Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu gidişat böyle giderse ki gidecek büyük kaosa ne kaldı? Bilmiyorum ben ederinden fazla fazla verince bir ürüne enayi gibi hissediyorum imkanım olsa da yani sizin gibi olabilmeyi isterdim
Zaten çevremde herkes soguk kanlı ve tasasız olduğumu düşünüyor 🙄

Beceremiyorum desin demiyorum ama dalga geçer gibi konuşmaları en azından akıl mantık çerçevesinde açıklamalar yapılabilir herhalde.Umarım erken seçim olur diyorum.

Benin Türkiyede oy hakkim var, ama yurtdisinda yasadigim icin kullanmiyorum. Ama Türkiye gündemini takip edebildigim kadar öyle cok iyi aciklamar yapamiyor Sayin Albayrak. Yabanci yatirimcilari da kriz basladiginda ikna edemedi diye basliklar vardi burda.🤷‍♀️

o konuda size hak veriyorum ama önümüzdeki iki seneyi dert ederekte yaşanmaz bence ... çocuklar için dert ediyorum çünkü yanlız yaşayan anneyim bazen onlara yetemedigimi düşünüyorum . Allah korusun hastalansalar yada başlarına bişey vs gelse diye
Aslında iki sene göz açıp kapayana geçiyor. Bir de abartarak söyledim ben iki sene diye fazla fazla...bilmiyorum ben iyi göremiyorum sizin taktik de iyi ama başınız ağrımaz kapıya dayanincaya kadar bir şeyler

Aslında iki sene göz açıp kapayana geçiyor. Bir de abartarak söyledim ben iki sene diye fazla fazla...bilmiyorum ben iyi göremiyorum sizin taktik de iyi ama başınız ağrımaz kapıya dayanincaya kadar bir şeyler
Umarım öyle bişey olmaz ve umarım sizinde korkularınız gerçekleşmez 🙏

bu kaos tum dunyayi vuracak emin olun.
Ben cifte vatandasim, bi ayagim avrupada, orda da durumlar cok vahim.
Isten cikarimlar vs.. onlarin parasi burda degerli evet ama kendi ulkelerinde pul emin olun.
Mesela buyuk bi konut krizi bekleniyor, ev kredilerini insanlar odeyemez halde.
Domatesin kilosu nerdeyse 60 liraya denk geliyor..
Yani kriz heryerde

Albayrak'tan dolar yorumu: Dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz şu habere bakın ardından destekleyen yorumları okuyun değil geleceği görmek yarını görürsek şükredelim bu kafalarla

Yorumlara baktım Çok hırslı bir trol var yalnız üşenmeden 30-40 kez aynı şeyi yazmış Dolar 1990-2002 arasında su kadar kat artmış, şuan bu kadarcık artıyorsa ne olmuş yani? Diyor Hem de bir değil iki değil her sayfaya aynı şeyi yazmış.
İşte bir önceki mesajımda bahsettiğim çıkar ilişkisi içinde olan insanlara bu da bir örnek. Kimliğini bulsak araştırsak görürüz ki ya bir yerde torpille işe girmiştir, ya bilmem ne yardımı adıyla hak etmediği halde düzenli para alıyordur. Tek korkusu yönetim değişirse kendi küçük dünyasındaki küçük çıkarları da bozulacak. O yüzden canhıraş her eleştiriye cevap veriyor hatta hakaretler yağdırıyor.

Isten cikarimlar vs.. onlarin parasi burda degerli evet ama kendi ulkelerinde pul emin olun.
Yani kriz heryerde

Tamam da işten çıkarılan insanlar buradaki gibi 1000 TL ye mahkum edilmiyor heralde değil mi? O da zaten altı aylık mi öyle bir şey. Bir ayağım Avrupa'da olmasa da her türk vatandaşı gibi bir sürü orda yaşayan akrabamız var. Kıyas kabul edilmez bir durumdayız bunu normalleştirmeye çalışmak çok yanlış. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin yaşayacağı mali sıkıntılar bizim boyutta değil . Domates fiyatını neden TL cinsinden yazdınız anlamadım o ayrı abes.

Yorumlara baktım Çok hırslı bir trol var yalnız üşenmeden 30-40 kez aynı şeyi yazmış Dolar 1990-2002 arasında su kadar kat artmış, şuan bu kadarcık artıyorsa ne olmuş yani? Diyor Hem de bir değil iki değil her sayfaya aynı şeyi yazmış.
İşte bir önceki mesajımda bahsettiğim çıkar ilişkisi içinde olan insanlara bu da bir örnek. Kimliğini bulsak araştırsak görürüz ki ya bir yerde torpille işe girmiştir, ya bilmem ne yardımı adıyla hak etmediği halde düzenli para alıyordur. Tek korkusu yönetim değişirse kendi küçük dünyasındaki küçük çıkarları da bozulacak. O yüzden canhıraş her eleştiriye cevap veriyor hatta hakaretler yağdırıyor.
Ben bunların bu cevapları vermek için özel olarak yetiştirildiğini düşünüyorum. Bu tipler her mecrada var ve aynı tarzda yorumlar yapıyorlar hep. Buna inandıklarından ya da bir şey bildiklerinden değil öğretilmiş ezberlenmiş cümleler. Şey gibi geçen büyükleri açıklama yapıyor ya 81 yıl önce olan depremde yaşanan kayıpları o zamanın acemiliğini şimdi daha iyi olduklarını anlatıyor 😱 ya bir zahmet 81 yıl öncesinden iyi ol değil mi? Hep geriye bakıyorlar? Ve dediğiniz gibi kesinlikle çıkar ilişkisi... bunları böyle canhıraş savunmasalar es kaza bunlar gidecek olsa elindekinden olacaklarından korkuyorlar. Bir süre sonra hepimiz batacağız zaten bu güruh da kurtulamayacak. Ama bunları görmekten acizler

Yani kriz heryerde
Size katılıyorum. Sözde para değerli ama tabi o parayı arttırıp biriktirmek önemli. Hersey çok pahalı en son ne zaman kendime kıyafet aldım hatırlamıyorum. Suan kirada oturuyorum allah kısmet ederse kendi evimi almayı düşünüyorum ama sadece düşünüyorum şimdilik 😂😂

Tamam da işten çıkarılan insanlar buradaki gibi 1000 TL ye mahkum edilmiyor heralde değil mi? O da zaten altı aylık mi öyle bir şey. Bir ayağım Avrupa'da olmasa da her türk vatandaşı gibi bir sürü orda yaşayan akrabamız var. Kıyas kabul edilmez bir durumdayız bunu normalleştirmeye çalışmak çok yanlış. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin yaşayacağı mali sıkıntılar bizim boyutta değil . Domates fiyatını neden TL cinsinden yazdınız anlamadım o ayrı abes.

niye abes?
Biz orda bedavaya yasamadik anlatmaya calistigim o.
O akrabalariniz size ne anlatiyor bilmiyorum ama 11 yildir orda yasayan ve turklerin cok yasamadigi bi yerde yasayan biri olarak sunu soyleyim, PAHALI..
Burda kilosu 6 lirayken orda 60 liraysa orda cok para alsalarda mutfaga inanilmaz para akitiliyor, bunu anlayin diye yazdim, abes bulun diye degil.
Ayrica normallestirme degil kiyas yapiyorum, ayni hesaba geliyor kusura bakmayin.

niye abes?
O akrabalariniz size ne anlatiyor bilmiyorum ama 11 yildir orda yasayan ve turklerin cok yasamadigi bi yerde yasayan biri olarak sunu soyleyim, PAHALI..
Burda kilosu 6 lirayken orda 60 liraysa orda cok para alsalarda mutfaga inanilmaz para akitiliyor, bunu anlayin diye yazdim, abes bulun diye degil.
Ayrica normallestirme degil kiyas yapiyorum, ayni hesaba geliyor kusura bakmayin.
Peki maaşınız ne kadar ? Aldığınız maaşla orantılı mı ? Sizin gelirinize göre belki orantılıdır ama Türkiye’de işler öyle değil. Gelir düsük olduğu halde herseye sürekli zam geliyor. Yurtdışında ise maaşlara yıllık düzenli zam yapılır ama gidelere çok ama çok düsük bir şekilde yapılır

Geleceği düşünmüyorum, genel olarak fazla düşünmüyorum zaten. Hayatımın en karamsar dönemini yaşıyorum ve günün sonunda "bugün de ölmedik şükür" deyip uyuyorum. Dualarım değişti, hayallerim değişti. Zaten bir hayalim de kalmadı. Şu sıralar tek duam, evladımın sağlığıyla, yokluğuyla sınanmamak. Onun dışında hiçbir şey umurumda değil artık. Ömrümü tamamlayıp, öleceğim güne kadar oğlumu büyütmüş olmayı diliyorum. Gelecekten tek beklentim bu.
ben yazdım zannettim :KK14:

Benin Türkiyede oy hakkim var, ama yurtdisinda yasadigim icin kullanmiyorum. Ama Türkiye gündemini takip edebildigim kadar öyle cok iyi aciklamar yapamiyor Sayin Albayrak. Yabanci yatirimcilari da kriz basladiginda ikna edemedi diye basliklar vardi burda.🤷‍♀️
çok iyi açıklama mı inanın beklentim o kadar düşükki. çıkıp dolara bakmıyorum diyor yani ne denir bilmiyorum açıklamalarına böyle bir ekonomi bakanı yönetiyor ekonomiyi. Diğeri de ekmek alamıyorum diyen adama abartma diyor heralde eve ekmek alamayacak hale gelmek gerekiyor anladığım bu. İş arayıp bulamıyorum diyen kadına kocan çalışmıyormu diyor. E o zaman kadınları alma üniversitelere. Yani neresinden tutarsanız elinizde kalıyor

çok iyi açıklama mı inanın beklentim o kadar düşükki. çıkıp dolara bakmıyorum diyor yani ne denir bilmiyorum açıklamalarına böyle bir ekonomi bakanı yönetiyor ekonomiyi. Diğeri de ekmek alamıyorum diyen adama abartma diyor heralde eve ekmek alamayacak hale gelmek gerekiyor anladığım bu. İş arayıp bulamıyorum diyen kadına kocan çalışmıyormu diyor. E o zaman kadınları alma üniversitelere. Yani neresinden tutarsanız elinizde kalıyor

Aynen öyle maalesef.

Yani kriz heryerde
Domat 60 tl he mi? neresi orası kız? Manhattan 5. avenue merkez manavı tl yle domat mı satıyor? Pembe domatsa yine uygun gibi ama tl değildir o, centtir, yanlış görmüş olmayasın?

Son düzenleme:
niye abes?

hangi ulkeden bahsediyorsunuz? insanlarla dalga gecer gibisiniz cidden. kiyas bile kabul etmez bu konu bence hele ki bu derece bunalimda olan bir ulkenin vatandaslarina karsi.

hangi ulkeden bahsediyorsunuz? insanlarla dalga gecer gibisiniz cidden. kiyas bile kabul etmez bu konu bence hele ki bu derece bunalimda olan bir ulkenin vatandaslarina karsi.
ben sana neyi kıyasladıklarıni söyliyim bacım, onlar tamamen BEDAVA yasayıp, tüm kazançlarını Türkiyeden mülk almak için biriktiremedikleri için öfkeleniyorlar, kazançlarına gore az veya adil de olsa kira market fatura ödemesi yaptıkları için , bunlar tamamen bedava olmadığı için, Türkiyeden 5., 6. mülklerini bir yılda biriktiremedikleri için öfkeliler. Yaptıkları pahalilik ve yaşam standardı kiyası tamamen bu çerçevede diye düşünüyorum

ben sana neyi kıyasladıklarıni söyliyim bacım, onlar tamamen BEDAVA yasayıp, tüm kazançlarını Türkiyeden mülk almak için biriktiremedikleri için öfkeleniyorlar, kazançlarına gore az veya adil de olsa kira market fatura ödemesi yaptıkları için , bedava olmadığı için, Türkiyeden 5., 6. mülklerini bir yılda biriktiremedikleri için öfkeliler. Yaptıkları pahalilik ve yaşam standardı kiyası tamamen bu çerçevede diye düşünüyorum

ben bu tarz konulara genelde yazmamayi tercih ediyorum ama cidden insanlara ders verir gibi gelip yurt disinda domates 60 lira demek...domatesin fiyatini liraya ceviriyor maasi cevirmiyor sanirim djdkdhdkdh ne diyeyim ki...

ben bu tarz konulara genelde yazmamayi tercih ediyorum ama cidden insanlara ders verir gibi gelip yurt disinda domates 60 lira demek...domatesin fiyatini liraya ceviriyor maasi cevirmiyor sanirim djdkdhdkdh ne diyeyim ki...
Ordaki bir yıllık domates veya hıyar bedelini bile maaşlarından arttırıp burdan ev alabiliyorlar, bunu söylüyor kısaca...Almanya da domat bedava olsa kadın seneye Ankaradan , İstanbul dan bi daire daha alacak halbusi...kendince haklı yani burası da pahalı demekte :rolleyes: eyyy Alamanya , duy sesimizi bitsin bu zulüm diyorlar özetle, yoksa biz burda taş kaynatsak , şanslısınız Almanya da taş yok , hep pasta yiyoz derler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X