Geçmişte olmuş şeyleri hatırlayıp yeniden sinirlenmek

bende kayınvalide, kayınpeder ve görümce yi görünce görmesem bile bazen adı geçince sinirleniyorum. bazen iki üç gün sürüyor. sizin babanızın gözü bozukmuş hafifletici sebep , bizimkileri ben napayım ,kalpleri bozuk.
Kalp bozukluğunu da kabul etmek lazım. Yani hafifletici sebep değil ama o da öyle, değişmez, kendini sinirden harap etsen de değişmez. Uzak durup yoluna devam etmek gerekiyor. Bir de gerçekten içinizden çıkmayan bir olay varsa intikam almalı. Insan o zehri akıtmalı. Ya konuşacak yada misilleme yapacak ama içinden o zehri atacak.

Ben psikoloğuma sordum bu sinirlenme olayını. Zor bir dönemi atlattıktan sonra ara ara yaşadıklarım aklıma gelip sinirleniyordum. Psikoloğum bunun kısa sürdüğünde ve günlük hayatımı etkilemediğinde normal olduğunu söyledi. Hayatını etkiliyorsa ve 1 günden uzun sürüyorsa anormal dedi. Yani biraz duygusal mükemmeliyetçi de olmamak lazım, bazı olaylara öfkeleneceğiz, üzüleceğiz, ağlayacağız ama bunu normal sınırlar içinde yaşayacağız. Her duygu insan için ve aslında öfke de dahil kötü duygular da sağlıklı. Sınırı aştığımızı fark edince bilinçli olarak durdurmak gerekiyor. Bunu yapamıyorsak destek almak gerekebilir.

Banada oluyo bu
Ama ben olayı cözdüm zamanında verilen tepkiler az olunca böyle oluyo
Karşı tarafa kırılıyosun affetmiyosun ama üzerini örtüyosun
Affetmediğin için oluyo aslında

Sizin durumunuz aynı mı bilmiyorum ama ben kendimi iyileştirirken bunu çok yaptım. İnsan yaşadığı olumsuzlukları kafasından silebilmek için onları tekrar tekrar yaşıyor/düşünüyor.
Mesela ben de 11 senedir eşimle birlikteyim şu an çok mutluyuz. Fakat eski ilişkimi düşünüp narsist olduğuna karar kıldım ve sürekli kendimi yiyorum. Nasıl olur da ben o manyağa bana saygısızlık yapma hakkını verdim diye. Sonra kendime güzel şeyler söyleyip bunları düşünmemem gerekdiğini ve mutlu olduğumu hatırlatıyorum😂 Bunu yapmazsanız tüm gün kafanızda dönüyor. Ben şu an niye huzursuzum bir sorun yok derken beynimin bir köşesinde bunların kalıp beni huzursuz ettiğini anlıyorum.
Siz de böyle bir şey yaşıyor olabilirsiniz. Düşünün ve son kez karar kılıp kafanızdan atın.

Kızlar selam. Bu aralar aşırı yaşıyorum bu durumu yani önceden de vardı da bu aralar resmen tüm günümü falan alıyor bu sinir hatta daha fazla. Mesela bundan 3 bucuk sene önce bi olay olmuştu yani bi komşu eşimden birşey istemişti, eşimde ben bıraksam kabul edecekti. Bugun bunu hatırladım ve sanki bugun olmuş gibi öfkeli sinirliyim. eşimle de tartıştık bu yuzden yani o konuyu tekrar açıp sen nasıl kabul ettin diye saydırdım baya.

Bu durumu birtek ben mi yaşıyorum? Nasıl aşabilirim bunu fikir verin kızlar. Eşimle baya bozuldu aramız şuan. Konu uzamasın diye çok detay vermedim ama genelde farklı konulardada yaşıyorum ben bunu..
Yengeç burcu musunuzz? Annemi gördüm okurken. İsterse 10 sene geçmiş olsun ilk an gibi tepki verir ağlar vs.

Önceden veremediğiniz tepki şuan açığa çıkmıştır. Fakat böyle durumlarda nefes alın fevri davranmayın.. haksız duruma düşersiniz çünkü çok uzun zaman önce olmus bir durum. Birde fazla vaktinizi var galiba bireylerle uğraşın bu sizi yipratmaktan başka bi ise yaramaz ve suçlu duruma düştüğünüzle kalırsınız. Hatalı davranmişsiniz. Birdaha tepkinizi ertelemeyin.

Yengeç burcu musunuzz? Annemi gördüm okurken. İsterse 10 sene geçmiş olsun ilk an gibi tepki verir ağlar vs.
Ay evet yengeç burcuyum 😊😊 kesinlikle bende öyleyim yani o an tepki versem günlerce kavga edip tartışmış olsam bile ilerde hatırladığım zaman daha bi çok tepki veriyorum

Kalp bozukluğunu da kabul etmek lazım. Yani hafifletici sebep değil ama o da öyle, değişmez, kendini sinirden harap etsen de değişmez. Uzak durup yoluna devam etmek gerekiyor. Bir de gerçekten içinizden çıkmayan bir olay varsa intikam almalı. Insan o zehri akıtmalı. Ya konuşacak yada misilleme yapacak ama içinden o zehri atacak.

Ben psikoloğuma sordum bu sinirlenme olayını. Zor bir dönemi atlattıktan sonra ara ara yaşadıklarım aklıma gelip sinirleniyordum. Psikoloğum bunun kısa sürdüğünde ve günlük hayatımı etkilemediğinde normal olduğunu söyledi. Hayatını etkiliyorsa ve 1 günden uzun sürüyorsa anormal dedi. Yani biraz duygusal mükemmeliyetçi de olmamak lazım, bazı olaylara öfkeleneceğiz, üzüleceğiz, ağlayacağız ama bunu normal sınırlar içinde yaşayacağız. Her duygu insan için ve aslında öfke de dahil kötü duygular da sağlıklı. Sınırı aştığımızı fark edince bilinçli olarak durdurmak gerekiyor. Bunu yapamıyorsak destek almak gerekebilir.
çok tşk ederim bu yorumunuz benim için çok aydınlatıcı oldu.

Bende de aynı durum var. Gece yatıyorum tam uyuyacağım aklıma bilmem kaç yıl-ay önce olmuş şey geliyor. Kendime hayret ediyorum nasıl nerden aklıma geliyor? O kadar sinirleniyorm ki sanki 10 dk önce olmuş gibi. Tüm detaylarıyla hatırlıyorum hatta. Yabancıya anlatamıyorum, manyak der. Hatta o kadar sinirleniyorum ki o kişi karşımda olsa hesap soracağım.
Bu yüzden psikiyatra gitmek istiyorum ama korkunç pahalı. Devlette 15 dakika vakit ayırıyorlar neyime yeter? Özellerde en azından uzun uzun konuşma şansın var. Ne yapacağım bilmiyorum :(

Back
X