Gelecek kaygısı

bahar delisi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
37
9
6
22
Merhaba ben önlisans bilgisayar programcılığı okuyorum 1.sinifim morale ve motivasyona ihtiyacim var dgs ye girip mühendis olmak istiyorum sizce yapılabilir mi yani programciliktan da iş bulabilir miyim 2 yıllık emeğimin karşılığını alırım insallah ama bazı insanlar moral bozuyor
2 yıllık boş falan tarzı sizce bu bölümde olmak avantajlı mi gelecek var mı

Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği süper bir bölüm olur, eğer dgs ile geçebilirsen. Gelecek kaygısı küçük büyük herkeste var ama çalışırsan yaparsın. Şu an bilgisayar önlisans mezunu çok fazla bunların arasından sıyrılman gerek. Sen dersine çalış ve azimli ol, gerisi gelir.

Malca konuşuyorlar.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki haladan amcadan komşudan dıdıdan ondan bundan kariyer tavsiyesi falan olamz zaten, onlar bilmedikleri işler hakkında konuşuyorlar işte. Doğru yorum/tavsiye işin içindeki insanlardan gelir.

Yazılım işinde olan biri olarak şunu söylüyorum ki, salf-taught denen yani diploması olmayan/başka bölümden mezun çok sayıda developer var hem Türkiyede hem başka ülkelerde. İstanbulda gayet tanıyorum bir tane, fullstack yapıyor hem de ünv terk.

Sen bu işi diplomayla yapıyorsun, lise mezunu insanlar bile açıp öğrenip iş bulabiliyorsa senin işsiz kalma olasılığın nedir sence? Boşver etrafındaki saçmalıkları, sen kendine bak. İyice çalış, kendini geliştir, neyle ilgileniyorsan Youtubeda tutorial videolar oluyor onları izle, kodlarını dene ... önunde koskoca bir dünya var boşver amcayı teyzeyi ve fikirlerini. Onlara kalsa ben Türkiyeden bile çıkamazdım, şimdiyse herkes nal toplatıyorum. Kendine inan, iyi çalış, CVni portfolyonu ve kafanı doldur, bol şans dilerim.

Kendini o mesleğe verip, yazılım öğrenirsen diplomaya bile gerek duymadan binlerce $ kazanabilirsin.

Heytttt be ne güzel destek oldun konu sahibine. İdolümsün miss

Heytttt be ne güzel destek oldun konu sahibine. İdolümsün miss

Valla gerçekleri yazdım ve inanıyorum ki ben yaptıysam diğer insanlar niye yapamasın , kimsenin diğerinden bir fazlası eksiği yok. Sadece başarılı olanlar çok ve odaklı çalışanlar. Odağın neyse asla kaybetmemelisin. Benim odağım her zaman daha fazlası mesela. Daha iyi şirket, daha çok para, aynı şirkette daha iyi bir pozisyon .. hepsi olur yeter ki motivasyon kaybolmasın.

Türk gencinin beynini bu akraba komşu takımı yiyor bence Ben de mezun olduğumda yurtdışına gidip ne yapacaksın, savunma şirketinde çalış mayışı çok iyi ne gerek var demişlerdi Sonra kadınsan PhDye falan ne gerek var yeterli eğitimin var 2 çocuk doğurp evde oturcaksın nasılsa dediler Toplumdaki vizyon tamamiyle bu kadar, mayışı iyi olan bir yere kapağı at sonra evlen sonra kredi çek sonra da öl ... Konu sahibesine gelince yapılan yorumlar cidden malca, bu kızın diploması olacak elinde diploman varsa mesleğini niye yapamayasın? Niye yapamasın yahuuu

Merhaba bolumunuzle ilgili çok bilgim yok.ama meslek sahibi olmak istiyorsanız muhakkak kendinizi geliştirin kendinize yatırım yapın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…