- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
Aynen doğru diyorsun ama durumum vahim
Kızlar çok önemsemiyordum senelerdir ama artık herşeyi unutmaya başladım
Eşim bişey ister,mutfağa giderim getirmeyi unuturum,
Birşeyler anlatırlar, dinlerim ama bazı kısımları söyledikleri halde yine sorarım,
İşyerimde biri toplantı söyler not almam için,saatini 3 kere sorar yine unuturum.
Ya çok çok fazla,isimleri unuturum,olayların bazılarını unuturum.İş hayatımda özel hayatımda,arkadaş çevremde sorun oluyor bu durum.
İyi misin,kendinde misin diye çok laf işitmeye başladım.
Doğumdan sonra 1buçuk yıldır hep uykuluyum,tembelim vs. vitamin eksikliği galiba bu ama,unutkanlığım çok tehlikeli gelmeye başladı. Dr. gitsem ilaçlarla,doğal yollarla hallolacak bişey mi? Beyin kendini yenileyemez vs bişeler duyup okuyoruz ne yapmam lazım bunu yenmem için,bilenler var mı?
Bu kadar konuların içinde önemsiz bir dert ama 1-2 kişi de yazsa sevinirim
26 yaşındayım, aynen konuşurken kelime bulmakta da zorlanıyorum.
Kızım 4 aylıkken çok zor ve riskli bir ameliyat geçirdi şuan 17 aylık. 2 ay önce de onu bırakıp işime döndüm borçlardan dolayı
Depresyon da denebilir.
hatta depresyondayım sanırım
Ondan olabileceği hiç aklıma gelmemişti
Birşeyler anlatırlar, dinlerim ama bazı kısımları söyledikleri halde yine sorarım,
İşyerimde biri toplantı söyler not almam için,saatini 3 kere sorar yine unuturum.
Ya çok çok fazla,isimleri unuturum,olayların bazılarını unuturum.İş hayatımda özel hayatımda,arkadaş çevremde sorun oluyor bu durum.
Doğumdan sonra 1buçuk yıldır hep uykuluyum,tembelim vs. vitamin eksikliği galiba bu ama,unutkanlığım çok tehlikeli gelmeye başladı. Dr. gitsem ilaçlarla,doğal yollarla hallolacak bişey mi? Beyin kendini yenileyemez vs bişeler duyup okuyoruz ne yapmam lazım bunu yenmem için,bilenler var mı?
korkma durum sandığın kadar ciddi değil
tabii şöyle önlemini almazsan hayatın zehir olur unutkanlık beter bişey.
doktora git büyük ihtimalle d vitamini (tembellik ,yorgunluk varsa) ve b vitamini eksikliği var.
bir ihtimal depresyonda da olabilirsin.
en kısa sürede bir 'endokrinoloğa' görün derim.
bende ilaç işe yaramadı iğne oldum haftada 1 tane olmak üzere 5 hafta ama kişiye göre değişiyormuş ve kontrol altında olman lazımmış öyle yani:)
b12 ve tiroitlerinize baktırın.
Sanki benim esimi anlatmissiniz.
Yanindaki elemanin kartina bakar adini soyler iki dakika gecmeden unutur bu sefer sorardi adin neydi diye. Herseyi unuturdu. Sonra kan tahlili yaptirdi.b12 eksikligi cikti.ilac kullandi duzenli.simdi masallahi var. Hatta bazen unutsa bile dedigim seyler oluyor:)
benim anneannemde vardı...annem de son zamanlarda unutkan olunca korktuk gittik hastanede bunu araştırdık
doktor tahliller sonucuna göre belirler
her unutkanlık alzheimer değildir... ama yine de tedbirli olmak gerek...
Çok teşekkürler kızlar.Cuma günü için randevu almıştım ama nörolojiden aldım. Yanlış bölüm mü? Endokrinoloji bölümünden randevu alamadım, dahiliyeden mi alsam nöroloji kalsın mı? B12,d ve tiroitlere bakarmı ?
Her ikisine de gitmiş birisi olarak;
nöroloji daha cok beyin de bir sorun olup olmadıgıyla ilgilenecektir.nöroloji unutkanlığın için psikolog eşliğinde bir test yaptırıyor.testin sonucuna göre bu psikolojik mi değil mi ona bakıyorlar.yalnız bazı nörologlar hemen depresyon teşhisi koyup antidepresan yazıp başlarından savıyorlar.
Ben kesinlikle endokrinoloğa gitmeni tavsiye ederim.Zaten insanın haritası hormonları,herşey onlardan kaynaklanıyor bizi yöneten şey hormonlarımız.
Endokrinoloğa durumunu anlattığında ayrıntılı bir test isteyip senin şecereni çıkartacak :)) gizli şeker,tiroidler,vitaminler şunlar bunlar herşeye bakıyorlar.
Canım durumun varsa eğer direkt özel hastanede endokrinoloğa git daha kısa sürede çözersin.
Devlet hastanesinde endokrinoloğa ulaşmak biraz zor,önce dahiliyeye gidiyosun o seni yönlendiriyo tekrar randevu falan bi de acaip sıra oluyo endokrinolojiye
Nasıl alabiliyorsan ona göre al ama bence nöroloji vakit kaybı, zaten testlerin temiz çıkarsa endokrinoloji durumun psikolojik oldugundan şüphelenecektir ve yönlendirir.
Ama aynı süreçlerden geçmiş biri olarak sende d ve b vitamini eksikliği (belki demir eksikliği ve kansızlık da olabilir) neredeyse eminim.bu iki vitaminin eksikliği ülkemizde çok yaygın ve d vitamini eksikliği özellikle depresyona yakın belirtiler gösteriyor.
Off zaten bende demir eksikliği aşırı derecede var hatta ilaç kullanmama,doğal yollardan almama rağmen benden kızıma geçti ikimiz de kansızız
Ya sizi çok meşgul etmek istemiyorum ama son bir sorum olacak, aile hekimi bu testleri yapıp bana önceden kullandığım demir ilacını ve b12 ilacı verebilir mi? Çok güzel detaylı anlatmışsınız ve de çok doğru baya uğraştırıyor. O kadar uzun süreçlere girmesem diye düşündüm, bir kaç kere izin almam problem yaratabilir
​Aile hekimlerinde bu testlerin hemen hemen hepsi yapılıyor,zaten ciddi bir problem çıkarsa seni uzmana yönlendirir.Off zaten bende demir eksikliği aşırı derecede var hatta ilaç kullanmama,doğal yollardan almama rağmen benden kızıma geçti ikimiz de kansızız
Ya sizi çok meşgul etmek istemiyorum ama son bir sorum olacak, aile hekimi bu testleri yapıp bana önceden kullandığım demir ilacını ve b12 ilacı verebilir mi? Çok güzel detaylı anlatmışsınız ve de çok doğru baya uğraştırıyor. O kadar uzun süreçlere girmesem diye düşündüm, bir kaç kere izin almam problem yaratabilir
Canım bu konum eski,sonrasında kan tahlilleri yaptım,b gurubu eksik çıktı ilaç kullanıyorum. Sende bir baktır geçmiş olsun.Ayni seyler bende de var. Örnegin; bir gün evde cay iciyorduk cayim bitti doldurmak icin kalktim, sonra oturdum. Annem 'hani benim cayim?' dedi. Bana bardagi vermis, ben alip sehpaya koymusum ama hatirlayamadim. Olaylari cok fazla unutuyorum. Cok korkuyorum.Bir de bizim ailemizde de alzheimera yakalanmis olanlar oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?