Geçmişimizle Yaşamak...

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
Bazıları utanır geçmişinden,aklına bile getirmek istemez yaşanılanları,keşke ,keşke hiç yaşanmasaydı der,
pişmanlıklar duyar...
bazıları övünür geçmişiyle,yaşadı ve bitti der.
Peki geçmişle yaşamak,hala onun izlerini taşımak ve
şimdiki hayata etkileri olmalı mı sizce??

Bence olmalı, geçmişte yaptığın hataları gelecekte yapmamak adına.
Ama tamamen geçmişe bağlıda yaşanırsa psikolojik sorunlar baş gösterebilir.
Bu ikisini dengede tutmak önemlidir...

Hayatıma giren herkese, yaşanmış herşeye ;TEŞEKKÜRLER BÜYÜYORUM SİZİNLE...(şebnemferah):81:

gecmisi gecmiste birakmak lazim... ama unutmayacaksin da... ayni hatalari tekrarlamamak icin...

takilip kalmayacaksin da yoksa bugüne odaklanamazsin...

Einstein'in 2 güzel sözü:

1. Ayni seyleri tekrarliyip farkli sonuc beklemek aptalliktir

2. Gelecegi düsünmem, cünkü zaten gelecektir :)

gecmisimizden ders alip bugüne odaklanmamiz lazim bence...

geçmişten ders almak, tekrar aynı hataları yapmamak adına hatırlanmalı...
fazla takılıp da pisikolojiyi bozmamalı...denge lazım aslında..
ben kurmaya çalışıyorum hala...

geçmişle yaşamak egerkı kötü anıları varsa ve pişmanlıklar ınsanı bulunduğu zaman içinde mutsuz eden en büyük etkendir,ders cıkarmak lazım ve düşünmemek lazım diye düşünuyorum cünkü adı üstünde geçmiş,''DÜN biti YARIN gelmedi ANI yaşamalı bence:97:

geçmis geçmistir ben fazla takilmam ama geçmisimde yaptigim hatalar (eski erkek arkadaslari) benim nisanlimi baya bi ilgilendiriyor. hatta çok takmis bisekilde kendileri simdilik bisey demesede arada bir laf çarpitir ve az ayrilma noktasina gelmedik geçmis yüzünden

evet olmalı kesınlıkle..
dun kuru ekmek yerken bugun dolu sofrada oturuldu zaman gecmıs le o an dusunulmelı ..
gecmısde kotu bısı yapdıysan elbette sebebıde saklıdır ıcımızde buda bıze ders olmalı pay cıkarmamız ıcın unutulmamalı gecmıs derım ben..

ah canım ya,bu erkekler de fazla takılıyor geçmişe...

gecmise mazi derler, ne mutlu bugunume ..ne mutluki elimdekilerle mutluyum diyebiliyorum , gerisi bosh!!

Her anlamda insan geçmişini unutmamalı.
hatalar varsa tekrarlamamak adına hatırlanmalı,
geçmişle de cezalandırılmamalı kişiler diye düşünüyorum...

Geçmişe geçmiş,bitmiş demek bence aslımızı inkar etmektir..
Bizi biz yapandır anılarımız acısıyla tatlısıyla..
Çok ama çok büyük hatalarım oldu,biliyorum..
Ama her biri benden bir parça alırken yeni bir anlam kazandırdı hayatımda..
Hiç pişman olmadım Allahım da bundan sonra pişman etmesin inşallah!

Başkaları için hata olarak görülecek şeyler bana öyle güzellikler kazandırdı ki.. Seviyorum tüm "hatalarımı.."

geçmişini inkar eden geleceğe bakamaz buna inanırım hep hatalarıyla,beni üzen her şeyle
herkesle,her yerle yaşadığım hiçbir şeyle pişman olmadım Allah bundan sonra da pişman ettirmesin
en önemlisi inasanları tanıdım ,yeri geliyor bencil oluyorum yeri geliyor merhametli bunu
öğrenmemi sağlayan şey geçmiş...

Geçmiş hem iyidir hem kötüdür,kötü dediğimiz kısımları genelde "tecrübe" olarak adlandırıp birdaha yapmamak üzere beynimize kazıdıklarımız..İnsanlar sürekli deneyim kazanıp,neyin ne olduğunu anlayıp geleceklerini hazırlarlar.Çok kötü şeylerde olabilir,ama zaten insanların hayatları hep kötü bir an olur,geçmişte olmasada gelicekte olur bu.

Geçmiş bır ınsanın hafızası dır..

Untulmamalıdır hatalarda ders alınıp gelecekte daha emın adımlarla yurunmelıdır..

Mutlulukları hatırlayıp gulumsenmelıdır..

Ama her daım dusunupte o gunu zehır etmemelidir.Günü tadını çıkarılmalıdır.......

geçmişim beni üzdü zaman zaman mutluda ettti
daha tecrubeli oldum düşündüm değerlendirmeler yaptım
ama geçmiteki olumsuzluklara çok kafa yormamayı yeni yeni öğredim
deneyim kazanıyorum yanlızca ama olumsuzları hafızamda tutmuyorum sürekli hiç olmamış farz edip bugünü nasıl daha güzel yaşayabilirim diye düşünüyorum...

Geçmişini sürekli hatırlayan yad edenlerden biriyimdir. Ve hep özlem duyarım...

Ama geçmişteki mutluluk ve mutsuzluklarla bugünü çok kıyaslamamak gerekiyor. Geçmiş o zamanın şartları ve doğruları ile yaşandı bugün farklı bir gün gibi düşünmek lazım.

Geçmişinde çok büyük acılar ve yıkımlar yaşayan bir insanın geçmişini silmesini, nefret etmesini de anlayabiliyorum.

Geçmişten ders almak önemli.

Sonuçta geçmişimiz geleceğimizi şekillendirir.

Ama geçmişte yaptıklarımızdan dolayı pişman olmamalıyız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…