucu bağımlısı geçenlerde intihar etti 3. Kattan aşağıya attı kendisini tabi bir çok kez intihar girişimlerinde bulundu fakat bu sefer ki biraz riskliydi bir çok yeri kırıldı ameliyatlar vs

Geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüldüm. Böyle bir anne babaya sahip olmanın bedeli çok ağır oluryor.

Haftanın 6 günü karakola taşınan bir aile hayatında nasıl sosyal hizmetler devreye girmedi sizleri aileden ayırmadi ben anlamadım. Yani bayılacak kadar dayak yediğinizde etrafta bir komşu falan da mı sikayette bulunmuyordu

aile evınden ne zaman ayrıldın bılemıyorum ama evlılıkte sanırım erken yapmıssın nerden baksan 8-9 yıldır ailen ile görüşmüyor olmalısın. yenı bır iş bulmana cok sevındim belki yapmıssındır ama eğer ımkanın var ıse mekan değiştirmeni önerebılırım yasadıgın olaylara yakın mekanlarda olmakta surecı zorlastırabılır dıye dusunuyorum . kendı hayatında en doğrusunu sen bılırsın tabıkı... bu zamandan sonra ısığın hep yansın ki sende cevrendekileri aydınlat

Evet bir kız kardeşim var uyuşturucu bağımlısı geçenlerde intihar etti 3. Kattan aşağıya attı kendisini tabi bir çok kez intihar girişimlerinde bulundu fakat bu sefer ki biraz riskliydi bir çok yeri kırıldı ameliyatlar vs
Allah yardimciniz olsun cok uzuldum suan.insallah duzelirsiniz.zor seyler yasamissiniz gercekten. tedavi alabilirsiniz ikinizde. onun disinda , bir mesleginjz varmis ne guzel kendinize yeni bir yasam ortam kurun.gecmisi ve gecmisteki insanlari komple cikarin hayatinizdan.tatile cikin iyi gelir.iyi insanlarla arkadaslik yapabilirsiniz hayatiniza ve size iyi gelebilecek

o ifade acı bir gülümsemedir. yazım ya da anlatım şekli korkutucu değil trajediyi anlatıyor
Ben de şiddet gördüm hem de eşimden ama bunu gülümseyerek anlatamam. Sürekli bunu düşünürsem de ne kendime ne çocuğuma ne çevreme faydalı olamam. Yaşadıkları çok korkunç. Ben eşimden gördüğüm halde bazen hâlâ rüyalarıma giriyor kabuslar görüyorum kan ter içinde uyanıyorum. Psikolojik terapi görmeyi düşünüyorum. İşe başlar başlamaz ilk maaşımla iyi bir terapist bulacağım. Böyle ömür mü geçer?

Konu sahibi mesleğin de varmış. İyi bir terapist bul. İyi olmak senin de hakkın.

Haftanın 6 günü karakola taşınan bir aile hayatında nasıl sosyal hizmetler devreye girmedi sizleri aileden ayırmadi ben anlamadım. Yani bayılacak kadar dayak yediğinizde etrafta bir komşu falan da mı sikayette bulunmuyordu
Bunu bir çok kez ben teklif ettim memur arkadaşlara fakat oranın daha kötü durumda olduğunu söylediler bakın böyle şeyler size anormal gelebilir fakat o dönem işler tam olarak bu şekilde isliyordu annem defalarca kez şikayetçi olmasına rağmen ne bir tutuklama kararı ne bir yaptırım uygulandı bir şekilde karakolda uzlastirilma sağlanıp tekrar eve gonderiliyorduk artık işleyiş değişmiş mıdır bilmiyorum fakat tek yaptıkları şey hastaneye götürüp darp raporu almak ifade almak sonrasında ki süreç mahkemeye taşınıyor çoğu kez gitmiyorduk bile mahkemeye ancak ve ancak bir arama kaydında çıkarsa o şekilde götürülüyordu aile bireyleri durum bundan ibaret bizim ülkemizde şiddet kaniksanmis birsey ben hiç unutmuyorum memur bir kadın arkadaş vardı bana dediği ne var yani bende dayak yedim annemden senin gibi şikayetç4i olmadım ama oldu sonra bir diğer yaşı ileri bir memur bey insan hic annesini şikayet eder midedi

Çok geçmiş olsun. Maalesef hepimiz bu hayatta başka bir şeyle imtihan oluyoruz. Geçmişin üzerinizdeki tesirini azaltmak için yazmayı deneyebilirsiniz. İsterseniz sonra yırtıp atın ama içinizden ne geliyorsa sansürsüz bir şekilde yaşadıklarınızı, ailenize karşı hissettiklerinizi dökün kağıda. Çünkü yaşanan her şey bizim psikolojik dünyamızda izlerini taşır. Kendini ifade etmek ister; ben bunları yaşadım, böyle hissediyorum diye. Öfke ise öfke. Gerekirse küfrünüzü yazın o kağıda ama neyse o. Bunu o duygular tamam deyip susana kadar yaparsanız inşaAllah çok iyi gelecek.

Bunu bir çok kez ben teklif ettim memur arkadaşlara fakat oranın daha kötü durumda olduğunu söylediler bakın böyle şeyler size anormal gelebilir fakat o dönem işler tam olarak bu şekilde isliyordu annem defalarca kez şikayetçi olmasına rağmen ne bir tutuklama kararı ne bir yaptırım uygulandı bir şekilde karakolda uzlastirilma sağlanıp tekrar eve gonderiliyorduk artık işleyiş değişmiş mıdır bilmiyorum fakat tek yaptıkları şey hastaneye götürüp darp raporu almak ifade almak sonrasında ki süreç mahkemeye taşınıyor çoğu kez gitmiyorduk bile mahkemeye ancak ve ancak bir arama kaydında çıkarsa o şekilde götürülüyordu aile bireyleri durum bundan ibaret bizim ülkemizde şiddet kaniksanmis birsey ben hiç unutmuyorum memur bir kadın arkadaş vardı bana dediği ne var yani bende dayak yedim annemden senin gibi şikayetç4i olmadım ama oldu sonra bir diğer yaşı ileri bir memur bey insan hic annesini şikayet eder midedi
Bana pek inandırıcı gelmedi konunuz bilmiyorum. Belki de inanmak istemiyorum.

Bana pek inandırıcı gelmedi konunuz bilmiyorum. Belki de inanmak istemiyorum.
Keşke yalan olsaydı hepsi ama ne yazık yazık gerçek bir önceki yoruma istinaden size ekran görüntüsü aldım aslında ispat olarak düşünmeyin bunu Hani dediniz ya devlet kolluk kuvvetleri mahkeme neden sizi almadı diye almadılar işte yıllarca geldik gittik mahkemelere karakollara sonuç mu sonuç yok 0

Eklentiler

• Screenshot_20230907-154045_Chrome.webp
    Screenshot_20230907-154045_Chrome.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 75
Keşke yalan olsaydı hepsi ama ne yazık yazık gerçek bir önceki yoruma istinaden size ekran görüntüsü aldım aslında ispat olarak düşünmeyin bunu Hani dediniz ya devlet kolluk kuvvetleri mahkeme neden sizi almadı diye almadılar işte yıllarca geldik gittik mahkemelere karakollara sonuç mu sonuç yok 0
Hatta size abartılı gelmiş bile olabilir ama vücudumda ki kesikler için rapor çıkartmaya giderdik polis arkadaşlarla artık o kadar alismislardi ki bu duruma normal sıradan birsey gibi gider raporumuzu alır dönerdik karakola hatta sanırım onlar için ekstra bir iş yükü bildiriyor olsa gerek ki çoğu zaman işleme bile gerek görmeden konuşup yollarlardi

Eklentiler

• Screenshot_20230907-154518_Chrome.webp
    Screenshot_20230907-154518_Chrome.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 77
Bu yoruma güldüm yani yanlış anlamayın size değil bu yazdıklarım pastanın çok ama çok küçük bir dilimi de o yüzden yani bizim rutinimiz buydu o evdeyken sizler nasıl günde 3 öğün yemek yiyerek buyuduyseniz bizde dayak yiyerek büyüdük:)
Ahhh canım sana sarılıyorum neleri asmissin bunlarda geçer senin kadar olmasa da babamın fiziksel psikolojik şiddetine maruz kaldım 25 yaşıma kadar evlendim kurtuldum.ettigi laflar küfürler verdiği fiziksel acılar hicbirini unutmadım aklıma geliyor öldü gitti ama zaten yıllar önce benim için ölmüştü perişan haldeydi hiç umrumda olmadı onu hiç özlemiyorum sende iyi bir anne olacaksın hep seveceğim bir evladin olacak

Bu yoruma güldüm yani yanlış anlamayın size değil bu yazdıklarım pastanın çok ama çok küçük bir dilimi de o yüzden yani bizim rutinimiz buydu o evdeyken sizler nasıl günde 3 öğün yemek yiyerek buyuduyseniz bizde dayak yiyerek büyüdük:)
Neden devlet sizi yurda yerleştirmedi, madem hergun karakoldaydiniz ve şiddet gördüğünüz biliniyordu.

Sizinle baştan savma ilgilenen işini doğru yapmayan memurları da şikayet etmenizi öneririm bu şekilde davranılması geçiştirilmeniz falan garip yani hani bir memur öyleydi iki memur öyleydi diyelim hepsi mi hiç işini düzgün yapmayan kişilerdi bilemedim. Dediğim gibi belki de inanmak istemiyorum bu kadar ihmal edilmiş hor görülmüş olmanıza

Hatta size abartılı gelmiş bile olabilir ama vücudumda ki kesikler için rapor çıkartmaya giderdik polis arkadaşlarla artık o kadar alismislardi ki bu duruma normal sıradan birsey gibi gider raporumuzu alır dönerdik karakola hatta sanırım onlar için ekstra bir iş yükü bildiriyor olsa gerek ki çoğu zaman işleme bile gerek görmeden konuşup yollarlardi
kesikleri kim yapıyordu babanız mı
kim şikayet ediyordu
kaç yaşındaydınız
cidden neden korumaya alınmadınız

Back
X