gelecek kaygısı

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
248
selamlar herkese

geleceğim için kaygılanıyorum.

iyi para kazanamamaktan, kendime ve aileme yetememekten, maddi anlamda sıkıntı çekmekten korkuyorum.

malum okunan bölümü sevmek yetmeyecek. gelecek vaat ediyor mu(nasıl yazılır vadetmek mi vaad etmek mi) bakmak lazım.

şuan her işi severek yaparım açıkçası. seveceğin iş demeyin tabii ki o da önemli ama her mesleğe eşit mesafedeyim şuan.

iyi bir maaşımın olabileceği, yükselebileceğim, kariyer yapabileceğim meslekler neler? sizler nelere nerelere yönelmemi önerirsiniz? hangi alan hangi bölüm hangi sektör?

güvenip sırtımı yaslayabileceğim kimse yok. bedenen herkes var icraata gelince yapayalnızım. o yüzden kendimi yoktan var etmek durumundayım.

şuan için 1.500₺ maaşla çalışan üniversite mezunu arkadaşım da var 11.000₺ maaş alan tanıdığım da..

kızlar bundan bi dört beş yıl sonra, iyi bir kazanç sağlayacak olan mesleklere hangi bölümle sahip olunur? hangi bölümü okursam bir yerlere gelebilirim?

hangi bölüm beni şuanki hayatımdan kurtarır

vakit ayırıp okuma nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim

Türkiye'de garanti meslek sağlık sektörü var.
Hemşiresi doktoru fizik tedavicisi asla aç kalmaz.

Sonra mühendisler var özellikle endüstri mühendisliği mekatronik mühendisliği ve telekomünikasyon mühendisliği var.

Üçüncü sırada hukuk mezunları geliyor.

Diğerlerinin daima işsizlik potansiyeli var bence.

Hangi bölümü okuduğunu bilmeden yorum yapmak çok doğru olmaz ama benim şu an ki aklım olsa teknik bir bölümü bitirirdim.
Ben bu tarz şeylerin biraz da şans olduğunu düşünüyorum.
Zira lise mezunu olup da ünv. mezununun 3-4 katı kazanan insanlar var.

Yazılım alanında her zaman iş de para da var. Bilgisayara, yazılıma yönelin eğer ilginiz varsa. Elbette okuldan mezun olduğunuz gibi kalırsanız işiniz zor, üzerine bir şeyler inşa etmek, bilgilerinizi güncellemek durumundasınız.

kariyer nokta nette endüstri mühendisliği mezunları aranıyor açtığım her ilanda. ama okuyan arkadaşlar iş bulunmuyor bakma öyle yazdığına diyorlar.

1.500₺ alan arkadaşım yeni mezun avukat:/

ama hukuk zaten yüzde yüz favorim.

kesinlikle öyle. eşit ağırlıkçıyım.

lojistik uluslararası ticaret gibi bölümler de ilanlarda sıklıkla karşıma çıkıyo.

boğaziçi uluslararası ticaret için ne düşünüyorsun pinoli?

Yaşınız kaç temeliniz ne

Plastik cerrahlar paraya para demiyor desek plastik cerrah mı olacaksınız ya da olabilecek misiniz

Ilgi alanınız alt yapınız önemli

Bir de aynı işi yapan ama çok farklı maaş alan insanlar var sadece meslek ya da onu iyi yapmak değil bunu sunmak bir yerde istikrar sağlamak yeri gelince transfer de önemli

zengin koca üniversitesi üstüne yaptırma fakültesi.

kısa yoldan zengin olmaksa amacın, bu standartlarda başka bölüm yok türkiyede bebişim.
zengin koca bana göre değil:) herkes ister ama davul da dengi dengine.

kocamdan ayrılırsam nolucam:)

kısa yoldan zengin olmak istemiyorum ki. çalıştığımda karşılığını alabileceğim bi iş istiyorum.

Bence süper.
Dil konusunu çok iyi çözmen lazım ama.
Hukuk da çok iyi bir tercih.
Tabi unutmadan ünv. de de çok önemli.
Boğaziçi mesela kötü diyenin alnını karışlarım

Benim tüm endüstri mühendisi arkadaslarım is buldu hem de cok iyi isler.
Ama hepsi cok iyi bi okuldan mezun tabi.
Okul da cok önemli dandik ünvler mühendislikte para etmiyor belli baslı okullar var.

Yeni mezun avukat öyle olur aynı sekilde 2 yıllık avukat arkadasım su an 2500 lira alıyor ve hakim ve savcılık sınavına calısıyo simdi.

Yani tabi ki hicbseyde is garantisi yok ama bunlar en yükseği bi de tabi arkadasın dediği gibi yazılımcılık, bilgisayar mühendisliği.

tıp çok ilgimi çekiyo ama olamam:) malum zorluğu:) her meslek derken ne bileyim bankacılığa da avukatlığa da aynı mesafe anlamında demiştim.

ilgi alanım mesela sosyal bilimlerin tümüne ilgi duyuyorum.

tıp okuyabilsem adli tıp isterdim bu arada plastik cerrahlar çok kazanıyo biliyorum ama adli tıp isterdim:)

afferim, akıllı kızssın.
sağlık alanına ilgin varsa tercih edebilirsin, herzaman iş garantisi oluyo çünkü.

Bence süper.
Dil konusunu çok iyi çözmen lazım ama.
Hukuk da çok iyi bir tercih.
Tabi unutmadan ünv. de de çok önemli.
Boğaziçi mesela kötü diyenin alnını karışlarım
boğaziçinde hukuk yok diye biliyorum:)

dili hazırlık okutuyo zaten boun. onun dışında yurtdışında staj yaptırıyo vs.

mesela istanbul hukuk mu boğaziçi uluslararası ticaret mi desem ne dersin pinoli? sonuçta tercih listesinde üstte yazan önemli.

ya da siz kızlar ne dersiniz?

Benim sana tavsiyem Arapca ogren. Ben Arapca bildigim icin su an cok sansliyim mesela..
Tasarim uzerine de egitim alirsan kapi acarsin kendine..
kitap aldım ama öğretmen kitabı almışım yanlışlıkla bir ara kelime okumayı öğrenmiştim kendi kendime çalışıp şuan unuttum.

aklımda teşekkürler:)

Yok kuzum önce Boğaziçi uluslararası ticaret'i sordun ya onun için dedim.
İstanbul Hukuk derim.
Ama önemli olan senin hangi meslek de mutlu olacağın.

icra avukatları deli para kazanıyo mesela. zamanla artar mı diyorsun maaşı? prestiji azalır mı acaba bundan dört yıl sonra?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…