gelecek kaygısı

"Vadetmek"
Bu iş kumar gibi biraz. Tercih yaparken popüler olan bölümler mezun olana kadar dibi vuruyor maalesef. Her geçen sene şartlar değişiyor. Garanti iş şu an için sağlık sektörü sanırım. Onun da kazanması ayrı dert okuması ayrı dert çalışması ayrı. ..
 
Yok kuzum önce Boğaziçi uluslararası ticaret'i sordun ya onun için dedim.
İstanbul Hukuk derim.
Ama önemli olan senin hangi meslek de mutlu olacağın.
hukuk listemde kesinlikle olacak.

bunun dışında listeyi genişletmeye çalışıyorum:)
teşekkür ederimm:)

kızlar mobilden giriyorum kaçırdığım cevaplar kusuruma bakmasın.

yaşımı soranlar için 25e geliyo az bişey kaldı
 
Ama olay meslek ya da para değil mutluluk

Hergün sorunlu insanla çalışırım dersen sağlık ya da hukuk seç aksi halde asla

Bir de gelirin de garantisi yok

Bak arkadaşım 1500 alıyor diyorsun 2007 Ocak ta 1750 alıyordum nerede ise 10 yıl önce

Yani bir okulu bitirmek değil sana uygun iş bulmak önemli sadece hukuk bitirmek yetmiyor ki
 
doktor bir tanıdığım ile konuştum. arkadaşım diyemem tam olarak. gelme sakın irtifa kaybediyoruz keşke mühendis olsaydım dedi. o puanı alman ayrı dert okuman ayrı gelme çok pişmanım dedi.

memnun değil sağlıkçılar çok yazık oluyor..
 
işte sırf bunun için deli divane hukuk istediğim halde araştırıyorum. sevmek neye yarar.

okumaksa maksat kitaplarını boş vakitlerimde de okurum. dört sene dirsek çürütüp aç kalır mıyım 1.500 ürküttü beni...
 
Mühendisler o irtifayi yıllar önce kaybetti ama. ben de muhendisim ordan biliyorum. Çok şükür işim var maaşım iyi ama yine de eski saygınlığı yok. Ve eski kazancı yok. Mesleki tatmin de önemli. Benim bransimda pek mümkün olmuyor o maalesef. Okudugun başka çalıştığın bambaşka oluyor genelde.
Kendi yerini acsan mesela, en kazançlı is devletten ihale kapmak ki o da cok siyasi maalesef.
Ha bir de garanti iş sorduğun için sağlık dedim ama sevmeden yapılacak is değil kesinlikle. Ailemde bir sürü doktor var kimisi çok severek yapıyor kimisi şikayetçi nerden oldum diyor. Bence ikinci seçenek olacak biri asla doktor olmamalı.
 

Ankara Hukuk ve Ankara Siyasal'ı da yaz.
Eğer planların arasında bürokrat olmak varsa
 
Ankara Hukuk ve Ankara Siyasal'ı da yaz.
Eğer planların arasında bürokrat olmak varsa
içimi cız ettirme

yahu ben hep takım elbise vurgunuydum kadınlarınkine de takım elbise mi denir ceketlere kumaş pantolonlara ölüyorum:) ben öyle giyinip ahkam kesen biri olursam mutlu olurum. normalde bile klasik giyiniyorum yaş daha 25 olmadı bluzlar falan

avukatlık çevre isteyen bişey. çevreyi nasıl yaparım o da var.

zor zor.......
 
Sadece aç kalmak değil stres vs çok önemli

İşte örnek verdim ben 2007 de alıyordum o maaşı aynı meslekte

Mükemmel miyim asla değilim işim yaver gitmişti

Ama şimdi kendi isim geliri de gideri de bilmiyorum

Bu arada ygs den kaç aldın

Bana da okunacak bir bölüm öner
 


döpiyes deniyor.
Zor diye bir şey yok.
İdealistsin belli, sen yaparsın.
Tercihlerine ekle derim.
 
330 lardaydım çalışmadım. ama son gireli dört yıl geçti ygsden:) hemen geliyorum teli şarja bırakıcamm:))
 
330 lardaydım çalışmadım. ama son gireli dört yıl geçti ygsden:) hemen geliyorum teli şarja bırakıcamm:))
Lys daha zor yetecek mi
382 civarında olan puanlarım var
Ama ben bu performansın ile iyi bir yer kazanamam diye düşündüm

Sen tabii azmedip seneye de girebilirsin

Hayırlısı olsun
 
Hukuk benim gözümde daima prestijli olmuştur. Ben şu an İktisat okuyorum ama bugün üniversite sınavına girsem Hukuk için uğraşırdım. Fakat Hukuk için iyi bir çevre gerekiyor nedenini tahmin etmek zor değil. Kuru kuru avukat olmak yetmez, mesela seni birilerine tavsiye etmeli birileri. X'in baş derde girer, atıyorum komşusu ya da arkadaşı bu X'e seni tavsiye eder mesela bizim bi avukat tanıdık var falan filan. O kısım önemli. Ve bitecek bir sektör değil.

Sağlığa ilgin varsa yönel, bunda da açıkta kalmazsın. Benim gözümde doktorluk prestijli ama hemşirelik prestijli değil mesela. Bu benim düşüncem. Yine de hayatımız ikisine emanet.

Yazılım, bilişim, teknoloji... Şimdiki aklım olsa bu alanlara yönelirdim hatta benim işim belli olmaz, bu saatten sonra bile yönelebilirim belki. Gelişen teknolojiyle beraber bu insanlar açıkta kalmaz ama kendini geliştirmene bağlı.

Bunların dışında şimdikilerin en çok yaptığı hata olan "üniversiteye kapağı atayım" diye düşünüp rasgele bişey okursan ülkemizde KPSS için gecesini gündüzüne katan bilmem kaç milyon insandan biri olursun sonra. Ki bunların çoğu düz memurluk için yani, bi prestiji yok bişeyi yok. Tek meselesi iş garantisi ve devletin bol keseden verdiği tatiller.

İİBF, Fen Edebiyat, Eğitim fakültelerinden uzak dur. İİBF'de işe yarar bölüm sadece İktisat bana göre ama o da şu an gelecek vaat etmiyor. Ve Türkiye'deki çoğu üniversitede bunun öğretiliş şekli çok yanlış. Türkiye'de verilen İktisat eğitimi İktisat değil yani. İsim yapmış okullar bile meçhul, bu konuda çok ciddiyim. Üstelik gayet de zor bir bölüm. Uzak dur dememin sebebi çok fazla mezunu var ve çoğunun dünyadan haberi yok, böyle insanlarla aynı kefeye konuluyorsun ve bu üzücü. Hele öğretmenliği falan söylemiyorum bile. KPSS'den başka ne şansın var? KPSS olmadığı takdirde durum çok vahim. Hadi ben İktisat okudum, gidip satışla ilgili bi iş de yapabilirim ama öğretmenlik okumuş insana o da uygun değil, ben 4 sene ne okudum şimdi ne yapıyorum der insan.

Bunların dışında okuduğun bölüm ne olursa olsun farklı şeylere de yönel. Az bilinen bir dile mesela ya da az bilinen bazı becerilere. Bunlar sana artı kazandırabilir. Bugün her yer İngilizce'yi baş kriter olarak koyuyor ama zaten herkes biliyor artık. Az olan kıymetlidir bunu sakın unutma. Bol şans :)
 
Arapca bencede ise yarar
Ne de olsa kucuk bir arabistan olma yolundayiz
Canim sen ne olursan ol
Ama en iyisini olmaya calis
En iyi okullardan mezun olmaya bak
Her seyden onemlisi
Mutlu olabilecegin
Kosa kosa gidebilecegin bir is olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…