Gelecek korkusu ve kotumserligim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde tanidigim kirada 2cocuk ve her kiyaftleri markali...tek maasla ve cok kazanilicak bi iste yapmiyor esi..ne tatilden ne biseyden eksik kalmazlar...kimileri sadece gununu kurtarmak icin yasiyor sanki..siz yuvanizi hayirlisiyla kurun insallah..evlilik dogru kisiyle olunca guzel..helekii cocuk dunyanin en guzel duygusu...umarim sartlar guzellesir ve sizde gonlunuzce dugun dernek islerinizi halledersiniz...

Eskiden mutluyduk azda olsa yuzumuz gulerdi..simdi gulucek hal kalmadi...umarim guzel temennileriniz gercek olur..
Tarihe baktığımızda örnekleri çokça mevcut. Tarih tekerrürden ibarettir.
Hiç bir şey baki değildir ne yazık ki mutlulukta ve çok şükür ki mutsuzlukta..
Bu kötü günlerde belki yaptığımız bazı yanlışları düzeltmemiz için yaşıyoruzdur.
Kendimden örnek vereyim mesela biz istemeden de olsa çok fazla yiyecek israfı yapıyorduk özellikle ekmek konusunda..
Şimdi diyorum ki o israfları sıkıysa şimdi yap..
Ben en basitinden bu yönüm için büyük bir ders aldım ve artık daha dikkatliyim ve bu yönde bir çok eksikliğimi fark ediyorum.
Ve hayat görüşümde, seçimlerimde, düşüncelerimde, hareketlerimde neler değiştirmeliyim diye düşünüyorum.
Belki tek bir birey olarak doğruya doğru çabalamak hiç bir işe yaramaz ama bunu tüm bireyler olarak yapmak dünyamız için eminim ki çok büyük fark oluşturur.
Elbette bu gün olduğumuz halden bende çok rahatsızım, korkuyorum ama şuan için içimizi karartmak yerine bu durum bana neyi öğretiyor deyip ders almayı seçmek ve mutlu huzurlu günler için dua etmek bana daha iyi geliyor.

İnşaALLAH rabbim güzel günleri de gösterecek, tüm dünya için güzellik ve huzur diliyorum.

Aynı korkular bende de var. Ülkenin bu hale gelmesinde katkım yok bu yüzden vicdanım çok rahat ama diğerlerine hakkımı helal etmiyorum. Bence demokrasi bizim için çok lüks. Artık hiçbir şeyin duzelecegine de inanmıyorum .

Ben de çok endişeleyim. Hiçbi şeyden haberi olmayan bi canlı getirdim dünyaya. Bu çileyi çek der gibi. Umarım onlar büyüyünce her şey daha iyi olur...
Su an bende birine bu kotulugu yaptim bide 2.cocuga yapiyormus gibi hissediyorum kendimii..insallah gencliklerini guzel yasarlarr..su an 5 yasindaki cocugum bile yine zam geliyormus diye geziniyor evde

Kurtuluş savaşında yoklukta atalarımız çocuk yapmasa bizde bu günleri göremeyecektik milyarlarca yıldır insanlar ne yaşarsa yaşasın çocuk yapmaktan vazgeçmemiş
Böyle düşünerek avutalım kendimiz

Doğada her şey zıttı ile vardır. Bugüne kadar sonsuza devam eden hiçbir şey olmamıştır. Değişim olacak mı? Evet … Ve uyanış Anadolu’da başlayacak..

Ancak negatif düşünceler kollektif bilince gidiyor. Herkes umut dolu olmalı.
Negatif ya da pozitif fark etmez, her düşüncemizde bilgi vardır ve enerji bilgiyi takip eder.

Kurban bilinciyle yaşamayalım. Hayatımızın çok daha iyi vs vs vs olması için neler mümkün? Cevap düşünme, sor bırak

Anadolu ' da ne başlayacak daha açık yazarsanız sevinirim . Teşekkürler.

Arabistan’a dönüşüyoruz 30 yıl sonra Arap nufusü Türk nufüsunu geçeceği söyleniyor
Bende bundan korkuyorum
Bazen umudum oluyor hayata karşı. Diyorum atalarımız çocuk yapmasalar bugüne gelemezdik. Atatürk doğmaz bizi kurtarmazdı. Belki doğuracağımız çocuk ülkemiz için hayırlı olacak bilemeyiz ki.

Ülke bir şekilde kendine gelir, tarihte hep Ülke olarak sıkıntı çekilmiş. Hep bir zorluk hep bir ekonomik kriz yaşanmış.
Şu mülteci olayı olmasa adil bir ülke olsak vallahi ekonomik krize de razıyım yeter ki kendi yağımızda kavrulan bir ülke olarak kalalım. Ben istemiyorum Suriyeli çocukların benim evladımın üzerinde üstünlük kurmasını.
Belki yetiştirdiğimiz çocuklar ilerde kocaman adam olduklarında çok güzel işler başarırlar, belli mi olur. :)

Bak suriyelilere adamlar para pul yok demeden tavşan gibi doğuruyorlar günlük dışkı gibi çocuk bırakıyorlar sağa sola onlar düşünüyor mu dünya ne olacak diye

Cocuk yapmak,dogurmak bisey degil ama..onlara nasil bi gelecek birakacagimiz belli degil!!bizden cok siginmaci doldu ve hepsi erkek cogunluklu...onumuzu gorebilsek tadini cikararak hamileligimi gecirmek isterdim..ama simdi zaten beklemedigim bi gebelikti ve tedirginligim cokca...Allah yardimcimiz olsunn

O kadar guzel yazmissinizkii..kendi yagimizda kendi halkimizla kavrulalim...baskalarina yardim eden degil birbirimize yardim edelim..herseye alisildigi gibi kiymayi 150tlden almaya alistik..ama az ama cok..ama aliyoriz bi sekilde..yeterki huzurumuz kacmasin,kaciranlar olmasin ulkemizdee..

Bir şey sormak istiyorum. Bir cümlenizi çok kitap okuyup farklı bir aydınlanma yaşayan birisinden de duydum.
"Uyanış Anadolu'da başlayacak" bu konuda bir kitap tavsiyeniz var mı?

Oy verenler vb yorumlar başlamış, ki siyasi yorum yasak bu sebeple konuyu kapatmak zorundayım, lütfen siyasi yorumlarınız için Siyaset Meydanı bölümünde açılmış haber kaynaklı konulara yazınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…