gelecek kaygısı

ne kadar emek vermiş uzun uzun yazmışsın çook sağooolll:) valla hukuk aşk ama bakalım yabi birinden 2.000 biriden 5.000 kazancaksam 5.000i bi düşünürüm

Bu sorunun cevabını Türkiye de yaşıyorsan doğru alman mümkün değil.
Ben fizyoterapistim, mezun olduğum yıl aylık kazancım ülke şartlarına göre yüksekti, şu anda ise o gün kazandığımın yarısından daha aza indi. 8 senede düşerek gidiyor. Mantar gibi türeyen üniversiteler, hocası olmayan bölümler, Kalitesi düşük eğitim, olmayan istihdam. Hemen hemen bütün meslekler için geçerli bu. Sağlık garantidir diyene kulak asma.

Öte yandan cevremden örnek verirsem, aynı üniversitenin işletme bölümünden mezun iki arkadaşımın biri bilindik bir gıda firmasında üst düzey yönetici, digeri bankada surunuyor. Bankada sürünen dereceyle mezun. İş kendini nasıl geliştirdiğin, insan ilişkilerin, sosyal becerilerin, vizyonunla alakali biraz.
Sosyoloji okumak için endüstri mühendisliğini bırakan arkadaşım oldu, yapma etme dedik, iyiki bizi dinlememis. Şu an bir üniversitede öğretim görevlisi ve bir gazetede danışmanlık yapıyor.
Yine bir arkadaşım öğretmen. Yata yata sınıf geçerdi okulda. Ama 3 yıl kpss kursuna gitti. Atandı, oh mis gibi 3 ay tatili var.
Senin hayalin ne? Ne istiyorsun? Ne kadar calismaya uygunsun, aileni nasıl planlıyorsun, nerede yaşıyorsun?
Eğer henüz Lisedeysen ve sınava hazırlanıyorsan, bölüm meslek düşünme, yapabildiğin en yüksek puanı yap.
Aldığın puana göre değerlendirirsin.

Ama tavsiyem şu yönde. Herkes doktor mühendis olmaz.
Bugün diş Teknikerleri var diş hekiminden daha çok kazanan. Adam isinde iyi, Atölyesi var, yaptığı şeyi iyi satmış, kendine güveni, kendi işinin patronu olmuş.
Kimse ara meslekleri beğenmez ama bence araştır.

He bana sorarsan, hep soyledim yine soyluyorum. Kızım olursa terzi oğlum var, marangoz olsun.

ben raaharıma düşkün insanım gürültü sevmem kafam ses götürmüyo. onun dışında doktorluk birebir insana dokunmayı gerektirdiğinden çok bana uygun değil. aynı şekilde hemşirelik de.. diş hekimliği ağız diş aslaaaa uygun değil..

lisede değilim 25e merdiven dayadım:)))

Zaten sağlık sektörü herkesin düşündüğü gibi parlak bir durumda değil.
Bence 2 yıllık ara bölümlere bak.
Mezun olalı çok olmuş, tabiki olmaz diye bir şey yok ama üzülerek söylüyorum, Boğaziçi gibi yüksek puanla öğrenci alan üniversite yada bölümler biraz hayal kalabilir. Gerçekçi yaklaşmakta fayda var.
Şu şartlarda, 25 imde para kazanmak için yola çıkacak olsam, 2 yoldan birini tercih ederdim, ya dil öğrenir, sosyal becerilerimi geliştirir, istediğim sektörde is bulurdum, bu dil arapça olabilir
Su sıralar A+ bütün hastanelerde nereden baksan 4-5 arapça tercüman var. Aynı şekilde emlak sektöründe de.
Yada dediğim gibi 2 yillik ara bölümlere yonelirdim.
Bugün için söylüyorum, uluslararası ilişkiler kazandınız diyelim.
Yaş 25, bitene kadar 30
Artık tek ingilizce ile o iş olmaz +1 de 2. Dil için, 31.
0 tecrübe ile 31 yaşında, aynı özelliklere sahip 24 25 likler var.
Söylemek istediğim bölümler kağıt üzerinde harika görünebilir. Ama.her zaman öyle olmaz :)

Sıralaman kaç??? Aslolan asıl gösterge sıralamadır.İlk sınav sıralamanı yazarmısın??
ek puanla boğaziçi uluslararası ticaret geliyordu şifremi hatırlamıyorum sıralamaya bakamam maalesef. ama zaten sınava bir sene var. bu yıl girmedim. yani birkaç ay sonraki yerleştirmeyi kastetmiyorum seneye kadar zamanım var:)

Ben oğlumdan dolayı yeni bu yoldan geçtim onun için bigilerim taze:)
OSYM burolarından yehi şifre alabilirsiniz.

Ek puan kısmını anlayamadım?? Meslek lisesi mezunumusunuz okul puanını mı kastediyorsunuz??

Ben oğlumdan dolayı yeni bu yoldan geçtim onun için bigilerim taze:)
OSYM burolarından yehi şifre alabilirsiniz.

Ek puan kısmını anlayamadım?? Meslek lisesi mezunumusunuz okul puanını mı kastediyorsunuz??
evet:) ek olarak bi yerleştirme puanı geliyo. okul puanının dışında. ösym bürosuna gitmeme gerek yok başvuru zamanı taaa seneye:) o zamana giderim:)

oğlunuzun sınavı nasıl geçti allah hakkında hayırlısını yazsın inşallah:) hangi bölüm yazacak

Benim büyük oğlum 2011 girişli geçen sene küçük girdi. Çokşey değişti.

Öncelikle sıralamanızı bir kontrol edin derim ben. Tıptan falan bahsediyorsunuz lütfen yalnış anlamayın ama bu söylediğiniz şartlarda mümkün değil.Sıralamanızı bilirseniz aşağı yukarı olabilecekleri daha net görebilirsiniz. Hedef belirlersiniz

tıbbı yapamam yazdım:) bazı arkadaşlar zorluktan bahsetmiş ya da doktorluğun prestijli olduğundan:)

konu açılınca olsaydım adli tıp isterdim ama olmaz dedim:) seçeneklerde tıp yok yani:)

hem bu tamamen çalışmakla alakalı. çalışsam olur ama ben tıp için çalışabilecek kadar ne zamana ne de isteğe sahibim:) sayısalcı da değilim üstelik zaman kaybı olur sıfırdan başlayıp kazanamam. o yüzden onu baştan eledim ki zaten insanlara dokunmaktan hoşlanmıyorum.. doktorluk gönül işi..

konuyu takipteyim. ben de 25 e merdiven dayadım ama önceki açtığım konuya denk gelenler bilir malesef aptallık ettim kazandığım bölüme gitmedim. yani okula 2 gün gittiysem 3 gün gitmedim, bölümü sevmek çok önemli bence. sonuç: benle aynı dönem başlayanlar bu sene mezunken ben hala 1.sınıf görünüyorum umudumu da kestim zaten.off hatırladım yine kötü oldum.
açıköğretimden 2 yıllık adalet için ne söylersiniz? sanırım 2 yılın sonunda bi sınav varmış o sınava girerek 4 seneye tamamlayabiliyormuşuz hukuka geçebiliyormuşuz falan öyle şeyler duydum ama pek anlayamadım. bilenler aydınlatabilir mi?

hangi meslek olursa olsun kendini ispatlarsan işinde iyiysen kazanıyorsun.3000 alan mühendis de var 20000 alan da.veya lise mezunu olup işinde kendini aşmış 7000 alan da.yani benim gördüğüm özelde çalışıyorsan tamamen kendini ispatlamakla ve çalışmakla ilgili.

Evet,2yillik adalet okuyup sonrasinda dgs(dikey gecis sinavi) adli bi sinava girip hukuk fakultesine gecis yapabilirsiniz.Dgs coook zor diyenlere pek kulak asmayin,bu devirde kolay olan ne var ki,siz calisin yeter ki her sey kolaylasir.

Cevremde cok farkli meslek gruplarindan insanlar var ,benim bunlardan yaptigim en buyuk cikarim meslegini severek yapan insan hem daha mutlu hem de daha iyi bi gelire sahip olduklari.

Konu sahibi,ortalama bi omru 70yil sayarsak daha yolun cok basindasiniz onun icin yas mevzusunu gecelim :)

Hukuk alanina ilginiz varsa ben hukuk okumanizi tavsiye ederim,hele ki sinava seneye girecekmissiniz onunuzde calismak icin uzun bi sure var cok calisin ,prestijli bi hukuk fakultesini kazanip o okuldan sonuna kadar faydalanin,okurken dil ogrenin,yari zamanli iyi bi buroda calisin yani 4 yillik okul hayatini dolu dolu gecirirseniz bu mezuniyet sonrasinda sizi rahatlatir.Sonrasinda Kurum avukatligi dusunebilirsiniz garanti maas isteginiz varsa ,yuksek maasli kurum avukatliklari da var tabi.

Evet,2yillik adalet okuyup sonrasinda dgs(dikey gecis sinavi) adli bi sinava girip hukuk fakultesine gecis yapabilirsiniz.Dgs coook zor diyenlere pek kulak asmayin,bu devirde kolay olan ne var ki,siz calisin yeter ki her sey kolaylasir.

peki bu dgs de benim 2 yıl içinde adaletten gördüğüm derslerden mi soru çıkıyor sadece? eğer öyleyse yapabilirim. yani genel kültür tarzı sorular var mı? bir de ben adaleti açıktan okuyup o sınavı geçersem hukuk fakültesine örgün eğitime mi geçiyorum? geçtikten sonra da 2 yıl mı okuyorum? istediğim üniversitenin fakültesine geçebiliyor muyum? çok özür dilerim çok soru sordum ama internetten araştırınca bunları bulamıyorum belki de doğru soruyu yazamıyorum o yüzden sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…