Geçmişimizi silemiyor muyuz?

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Hayatımla ilgili birçok konuyu buraya yazdım.
Burada herkes birbirini az çok tanıyordur.

Açtığım konuların kahramanları da dahil olmak üzere, hayatımda yaşanan çoğu şeyi hafızamdan silmek istiyorum.
Başka bir şehre gittiğimde bile, körün taşı gibi geçmişimden bir arkadaşımla aynı üniversitede karşılaşıyoruz.
Geçmişte kurduğum dostlukları, yaşadığım ilişkileri hafızamdan silebilsem keşke.
Kötü bir şey mi yaşadın derseniz, hayır yaşamadım.
Aksine çok eğlenceli, hoş anılarım var ama yine de istemiyorum bunları.
Geçmişimde ilişkim olan kimseyle karşılaşmak istemiyorum.
Keşke her şeyi, hem onların hafızasından, hem de kendi hafızamdan silebilsem.
Onları facebooktan bile gördüğümde rahatsızlık duyuyorum.
Bana ailemle ilgili zor dönemlerimi hatırlatıyorlar.

Bu konuda ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.
Düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Son düzenleme:
gecmisinizi silmeniz mumkun degil... olanlara ve onlara ragmen yolunuza devam etmenin bir yolunu bulmalisiniz.. psikologa gitmek faydali olabilir

insan hatıralarındaki yaşanmışlıkları ile bütündür
hatta bununla ilgili çok ta güzel bir söz vardı
sizi siz yapan bu yaşanmışlıklar
çok can yaksa dahi
kaybetmek istemeyeceğini düşünüyorum
geçmişi silme
geçmişte istemediklerini görmezden gelmeyi öğren

Geçmişle yaşanmaz elbet ama insanların ne günahı var ki yaw çıkıyorlarsa karşınıza

gecmisinizi silmeniz mumkun degil... olanlara ve onlara ragmen yolunuza devam etmenin bir yolunu bulmalisiniz.. psikologa gitmek faydali olabilir
Yolunu bulamıyorum.
Görünce çimi hüzün kaplıyor.
Her şeyi değiştirmek istiyorum ama mümkün değil.

Yolunu bulamıyorum.
Görünce çimi hüzün kaplıyor.
Her şeyi değiştirmek istiyorum ama mümkün değil.

kendi kendinize yapamiyorsaniz yardim alin bence bu sekilde kacarak yasanmaz cnku kendinize zarar verirsiniz sadece.. ya da zamana birakin

Şimdiki aklımı onlara borçluyum bu doğru.
Ama kötü hissediyorum, elimde değil.
Öyle zor zamanlar atlattım ki, aklıma bile gelmesini istemiyorum.
Çünkü atamayacağım, ailemden olan insanları affetmeye çalışıyorum.
Hatırlayınca yeniden hırçınlaşıyorum.

Geçmişle yaşanmaz elbet ama insanların ne günahı var ki yaw çıkıyorlarsa karşınıza
Yorumunuza güldüm, teşekkür ederim :)
Bazıları en kötü anlarıma şahit oldular.
O dönemlerimin, onlarla da anıları var.
Gördüğümde tekrar hatırlıyorum, yeniden hırçınlaşıyorum.
Önceden çok sinirli ve saldırgan yaklaşımlarım vardı canımı yakanlara karşı.
Şimdi daha sakinim ama tekrar hatırladığımda, içimden dur şunun hesabını sorayım diyorum.

kendi kendinize yapamiyorsaniz yardim alin bence bu sekilde kacarak yasanmaz cnku kendinize zarar verirsiniz sadece.. ya da zamana birakin
Çok fazla zamana ihtiyacım var.
Hatırlayamayacak kadar çok.

Alzheimer..

basa saksi dusmesi..

hipno terapi..

b12 Yi eksik etmek..

ufo gormek..

ölümden dönmek..

çocuk yapmak..

ayak serce parmağını masaya vurmak..

acı bıberın vücuttan çıkışı..

bunlar ınsana herseyı unutturan şeylerdir..

yapabilir misin bilmiyorum ama küçükken düşer bi yerimizi acıttığımızı şuan anı olarak hatırlıyoruz. geçmiş yaşantınız da birer anıdır. kolunuz kırılır o zaman çok acı çekersiniz ama suan onun bir anınız olduğunu bilirsiniz. anlatabildim mi bilmiyorum :) sonuç olarak geçmişe takılı kalmayın geçmiş geçmiştir.

B12 problemim var zaten.
Saydıklarınızdan birkaçını eleyip, kalanları denesem iyi olacak.
Duygusal konum dağıldı.

Geçmişle, şimdiki zamanda karşılaştığımda nasıl bir yol izlemeliyim peki?
Çünkü anı olarak kalmıyorlar, tekrar karşıma çıkıyorlar.

Geçmişle, şimdiki zamanda karşılaştığımda nasıl bir yol izlemeliyim peki?
Çünkü anı olarak kalmıyorlar, tekrar karşıma çıkıyorlar.

sen kendin çıkarıyorsun karşına. kuzum geçmişini sevgiyle hatırla o zaman hiç bi sıkıntı olmaz o zaman geçmişin anı olur. karşına çıkanlara karşı o zaman hiç bişey hisetmezsin.

sen kendin çıkarıyorsun karşına. kuzum geçmişini sevgiyle hatırla o zaman hiç bi sıkıntı olmaz o zaman geçmişin anı olur. karşına çıkanlara karşı o zaman hiç bişey hisetmezsin.
Doğru söylüyorsunuz ama o zamanki anılarım pek iç açıcı değil.
İyi, hoş olanları bile gölgede bırakıyor.
Sevmek benim için biraz zor.
Çok teşekkür ederim.

Doğru söylüyorsunuz ama o zamanki anılarım pek iç açıcı değil.
İyi, hoş olanları bile gölgede bırakıyor.
Sevmek benim için biraz zor.
Çok teşekkür ederim.

biliyorum yardımcı olamadım. geçmişte yaşadıklarını şimdi affedemezsen kurtulamazsın. ben de bir çok şey yaşadım hepsi kötü beni olumsuz etkileyen bir çok olaylarım oldu. bu geçmişi artık bi anı olarak kabullendim beni üzen kim varsa ne varsa affetmekle başladım. şimdiki huzurumu anlatamam bile. dene derim.

Yardımcı olmaya çalışmanız bile yeter çok teşekkür ederim.
Söylediğiniz şeyler çok doğru, ben de affetmeye çalışıyorum.
Aslına bakarsanız başarmıştım, gördüğümde selam verip, gülümseyebilecek kadar affetmiştim bazı şeyleri.
Bu aralar yaşadığım boşluktan dolayı sürekli aklıma geliyor.
Çok gergin ve stresliyim, belki de bu yüzden tekrar öfkeleniyorum geçmişe.

Gecmis adi ustunde bitmis gitmis bir sey.
Geleceginizi yani su an yaptiklarinizi farkli yapiyorsaniz zaten gecmisinizide aslinda degistirmis oluyorsunuz.
Insanlar sizi su anki halinizle hatirlayacaklar, sizden baska kimse gecmise takilmayacaktir.

aklına her geldiği an o düşünceleri kovmak için güzel şeyler getir aklına. düşünüyorum da geçmişi düşünmenin bir anlamı yok aslında geçmiş adı üstünde şimdi olsa yapmazdık çoğu şeyi.bide şöyle düşün bu hayat bize bir kere verildi sadece bir şans. hayatı dolu dolu yaşamak gelecekle ilgili güzel hayaller kurmak ve anı yaşamak için geçmişimizin karanlığına kendimizi neden hapsedelim ki. hayatınızda eminim güzel bir çok şey vardır onların kıymetini bilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…