- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
388 de var ama onlar sözel puanımdı. bu ygs5-6puanım:) seneler oldu tabi..Lys daha zor yetecek mi
382 civarında olan puanlarım var
Ama ben bu performansın ile iyi bir yer kazanamam diye düşündüm
Sen tabii azmedip seneye de girebilirsin
Hayırlısı olsun
Hukuk benim gözümde daima prestijli olmuştur. Ben şu an İktisat okuyorum ama bugün üniversite sınavına girsem Hukuk için uğraşırdım. Fakat Hukuk için iyi bir çevre gerekiyor nedenini tahmin etmek zor değil. Kuru kuru avukat olmak yetmez, mesela seni birilerine tavsiye etmeli birileri. X'in baş derde girer, atıyorum komşusu ya da arkadaşı bu X'e seni tavsiye eder mesela bizim bi avukat tanıdık var falan filan. O kısım önemli. Ve bitecek bir sektör değil.
Sağlığa ilgin varsa yönel, bunda da açıkta kalmazsın. Benim gözümde doktorluk prestijli ama hemşirelik prestijli değil mesela. Bu benim düşüncem. Yine de hayatımız ikisine emanet.
Yazılım, bilişim, teknoloji... Şimdiki aklım olsa bu alanlara yönelirdim hatta benim işim belli olmaz, bu saatten sonra bile yönelebilirim belki. Gelişen teknolojiyle beraber bu insanlar açıkta kalmaz ama kendini geliştirmene bağlı.
Bunların dışında şimdikilerin en çok yaptığı hata olan "üniversiteye kapağı atayım" diye düşünüp rasgele bişey okursan ülkemizde KPSS için gecesini gündüzüne katan bilmem kaç milyon insandan biri olursun sonra. Ki bunların çoğu düz memurluk için yani, bi prestiji yok bişeyi yok. Tek meselesi iş garantisi ve devletin bol keseden verdiği tatiller.
İİBF, Fen Edebiyat, Eğitim fakültelerinden uzak dur. İİBF'de işe yarar bölüm sadece İktisat bana göre ama o da şu an gelecek vaat etmiyor. Ve Türkiye'deki çoğu üniversitede bunun öğretiliş şekli çok yanlış. Türkiye'de verilen İktisat eğitimi İktisat değil yani. İsim yapmış okullar bile meçhul, bu konuda çok ciddiyim. Üstelik gayet de zor bir bölüm. Uzak dur dememin sebebi çok fazla mezunu var ve çoğunun dünyadan haberi yok, böyle insanlarla aynı kefeye konuluyorsun ve bu üzücü. Hele öğretmenliği falan söylemiyorum bile. KPSS'den başka ne şansın var? KPSS olmadığı takdirde durum çok vahim. Hadi ben İktisat okudum, gidip satışla ilgili bi iş de yapabilirim ama öğretmenlik okumuş insana o da uygun değil, ben 4 sene ne okudum şimdi ne yapıyorum der insan.
Bunların dışında okuduğun bölüm ne olursa olsun farklı şeylere de yönel. Az bilinen bir dile mesela ya da az bilinen bazı becerilere. Bunlar sana artı kazandırabilir. Bugün her yer İngilizce'yi baş kriter olarak koyuyor ama zaten herkes biliyor artık. Az olan kıymetlidir bunu sakın unutma. Bol şans :)
selamlar herkese
geleceğim için kaygılanıyorum.
iyi para kazanamamaktan, kendime ve aileme yetememekten, maddi anlamda sıkıntı çekmekten korkuyorum.
malum okunan bölümü sevmek yetmeyecek. gelecek vaat ediyor mu(nasıl yazılır vadetmek mi vaad etmek mi) bakmak lazım.
şuan her işi severek yaparım açıkçası. seveceğin iş demeyin tabii ki o da önemli ama her mesleğe eşit mesafedeyim şuan.
iyi bir maaşımın olabileceği, yükselebileceğim, kariyer yapabileceğim meslekler neler? sizler nelere nerelere yönelmemi önerirsiniz? hangi alan hangi bölüm hangi sektör?
güvenip sırtımı yaslayabileceğim kimse yok. bedenen herkes var icraata gelince yapayalnızım. o yüzden kendimi yoktan var etmek durumundayım.
şuan için 1.500₺ maaşla çalışan üniversite mezunu arkadaşım da var 11.000₺ maaş alan tanıdığım da..
kızlar bundan bi dört beş yıl sonra, iyi bir kazanç sağlayacak olan mesleklere hangi bölümle sahip olunur? hangi bölümü okursam bir yerlere gelebilirim?
hangi bölüm beni şuanki hayatımdan kurtarır
vakit ayırıp okuma nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim
ben raaharıma düşkün insanım gürültü sevmem kafam ses götürmüyo. onun dışında doktorluk birebir insana dokunmayı gerektirdiğinden çok bana uygun değil. aynı şekilde hemşirelik de.. diş hekimliği ağız diş aslaaaa uygun değil..Bu sorunun cevabını Türkiye de yaşıyorsan doğru alman mümkün değil.
Ben fizyoterapistim, mezun olduğum yıl aylık kazancım ülke şartlarına göre yüksekti, şu anda ise o gün kazandığımın yarısından daha aza indi. 8 senede düşerek gidiyor. Mantar gibi türeyen üniversiteler, hocası olmayan bölümler, Kalitesi düşük eğitim, olmayan istihdam. Hemen hemen bütün meslekler için geçerli bu. Sağlık garantidir diyene kulak asma.
Öte yandan cevremden örnek verirsem, aynı üniversitenin işletme bölümünden mezun iki arkadaşımın biri bilindik bir gıda firmasında üst düzey yönetici, digeri bankada surunuyor. Bankada sürünen dereceyle mezun. İş kendini nasıl geliştirdiğin, insan ilişkilerin, sosyal becerilerin, vizyonunla alakali biraz.
Sosyoloji okumak için endüstri mühendisliğini bırakan arkadaşım oldu, yapma etme dedik, iyiki bizi dinlememis. Şu an bir üniversitede öğretim görevlisi ve bir gazetede danışmanlık yapıyor.
Yine bir arkadaşım öğretmen. Yata yata sınıf geçerdi okulda. Ama 3 yıl kpss kursuna gitti. Atandı, oh mis gibi 3 ay tatili var.
Senin hayalin ne? Ne istiyorsun? Ne kadar calismaya uygunsun, aileni nasıl planlıyorsun, nerede yaşıyorsun?
Eğer henüz Lisedeysen ve sınava hazırlanıyorsan, bölüm meslek düşünme, yapabildiğin en yüksek puanı yap.
Aldığın puana göre değerlendirirsin.
Ama tavsiyem şu yönde. Herkes doktor mühendis olmaz.
Bugün diş Teknikerleri var diş hekiminden daha çok kazanan. Adam isinde iyi, Atölyesi var, yaptığı şeyi iyi satmış, kendine güveni, kendi işinin patronu olmuş.
Kimse ara meslekleri beğenmez ama bence araştır.
He bana sorarsan, hep soyledim yine soyluyorum. Kızım olursa terzi oğlum var, marangoz olsun.
Zaten sağlık sektörü herkesin düşündüğü gibi parlak bir durumda değil.ben raaharıma düşkün insanım gürültü sevmem kafam ses götürmüyo. onun dışında doktorluk birebir insana dokunmayı gerektirdiğinden çok bana uygun değil. aynı şekilde hemşirelik de.. diş hekimliği ağız diş aslaaaa uygun değil..
lisede değilim 25e merdiven dayadım:)))
388 de var ama onlar sözel puanımdı. bu ygs5-6puanım:) seneler oldu tabi..
ek puanla boğaziçi uluslararası ticaret geliyordu şifremi hatırlamıyorum sıralamaya bakamam maalesef. ama zaten sınava bir sene var. bu yıl girmedim. yani birkaç ay sonraki yerleştirmeyi kastetmiyorum seneye kadar zamanım var:)Sıralaman kaç??? Aslolan asıl gösterge sıralamadır.İlk sınav sıralamanı yazarmısın??
ek puanla boğaziçi uluslararası ticaret geliyordu şifremi hatırlamıyorum sıralamaya bakamam maalesef. ama zaten sınava bir sene var. bu yıl girmedim. yani birkaç ay sonraki yerleştirmeyi kastetmiyorum seneye kadar zamanım var:)
evet:) ek olarak bi yerleştirme puanı geliyo. okul puanının dışında. ösym bürosuna gitmeme gerek yok başvuru zamanı taaa seneye:) o zamana giderim:)Ben oğlumdan dolayı yeni bu yoldan geçtim onun için bigilerim taze:)
OSYM burolarından yehi şifre alabilirsiniz.
Ek puan kısmını anlayamadım?? Meslek lisesi mezunumusunuz okul puanını mı kastediyorsunuz??
2012Geçen sene girdi elektronik mühendisliği.
Hangi sene girdiniz?
tıbbı yapamam yazdım:) bazı arkadaşlar zorluktan bahsetmiş ya da doktorluğun prestijli olduğundan:)Benim büyük oğlum 2011 girişli geçen sene küçük girdi. Çokşey değişti.
Öncelikle sıralamanızı bir kontrol edin derim ben. Tıptan falan bahsediyorsunuz lütfen yalnış anlamayın ama bu söylediğiniz şartlarda mümkün değil.Sıralamanızı bilirseniz aşağı yukarı olabilecekleri daha net görebilirsiniz. Hedef belirlersiniz
Bu kadar da para hesabına girme ama, evdeki hesap çarşıya uymaz her zaman. Sevmediğin işin parası çok olsa ne olur ki?ne kadar emek vermiş uzun uzun yazmışsın çook sağooolll:) valla hukuk aşk ama bakalım yabi birinden 2.000 biriden 5.000 kazancaksam 5.000i bi düşünürüm
konuyu takipteyim. ben de 25 e merdiven dayadım ama önceki açtığım konuya denk gelenler bilir malesef aptallık ettim kazandığım bölüme gitmedim. yani okula 2 gün gittiysem 3 gün gitmedim, bölümü sevmek çok önemli bence. sonuç: benle aynı dönem başlayanlar bu sene mezunken ben hala 1.sınıf görünüyorum umudumu da kestim zaten.off hatırladım yine kötü oldum.
açıköğretimden 2 yıllık adalet için ne söylersiniz? sanırım 2 yılın sonunda bi sınav varmış o sınava girerek 4 seneye tamamlayabiliyormuşuz hukuka geçebiliyormuşuz falan öyle şeyler duydum ama pek anlayamadım. bilenler aydınlatabilir mi?
Evet,2yillik adalet okuyup sonrasinda dgs(dikey gecis sinavi) adli bi sinava girip hukuk fakultesine gecis yapabilirsiniz.Dgs coook zor diyenlere pek kulak asmayin,bu devirde kolay olan ne var ki,siz calisin yeter ki her sey kolaylasir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?