- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
kariyer nokta nette endüstri mühendisliği mezunları aranıyor açtığım her ilanda. ama okuyan arkadaşlar iş bulunmuyor bakma öyle yazdığına diyorlar.Türkiye'de garanti meslek sağlık sektörü var.
Hemşiresi doktoru fizik tedavicisi asla aç kalmaz.
Sonra mühendisler var özellikle endüstri mühendisliği mekatronik mühendisliği ve telekomünikasyon mühendisliği var.
Üçüncü sırada hukuk mezunları geliyor.
Diğerlerinin daima işsizlik potansiyeli var bence.
kesinlikle öyle. eşit ağırlıkçıyım.Hangi bölümü okuduğunu bilmeden yorum yapmak çok doğru olmaz ama benim şu an ki aklım olsa teknik bir bölümü bitirirdim.
Ben bu tarz şeylerin biraz da şans olduğunu düşünüyorum.
Zira lise mezunu olup da ünv. mezununun 3-4 katı kazanan insanlar var.
zengin koca bana göre değil:) herkes ister ama davul da dengi dengine.zengin koca üniversitesi üstüne yaptırma fakültesi.
kısa yoldan zengin olmaksa amacın, bu standartlarda başka bölüm yok türkiyede bebişim.
kesinlikle öyle. eşit ağırlıkçıyım.
lojistik uluslararası ticaret gibi bölümler de ilanlarda sıklıkla karşıma çıkıyo.
boğaziçi uluslararası ticaret için ne düşünüyorsun pinoli?
kariyer nokta nette endüstri mühendisliği mezunları aranıyor açtığım her ilanda. ama okuyan arkadaşlar iş bulunmuyor bakma öyle yazdığına diyorlar.
1.500₺ alan arkadaşım yeni mezun avukat:/
ama hukuk zaten yüzde yüz favorim.
tıp çok ilgimi çekiyo ama olamam:) malum zorluğu:) her meslek derken ne bileyim bankacılığa da avukatlığa da aynı mesafe anlamında demiştim.Yaşınız kaç temeliniz ne
Plastik cerrahlar paraya para demiyor desek plastik cerrah mı olacaksınız ya da olabilecek misiniz
Ilgi alanınız alt yapınız önemli
Bir de aynı işi yapan ama çok farklı maaş alan insanlar var sadece meslek ya da onu iyi yapmak değil bunu sunmak bir yerde istikrar sağlamak yeri gelince transfer de önemli
zengin koca bana göre değil:) herkes ister ama davul da dengi dengine.
kocamdan ayrılırsam nolucam:)
kısa yoldan zengin olmak istemiyorum ki. çalıştığımda karşılığını alabileceğim bi iş istiyorum.
boğaziçinde hukuk yok diye biliyorum:)Bence süper.
Dil konusunu çok iyi çözmen lazım ama.
Hukuk da çok iyi bir tercih.
Tabi unutmadan ünv. de de çok önemli.
Boğaziçi mesela kötü diyenin alnını karışlarım
bir arkadaşım radyoloji teknikerliğini önerdi sağolsun. o da aklımda.afferim, akıllı kızssın.
sağlık alanına ilgin varsa tercih edebilirsin, herzaman iş garantisi oluyo çünkü.
kitap aldım ama öğretmen kitabı almışım yanlışlıklaBenim sana tavsiyem Arapca ogren. Ben Arapca bildigim icin su an cok sansliyim mesela..
Tasarim uzerine de egitim alirsan kapi acarsin kendine..
boğaziçinde hukuk yok diye biliyorum:)
dili hazırlık okutuyo zaten boun. onun dışında yurtdışında staj yaptırıyo vs.
mesela istanbul hukuk mu boğaziçi uluslararası ticaret mi desem ne dersin pinoli? sonuçta tercih listesinde üstte yazan önemli.
ya da siz kızlar ne dersiniz?
icra avukatları deli para kazanıyo mesela. zamanla artar mı diyorsun maaşı? prestiji azalır mı acaba bundan dört yıl sonra?Benim tüm endüstri mühendisi arkadaslarım is buldu hem de cok iyi isler.
Ama hepsi cok iyi bi okuldan mezun tabi.
Okul da cok önemli dandik ünvler mühendislikte para etmiyor belli baslı okullar var.
Yeni mezun avukat öyle olur aynı sekilde 2 yıllık avukat arkadasım su an 2500 lira alıyor ve hakim ve savcılık sınavına calısıyo simdi.
Yani tabi ki hicbseyde is garantisi yok ama bunlar en yükseği bi de tabi arkadasın dediği gibi yazılımcılık, bilgisayar mühendisliği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?