- 30 Ağustos 2018
- 977
- 2.287
- 113
Kalp bozukluğunu da kabul etmek lazım. Yani hafifletici sebep değil ama o da öyle, değişmez, kendini sinirden harap etsen de değişmez. Uzak durup yoluna devam etmek gerekiyor. Bir de gerçekten içinizden çıkmayan bir olay varsa intikam almalı. Insan o zehri akıtmalı. Ya konuşacak yada misilleme yapacak ama içinden o zehri atacak.bende kayınvalide, kayınpeder ve görümce yi görünce görmesem bile bazen adı geçince sinirleniyorum. bazen iki üç gün sürüyor. sizin babanızın gözü bozukmuş hafifletici sebep , bizimkileri ben napayım ,kalpleri bozuk.
Ben psikoloğuma sordum bu sinirlenme olayını. Zor bir dönemi atlattıktan sonra ara ara yaşadıklarım aklıma gelip sinirleniyordum. Psikoloğum bunun kısa sürdüğünde ve günlük hayatımı etkilemediğinde normal olduğunu söyledi. Hayatını etkiliyorsa ve 1 günden uzun sürüyorsa anormal dedi. Yani biraz duygusal mükemmeliyetçi de olmamak lazım, bazı olaylara öfkeleneceğiz, üzüleceğiz, ağlayacağız ama bunu normal sınırlar içinde yaşayacağız. Her duygu insan için ve aslında öfke de dahil kötü duygular da sağlıklı. Sınırı aştığımızı fark edince bilinçli olarak durdurmak gerekiyor. Bunu yapamıyorsak destek almak gerekebilir.