Geleceğe dair hiçbir ümidim kalmadi :((

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.054
1.735
333
Sakarya
Kizlar çok moralim bozuk artik geleceğe dair hicbir ümidim kalmadi ya bakiyorum etrafima benden küçükler evlendi bende kimle yola ciktiysam hep olumsuz bitti ve kim benden ayrildiysa aninda nisani takti gidenler için hic uzulmuyorum artik yada kimseyi kiskandgim için demiyorum allah herkesi mutlu etsin inşallah .yoluma bakiyim dedim gidenler için uzulsemde hoslandigim insanlar oldu içime çok sinen onlarda beni istemedi erkekler artik 18 19 yaşındaki kizlara bakar oldu ben 26 yadindayim yasimi ben gayet normal buluyorum ama artik çok yoroldum insanların lafi 20 yasindaki kizlar dalga geçer oldu benle sen bu yasta bekarmisin diye .ve ben zaten allahbbilir ama kimseyle evlenebilcegmi sanmıyorum .ama artik hyatim boyle gtceksede alismk istyrum oda olmuyor varmi benim yasadiklrmi yasayan inanin çok cok üzgünüm (

27 yasindayim.. ve henüz yeni ayrildim.. ilerideki 2-3 yil icindede birsey olacagini samiyorum.. yas 30 oluncada artik kimse bana bakarmi onuda bilmiyorum... Ama en rahati suan tek olmam, hayatimi birtek kendim icin yasamam.. erkekde neymis... Evlenenlerin cogu sikayetci... Olmasada olur diye düsünüyorum artik...
Ama bir zaman sonra tabiki insan yine sevmek ve sevilmek isteyecek... Ne yapalim... Kaderimiz böyleyse yapilacak birsey yok...
Ama herseye ragmen hayati sevelim :)

Son düzenleme:

İnan olmasa da olur diyemiyorum içimde hep bi burukluk nisanlara düğünlere gitmek istemiyorum artik.allahtan istgm bu durumu kabullenebilmek

arkadasim sevmek sevilmek desen anlarim da, senin gelecegin kocisten mi ibaret? esra erol'a cikip 19 yasindayim, 1evlilik yaptim, 1 cocugum var diyen kizlara ozenmissin a-aaaa

arkadasim sevmek sevilmek desen anlarim da, senin gelecegin kocisten mi ibaret? esra erol'a cikip 19 yasindayim, 1evlilik yaptim, 1 cocugum var diyen kizlara ozenmissin a-aaaa

Hayir değil tabiki evet geleceğe bağlamam yanlis anlasildi haklisnz sevmek sevilmek daha doğru tabir olur

böyle düşünmen için daha çok erken. ben de 25 yaşındayım ve önümüzdeki 5 6 sene daha evlenmeyi düşünmüyorum. evlenmek biraz yaşam tarzıyla alakalı. ben bu konuda şanslıyım ailem beni sıkmaz. sevgilimle tatile de giderim onun evinde de kalırım. yani evli bi kadından pek farkım yok hatta nispeten daha rahatım o kadar büyük sorumluluklarım yok. ama ailelerinden baskı gören kızlar evliliği bi kurtuluş olarak görebiliyor. ve ya çalışmıyor evde oturacağıma evlenir çoluk çocuğa karışırım diyorlar. çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan öncelikle iş hayatına gir. hayatını sadece evliliğe odaklama derim ben.

İnan olmasa da olur diyemiyorum içimde hep bi burukluk nisanlara düğünlere gitmek istemiyorum artik.allahtan istgm bu durumu kabullenebilmek

Canim her evlenenin mutlu olma garantisi yokki, birde bu yönden düsün..
Gec olsun güc olmasin... Sen ne kadar baska insanlarin hayatina imrenirsen okadar üzülürsün... Benim suan tek bir bekar arkadasim yok.. hepsi evli.. ne yapayim, nasip kismet... Ben kendimi niye üzeyim? Üzülünce evlenme olasiligim artacak degil ya... Sadece kendimi yipratmis olurum...

Canim calisiyorum isin kötüsü isimi sevmiyorum çok küçük yerde yasiyorum inanirmisin kendimi cezaevinde gibi hissediyorum bazen sanki bi ümit bekliyorum ama yok bi yuva kurmak istiyorum olmuyo maalesef ve hayatimin hep boyle gtcegni hissediyorum pskolojim iyice bozuldu (

Nasil bir cevredesin bilmiyorum ama artik 18,19, 20 yasinda dedigin kizlarin evlenmesi garip karsilaniyor. Insanlar daha bilincli, egitime, kendi bagimsizligini kazanmaya yonelip, evliligi 2. plana atiyorlar. 19-20 yasinda, okumadan evlenen kizlarin sonunu burda okuyoruz.
26 yas gunumuzde evlenmek icin kesinlikle gec degil. Millet 30 ve sonrasinda evleniyor artik.
Soyle de birsey var tabii. Artik erkekler de calisan kadinlarla evlenmek istiyorlar, tek maasla ev gecindirmek zor. 26 yasindasin, calisiyor musun?
Bir de arkadas cevresinden de yeni kisilerle tanismak mumkun. Sosyal aktivitelere katilmaya calis.

Ah canim ah sen benim konumu biliyormusun bilmiyorum ama yerinde olmak icin tum parami mali verirdim herhalde.
He evladim haric tabi.
Canim sana neden evlenmiyosun diyenlere deki: evlenip de bosansam daha mi iyi? Birini gorunce tamam budur diye mi evleneyim? De.
Ya bu toplum baskisi biz ortadoluluarda var.
Cok yanlis.
Sen evlenince mutsuz olacaklar mi senin derdini soracaklarmi evlenince.
Hayir.
Bu yuzden hic acele etme.
Ya abim yillarca amerikada kaldi.
Inan kadinlar 40 da evleniyor 45 de dogum yapiyoarlar. Dunyada bu gayet normal karsilaniyor.
Ama ne bizde yas 30 a yaklastimi direkt evde kalmis yaftasi yapistiriyorlar.
Cok buyuk acimasizlik cok buyuk zalimlik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayir değil tabiki evet geleceğe bağlamam yanlis anlasildi haklisnz sevmek sevilmek daha doğru tabir olur

o zaman tatlim birincisi kendini yasli gorme. annanem bile 25 yasindan once evlenmek sacma diyor artik :)
sen bir sure kendine odaklan, enerjini ozguvenini yukselt, kendini sev. ondan sonra miknatis gibi olursun zaten, biraz flort edersin sonra da uzun sureli bir iliskin olur insallah.

o zaman sevebileceğin bi iş bul. gerekirse başka bi şehre taşın. küçük şehirlerde bu konularda çevre baskısı da olur muhtemelen. evlenmeyi başarı olarak gören kadınlar sana sen neden evlenmiyosun diye sorarlar ama akşam kocasının donlarını yıkayan gene onlar olur :)
aslında bu kadar takacağın bi durum yok ama direk evlenmeye kanalize olduğun için durum gözünde büyümüş diğer konularına da baktım.

Tabiki evlenince mutlu oluncak diye bise yok inan bu psikolojiden cikmak istyorum ama öyle bi cevredeyimki artik herkes senden bise olmaz gözüyle bakiyo sürekli her ortamda evlilik muhabbeti o kadar sktiki

O kadar gitmek istiyorum ki canim o bile nasip olmuyo maalesef hem de ne baski artik dayanacak gücümün kalmadgni hissediyorum

Gece gece canim o kadar skldki yazdigim cümlelerinin tabirimin farkında degilim

belli ki bilincaltinda boyle yanlis bir algi olusmus. icten ice kendini ezik, caresiz gormussun... sanirim cevrenle alakali, erken yasta evlilik yapanlar cok fazla diye anladim.
buraya yazman iyi olmus bence, simdi cok guzel ornekler yazar herkes, cevrendeki bu alginin yanlis oldugunu somut olarak gorursun.

Canim beni belki de en çok skan yasadgm çevre evlilik kurtuluş gibi burda ozguvenim hc yok zaten Rabbim yardim etsin bna

Evet canim hepsi küçük yasta evleniyolar bi ben ablam ve bi iki arkadaş kaldi herkes 20 de evleniyor

Yok canim bilmiyorum.evet o kadar güzel ifade etmssinki gerçekten cok acimasiz herkes öyle agir konuşmalar duyuyorumki günlerce agliyorum olu gibiyim çoğu zaman .yani kimse nasip olduğunu anlamiyor bnde 3-4 yildir calisma ortamindayim ama olmuyo iste nasip olmyinca ben napayim anlamiyo kmse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…