Gecmisim babam,siddet

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.978
148.645
798
Iyi geceler arkadaslar demin yine siddet goren bir kadinin konusunu okudum gozumun onunde annem canlandi ofkem yine bir anda alev aldi hep boyle oluyor babami seviyorum ama affedemiyorum birazda icimi dokmek istedim

Ben cocukken babam alkol alirdi sık sık anneme cok kez siddet uyguladigina hep sahit oldum cok kucukken pusup agliyordum arada bende kaynardim dayaga sakin bir cocuktum aslinda ama buyuyordum buyudukce boyun egmemem gerektigini dusundum bu boyle gitmez dedim anneme bosan diye baski yaptim olmadi zavalli annem babamin hem dayagini yer hemde kirdiklarini temizlerdi ben bunu kaldiramazdim ve yine kirip dokmustu gitmeyeceksin dedim temizleme istedigini yapsin ama annem yine olay olmasin diye babamin dedigini yapip temizledi .Ben iyice bileniyordum, bu suredede buyuyordum uzatmayim gel zaman git zaman onca yil annemin yapamadigini ben yaptim sanki cok huzurluymus gibi ses etmeyelim daha buyumesin nereye kadardi. Beni bagirmasiyla korkutamiyordu hicbisekilde korkmuyordum ve anneme kullandigi emirleri bana yapamiyordu kendimi hep savundum annemi hep savundum hatta benden ozurler bile diler oldu ki benden degil annemden dilemeliydi bu noktaya tabiki kolay gelmedi o uzuyorsa ben onu daha cok uzdum herkesin zayif noktalari vardir bunu en iyi en yakinlari bilir ama yaptim iste ozur diledi artik o noktadada kucagina atlamadim elbet sozlerim sivri oldu bir gram bile acimadim karsimda caktirmamaya calissada mahcubiyetini gordum yuzunde acik secik utaniyordu benden bir an bile yumusamadim ... neyse simdimi simdi 21 yasindayim evliyim hemde babam artik cok cokk degisti eski hali yok oldu onu seviyorum aslinda ama aklima o cehennem gunleri geldigi zaman ona karsi ofkem tazeleniveriyor ben kendime eziyet ettirmedim ama annem iste o zoruma gidiyor neden okadar sakindi neden kendini ezdirdi icimi yiyor onada kiziyorum biliyorum affetmem gerek ama hala yapamadim
Cesaretsiz olmayalim kizlar aman huzur kacar aman daha buyur demeyelim annemin o hali evlat olarak aklimdan kalbimden cikmiyor ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin ..annemin yerine ben deveyi guddum .. iyi mi oldu evet artik iyi ama gecmis kolay kapanmiyor ..caninizi sıkmamak adina cok cokkk kisaltip ozet gectim

Sevgiler

Şiddetin acısı mezara da girsen geçmiyor işte. Malesef eski kadınlar hep ezdirmiş kendilerini. Meslek yok iş güç yok. Mesleği olan da boşanmak olmaz ayıp diyip kalmış.
Annem calisiyordu bu dayak meslege ise guce bakmiyor bayanlar artik anlayalim burda ne meslek sahibi kadinlar siddet gordum diye konu aciyor malesef

Babanız şimdi mutlu aile tablosu çiziyodur. Annenize çok iyi davranıyodur, çevredekiler vayy be ne kadar iyi bi adam diyodur.
Elegune karsi tablo cizmeye calismiyor calismiyoruz neyin ne oldugunu cogu kisi biliyor zaten seslerdende mahalle ayaga kalkiyordu ozamanlar eminim

Canm bugune kadar atmadiysan daha da atar misin bu dusunceleri bilemedim..
Onlar babamiz annemz diye hatalarini gordukten bile sevmeye calisiyoruz unutmaya calisiyoruz ama olmuyor dimi? Haklisin..
Kendini bi sekilde iyilestirmen lazim eger daha once o mahcubiyeti gorduysen su anda sana utanarak bakiyordur belki..
Annenle aralari nasil peki?
Ayrica seni tebrik ederim cesaret edip baş kaldirmissin anneni kendini korumussun ve bj gercekten yurek isteyen bir sey..
Hani diyorsun ya annem neden sustu neden sesini cikarmadi. Acaba aralarinda annenden kaynakli bir sorun mu oldu senin bilmedigin..

yaşlarımız yakın yaşadıklarımız benzer.benimde sürekli alkol alan bi babam vardı.her zaman dövmezdi 2 kez şahit oldum.şuan olsa çok etkilenmem ama çocukken bambaşka oluyo.içinde bi huzursuzluk.bi taraftan yakıştıramıyosun.heleki son olay aklımdan çıkmıyo.biz odada onların kavga seslerini birbirimize bakıp dinledik bi süre.sonra ben bağrış çağrışla çıkmıştım odadan.babamda bi mahçubiyet kendinii anlatmak istiyo ama konu özel olduğu için anlatamıyo.napıcağını şaşırmıştı.aldattı ahlaksız mesajlarını tek tek gözümle okudum.şimdi namaz kılan bi adam.inkar edemem ne dersem yaptı benim iiçin emeği çok hala içim titrer o üzülcek diye.ama çok da şey yaşattı.Allah affetsin.benimde içimde yara.aldatılmakta çok büyük bi korku oldu.

Annemden kaynakli degil babamin icmesinden gezmesinden eve para kalmiyordu annem tek basina gecindirmeye calisiyordu isciydi afedersin essek gibi calisiyordu iki kurusa ne bi gezmesi ne ustune basina bisey alamazdi babam gece yarilari geliyordu eve hic unutmam mercimek corbasi yapti diye tencereyi firlatmisti bende ordaydim ordan bile olay oluyordu

Ne guzel senin ki sana karsi duyarliymis benim o duruma getirmem beni cok fazla yipratti

Ne guzel senin ki sana karsi duyarliymis benim o duruma getirmem beni cok fazla yipratti

yaptığından utandı aslında o an.şuan da duyarlıdır.o günlerde de zaman zaman duyarlıydı.ama genel olarak herşeye kızan, bağıran, su istemek için bile sinirli sinirli bakıp işaret eden,oturup konuşmayan,bişey söylemeye çekindeğim çıtımı bile çıkaramadığım bi adam geliyo aklıma.hatırlamazsam o günleri çok vefa borcum varmış gibi hissediyorum,vicdan yapıyorum.hatırlarsam ogünlerde yaptıklarının şimdi cezasını çekiyomuş gibi.

Iste ben citimi cikartmasam bizimkinin duyarlancagi filan yoktu Allah kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemez

Her erkek gibi babanızda 50 sinden sonra değişmiş
ama iş işten geçmiş sizin ve annenizin hayatında böyle kötü bir geçmiş bırakmış
zulüm bambaşka birşey Allah kimseye yaşatmasın

Her erkek gibi babanızda 50 sinden sonra değişmiş
ama iş işten geçmiş sizin ve annenizin hayatında böyle kötü bir geçmiş bırakmış
zulüm bambaşka birşey Allah kimseye yaşatmasın
50 yasini gecmedi babam genc evlilik yapilmis ama yeni duzelmedi ben 18-19 yasindayken duzelttim duzelttim diyorum cunku cidden pisip kalsaydim bende annem gibi daha cekecegimiz vardi eminim cunku alkolu birakmamisti sadece daha az icti ve hincini evde anneme ota boka dayak atarak alamiyordu onun bizi uzdugu kadar uzdum onu ve annem onu terk etmesede en sonunda ben evi terk ettim annemin yuvayi dagitamicagini biliyordu ama onuda annemin yerine yapar ben dagitirdim kendine gelmeseydi bazi seyleri gormeseydi guzel seyler olmayacakti dedim ya ya deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin ben hazirdim herseye o duzen oyle gidemezdi ve sonundada kendine geldiginde son yumruguda koydum bi babanin evkattan duymak isteyecegi en son seyleri vurdum yuzune gozume bakamiyordu konusurken...

Arkadasm insallah unutabilirsin ya da daha az hatirlarsin tek dilegim bu

En çokta ruhunu tabi bazen her fırsatta babana laf sokasın geliyo demi benim babam alkol kullanmadı ama babaannem dedem halamlar amcamların yüzünden çok dayak yedi babam şofördü bırakıp giderdi bizi aç susuz kalırdık kazandığını hep onlara verirdi ama zavallı annem çalışıp dururdu şuanda çok çok iyiler madden ve manevi yönden ama ben her defasında laf sokuyorum hem de yedi sülaleye... bu kadın gözüyle baktıkları annem 14 yaşında gelin oldu annemin annesi ve babası da kardeşleri de sokmuş olduğum laflardan geri kalmıyor asla kalamaz da ama çocuk yaşta ruhumuz çok incindi be bi de şimdiki gençler şöyle böyle diyenlere daha bilinçliyiz çokk şükür diyorum.

Ne mutlu ki size babanız değişmiş, Rabbim huzurunuzu bozmasın. Ben baba sözcüğünü bile kullanmaktan nefret ediyorum. Rahmetli anneciğimin eşi dövmek az kalır, işkence ediyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…