Geçmişte reddettiğim insanlarla karşı pişmanlık duyuyorum

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
188
145
53
Daha önce hiç bu kadar geçmişe takılmamıştım. Sürekli, vaktiyle bir bahane bulup reddettiğim kişiler aklıma geliyor. Şimdi evlilik düşünüyorum, ama görüştüğüm insanlara karşı hiçbir şey hissedemiyorum. Eskiden maddi durumu iyi, eğitimli kişileri reddetmiştim; şimdi karşıma böyle insanlar çıkmıyor.

Otuz yaşıma giriyorum, gençlik enerjim, hevesim sanki kayboldu. Eskiden hayal kurardım, şimdi kuramıyorum. Düğün, nişan gibi şeyler düşünmek bile beni yoruyor. Siz böyle hissettiniz mi

Kaçan balık büyük olur derler. Sizin durumunuzda bu.

neden reddetmiştiniz? gerekçelerinizi hatırlayın. o insanları reddetme sebeplerinizi hatırlarsanız içiniz rahatlar. belki de size uygun değillerdi. yani dimi? uygun olsalar zaten kabul ederdiniz. bir diğer sebep de acaba daha zengin daha yakışıklısı mı denk gelir diye düşündünüz? iyinin de iyisini mi umdunuz?

Evet dediğiniz gibi düşünmüştüm maalesef

Belki de öylesi hayırlı olmayacaktı. Çok geçmişe takılırsanız bu sizi mutsuz eder, depresyona bile sürükler. Düğün nişan olayı da çok düşünülcek bir şey değil oluyor bitiyor.

Evet dediğiniz gibi düşünmüştüm maalesef
Benim bi arkadaşım da böyle hep herkesi eledi. O kadar kişi çıkmıştı ki. sonra da tamamen boş beleş diyebileceğim saçma sapan biriyle sırf evlenmek için evlendi şimdi çile çekiyor. bence iyinin iyisi yok. bizim için en iyisi var ama standartlarımızı kendi seviyemize uygun tutmamız lazım. bence iyi erkek çok. karşına da çıkar.

Bende de oluyor bu bazen. Bence yaşın gelip geçmesinden kaynaklı. Ama sonra dönüp düşünüyorum neden reddetmiştim diye. Çok haklı sebeplerimin olduğunun farkına varıp kendime "aferin kız" diyorum :)
Eften püften sebepleriniz yoksa bir şey diyemem ama geçerli sebepleriniz varsa onları düşünüp kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Benim bi arkadaşımda aynı durumda zamanında gerçekten iyi erkekleri eledi hep daha iyisini bekledi, mutlaka bi kusur buldu şimdi 32 yaşında geçen gün bunu konuşmuştuk zamanında nelerini eledim çok pişmanım şimdi karşıma çıkan yaşıtlarım ya evlenmiş boşanmış ya çocuklu ya sorunlu hayatını oturtamamış tipler, yani öncesiyle devasa fark var demek istiyor kriter olarak. Önceden kriterim ne kadar abartıymış ki şimdi bekar olsun işi gücü olsun karakterli olsuna kadar düştüm diyordu.
Bence eskiyi düşünmek şimdiyide etkiliyor enerjisel olarak bu yüzden hep olumlu düşünmek gerek, çevrenizi değiştirin yeni çevreler edinin en iyi yolu bu bence

bu yuzden her ılıskınıze cıddı gozle bakın ki ılestımı kestıkten sonra aklına takılmasın.
Şu an boşlukta oldugunuz ıcın bari gecmısten bırıne tutunayım derdine düşmüşsünüz.

ben evleniyorum beni de yoruyor:)
sacma sapan seyler neyini düşüneceksin düğünün nisanin..büyüdükçe bos oldugunu anladigindan hayal kurmuyorsundur
Bence bunun yaşla ilgisi yok benide çok yormuştu pandemiye denk gelmesine sevinen nadir insanlardandık isteme söz nişan bir yaptım evde küçük, organizasyon vs olmadı arka paneller vs. Sonra sade bi nikah ve göl kenarında açık havada düğün, kına organizasyon falan benlik olmadığı için ve illa kına diye ısrar eden büyükler için düğünün son 30dksı kına yaptım bitti gitti
Ev dizmesi çeyiz sermesi bohçası ıvır zıvır pandemi bahane ettik hep

Armudun sapı üzümün çöpü derken elinizde sap kalmış, pişmanlığınız ondan. Gerçek bir pişmanlık değil.

bir hikaye anlatirlardi ben kucukken (hos o zaman da sacma gelirdi hala cok katılmıyorum ama gorunce aklima geldi) arkadasiniz ona benziyor.
bir kadin yillar sonra memleketine dondugunde zamaninda kapisindan görücülerin bitmedigi, kasabanin ennn güzel kadını olan komsusunu kisa boylu, kel, cirkince ve fakir adamla evli halde bulmus ve cok sasirmis. demis "bunca insan senin pesindeydi, vara vara bu adama neden vardin?"
kadin da demis ki "anlatacağım ama senden birsey istiyorum. su gul bahcesine gir ve oranin en guzel çiçeğini bana getir. ama asla geriye donup bir cicek alma. en guzel cicevi baba getirirsen anlatirim"
kadin bahceye girmis cikmis elinde cicek demege bin sahit bir gül tutuyormus.
guzel kadin demis ki "senden en guzel gülü istedim. getire getire bu kurumus yapraksiz cicegi mi getirdin?"
kadin da demis ki "hayir sana en guzel cicegi getirmek istiyordum, ama ne zaman bir cicegi koparacak olsam hep 'daha iyisi vardir' diye düşündüm, boyle boyle ilerlerken bahcenin sonuna geldim. ve geride sadece bu cicek vardi"
güzel kadin da demis ki "iste simdi benim hikayemi biliyorsun"
:)))
ama dedigim gibi bu hikayeye inanmiyorum. neden 32 yasidna gencecik kadina bosanmis adamlar gelsin ki. nice çıtır adam kayniyor:)
baksana su videoya, millet 88 yasinda aski buluyor sokaklarda elele dolasiyorlar. oysa biz 32 yasinda aski asla bulamayacak kadar yaşlandigimizi dusunuyoruz

Valla bende aynısı diyorum ama enerjisi o kadar negatif ki kendini 50 yaşında sanıyor cidden karşına fecaat tipler çıkıyor bu sefer ya bide gerçekten güzel biri, mesela başka bi arkadaşımızda 32 yaşında nişanlısı 28 yaşında çok yakışan bi çift onları örnek veriyorum hala saplanmış geçmişe bana hep böyle insanlar denk gelecek göreceksin zamanında yapmayacaktım işte diye kendini yiyor

kendi bilir bosver hic enerjini harcama. ne kadar aksine inandirmaya calissan da onun enerjisi bu, boyle insanlari bulacak "ben demistim" diyecek (kendini gerceklestiren kehanet)

kendi bilir bosver hic enerjini harcama. ne kadar aksine inandirmaya calissan da onun enerjisi bu, boyle insanlari bulacak "ben demistim" diyecek (kendini gerceklestiren kehanet)
Kesinlikle bende buna inanıyorum artık, zamanında eşimle aynı evde kalıyoruz diye (nerdeyse 1 sene kaldık) senle evlenmez erkekler aynı evde yaşarsa şöyle düşünür vıdı vıdı ne akıllar veriyodu bana, erkekler şöyledir erkekler böyledir falan filan asdffhahah

Yanlış anlamayın bu söylediğimi ama acaba zaman geçtikçe geçmişle ilgili bir şeyleri kafanızda kuruyor olabilir misiniz? Mesela toksik ilişkisi olan birinin yıllar geçtikten sonra benim ex de çok iyiydi demesi gibi.

Çünkü siteye nerdeyse 5 yıl önce üye olmuşsunuz o zamandan beri erkek olmadığıyla ilgili konu açmışsınız. Yani 25 yaşınızdan beri bu minvalde konu açıyorsunuz. İyi, kariyerli erkekler kaç yaşınızda geldi de reddettiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…